niski progesteron przed zajsciem w ciaze
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie brałam już chyba duże dawki progesteronu bo duphaston 2x1 i luteinę 3x100, a mój progesteron był na poziomie 14 już po ok 2,5 tyg brania leków. Przy pozytywnej Beta HCG wynik progesteronu miałam 9, więc po tym czasie niewiele podskoczył. Chyba że z badaniem trafiłam na spadek .
Ewelcia to faktycznie wysoki ten progesteron miałaś, nie wiedziałam że luteina aż tak podwyższa wynik bo u mnie tego nie było widać w badaniu. -
gosia86 wrote:23 dc progesteron 0,517
chyba nie było ovu
Gosia a badałaś ten prog. w obecnym cyklu 23 dnia? bo jeżeli tak to wychodzi że za wcześniej bo okres płodny nadal trwał i nie wykluczone że byłaś przed owulacja. Ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić
progesteron bada się w ok 7 dpo owulce, ale to pewnie wieszgosia86 lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:Przepraszam że sie wtrącę ale szperam po wątkach dot. progesteronu i tu też wpadłam
Gosia a badałaś ten prog. w obecnym cyklu 23 dnia? bo jeżeli tak to wychodzi że za wcześniej bo okres płodny nadal trwał i nie wykluczone że byłaś przed owulacja. Ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić
progesteron bada się w ok 7 dpo owulce, ale to pewnie wiesz
ale wygląda na to ze wtedy mogla być owulacja lub dzisiaj bo zalewa mnie śluzem
w sobotę mam wizytę u ginki to zapytam kiedy mam powtórzyć
i bardzo dziękuję że się wtracasz :* każda informacja jest ważna -
gosia86 wrote:Vanessa robilam drugi raz 14.07 wyszlo 0,517 czyli jak w fazie pęcherzykowej
ale wygląda na to ze wtedy mogla być owulacja lub dzisiaj bo zalewa mnie śluzem
w sobotę mam wizytę u ginki to zapytam kiedy mam powtórzyć
i bardzo dziękuję że się wtracasz :* każda informacja jest ważna
Jeżeli nadal masz płodny śluz to na 100% badanie było robione za wczesnie i dlatego taki niski wynik.gosia86 lubi tę wiadomość
-
hej ja dzis badalam PROGESTERON - 2.04 (faza folikularna 0,14 - 2,00 a faza lutalna to 1,42 - 22,71)
ja robilam w 25 dc wiec lutealna to chyba niski nie?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi progesteron trochę mały jak na 25dc. Z drugiej strony może masz długie cykle ale już cykl 32-dniowy raczej powinien pokazać wyższy wynik.
Co do TSH najlepiej przy staraniach jak wynik nie przekracza 2. Twój wynik nie jest zły ale może zawsze być lepszy wg mnie. Euthyrox pomoże jak coś . -
Gosia jeżeli owulację masz wcześniej lub ok 14dc to ten termin brania dupka powinien być ok, ale jeżeli owulację masz później niż 14dc do dupek może ją zaburzyć. Nie wiem czy duphaston ma faktycznie tak duży wpływ na owulację, ale ważne żeby brać go już po-pewnie Twój lekarz wziął to pod uwagę ale wolałam napisać .
-
Ola dlatego jeszcze się jej pytalam czy to aby nie za wcześnie ale powiedziala że nie i tak mam brać
w sumie to tak sobie myślę że przecież w trakcie owulacji zaczyna już wzrastać i powinien być wyższy niż w fazie pęcherzykowej więc nie powinien zaszkodzićmadlen200 lubi tę wiadomość
-
No to dobrze jak tak zaleciła to może faktycznie nie będzie problemu.
Ja przez moje Panie gin do których chodzę jestem przyzwyczajona do tego, że mam brać po owulacji dlatego zareagowałam .
Ale plus jest taki że Twój gin nie czekał na wyniki progesteronu z 3 cykli tylko już od teraz włączył dupka .