🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
May-girl wrote:Dziewczyny,
Odważyłam się dziś na tę betę i na proga, chyba jest ok, beta 109, prog 25, dosprawdzam przyrost w poniedziałek:) raz już się cieszyłam “ponad stan”, teraz biorę to na chłodno, ale to dobre niusy.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!🙃😊
Póki co wygląda dobrze. 🤗
Troszkę się można cieszyć. To dobre wieści. 🧡Kciuki za przyrosty. Daj znać w poniedziałek.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T (heterozygota) | PAI-1 4G/5G (heterozygota)
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
🔹 Transfery: 6× ET/KET
🔹 2024/2025: 2× CB 🤍
🔹 VI 2025: ciąża po AZ → poronienie (8 tc) 💔
🧫 Biopsja endometrium (II 2026):
→ CD138: 0–1 (w normie)
→ CD56: 54 (↑)
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
🧬 KIR: Bx
➡️ V 2026: transfer AZ
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
β-hCG: 0
Zaczynamy od nowa… -
Cień wrote:@Daisy1
Dziękuję za rozpiskę.
To daje mi już konkretny pogląd. Ceny są jakie są, ale czasem warto zainwestować.
Zobaczymy, co moja prowadząca powie na kontroli i jaki ma plan. Ale ta Barska, jak i klinika w Czechach do komercyjnego IVF ze zdrowymi zarodkami, mocno chodzą mi po głowie.
Tylko jedna komercyjna procedura wyrzuca z programu refundacji IVF, a niby jest jeszcze szansa i mam dwa podejścia w programie MZ. Może teraz będą lepsze zarodki i może uda się mnie lepiej przygotować.
Natomiast jeśli wybiorę Czechy, to na pewno po przygotowaniu na Barskiej. Jak już robić pakiet VIP, to z rozmachem.
Ja też robiłam nieśmiałe rozeznanie odnośnie czeskich klinik. Może jeszcze na własnych komórkach, może KD, AZ też nie wykluczam w przyszłości. Myślałam żeby zrobić procedurę w Czechach a potem ewentualnie wrócić do Programu MZ. Mój lekarz powiedział, że w MZ nikt się nie dowie o próbie w innym kraju bo nie ma wspólnych rejestrów a ona nie odnotowałaby tego oficjalnie w dokumentacji. Dlatego ryzyko wyrzucenia z programu byłoby minimalne.
Pakiet VIP 😄
Podoba mi się to.
Cień, Rafiki lubią tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1❌
11.24 FET II 4.1.1❌
12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3❌
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, Zoladex✔️
02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil, heparyna-Sydor
7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807
brak zarodka 8tc❌️
FET VI
usunięta przegroda, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️m.0% -
May-girl wrote:Dziewczyny,
Odważyłam się dziś na tę betę i na proga, chyba jest ok, beta 109, prog 25, dosprawdzam przyrost w poniedziałek:) raz już się cieszyłam “ponad stan”, teraz biorę to na chłodno, ale to dobre niusy.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!🙃😊
🍀🍀🍀👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
💉 Acard, Clexane, Cyclogest
2026r. ⏳
👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
22.05.2026r. ⏸️ 🌈 bhcg 146 ✨
Zostań z nami kropku!
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
krakowiankq wrote:Ja też robiłam nieśmiałe rozeznanie odnośnie czeskich klinik. Może jeszcze na własnych komórkach, może KD, AZ też nie wykluczam w przyszłości. Myślałam żeby zrobić procedurę w Czechach a potem ewentualnie wrócić do Programu MZ. Mój lekarz powiedział, że w MZ nikt się nie dowie o próbie w innym kraju bo nie ma wspólnych rejestrów a ona nie odnotowałaby tego oficjalnie w dokumentacji. Dlatego ryzyko wyrzucenia z programu byłoby minimalne.
Pakiet VIP 😄
Podoba mi się to.
O, to masz naprawdę spoko lekarkę. Ta moja jest taka trochę zachowawcza. Nawet Cyclogest wypisywała mi pełnopłatnie, mimo że przy IVF jest na ryczałt.
A ona twierdziła, że to „dyskusyjne” i że klinika mogłaby później zwracać pieniądze, co jest przecież bzdurą. Bo Cyclogest normalnie powinien być wypisywany na ryczałt.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
Zaczynamy od nowa… -
Widzę, że nie tylko w mojej klinice są cyrki z Cyclogestem. Jeden lekarz wypisuje na 100%, inny na Ryczałt.
Pewnie wynika to z różnej interpretacji ustawy.
Pamiętam jak moja klinika nie chciała mi zrobić wlewu z Intralipidu bo twierdzili, że wg.ustawy "nie mogą brać pieniedzy od pacjentek w Programie ze swojej kliniki". Z kolei w innej klinice nie chcieli mnie przyjąć bo "mogą przyjmować tylko pacjentki w Programie ze swojej kliniki"🤣 W trzeciej klinice się nade mną zlitowali i zrobili te wlewy.
Ja również podziwiam Twoją wolę walki:) Póki to masz, szansa na spełnienie marzenia istnieje.
Cień lubi tę wiadomość
10.24 FET I 5.1.1❌
11.24 FET II 4.1.1❌
04.25 FET IV 4.2.3❌
antybiotyki, Zoladex✔️
brak zarodka 8tc❌️
FET VI
♂️m.0% -
Dziewczyny ja dziś miałam okropnie stresujący dzień, bo moja babcia 2 dni temu trafiła do szpitala i się okazało że ma sepsę 😢 jest strasznie słaba, ale podają jej antybiotyki, przetaczają krew i dziś podobno nerki ruszyły także jest szansa że z tego wyjdzie.
Dziś od rana jestem strasznie zestresowana, bo rano oczywiście poszłam na betę, a przed tym tak się nakręciłam że coś jest nie tak, bo w nocy czułam mniejszy ból piersi. Też tak macie że po takiej traumie każdy brak albo zanik chwilowy objawów powoduje taki stres? Na szczęście przyszły wyniki i tu za to są dobre wiadomości bo moja dzisiejsza beta to 186! 🥺🥺 progesteron po prolutexie też ruszył i wynosi 36.4 🥺🥺
ABK, Olcykowa, yecikowa, Daisy1, Paola2604, krakowiankq, _Dysia_, IlonaQ, Cerva, Biochemiczka, Megmery, Jusia92, Laurelli, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
12.24 6+1, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard, encorton, cyclogest, heparyna, accofil
17.05 8dpo ⏸️
19.05 beta 17.1, prog 21.2
21.05 beta 46, prog 22.4
+ prolutex, metformina
23.05 beta 185, prog 36.4 🥺 -
nadzieja09 wrote:Dziewczyny ja dziś miałam okropnie stresujący dzień, bo moja babcia 2 dni temu trafiła do szpitala i się okazało że ma sepsę 😢 jest strasznie słaba, ale podają jej antybiotyki, przetaczają krew i dziś podobno nerki ruszyły także jest szansa że z tego wyjdzie.
Dziś od rana jestem strasznie zestresowana, bo rano oczywiście poszłam na betę, a przed tym tak się nakręciłam że coś jest nie tak, bo w nocy czułam mniejszy ból piersi. Też tak macie że po takiej traumie każdy brak albo zanik chwilowy objawów powoduje taki stres? Na szczęście przyszły wyniki i tu za to są dobre wiadomości bo moja dzisiejsza beta to 186! 🥺🥺 progesteron po prolutexie też ruszył i wynosi 36.4 🥺🥺
Dużo zdrówka dla babci!
Jeśli Cię to w jakiś sposób pocieszy, to ja nie mam żadnych objawów ciążowych. Piersi miękkie i „bez czucia”. Gdyby nie ten pozytywny test i beta, nie wiedziałabym, że się udało 🙂
Oczywiście z tyłu głowy chochlik próbuje mi mieszać w myślach, bo przecież w poprzedniej straconej ciąży też mnie piersi nie bolały, ale wierzę, że tym razem będzie inaczej…
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
💉 Acard, Clexane, Cyclogest
2026r. ⏳
👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
22.05.2026r. ⏸️ 🌈 bhcg 146 ✨
Zostań z nami kropku!
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Hej
Ile się tu dobrych rzeczy zadziało pod moją nieobecność!!
May-girl, Olcykowa, Nadzieja - gratulacje i zaciskam mocniej kciuki 🤞🤞🤞Trzeba brać co jest i tu i teraz choć się uśmiechać z faktów że na tym etapie idzie DOBRZE 😌
Cień, dużo siły dla Ciebie, jesteś lwicą 🦁 i wierzę że już blisko Ciebie jest wasze maleństwo 🥹
Podczytywałam was co kilka dnia i… Sama nawet nie wiem co napisać ale dziś wzięłam ostatnią dawkę antybiotyków na HP. Nie było tak źle, a teraz czas na odbudowę jelit i flory 🫣 Przyszły wyniki metali ciężkich i ciekawe jak to zostanie zinterpretowane. Poza posuplementacyjnym cynkiem i selenem (odstawiłam już) mam lekko podwyższony kadm ale zamierzam z tym robić NIC.
Myślę że to środowiskowe, ryż, kakao itd 🤪
Natomiast wciąż czekam na wyniki p/ciał nadnerczowych oraz żeby zakończyć ten cykl i wejść w nowy, staraniowy. 🤪 Ile mogę to się dystansuje, stąd mnie tu mniej, i mam z jednej strony wywalone na badania krwi czy inne większe badania. Jakoś czarę goryczy przelało to USG pod Endo bardzo drogie.
Zrobię bare minimum przed wizytą w lipcu u dr J i sprawdzę na pewno TSH po nowej dawce i HP za miesiąc po leczeniu 😅 Z drugiej strony kusi mnie zrobić cross by się dowiedzieć czy to to, ale na razie nie mieliśmy pełnego cyklu z Accofilem by się dowiedzieć czy to kir AA mieszał 😅😅 Czy cross miałyście zlecone po stratach?
Moja głowa wybiega szybciej o 2-3 cykle
Chce się skupić na swojej głowie, lecie, regularnych treningach, czytaniu dobrych książek i ŻYCIU i doświadczaniu TU I TERAZ 📍
Muszę dać mniej przestrzeni na starania, zmienić proporcje, bo ucieka mi takie piękne życie✨
Życzę sobie i Wam chwili oddechu i zatrzymania się - nie jesteśmy stworzone tylko by okopać się w N97 ale żeby doświadczać, kochać, czuć. 😍 Kibicuję 🤞🎀!
Cień, krakowiankq, Daisy1, _Dysia_, ms.paranoya, Rafiki, Jusia92, Laurelli lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
krakowiankq wrote:Widzę, że nie tylko w mojej klinice są cyrki z Cyclogestem. Jeden lekarz wypisuje na 100%, inny na Ryczałt.
Pewnie wynika to z różnej interpretacji ustawy.
Pamiętam jak moja klinika nie chciała mi zrobić wlewu z Intralipidu bo twierdzili, że wg.ustawy "nie mogą brać pieniedzy od pacjentek w Programie ze swojej kliniki". Z kolei w innej klinice nie chcieli mnie przyjąć bo "mogą przyjmować tylko pacjentki w Programie ze swojej kliniki"🤣 W trzeciej klinice się nade mną zlitowali i zrobili te wlewy.
Ja również podziwiam Twoją wolę walki:) Póki to masz, szansa na spełnienie marzenia istnieje.
Ja na paragonie za wlew z Atosibanu mam adnotację: program ministerialny opłaty dodatkowe 🙈🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
nadzieja09 wrote:Dziewczyny ja dziś miałam okropnie stresujący dzień, bo moja babcia 2 dni temu trafiła do szpitala i się okazało że ma sepsę 😢 jest strasznie słaba, ale podają jej antybiotyki, przetaczają krew i dziś podobno nerki ruszyły także jest szansa że z tego wyjdzie.
Nadzieja, wdech i wydech… i jeszcze raz.
Dużo zdrowia dla babci. Na plus w dzisiejszej medycynie jest to, że dysponujemy antybiotykami na sepsę. Pewnie podają babci Tienam albo Tazocin — to już taki gruby kaliber. Moja mama miała w 2019 roku sepsę i dzięki tym antybiotykom lekarze ją uratowali. Trwało to długo, ale leki zadziałały.
A Ty teraz musisz myśleć też o sobie i maleństwie. Babcia na pewno chciałaby, żebyście byli zdrowi i spokojni, a nie zamartwiali się. To na pewno twarda babka i nie da się jakiejś sepsie. ❤️
Daisy1, nadzieja09, Jusia92 lubią tę wiadomość
🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Dziękuję!Olcykowa wrote:Dużo zdrówka dla babci!
Jeśli Cię to w jakiś sposób pocieszy, to ja nie mam żadnych objawów ciążowych. Piersi miękkie i „bez czucia”. Gdyby nie ten pozytywny test i beta, nie wiedziałabym, że się udało 🙂
Oczywiście z tyłu głowy chochlik próbuje mi mieszać w myślach, bo przecież w poprzedniej straconej ciąży też mnie piersi nie bolały, ale wierzę, że tym razem będzie inaczej…
U mnie niestety za każdym razem było tak że brak bólu piersi był pierwszym wyznacznikiem tego że z ciążą jest coś nie tak. Dlatego tak strasznie się boję. Teraz też jestem na ogromnych dawkach progesteronu więc brak bólu piersi raczej nie wiąże się ze spadkiem progesteronu, ale i tak rano strasznie się wystraszyłam. Może to też dlatego że 14 dpo to u mnie zawsze traumatyczny czas kiedy odbierałam z labu spadającą betę. Generalnie traumy do mnie dziś wróciły, ale się cieszę że jednak to była tylko moja panika i nic poza tym. Dobrze że mam wizytę u psychologa we wtorek. Ostatnio się dogadałam, że będę chodzić co 2 tyg, ale teraz myślę czy by nie wrócić na jakiś czas co tydzień. Chociaż na pierwszy trymestr.
Najlepsze jest to że pozostałe objawy mam takie jakie miałam. Lekkie kłucia podbrzusza i jajników, a i tak przez te piersi moja głowa z góry założyła sobie najgorszy scenariusz.
Jesteśmy widzę na podobnym etapie bety. Kiedy planujesz wizytę u lekarza?
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard, encorton, cyclogest, heparyna, accofil
17.05 8dpo ⏸️
21.05 beta 46, prog 22.4
+ prolutex, metformina
Jeden mięśniak miałam usunięty częściowo, do dna macicy, one wtedy jeszcze odrastają, dlatego trzeba powtórzyć zabieg. Na poprzedniej histero endometrium było też bardzo mocno obrzęknięte poczasie, więc teraz można było jeszcze raz wszystko dokładnie obejrzeć i zrobić lekkie poprawki.ABK wrote:Dlaczego miałaś zalecone ponownie histeroskopie?👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025
💔 10tc 08.2025
🩺 04.2026 mini-histeroskopia | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
📍 05.2026 mini-histeroskopia | ✅️ brak cech zapalnych | powrót do starań
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
Jeszcze będzie pięknie ✨ -
Daisy1 wrote:Jeden mięśniak miałam usunięty częściowo, do dna macicy, one wtedy jeszcze odrastają, dlatego trzeba powtórzyć zabieg. Na poprzedniej histero endometrium było też bardzo mocno obrzęknięte poczasie, więc teraz można było jeszcze raz wszystko dokładnie obejrzeć i zrobić lekkie poprawki.
A, okey, widocznie wcześniej mi umknęło. Pytam bo sama miałam mięśniaki. Nadal "mam"3 albo 4 tyle że są niewidoczne bo obkurczyly się razem z macica.
A jakiej wielkości z ciekawości był mięśniak? I utrudniał zajście/ utrzymanie ciazy. Już pytam z czystej ciekawości..Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
07.25 FET 5.2.1. ❌
02.2026 FET 4.3.1.
7dpt 29.7
9dpt 93.4
11dpt 185.8
14dpt 997.5
04.2026 aspiracja prozniowa

-
Dudu13 wrote:Hej
Ile się tu dobrych rzeczy zadziało pod moją nieobecność!!
May-girl, Olcykowa, Nadzieja - gratulacje i zaciskam mocniej kciuki 🤞🤞🤞Trzeba brać co jest i tu i teraz choć się uśmiechać z faktów że na tym etapie idzie DOBRZE 😌
Cień, dużo siły dla Ciebie, jesteś lwicą 🦁 i wierzę że już blisko Ciebie jest wasze maleństwo 🥹
Podczytywałam was co kilka dnia i… Sama nawet nie wiem co napisać ale dziś wzięłam ostatnią dawkę antybiotyków na HP. Nie było tak źle, a teraz czas na odbudowę jelit i flory 🫣 Przyszły wyniki metali ciężkich i ciekawe jak to zostanie zinterpretowane. Poza posuplementacyjnym cynkiem i selenem (odstawiłam już) mam lekko podwyższony kadm ale zamierzam z tym robić NIC.
Myślę że to środowiskowe, ryż, kakao itd 🤪
Natomiast wciąż czekam na wyniki p/ciał nadnerczowych oraz żeby zakończyć ten cykl i wejść w nowy, staraniowy. 🤪 Ile mogę to się dystansuje, stąd mnie tu mniej, i mam z jednej strony wywalone na badania krwi czy inne większe badania. Jakoś czarę goryczy przelało to USG pod Endo bardzo drogie.
Zrobię bare minimum przed wizytą w lipcu u dr J i sprawdzę na pewno TSH po nowej dawce i HP za miesiąc po leczeniu 😅 Z drugiej strony kusi mnie zrobić cross by się dowiedzieć czy to to, ale na razie nie mieliśmy pełnego cyklu z Accofilem by się dowiedzieć czy to kir AA mieszał 😅😅 Czy cross miałyście zlecone po stratach?
Moja głowa wybiega szybciej o 2-3 cykle
Chce się skupić na swojej głowie, lecie, regularnych treningach, czytaniu dobrych książek i ŻYCIU i doświadczaniu TU I TERAZ 📍
Muszę dać mniej przestrzeni na starania, zmienić proporcje, bo ucieka mi takie piękne życie✨
Życzę sobie i Wam chwili oddechu i zatrzymania się - nie jesteśmy stworzone tylko by okopać się w N97 ale żeby doświadczać, kochać, czuć. 😍 Kibicuję 🤞🎀!
Hej ja przy Kir AA miałam włączony accofil i jak się nie udawało pół roku to wtedy immunolog dala mi nowe badania do zrobienia i tam był m.in. Cross. Od razu nie zrobiłam bo miałam infekcję, opryszczkę a potem zobaczyłam 2 kreski i nie robiłam tych dodatkowych badań już wcale. Spróbuj z accofilem - mi się udało trzymam i za Ciebie kciuki 🥰
Dudu13 lubi tę wiadomość
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Cień wrote:Ja na paragonie za wlew z Atosibanu mam adnotację: program ministerialny opłaty dodatkowe 🙈
dobre
Cień lubi tę wiadomość
10.24 FET I 5.1.1❌
11.24 FET II 4.1.1❌
04.25 FET IV 4.2.3❌
antybiotyki, Zoladex✔️
brak zarodka 8tc❌️
FET VI
♂️m.0% -
Tak, już od wczoraj podają jej antybiotyki. Zrobili jej też w czwartek posiewy z krwi i wynik na być w poniedziałek lub we wtorek więc będzie można już podać antybiotyk celowany.Cień wrote:Nadzieja, wdech i wydech… i jeszcze raz.
Dużo zdrowia dla babci. Na plus w dzisiejszej medycynie jest to, że dysponujemy antybiotykami na sepsę. Pewnie podają babci Tienam albo Tazocin — to już taki gruby kaliber. Moja mama miała w 2019 roku sepsę i dzięki tym antybiotykom lekarze ją uratowali. Trwało to długo, ale leki zadziałały.
A Ty teraz musisz myśleć też o sobie i maleństwie. Babcia na pewno chciałaby, żebyście byli zdrowi i spokojni, a nie zamartwiali się. To na pewno twarda babka i nie da się jakiejś sepsie. ❤️
Chyba też aż tak późno nie zareagowaliśmy, bo parametr mówiący o sepsie jest podwyższony, ale podobno w skrajnych przypadkach wynosi kilkaset, a babcia ma 6. Ogólnie też czytałam że jak nerki zaczynaja pracować to dobrze świadczy, a rzeczywiście zaczęły. Normalnie też kontaktuje, rozmawia, tylko jest bardzo słaba. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze… to moja ukochana babcia która traktuje jak drugą mamę. Spędzałam z nią całe dzieciństwo i mieszka z nami od zawsze. Strasznie się wystraszyłamStarania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
17.05 8dpo ⏸️
21.05 beta 46, prog 22.4
+ prolutex, metformina
@Nadzieja09
Musi być dobrze. Babcie mają super moce.
Przytulam Cię mocno. Trzymaj się 🫂
nadzieja09 lubi tę wiadomość
🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Dziewczyny, ale tu ostatnio wysyp dodatnich testów i pozytywnych bet - cudowne wiadomości ❤️ przesyłam dobre myśli dla Was ☺️
Olcykowa, kciuki za przyrosty i gratuluję. Czyli jednak to słynne „odpuszczanie” czasem działa 🤞😘😘😘
Daisy1, mi się udało z szybkim terminem do dr Janowca już na 2.06. ale w tym terminie dr przeprowadza zabiegi tylko w znieczuleniu ogólnym, więc nie pooglądam „na żywo”. Mam nadzieję, że będzie warto tam jechać 🥹
Cień, a może te zawirowania ze zmianami cyklu ze sztucznego na naturalny itd jednak wpłynęły u Ciebie na wynik transferu? Może jakiś brak stabilności hormonalnej przez to się pojawił? Pomyśl na wyciszeniem, bo przy adenomiozie to jednak te nasze macice nie chcą współpracować ;(
Jeśli chodzi o Czeskie kliniki to byłam w Eurofertil Ostrava i mają tam bardzo dobrych embriologów, doświadczenie z niskim AMH czy trudnościami w pozyskaniu zarodków. W przypadku dawstwa pracują ze świeżymi komórkami od młodych dawczyń i efekty są super. ALE: trzeba mieć lekarza w Polsce, który jednak się Tobą opiekuje, bo nie ma co liczyć tam na diagnostykę, dokładanie progesteronu, leków.. dają minimalne dawki progesteronu, a w immunologie nie wierzą tylko robią transfer za transferem. Dziewczyny, które były w EF i Reprofit zwykle bardziej polecają Reprofit, ze względu na zaangażowanie lekarzy. Zostawiam info tak na przyszłość, z nadzieją, że te informacje nie będą Ci potrzebne 😘❤️
No i powodzenia z tą terrorystką w pracy, od toksyków lepiej trzymać się z daleka, a tu chyba wampir emocjonalny się trafił. Mam nadzieję, że ją szybciutko postawicie do pionu 😼
Cień, aszin, Daisy1 lubią tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb 💔
05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Nadzieja09, piękny przyrost ❤️ Twój kropek ma tam u Ciebie warunki na 5* 🥹
Przykro mi z powodu Babci, mam nadzieję, że sytuacja szybko się pozytywnie rozwiąże i Babcia wróci do sił 🍀
nadzieja09 lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Cień wrote:Ja na paragonie za wlew z Atosibanu mam adnotację: program ministerialny opłaty dodatkowe 🙈
Cień, Krakowianq, co klinika to inaczej.. ja za wlewy w klinice z własnym lekiem nic nie płaciłam 🤷♀️ Atosiban udało mi się zamówić w lokalnej aptece a samo podanie wlewy było bezpłatne, immunoglobuliny tak samo. Cyclogest też mam na ryczałt.
Chociaż jak na koniec roku 2025 skończyła się im kasa to musiałam się wykłócać z recepcjonistką o wizytę, bo nie mogą mnie przyjąć prywatnie skoro jestem w programie a z programu brak środków… przerwali mi stymulację po pierwszym zastrzyku, byłam przed planowaną histerolaparoskopią, musiałam porobić wymazy i sprawdzić, jak w ogóle mają się moje jajniki po Elonvie, a tu telefon, że muszą odwołać wizytę 😣 na szczęście postawiłam na swoim i doktor normalnie mnie przyjęła, ale stresu miałam co niemiara..
Cień, krakowiankq lubią tę wiadomość
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2