🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
@Daisy1
Super, że z ta histeroskopia wszystko się ułożyło i leczenie poszło pomyślnie.
Ja sama zastanawiam się nad wizyta u Janowca. Niby histeroskopię miałam w grudniu, ale może warto zainwestować w wizytę u specjalisty.
Jeszcze to przemyśle.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T (heterozygota) | PAI-1 4G/5G (heterozygota)
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
🔹 Transfery: 6× ET/KET
🔹 2024/2025: 2× CB 🤍
🔹 VI 2025: ciąża po AZ → poronienie (8 tc) 💔
🧫 Biopsja endometrium (II 2026):
→ CD138: 0–1 (w normie)
→ CD56: 54 (↑)
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
🧬 KIR: Bx
➡️ V 2026: transfer AZ
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
β-hCG: 0
Zaczynamy od nowa… -
Cień, daj sobie czas, a plan się w końcu wyklaruje. 🍀
Olcykowa, czy ja dobrze widzę? 🥹🤞🏻
Cień, Olcykowa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳
The best is yet to come ✨ -
aszin wrote:Cień, daj sobie czas, a plan się w końcu wyklaruje. 🍀
Olcykowa, czy ja dobrze widzę? 🥹🤞🏻
Dziękuję 😘
Właśnie Olcykowa 😊✊️🍀 co za widok,mocne kciuki za przyrosty.
Olcykowa lubi tę wiadomość
🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
Zaczynamy od nowa… -
@Cień przykro mi, że jednak nie ruszyło do przodu, ale gdzieś jeszcze czeka na Was TEN zarodek 😘😘
Co do BC, na plus jest napewno to, że widzisz w monitorku na żywo co się dzieje, dr komentuje co widzi, a później zaprasza do siebie do gabinetu na omówienie całościowe sytuacji, plus rozpisuje ewentualny plan leczenia. Ma ogromne doświadczenie i to też bardzo cenię, że zna się stricte na tematach problemów w macicy, więc czuje się do niego zaufanie. Na spokojnie przemyślcie wszystko, może klinika coś też dla Was zaproponuje.
@Olcykowa 😍😍😍
Cień, Rafiki lubią tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025
💔 10tc 08.2025
🩺 04.2026 mini-histeroskopia | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
📍 05.2026 mini-histeroskopia | ✅️ brak cech zapalnych | powrót do starań
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
Jeszcze będzie pięknie ✨ -
Daisy1 wrote:@Cień przykro mi, że jednak nie ruszyło do przodu, ale gdzieś jeszcze czeka na Was TEN zarodek 😘😘
Co do BC, na plus jest napewno to, że widzisz w monitorku na żywo co się dzieje, dr komentuje co widzi, a później zaprasza do siebie do gabinetu na omówienie całościowe sytuacji, plus rozpisuje ewentualny plan leczenia. Ma ogromne doświadczenie i to też bardzo cenię, że zna się stricte na tematach problemów w macicy, więc czuje się do niego zaufanie. Na spokojnie przemyślcie wszystko, może klinika coś też dla Was zaproponuje.
@Olcykowa 😍😍😍
Finansowo ile Cię to wyniosło i jak długo czekałaś?🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Aj dziewczyny, te dwie kreski to jest dla mnie ogromny cud i niedowierzanie 😌🥹
Ten miesiąc był totalnym odpuszczeniem, bez żadnych leków (nawet supli nie brałam), testów owulacyjnych,
kontroli dni itd. Z JEDNYM stosunkiem w 11dc 🫣 Miałam zawirowania zdrowotne, nie myślałam o staraniach, mąż też akurat w okresie przed owulacją był na wyjeździe. Nie wiem kiedy była owulacja.
Dzisiaj 29dc, prognozowany dzień okresu.
Zrobiłam test z głupa, nie wiem co mnie podkusiło. Kreski pokazały się praktycznie odrazu a ja myślałam, że pomyliłam ciążowy z owulacyjnym 😂
Jestem szczęśliwa, zaskoczona i przerażona jednocześnie, bo z tyłu głowy siedzą mi wspomnienia z września ubiegłego roku 😞
Na ten moment staram się myśleć pozytywnie, a jak będzie, los pokaże 😌
Cień, Malinka18, yecikowa, Czekająca7, Mimblanee, _Dysia_, Iskierka ✨, Cerva, Jusia92, Daisy1, Paola2604, Rafiki, Laurelli, Claramente lubią tę wiadomość
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
💉 Acard, Clexane, Cyclogest
2026r. ⏳
👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
22.05.2026r. ⏸️ 🌈 bhcg 146 ✨
Zostań z nami kropku!
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
@Olcykowa
Takie wiadomości to miód na moje serduszko 🌈🥰❤️
Serdecznie gratuluję.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Awokado30 wrote:Rozumiem Cię, ja też przy diagnostyce czasami „chciałam” żeby coś wyszło i moglibyśmy to naprawić żeby w końcu się udało. Ale ta cała immunologia i spojrzenie każdego lekarza w inny sposób, wprowadza mnie w niepokój i brak zaufania do samej immunologii fakt że u mnie w końcu coś zadziałało, ale w styczniu na nam nie wyszło, takim samym protokole jak udanym transferze w marcu. Zarodki oba były badane genetycznie z tej samej procedury.
Dziękuję dziewczyny za Wasze odpowiedzi . Moja torbiel chyba nie krwotoczna, a z płynem. Nic w sumie nie mówił jaka to może być. Powiedział że po owulacji na prawym jajniku po ciałku żółtym.
Czekam na obecną miesiączkę jak nigdy…
Ahh powiem Ci, że dla mnie ta cała niepłodność to jedna wielka loteria i niewiadoma, jednej się uda na danym zestawie leków, drugiej znowu nie, mam wrażenie, że nie ma recepty na szczęście w tym przypadku..
@Cień ja dzisiaj też zajadam smutki, w czerwcu planujemy wakacje, a ja zamiast schudnąć to dokładam do pieca 😅
👩 28 👦 29 🐶 7
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
06.04.2026 - ⏸️ 7cs
(Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
12.05 - 💔 ciąża obumarła 7+1
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 1/5
💗 tachykardia -
@Daisy1 bardzo się cieszę, że wszystko wyleczone, trzymam mocno kciuki żeby się udało jak najszybciej! 💕
@Olcykowa gratulacje i czekam z niecierpliwością na wiadomości od Ciebie!
Cień, Olcykowa, Daisy1 lubią tę wiadomość
🙋♀97
Hashimoto
🙋♂ 92
Starania od 2023
05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia
25.11.2025 upragnione II kreski
04.12.2025 ❤️️
29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5) -
Malinka18 wrote:Ahh powiem Ci, że dla mnie ta cała niepłodność to jedna wielka loteria i niewiadoma, jednej się uda na danym zestawie leków, drugiej znowu nie, mam wrażenie, że nie ma recepty na szczęście w tym przypadku..
@Cień ja dzisiaj też zajadam smutki, w czerwcu planujemy wakacje, a ja zamiast schudnąć to dokładam do pieca 😅
Hmmmm, trzeba się jakoś pocieszyć. 🫂❤️🩹😘
Ja chyba idę w wyparcie problemu, jakim jest u mnie niepłodność.
Pogodziłam się już z tym, że moje komórki są do niczego. Ale to, że macica jest aż tak wredna i nie przyjmuje zarodka… chyba że on po prostu był wadliwy. Bo przy takiej obstawie leków nawet chwilowej implantacji nie było.
Na moich „starych” komórkach dwa razy była ciąża biochemiczna, a tutaj zarodek od pary, która ma już dzieci — i totalnie zero czegokolwiek. Nic nawet nie drgnęło.
Stan zapalny wyleczony, leki rozpisane jak dla narkomana i dalej nic.
W sumie wolę betę 0 niż kolejne poronienie. Ale i tak czuję się głupiutka, że trochę wierzyłam, że to już mój czas.
Trudno, innym razem.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
@Malinka18
Miałam Cię zapytać o ten Propranol. Ty bierzesz ten lek na stałe?
Ja brałam go przez rok, ale teraz przed transferem kazali mi go kategorycznie odstawić. U mnie puls bywa powyżej 100, a taki standardowy to około 90. Ciśnienie mam za to dobre.
🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Olcykowa wrote:Aj dziewczyny, te dwie kreski to jest dla mnie ogromny cud i niedowierzanie 😌🥹
Ten miesiąc był totalnym odpuszczeniem, bez żadnych leków (nawet supli nie brałam), testów owulacyjnych,
kontroli dni itd. Z JEDNYM stosunkiem w 11dc 🫣 Miałam zawirowania zdrowotne, nie myślałam o staraniach, mąż też akurat w okresie przed owulacją był na wyjeździe. Nie wiem kiedy była owulacja.
Zrobiłam test z głupa, nie wiem co mnie podkusiło. Kreski pokazały się praktycznie odrazu a ja myślałam, że pomyliłam ciążowy z owulacyjnym 😂
Jestem szczęśliwa, zaskoczona i przerażona jednocześnie, bo z tyłu głowy siedzą mi wspomnienia z września ubiegłego roku 😞
Jaka cudowna niespodzianka!
Niech pięknie rośnie ✊️ Trzymamy tu wszystkie kciuki 
U mnie z mężem w tym cyklu też się nie wstrzeliliśmy przed owulacją ze względu na jego obowiązania, dużo się działo... i taki smutek mnie naszedł, że "zmarnowaliśmy" ten cykl. Twoja historia daje mi nadzieję
01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu) -
Olcykowa gratulacje 🥹 Widzę, że maj jest dla nas bardzo łaskawy, znowu dużo grupowych ciąż. Dla mnie maj jest szczególnie ważny, bo to miesiąc rocznicy mojego ślubu. Mam nadzieję, że dla wszystkich będzie to szczęśliwa ciąża 🤞🍀🌈
Cień nieustannie trzymam za Ciebie kciuki, po prostu wiem, że niedługo będzie Twój czas, bo zasługujesz na to. Tylko się nie poddawaj, dąż dalej do celu, wszystkie Cię tutaj dopingujemy.
Daisy bardzo się cieszę, że już nie ma stanu zapalnego. Trzymam kciuki za jak najszybszą ciążę, teraz to już się musi udać 💪
Wszystkie dziewczyny które mają gorszy czas przytulam i życzę wam żeby jak najszybciej zaświeciło dla was słoneczko ☀️🫂
Cień, Daisy1, sirengirl92, Jusia92, Laurelli lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Czekająca7 wrote:Jaka cudowna niespodzianka!
Niech pięknie rośnie ✊️ Trzymamy tu wszystkie kciuki 
U mnie z mężem w tym cyklu też się nie wstrzeliliśmy przed owulacją ze względu na jego obowiązania, dużo się działo... i taki smutek mnie naszedł, że "zmarnowaliśmy" ten cykl. Twoja historia daje mi nadzieję
Ja też przekreśliłam ten cykl, no bo jak miałaby być ciąża z jednego seksu, w 11dc (a owulację mam zazwyczaj 14-16dc). A jednak „nigdy nie mów nigdy” 🙂
Cień, Claramente lubią tę wiadomość
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
2026r. ⏳
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
Zostań z nami kropku!
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
_Dysia_ wrote:Olcykowa gratulacje 🥹 Widzę, że maj jest dla nas bardzo łaskawy, znowu dużo grupowych ciąż. Dla mnie maj jest szczególnie ważny, bo to miesiąc rocznicy mojego ślubu. Mam nadzieję, że dla wszystkich będzie to szczęśliwa ciąża 🤞🍀🌈
27 kwietnia miałam planowany termin porodu mojej poprzedniej ciąży, a 24 kwietnia rozpoczęłam nowy cykl. Wierzę, że to może być jakiś znak. Że ten stracony anioł do mnie wrócił ✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 22:10
Cerva, Rafiki, Laurelli lubią tę wiadomość
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
2026r. ⏳
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
Zostań z nami kropku!
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Cień wrote:Hmmmm, trzeba się jakoś pocieszyć. 🫂❤️🩹😘
Ja chyba idę w wyparcie problemu, jakim jest u mnie niepłodność.
Pogodziłam się już z tym, że moje komórki są do niczego. Ale to, że macica jest aż tak wredna i nie przyjmuje zarodka… chyba że on po prostu był wadliwy. Bo przy takiej obstawie leków nawet chwilowej implantacji nie było.
Na moich „starych” komórkach dwa razy była ciąża biochemiczna, a tutaj zarodek od pary, która ma już dzieci — i totalnie zero czegokolwiek. Nic nawet nie drgnęło.
Stan zapalny wyleczony, leki rozpisane jak dla narkomana i dalej nic.
W sumie wolę betę 0 niż kolejne poronienie. Ale i tak czuję się głupiutka, że trochę wierzyłam, że to już mój czas.
Trudno, innym razem.
Rozumiem, że zarodek nie był przebadany genetycznie czy jest prawidłowy? może faktycznie, coś było z nim nie tak skoro nic nie drgnęło, przy takiej obstawie leków.. ale tak jak już pisałam, to chyba totalna loteria.
W szpitalu lekarz mówił mi, że miał pacjentkę która poroniła 6 raz, a teraz ma 3 dzieci i ciąża prowadzona tylko na acardzie 75
Nie martw się, ja też jestem bardzo naiwna że wierzyłam, że tym razem na pewno się uda, co ciekawe przy tej stracie, mam ogromne wyparcie i zbroje ze stali, aż przez moment czułam się z tym dziwnie, jestem osobą bardzo wrażliwa i zawsze wszystko przeżywam nad wyraz, a tutaj po tygodniu tak się otrząsnęłam, że sama w to nie wierzę, ciekawe tylko na jak długo.
Co do propranololu ja brałam cały czas, od października kiedy zaczęła mi się tachykardia, kardiolog ani ginekolog nie widział przeciwwskazań na wczesnym etapie, później jedynie mówił że może zmienimy na metocard, ale właśnie mój kardiolog się bał, że będę miała za niskie ciśnienie bo ogólnie ciśnienie mam z natury niższe, rano bralam całą tabletkę 10mg i na wieczór pół, u mnie tachykardia głównie rano po wstaniu z łóżka puls ok 140 przy ruchu czasem 150 i w ciąży po posiłkach w spoczynku miałam właśnie puls około 90-110 i bardzo źle się z tym czułam, teraz gdy ciąży już nie ma puls bardzo sie unormował i właśnie schodzę z leku, biorę po pół dwa razy dziennie, a myślę że wieczorną dawkę też odstawię za jakiś czasWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 22:46
👩 28 👦 29 🐶 7
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
06.04.2026 - ⏸️ 7cs
(Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
12.05 - 💔 ciąża obumarła 7+1
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 1/5
💗 tachykardia -
@May-girl witamy na majowym pokładzie ☀️
Doskonale Cię rozumiem, dlatego ja też odpuściłam bete i kolejne testy, jak tylko zobaczyłam cień cienia (może jutro kupię jeszcze jakiegoś pinka i z ciekawości sprawdzę).
Do gine jestem umówiona na piątek 29.05. i to będzie prawie 3 tyg po owulacji (prawdopodobnie była 11.05.), więc może coś więcej się dowiem. Póki co mam włączony Utrogestan i Besins, ale nadal wychodzę z założenia, że co ma być to będzie, niewiele więcej mogę teraz zrobić jak tylko czekać. Mój czas krytyczny to 5 tydz po owu i 7 tydz "oficjalnie" (teraz jest 1+4 i 4+5), więc jeszcze trochę czasu przede mną 🙂
Daj znać jak Twoja beta jak już zrobisz 💞
@Olcykowa, gratulacje, czekamy na więcej info ❤️
Olcykowa lubi tę wiadomość
🧑'93, 🧒'92, 🐈⬛🐕
22.12.2025 ⏸️
23.12.2025 gine: 6tc
29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️🩹
🌱
11.05.2026 ⏺️
21.05.2026 ⏸️
29.05.2026 🩺 -
Olcykowa wrote:Aj dziewczyny, te dwie kreski to jest dla mnie ogromny cud i niedowierzanie 😌🥹
Olcykowa 😍 kciuki ogromne!
Czy to był ten pierwszy cykl gdzie odstawiłaś Acard przy staraniach?
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
Cień wrote:@Jusia92
Dziękuję Ci za pamięć.
Jeszcze kiedyś razem poświętujemy 😘
Przykro mi 😔 tliła się we mnie nadzieja, że może środa to był zwykły falstart. Duży przytulas ode mnie! 🫂 na pewno jeszcze wspólnie poświętujemy, mam nadzieję, że już niedługo 😘🤞🏻
Cień lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Olcykowa, cudowna wiadomość! 🤩 Ten maj jest również obfity w piękne newsy ☺️ niech się kropeczek ładnie wgryza 🤞🏻🍀 lubię jak tak życie zaskakuje! Lubię również wierzyć, że wszystko się dzieje w odpowiednim momencie i cieszę się, że doczekałaś swojego dobrego momentu 😊 🌈
Laurelli lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo