Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Dziękuję za wsparcie, cieszę się, że zawsze można na Was liczyć, korci mnie iść jutro na betę, ale nie wiem czy jest sens się nakręcać, może dam się temu rozkręcić do poniedziałku, jestem bardzo niecierpliwa, ale chyba muszę się powstrzymać, dopiero jestem po jednej dawce accofilu może on jakoś magicznie zadziała 😞

Czy Wasze igły z neoparinu też są takie tępe? Mam problem z wbiciem, a po pierwszej dawce to zrobił mi się siniak na 5cm

Ja przez ostatni miesiąc musiałam brać zastrzyki i właśnie miałam parę sztuk Clexane i resztę Neoparin i o dziwo Neoparin lepiej mi się wbijał! Pamiętam że parę lat temu po operacji, to Clexane mi się lepiej aplikowało, więc tym razem się zdziwiłam, ale czytając wasze wpisy, to może miałam farta 😅 ja jak zaczęłam robić zastrzyk min. 5 cm od pępka i właśnie na linii pępka, a nie pod, to nie miałam siniaków i nawet często były bezbolesne 🙂

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,
    Mam pytanie do tych z Was, które przeszły poronienie samoistne/ samymi tabletkami, bez zabiegu. Jakie wskazania miałyście co do czasu, który musi upłynąć, żeby się starać ponownie? Ja od trzech różnych lekarzy usłyszałam różne rzeczy: albo już, albo trzy miesiące, żeby kolejna ciąża miała szansę się utrzymać. Jakie macie z tym doświadczenia? Czy zaczynałyście wcześniej/ utrzymałyście ciążę?

Ja po tabletkach i tak samo, po pierwszej miesiączce kontrola i zielone światło. Ale teraz to właśnie nawet po łyżeczkowaniu jak się wszystko dobrze oczyści można od razu wracać do starań. 🙂 lekarze starej daty rzeczywiście każą odczekać 3 miesiące. Ja nawet to usłyszałam jak byłam na kontroli w Luxmedzie, ale mój prowadzący zdecydowanie zaprzeczył.

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • anilewe Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,
    Mam pytanie do tych z Was, które przeszły poronienie samoistne/ samymi tabletkami, bez zabiegu. Jakie wskazania miałyście co do czasu, który musi upłynąć, żeby się starać ponownie? Ja od trzech różnych lekarzy usłyszałam różne rzeczy: albo już, albo trzy miesiące, żeby kolejna ciąża miała szansę się utrzymać. Jakie macie z tym doświadczenia? Czy zaczynałyście wcześniej/ utrzymałyście ciążę?
    Dostałam zielone światło właściwie na pierwszej wizycie u ginekologa, czyli mniej więcej 1,5 tygodnia po poronieniu. Z różnych przyczyn staraliśmy się po drugim okresie, czyli w sumie przy trzeciej owulacji po stracie.

Starania od 07.2022

1️⃣
    04.2025 ⏸️
    05.2025 11 tydz./ 8+0 💔

2️⃣
    08.2025 ⏸️🌈
    05.2026 39+1 💙
  • Bratek3738 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    Rozumiem, jeśli tylko są finanse to możesz spróbować z immunoglobulinami - dużo tu na forum widziałam szczęśliwych zakończeń z tym lekiem w trudnych przypadkach, szczególnie jeśli nie planujesz kolejnej procedury. Będę trzymać kciuki za Ciebie :) a myślałaś o histeroskopii przed tym ostatnim transferem? Może warto sprawdzić macicę po ciąży i poronieniu?

Tak, już nawet sama sobie przestałam wymyślać badania.. miałam 3 histeroskopie i histerolaparoskopie, ASA, ANA 1,2,3, cytokiny, immunofenotyp, KIR, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, celiakia, kariotypy, IPLE, cross match, allo mlr, mam nienajgorsze wyniki hormonów..
    mam endometriozę 1st i adenomioze rozproszoną, która podczas ostatniej stymulacji bardzo się rozpanoszyła, dlatego robimy sztuczną menopauzę. A u męża wszystko dobrze, „tylko” test MAR ma dodatni, co może być dużym utrudnieniem przy staraniach naturalnych.
    Mi 3 lata temu zdiagnozowano niedrożne jajowody, dlatego zrezygnowaliśmy z leczenia męża i przystąpiliśmy do in vitro. A teraz w grudniu podczas histerolaparoskopii okazało się, że jajowody są drożne 🤯

U mnie do in vitro podeszliśmy bo podczas laparoskopi okazało się że endometrioza 1 stopnia i jeden niedrożny jajowód, I do tego miałam polipy w endometrium . Myślę tez o biopsji endometrium z wycinkami , jak będę w Polsce też chce udać się do ginekologa od endometriozy. U mnie była też dziwna sytuacja że przed on vitro ciężko było mnie wystumulowac amh było niskie a pół roku po porodzie amh dosc wzroslo. Przed procedura miałam też dietę bezglutenowa i mocno ograniczyłam cukier . Teraz mnie lekarz namawia aby jak najszybciej podejść do następngo transferu ale ja jednak chce najpierw porobic badania i przygotować swoje ciało fizycznie. Za Ciebie mocno trzymam kciuki 🙂

• Edytka91 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,
    Mi też powiedzieli że można od razu, tylko miałam 2x kontrolne usg czy się dobrze oczyściłam i miałam sprawdzić sobie betę czy wróciła do normy. Ale właśnie, też mam pytanie dodatkowe- nie uważacie że od razu organizm jest nieco osłabiony i potrzebuje chwilę na regenerację?

• Paola2604 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka91 wrote:
    Mi też powiedzieli że można od razu, tylko miałam 2x kontrolne usg czy się dobrze oczyściłam i miałam sprawdzić sobie betę czy wróciła do normy. Ale właśnie, też mam pytanie dodatkowe- nie uważacie że od razu organizm jest nieco osłabiony i potrzebuje chwilę na regenerację?

Mi lekarz powiedział że organizm wie co robi, że jeśli jest osłabiony to po prostu nie zajdę w ciążę. My zawsze po zabiegu czy po samoistnym dostawaliśmy od razu zielone światło. Mam też synka z 1 cyklu po poronieniu. Na ostatnią ciążę po ostatnim poronieniu czekaliśmy najdłużej bo 8 mies, więc uważam że jeśli lekarz pozwoli to nie ma na co czekać bo nie zawsze uda się od razu.

Cerva, Edytka91 lubią tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek3738 wrote:
    U mnie do in vitro podeszliśmy bo podczas laparoskopi okazało się że endometrioza 1 stopnia i jeden niedrożny jajowód, I do tego miałam polipy w endometrium . Myślę tez o biopsji endometrium z wycinkami , jak będę w Polsce też chce udać się do ginekologa od endometriozy. U mnie była też dziwna sytuacja że przed on vitro ciężko było mnie wystumulowac amh było niskie a pół roku po porodzie amh dosc wzroslo. Przed procedura miałam też dietę bezglutenowa i mocno ograniczyłam cukier . Teraz mnie lekarz namawia aby jak najszybciej podejść do następngo transferu ale ja jednak chce najpierw porobic badania i przygotować swoje ciało fizycznie. Za Ciebie mocno trzymam kciuki 🙂

Dziękuję i wzajemnie 🌈
    Dieta przeciwzapalna działa bardzo dobrze dla organizmu, szczególnie przy endometriozie czy adenomiozie więc ograniczenie glutenu i cukru na pewno miało wpływ na jakość komórek ;) wg mnie lepiej zrobić jedno badanie za dużo niż za mało i bardzo dobrze, że chcesz zrobić biopsje przed kolejnym transferem ;) powodzenia!

Bratek3738 lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB ivig⏳🌈
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś z was planuje badania hormonów to daje znać że sensowny pakiet w DIAG: E-PAKIET BADAŃ HORMONALNYCH DLA KOBIET
    (PROFILAKTYCZNIE ORAZ PRZY ZABURZENIACH
    MIESIĄCZKOWANIA, PŁODNOŚCI) jest na promce za 329 a niby solo 670 ten zestaw. W Alab wychodziłoby mi ponad 700 zł :o
    Ja dołożyłam jeszcze morfologię i androstendion oraz glukozę i insulinę by podejrzeć jak tam metfo działa 🤭🤞

Dobrej końcówki niedzieli i owocnego nowego tygodnia 💪 oby słońce dodało choć trochę dobrej energii 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 16:49

Daisy1, Cerva, Jusia92, Claramente, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Claramente Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria wrote:
    Do podbicia ferrytyny polecam dodatkowo brać witaminę C (ja biorę 500ke Swanson) i laktoferynę (ja biorę z Aliness) oraz sanprobi ibs. Zawsze miałam podobny wynik do Ciebie, po krwotoku totalnie poleciała ferrytyna, a tym zestawem w dwa miesiące odbudowałam sobie ją do 59,4 ng/ml przy żelazie 103 :)

Dzięki za hinta z tym żelazem! 😊 Suplement, który kupiłam, ma już w sobie witaminę C, więc obczaję sobie laktoferynę. 💊

A mogę podpytać, czy brałaś żelazo rano na czczo, czy jakoś inaczej? 🤔 i wy dziewczyny tez możecie dać znać jak to robicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 00:06

Waleria lubi tę wiadomość

09.2025 💔 10 tc
    02.2026 💔 10 tc

🔎 Diagnostyka
    APS (zespół antyfosfolipidowy) ✅
    Trombofilia ✅
    Kariotypy ✅
  • Claramente Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,

Ja co prawda miałam zabieg dwa razy, ale moja ginekolog ogólnie mówi, że można się starać od razu w kolejnym cyklu, jeżeli w kontroli wyjdzie, że wszystko jest ok i nie trzeba czekać 3 czy 6 miesięcy. 💛

Z kolei moja koleżanka, która chodzi do starszego lekarza w małej miejscowości (moja mama do niego chodziła w ciąży ze mną), dostała zalecenie 3 miesiące. 🤷‍♀️

May-girl lubi tę wiadomość

09.2025 💔 10 tc
    02.2026 💔 10 tc

🔎 Diagnostyka
    Trombofilia ✅
    Kariotypy ✅
  • Claramente Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva - Zdecydowanie idzie w dobrym kierunku i dokładnie widać, że kreski ciemnieją! 😍 Fantastycznie, trzymam kciuki za dalsze dobre wieści ✨🍀

Cerva lubi tę wiadomość

09.2025 💔 10 tc
    02.2026 💔 10 tc

🔎 Diagnostyka
    Trombofilia ✅
    Kariotypy ✅
  • Claramente Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie do tych, które brały antybiotyk na zapalenie endometrium - kiedy wracałyście do starań po antybiotyku? 🤔

Od razu w kolejnym cyklu po antybiotyku, czy czekałyście jeszcze dodatkowy cykl lub więcej?

09.2025 💔 10 tc
    02.2026 💔 10 tc

🔎 Diagnostyka
    Trombofilia ✅
    Kariotypy ✅
  • ABK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claramente wrote:
    Dziewczyny, pytanie do tych, które brały antybiotyk na zapalenie endometrium - kiedy wracałyście do starań po antybiotyku? 🤔

Od razu w kolejnym cyklu po antybiotyku, czy czekałyście jeszcze dodatkowy cykl lub więcej?

Ja pytałam lekarza i kiedy mogę robić transfer i powiedział że od razu po antybiotyku

Cerva, Claramente lubią tę wiadomość

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

07.25 FET 5.2.1. ❌

02.2026 FET 4.3.1.
    7dpt 29.7
    9dpt 93.4
    11dpt 185.8
    14dpt 997.5

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Właśnie spuściłam krew na betę i proga. Teraz zająć czymś głowę.
    A tu pink z rana. 🥹

IMG-6471.jpg

_Dysia_, Ninia, Paola2604, yecikowa, Daisy1, Jusia92, Dudu13, Dawdler34, Mysa1111, Biochemiczka, Void, Waleria, Laurelli, Claramente, nadzieja09, Księgowa, May-girl, Iskierka ✨, 19Maggie94, ms.paranoya lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka91 wrote:
    Mi się wydaję, że jak wszystko ładnie wygląda na USG i głowa jest już gotowa to nie ma na co czekać. Ja zaszłam w ciążę w 3 cyklu po stracie, pierwszą owulację miałam 3 tygodnie po zabiegu ale wiadomo pierwszy cykl lepiej odczekać. Ciąża przebiega bezproblemowo, zupełnie nic się złego się nie dzieje. Na pewno jestem dosyć mocno zmęczona fizycznie ale to moja wina bo nie byłam nawet jednego dnia na zwolnieniu/urlopie po zabiegu i jednak teraz to odczuwam, do obecnej ciąży zawsze w głowie dodaje te 16 tygodni poprzedniej ciąży i sobie mówię by trochę usprawiedliwić przed sobą słabszą formę. Natomiast kolejna ciąża uleczyła moją duszę. Do terminu poprzedniego porodu jeszcze byłam trochę niespokojna, natomiast jak ten dzień minął cieszę się już obecnym stanem a najbardziej tym, że jak wszystko pójdzie ok to będę tulić swojego synka w rocznicę straty jego siostry.
    Jeszcze tylko wspomnę, że ja byłam w trochę innej sytuacji i już od 13 tygodnia wiedziałam, ze z ciąży nic nie będzie więc od razu zaczęłam się bardzo suplementowac pod kolejna ciążę więc u mnie ponad 3 msc bardzo solidnego przygotowania pod tym względem było.

@Cerva zaciskam kciuki 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 08:16

Claramente, ms.paranoya lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam żelazo ok 2h po kolacji na noc wraz z laktoferyna. Na czczo wchodziło mi w konflikt logistyczny z euthyrox ;) też dziś spuściłam krew na hormony po 3 msc. Za tydzień już wizyta u dr J. Załączyłam jej z 40 plików :D tuptam do wyników biopsji bo może uda się coś uzyskać do piątaku do naszej wizyty u gin w IR. 🤞

Waleria, Claramente lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Dawdler34 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj podczas wypisu lekarz powiedział, że za ok 4tyg na kontrolę u ginekologa, i jak będzie wszystko dobrze, to można przystąpić do starań.

U mnie dodatkowo dochodzi tsh, chce je doprowadzić najpierw do porządku, więc akurat mam czas:)
    Zaszłam przy tsh 2.6 i w ciągu miesiaca podskoczyło do 3.6 (ft 4 1.16, anty tpo I tg w normie - niedoczynność subkliniczna). Tsh mogło ale nie musiało mieć wpływu na poronienie..

Mam tylko nadzieję, że miesiączka nadejdzie szybciej niż później. Poronienie farmakologiczne (bez zabiegu) 10.04, wstępnie do gin jestem umówiona na 12.05 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 08:45

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Dawdler34 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hej

Właśnie spuściłam krew na betę i proga. Teraz zająć czymś głowę.
    A tu pink z rana. 🥹

IMG-6471.jpg
    Piękny kolor ❤️ 3mam kciuki i napisz jak beta!

Cerva lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • ABK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    U mnie wczoraj podczas wypisu lekarz powiedział, że za ok 4tyg na kontrolę u ginekologa, i jak będzie wszystko dobrze, to można przystąpić do starań.

U mnie dodatkowo dochodzi tsh, chce je doprowadzić najpierw do porządku, więc akurat mam czas:)
    Zaszłam przy tsh 2.6 i w ciągu miesiaca podskoczyło do 3.6 (ft 4 1.16, anty tpo I tg w normie - niedoczynność subkliniczna). Tsh mogło ale nie musiało mieć wpływu na poronienie..

Mam tylko nadzieję, że miesiączka nadejdzie szybciej niż później. Poronienie farmakologiczne (bez zabiegu) 10.04, wstępnie do gin jestem umówiona na 18.05 🤞

Tsh nie będzie miało wpływu na poronienie. Ja nie mam tarczycy zaszłam w ciaze (z córką) przy tsh 4,26 później 2/4 tyg żeby sprawdzić. Ja bym dodatkowo sprawdzała jeszcze ft3 i ft4 bo dla ciazy one są ważne. Tsh mogło Ci podskoczyc nawet dlatego że słabiej w nocy spałaś
    Trzymam kciuki żeby było dobrze

Dawdler34 lubi tę wiadomość

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

07.25 FET 5.2.1. ❌

02.2026 FET 4.3.1.
    7dpt 29.7
    9dpt 93.4
    11dpt 185.8
    14dpt 997.5

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Malinka też byłaś na becie dziś?

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ