Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaokruszka jestem mega zadowolona ale no właśnie musi być jakieś ale czy jest możliwe żeby tak szybko i w tak krótkim czasie aż tak zbić ta homocysteine ??
Dodatkowo starań jeszcze nie zaczynamy 16 stycznia mam USG dopplera pod kontem zakrzepicy dziś dzwonilam do kliniki genetycznej w ktorej czekam na wyniki jeszcze nie ma wszystkich ale dowiedzialam się ze oboje z mężem Kariotypy Mamy Ok
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Mamaokruszka jestem mega zadowolona ale no właśnie musi być jakieś ale czy jest możliwe żeby tak szybko i w tak krótkim czasie aż tak zbić ta homocysteine ??
Dodatkowo starań jeszcze nie zaczynamy 16 stycznia mam USG dopplera pod kontem zakrzepicy dziś dzwonilam do kliniki genetycznej w ktorej czekam na wyniki jeszcze nie ma wszystkich ale dowiedzialam się ze oboje z mężem Kariotypy Mamy Ok
Lawina dobrych wiadomości u Ciebie. Super! -
Kochana tak zgadzam się z toba jestem zachwycona ponieważ nie długo może spełnia się moje marzenia jestem właśnie po konsultacji swoich wyników z moim ginem zalecił mi tylko zmniejszenie dawki Swansona kwasu foliowego z 800 na 400 pytalam o odstawienie Femibionu ale kazał mi go zostawić i nie wiem co teraz z tym fantem zrobić
mgbix354 lubi tę wiadomość
Aniołki
Pszczola tak tym co mam w opisie ale dodatkowo przez pierwszy tydzień przyjmowałam B12 (metylokobalamine) nie po pół tabletki tylko po całej zrobiłam sobie taka dawkę uderzeniową przez tydzień później zmniejszyłam do połowy tabletki dziennie . Witaminę B6 nie brałam od początku mój gin nic mi o niej nie wspominał sama ją dokupiłam .
jaką masz Homocysteinę bo nie pamiętam czy wcześniej o tym wspominałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:17
Aniołki
Ikarzyca wrote:O juz tak dawno tu nie byłam a tu Oliwcia już 18 tydzień! Gratuluję
Jak się teraz suplementujesz? Jaka dawka Clexane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:28
Aniołki
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Chcialabym do was dolaczyc.
Wlasnie sie dowiedzialam ze mam 2 mutacje
MTFR 1298 AC ukl homozygotyczny i PAI 1 AG rowniez homozygotyczny. Do kogo najlepiej sie zglosic z wynikami? Czy juz na wlasna reke moge przyjmowac suplementacje. ?
Od ponad 2 lat staramy sie o dziecko ale bez skutku. Przeszlismy jedna stymulacje do ivf- niestety bez transferu- wszystkie kom niedojrzale:(
-
Maja, poszukaj hematologa i ginekologa, który zna się na prowadzeniu tzw. trudnych ciąż. Zbadaj koniecznie homocysteinę, zrób układ krzepnięcia.
Co do suplementacji to na każdą dziewczynę działa co innego. U mnie homocysteina spadła dopiero po bardzo dużych dawkach B6 i B12, wcześniej na zwykłym kwasie foliowym i samym Femibionie 1 ani drgnęła. Tu się dobiera metodą prób i błędów ale warto zacząć od niewielkich dawek, szczególnie jeśli chodzi o metylowany kwas foliowy bo po nim często są sensacje żołądkowe jak się zaczyna od zbyt wielkich dawek -
nick nieaktualny
-
Maja U mnie dawka uderzeniowa wyglądała następująco przy takiej suplementacji zbiłam homocysteinę z 14.50 na 6.14 w półtora miesiąca
Metafolina Swanson 800mcg 1 dziennie
Femibion Natal 1 również jedna dziennie
Acard 75 mg 1 dziennie
Witamina B12 Metylokobalamina Swanson 5000mcg (pierwszy tydzień codziennie jedna potem 0,5 tabletki dziennie
Witamina B6 P-5-P Swanson 5000mcg jedna dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:14
Aniołki
0202oliwcia wrote:Witaj kochana jak ostatnio pisałam w tym wątku to byłam juz w ciąży nawet jeszcze o tym nie wiedząc co do suplementacji to kwas foliowy swansona na razie biorę tak jak miałam czyli 800 ,b12 i B6 odstawilam jakiś miesiąc temu , acard, duphaston 3 razy dziennie , clexan od pozytywnego testu do 16 TC 0.6 ml a obecnie mam zmniejszona dawkę 0.4 ml ,Femibion Natal 2 no i magnez slow Mag
Ja w poprzednią sobotę dostałam krwotoku lało się ze mnie bardzo mocno. Leżałam tydz w szpitalu i naszczescie krwawienie znalazło sobie ujście zewnętrzne i obok jaja płodowego. Lekarz mówil że gdyby się ciut przesunęło to odkleiło by się całe jajo płodowe i by było po wszystkim.
W szpitalu mówili cos że uwazaja że mogłabym zmniejszyć dawkę clexane z 0.6 do 0.4, ale to musi zadecydować lekarz prowadzący.
No a ja się boję zmniejszyć bo mam te przeciwciała przeciw jądrowe ana i w ogóle powinnam brać encorton ale ponoć bardzo dużo osobom udaje się na clexane 0.6 i stad ta dawka plus oczywiście moje mthfr, pai1.
Boje się że zmniejsze dawkę to moje maluchy mogą obumrzeć a znów jak zostane przy tej dawce to sytuacja z krwotokiem może się powtórzyć i coś stać maluchą.
A jak wygląda sytuacja jak juz w 16tyg jest w pełni wykształcone łożysko? Dalej przenikają przeciwciała27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka w 16 TC miałam odstawiac acard ale ze wzgledu na kiepskie wyniki genetyczne (zwiazane z Wydolnoscia łożyska ) ginekolog nie zgodził sie na jego odstawienie i mam go brac do końca ciąży ze wzgledu na to ginekolog postanowił zmniejszyć dawkę clexane (u mnie zastrzyki są profilaktycznie po 4 poronieniach , zero zespołu antyfosfolipidowego , zero Trombofili , zero jakich kolwiek przeciwciał )
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Aniołki
0202oliwcia wrote:Czarnulka w 16 TC miałam odstawiac acard ale ze wzgledu na kiepskie wyniki genetyczne (zwiazane z Wydolnoscia łożyska ) ginekolog nie zgodził sie na jego odstawienie i mam go brac do końca ciąży ze wzgledu na to ginekolog postanowił zmniejszyć dawkę clexane (u mnie zastrzyki są profilaktycznie po 4 poronieniach , zero zespołu antyfosfolipidowego , zero Trombofili , zero jakich kolwiek przeciwciał )27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka ze wzgledu na to ze clexan rozrzedza krew natomiast acard pomaga dodatkowo w przepływach do macicy i w ogole z tego co ja kumam
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Aniołki
Maja30 wrote:Mamaokruszka- dziekuje za informacje. A powiedz mi jeszcze prosze co masz na mysli mowiac duze dawki B6i B12??
-
nick nieaktualny
-
Susanna, tak obstawiałam, że możesz mieć PAI bo Twoje problemy wskazywały, że coś się dzieje na etapie implantacji. Poszukaj hematologa i ginekologa, który zna się na prowadzeniu ciąż u kobiet z mutacjami. Ja mam PAI-1 i MTHFR 1298 AC, obie mutacje heterozygotyczne i biorę Acard i Clexane 0,6 od pozytywnego testu i póki co jestem na przełomie 9 i 10 tc i jest (odpukać) dobrze. Nie zamartwiaj się, sporo kobiet ma te mutacje i z odpowiednim zestawem leków rodzi zdrowe dzieci.
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Susanna, tak obstawiałam, że możesz mieć PAI bo Twoje problemy wskazywały, że coś się dzieje na etapie implantacji. Poszukaj hematologa i ginekologa, który zna się na prowadzeniu ciąż u kobiet z mutacjami. Ja mam PAI-1 i MTHFR 1298 AC, obie mutacje heterozygotyczne i biorę Acard i Clexane 0,6 od pozytywnego testu i póki co jestem na przełomie 9 i 10 tc i jest (odpukać) dobrze. Nie zamartwiaj się, sporo kobiet ma te mutacje i z odpowiednim zestawem leków rodzi zdrowe dzieci.
Ale skoro się dzieje to na etapie implantacji to od kiedy należy stosować leki??? Bo dla mnie to nielogiczne, że po teście....sama nie wiem
U ciebie pięknie idzie :***