🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, witam się z Wami po dłuższej nieobecności na forum. Stworzyłyście super przestrzeń na tym wątku
ja straciłam 3 ciążę w przeciągu roku.. teraz przygotowuję się do szóstego transferu dwóch zarodków z immunoglobulinami i wyciszeniem Zoladex i chętnie będę do Was zaglądać
trzymam za Was kciuki ❤️
Daisy1, Waleria, MadzikPc92 lubią tę wiadomość
12.2023 FET cb 💔
05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET 6+0 💔 -
Dziękuję za wsparcie, cieszę się, że zawsze można na Was liczyć, korci mnie iść jutro na betę, ale nie wiem czy jest sens się nakręcać, może dam się temu rozkręcić do poniedziałku, jestem bardzo niecierpliwa, ale chyba muszę się powstrzymać, dopiero jestem po jednej dawce accofilu może on jakoś magicznie zadziała 😞
Czy Wasze igły z neoparinu też są takie tępe? Mam problem z wbiciem, a po pierwszej dawce to zrobił mi się siniak na 5cm👩 28 👦 29 🐶 7
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
Powrót do starań:
wrzesień (accofil, acard 75)
-tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 1/5 -
Rafiki wrote:Hej Dziewczyny, witam się z Wami po dłuższej nieobecności na forum. Stworzyłyście super przestrzeń na tym wątku
ja straciłam 3 ciążę w przeciągu roku.. teraz przygotowuję się do szóstego transferu dwóch zarodków z immunoglobulinami i wyciszeniem Zoladex i chętnie będę do Was zaglądać
trzymam za Was kciuki ❤️
Witam
Mnie za kilka miesięcy czeka ostatni transfer.
Jestem miesiąc po poronieniu. Rozważam imuglobiny że względu na toże pół roku temu badałam allo Mrl i wynosił 0, czy podzielisz się informacja z jakiego powodu u cb imuglobiny? -
Ja jakiś czas temu trafiłam na jakąś felerną partię Neoparinu, dosłownie nie mogłam się wbić. Dużo lepiej wypadają u mnie igły z Clexane.Malinka18 wrote:Dziękuję za wsparcie, cieszę się, że zawsze można na Was liczyć, korci mnie iść jutro na betę, ale nie wiem czy jest sens się nakręcać, może dam się temu rozkręcić do poniedziałku, jestem bardzo niecierpliwa, ale chyba muszę się powstrzymać, dopiero jestem po jednej dawce accofilu może on jakoś magicznie zadziała 😞
Czy Wasze igły z neoparinu też są takie tępe? Mam problem z wbiciem, a po pierwszej dawce to zrobił mi się siniak na 5cmStarania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Malinka18 wrote:Dziękuję za wsparcie, cieszę się, że zawsze można na Was liczyć, korci mnie iść jutro na betę, ale nie wiem czy jest sens się nakręcać, może dam się temu rozkręcić do poniedziałku, jestem bardzo niecierpliwa, ale chyba muszę się powstrzymać, dopiero jestem po jednej dawce accofilu może on jakoś magicznie zadziała 😞
Czy Wasze igły z neoparinu też są takie tępe? Mam problem z wbiciem, a po pierwszej dawce to zrobił mi się siniak na 5cm
Tak, igły z neoparinu nie są moimi ulubionymi.. ja u siebie znalazłam taki sposób:
1. Wbijam energicznie i szybko pod kątem 90 stopni
2. Staram się wbijać igłę mniej więcej na wysokości pępka (po prawej lub po lewej), a nie do tej niższej największej fałdki. Jak wbijałam nisko to też mi się robiły duże siniaki, a ten sposób u mnie działa. Możesz spróbować, może u Ciebie też się sprawdzi
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET 6+0 💔 -
@Aszin właśnie dziś mój kardiolog proponował mi clexane i teraz żałuję że nie wzięłam recepty na nie
@Rafiki
Przeraża mnie punkt 1 energicznie i szybko 🙈 ale spróbuję, dziś robiłam właśnie mniej więcej w tej okolicy co Ty i zero śladu, ale okropne te zastrzyki Was też tak bolą?
Rafiki widzę, że dużo przeszłaś podziwiam za siłę do dalszej walki i mocno trzymam kciuki by kolejny transfer z immunoglobulinami był brakującym kluczem, a powiedz mi stwierdzili coś u Ciebie konkretnego, jaki jest powód tylu strat?👩 28 👦 29 🐶 7
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
Powrót do starań:
wrzesień (accofil, acard 75)
-tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 1/5 -
Bratek3738 wrote:Witam
Mnie za kilka miesięcy czeka ostatni transfer.
Jestem miesiąc po poronieniu. Rozważam imuglobiny że względu na toże pół roku temu badałam allo Mrl i wynosił 0, czy podzielisz się informacja z jakiego powodu u cb imuglobiny?
Hej, u mnie allo mlr było teraz 16%, ale już minęło jakieś 7 miesięcy od ostaniej ciąży, więc chyba mogło spaść.. w sumie nie mam wskazań do immunoglobulin bo test IPLE wyszedł dobrze, ale analizował i tłumaczył dr S. korelację między tymi limfocytami cd56 a cd16 i w sumie gdybym miała któreś o 2 większe to już by były wskazania.. immunologia jest dość skomplikowana 🤷♀️ ale chyba głównie chodzi o fakt, że jestem po 3 poronieniach, a immunoglobuliny to taki lek ostaniej szansy..
Mogę zapytać o Twoją historię? Ile miałaś transferów i dlaczego ten miałby być ostatni? Może coś wymyślimy jeszcze z diagnostyką? U kogo się leczysz?12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET 6+0 💔 -
Malinka18 wrote:@Aszin właśnie dziś mój kardiolog proponował mi clexane i teraz żałuję że nie wzięłam recepty na nie
@Rafiki
Przeraża mnie punkt 1 energicznie i szybko 🙈 ale spróbuję, dziś robiłam właśnie mniej więcej w tej okolicy co Ty i zero śladu, ale okropne te zastrzyki Was też tak bolą?
Rafiki widzę, że dużo przeszłaś podziwiam za siłę do dalszej walki i mocno trzymam kciuki by kolejny transfer z immunoglobulinami był brakującym kluczem, a powiedz mi stwierdzili coś u Ciebie konkretnego, jaki jest powód tylu strat?
Te zastrzyki są bardzo nieprzyjemne i bolesne - faktycznie clexane trochę lepiej wchodzą, ale też nie ma reguły z igłami ;(
Dziękuję. Wiesz, w sumie to nie wiem skąd siła. Po prostu chcę mieć dziecko. Chociaż jedno. Wiem też, że to ogromne marzenie mojego męża. Jeszcze nie potrafię odpuścić, bo mam 33 lata i wierzę, że w końcu się uda. Nie ma jednoznacznej przyczyny moich strat niestety. Może jutro się zbiorę i napiszę Wam całą moją historię to trochę się rozjaśni
MadzikPc92 lubi tę wiadomość
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET 6+0 💔 -
Rafiki wrote:Hej, u mnie allo mlr było teraz 16%, ale już minęło jakieś 7 miesięcy od ostaniej ciąży, więc chyba mogło spaść.. w sumie nie mam wskazań do immunoglobulin bo test IPLE wyszedł dobrze, ale analizował i tłumaczył dr S. korelację między tymi limfocytami cd56 a cd16 i w sumie gdybym miała któreś o 2 większe to już by były wskazania.. immunologia jest dość skomplikowana 🤷♀️ ale chyba głównie chodzi o fakt, że jestem po 3 poronieniach, a immunoglobuliny to taki lek ostaniej szansy..
Mogę zapytać o Twoją historię? Ile miałaś transferów i dlaczego ten miałby być ostatni? Może coś wymyślimy jeszcze z diagnostyką? U kogo się leczysz?
Ja mieszkam w Holandii. Tutaj podeszłam do 1 procedury in vitro, uzyskałam 4 zarodki z 5 doby. immunologię badałam w Polsce i zalecenia od immunologa P.1 świeży transfer przy allo Mrl 35 beta 0 oczywiście z obstawa encorton ,Acard.
2 ktiotransfer sukces zdrowa córeczka . Po prawie 2 latach 3 krio transfer 7 tydzień puste jajo płodowe. Na ostatni transfer chce jeszcze porobić badania w Polsce , ostatni bo już nie zmierzam podchodzić do następnej procedury. To za dużo stresu jak dla mnie. Myśle aby sprawdzić allo Mrl po poronieniu jeśli dalej 0 to będę chciała imuglobiny . Ogólnie u mnie główny problem to allo Mrl przynajmniej tak mi się wydaje. A miałas wszystkie badania immunologiczne , ginekologiczne zrobione? Pamiętam że było tego sporoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 23:04
-
Dziewczyny, jakie badania po poronieniu/przed ponownym staraniami polecacie zrobić i w jakim momencie ?
Ma któraś z Was może to spisane?
Ew. Czy jest tu może ktoś z Wrocławia i poleca jakiegoś ginekologa, który prowadzi pacjentki po poronieniu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 08:14
-
🌿Malinka18 na receptę na Neoparin możesz poprosić o Clexane w aptece. Wydadzą, bo jest to odpowiednik. 🙂
🌿Rafiki oby kolejny transfer był tym szczęśliwym. ✊
🌿Biochemiczka czy Ty masz jeszcze to zdjęcie swoich testów dzień po dniu? Pamiętam, że wstawiałaś kiedyś na forum ale już wygasło.
Rafiki, Malinka18 lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏 -
Dawdler34 wrote:Dziewczyny, jakie badania po poronieniu/przed ponownym staraniami polecacie zrobić i w jakim momencie ?
Ew. Czy jest tu może ktoś z Wrocławia i poleca jakiegoś ginekologa, który prowadzi pacjentki po poronieniu ?
Dawler - miałam zlecone wszystkie badania które mam w stopce ☺️ ale jeżeli to Twoje pierwsze poronienie to teoretycznie nie robi się żadnych badań. To jest myślę że kilka dobrych tysięcy które wydałam, a to mogła być losowa wada genetyczna.
Cerva już szukam i zaraz tu wrzucę
patrzyłam ostatnio na te zdjęcia jak ci pisałam że 14dpo było widać różnicę 
Tu masz od 12dpo do 20dpo jak już ciemniały

I te początkowe od 10dpo do 14 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 09:04
Dawdler34, Cerva lubią tę wiadomość
34👩🏽36👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
❗️ liczba, ruch, upłynnienie

-
Dawdler34 wrote:Dziewczyny, jakie badania po poronieniu/przed ponownym staraniami polecacie zrobić i w jakim momencie ?
Ew. Czy jest tu może ktoś z Wrocławia i poleca jakiegoś ginekologa, który prowadzi pacjentki po poronieniu ?
Tak jak pisze Biochemiczka, przy pierwszym poronieniu nie ma takiej konieczności. Ja ze względu na długie starania i potencjalne ivf w h2 chcę zrobić kilka:
- badanie kariotypów (ja plus partner) - to zasugerował też lekarz z kliniki, ale też powiedział wprost że nie jest to jeszcze must have
- zespół antyfosfolipidowy i trombofilia - to już na własne życzenie
Oprócz tego podstawowe badania hormonalne, bo ostatnie (poza tsh) mam już jakoś sprzed roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 09:07
🙎♀️ 36 👨34
⌛️ starania od 8.2024
IUI 8.2025 ❌
IUI 2.2026 (lametta +ovi) ✅
4.2026 💔 (9 tydz) -
Biochemiczka wrote:Dawler - miałam zlecone wszystkie badania które mam w stopce ☺️ ale jeżeli to Twoje pierwsze poronienie to teoretycznie nie robi się żadnych badań. To jest myślę że kilka dobrych tysięcy które wydałam, a to mogła być losowa wada genetyczna.
Cerva już szukam i zaraz tu wrzucę
patrzyłam ostatnio na te zdjęcia jak ci pisałam że 14dpo było widać różnicę 
Tu masz od 12dpo do 20dpo jak już ciemniały

I te początkowe od 10dpo do 14 dpo

Bardzo dziękuję. 🥹
U mnie wygląda to na razie tak, drobne różnice, ale chyba idzie to w dobrą stronę i mózg mnie nie okłamuje. 🙏
Daisy1, _Dysia_, Biochemiczka, yecikowa, Jusia92, Paola2604, Waleria, Mysa1111, Dudu13, Edytka91, Dawdler34, nadzieja09 lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏 -
Cerva wrote:
Pięknie ciemnieją ❤️ trzymam mocno kciuki 🍀🍀🍀
Cerva lubi tę wiadomość
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET 6+0 💔 -
Bratek3738 wrote:Ja mieszkam w Holandii. Tutaj podeszłam do 1 procedury in vitro, uzyskałam 4 zarodki z 5 doby. immunologię badałam w Polsce i zalecenia od immunologa P.1 świeży transfer przy allo Mrl 35 beta 0 oczywiście z obstawa encorton ,Acard.
2 ktiotransfer sukces zdrowa córeczka . Po prawie 2 latach 3 krio transfer 7 tydzień puste jajo płodowe. Na ostatni transfer chce jeszcze porobić badania w Polsce , ostatni bo już nie zmierzam podchodzić do następnej procedury. To za dużo stresu jak dla mnie. Myśle aby sprawdzić allo Mrl po poronieniu jeśli dalej 0 to będę chciała imuglobiny . Ogólnie u mnie główny problem to allo Mrl przynajmniej tak mi się wydaje. A miałas wszystkie badania immunologiczne , ginekologiczne zrobione? Pamiętam że było tego sporo
Rozumiem, jeśli tylko są finanse to możesz spróbować z immunoglobulinami - dużo tu na forum widziałam szczęśliwych zakończeń z tym lekiem w trudnych przypadkach, szczególnie jeśli nie planujesz kolejnej procedury. Będę trzymać kciuki za Ciebie
a myślałaś o histeroskopii przed tym ostatnim transferem? Może warto sprawdzić macicę po ciąży i poronieniu?
Tak, już nawet sama sobie przestałam wymyślać badania.. miałam 3 histeroskopie i histerolaparoskopie, ASA, ANA 1,2,3, cytokiny, immunofenotyp, KIR, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, celiakia, kariotypy, IPLE, cross match, allo mlr, mam nienajgorsze wyniki hormonów..
mam endometriozę 1st i adenomioze rozproszoną, która podczas ostatniej stymulacji bardzo się rozpanoszyła, dlatego robimy sztuczną menopauzę. A u męża wszystko dobrze, „tylko” test MAR ma dodatni, co może być dużym utrudnieniem przy staraniach naturalnych.
Mi 3 lata temu zdiagnozowano niedrożne jajowody, dlatego zrezygnowaliśmy z leczenia męża i przystąpiliśmy do in vitro. A teraz w grudniu podczas histerolaparoskopii okazało się, że jajowody są drożne 🤯12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET 6+0 💔 -
Dziewczyny,
Mam pytanie do tych z Was, które przeszły poronienie samoistne/ samymi tabletkami, bez zabiegu. Jakie wskazania miałyście co do czasu, który musi upłynąć, żeby się starać ponownie? Ja od trzech różnych lekarzy usłyszałam różne rzeczy: albo już, albo trzy miesiące, żeby kolejna ciąża miała szansę się utrzymać. Jakie macie z tym doświadczenia? Czy zaczynałyście wcześniej/ utrzymałyście ciążę?👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1 -
May-girl wrote:Dziewczyny,
Mam pytanie do tych z Was, które przeszły poronienie samoistne/ samymi tabletkami, bez zabiegu. Jakie wskazania miałyście co do czasu, który musi upłynąć, żeby się starać ponownie? Ja od trzech różnych lekarzy usłyszałam różne rzeczy: albo już, albo trzy miesiące, żeby kolejna ciąża miała szansę się utrzymać. Jakie macie z tym doświadczenia? Czy zaczynałyście wcześniej/ utrzymałyście ciążę?
Mi moja gine mówiła, że po samoistnym jak i po zabiegu jeśli wszystko dobrze się oczyści to można od razu. To, że trzeba czekać 3 cykle po poronieniu żeby ciąża mogła się utrzymać jest mitem. Wiele dziewczyn zachodzi w ciążę po pierwszej miesiączce albo nawet i przed i wszystko jest dobrze. Ja mimo, że jestem po zabiegu to dostałam zielone światło do starań od razu po pierwszej miesiączce, no ale póki co nic z tego nie ma 😑🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Hej, mnie lekarz z kliniki namawiał żeby przystąpić do starań już od kolejnego cyklu.
U mnie chodzi konkretnie o transfer zarodka w in vitro.
Nie zdecydowałam się ale tylko dlatego, że chcę wcześniej zrobić histeroskopię, a potem mieć kolejną sztuczną menopauzę, bo to zadziałało ostatnio.
Mimo to, robię pewne przymiarki do starań naturalnych w tym cyklu bo histeroskopia dopiero w maju
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1❌
11.24 FET II 4.1.1❌
12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3❌
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, Zoladex✔️
02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil, heparyna-Sydor
7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807
brak zarodka 8tc❌️
❄️❄️⏳️
usunięta przegroda, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️m.0% -
May-girl wrote:Dziewczyny,
Mam pytanie do tych z Was, które przeszły poronienie samoistne/ samymi tabletkami, bez zabiegu. Jakie wskazania miałyście co do czasu, który musi upłynąć, żeby się starać ponownie? Ja od trzech różnych lekarzy usłyszałam różne rzeczy: albo już, albo trzy miesiące, żeby kolejna ciąża miała szansę się utrzymać. Jakie macie z tym doświadczenia? Czy zaczynałyście wcześniej/ utrzymałyście ciążę?
Ja po poronieniu samoistnym mialam jeszcze zabieg, bo endometrium dalej spore bylo. Na wizycie kontrolnej, po sprawdzeniu, ze wszystko jest ok, moja gin powiedziała,, ze możemy i nawet powinniśmy sie starac od razu, a te 3 miesiące to zazwyczaj lekarze starszej daty zalecają...'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistnie 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb