🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
@Malinka18
Nie był przebadany. W Polsce przy AZ niezwykle rzadko trafia się przebadany zarodek. Kliniki dość różnie podchodzą do badania zamrożonych zarodków.
Ja chcę jeszcze w Polsce podejść do kolejnej próby z AZ, a jeśli się nie uda, to jedziemy komercyjnie do Czech. Tam są zarodki od młodych dawców, można też wybrać przebadany zarodek. Większości dziewczyn się udaje, chociaż znam też dwie dziewczyny z forum, weteranki IVF — jedna miała 9 transferów, druga 11 i beta cały czas zero. Nawet immunolodzy czasami nie potrafią pomóc, więc to trochę loteria.
Ja teraz muszę uporządkować sprawy w pracy. Jedna kobieta tak miesza i manipuluje, taka emocjonalna terrorystka. Mi praca śni się nawet w wolne dni.
Ten stres mnie wykańcza. U mnie ten wysoki puls jest właśnie przez pracę. Muszę sobie wszystko tak poukładać, żeby ten ciągły negatywny stres nie zabijał mnie od środka.
Jest takie powiedzenie dotyczące trochę pracy ,,każdy ma to na co się odważy,,. No i pora na mnie abym nabrała tej odwagi.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T (heterozygota) | PAI-1 4G/5G (heterozygota)
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
🔹 Transfery: 6× ET/KET
🔹 2024/2025: 2× CB 🤍
🔹 VI 2025: ciąża po AZ → poronienie (8 tc) 💔
🧫 Biopsja endometrium (II 2026):
→ CD138: 0–1 (w normie)
→ CD56: 54 (↑)
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
🧬 KIR: Bx
➡️ V 2026: transfer AZ
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
β-hCG: 0
Zaczynamy od nowa… -
Olcykowa gratulacje, trzymam kciuki by wszytko było dobrze💚🍀
Daisy super, że otrzymałaś takie dobre wieści. Mam nadzieję, że szybciutko usłyszymy jeszcze lepsze 🙂
Biochemiczka spojrzałam na Twój suwaczek i to już 17 tc, wow czas tak szybko leci. Czasami wydaje mi się, że dopiero co tutaj trafiłam i nagle patrzę a tyle dziewczyn czeka juz na bobasy i to w II trymestrze. Pod koniec roku wyłączyłam się z forum bo miałam załamkę psychiczną i nie wiem, która z Was wymyśliła nazwę wątku na 2026 ale jest ona dobrą afirmacją i faktycznie i dużo nowych początków się wydarzyło … mam nadzieję, że dobra passa będzie trwała
Cień jesteś niesamowita, bardzo Cię podziwiam za wytrwałości i że masz już dalszy plan💚💚💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 07:41
Cień, Daisy1, Olcykowa, Laurelli lubią tę wiadomość
-
@Nina 🌷
Nazwę wątku wybrała nasza kochana Daisy1 (propozycja tej nazwy chyba była od Miluni).
Daisy1 Wspaniale prowadzi ten wątek i pamięta o wszystkich ważnych wydarzeniach. Jest cudowną prowadzącą ❤️
Ninka, twój suwaczek jest cudowny. To już połowa drogi 🥹 Zobacz, jak szybko to zleciało — przynajmniej z mojej perspektywy.
Jak ty się czujesz? Czy głowa już trochę spokojniejsza? Wyprawka już się szykuje? Wybrałaś już położną do opieki ciążowo-poporodowej? Teraz zmieniły się standardy opieki i na NFZ przysługuje poradnictwo oraz edukacja przedporodowa już od momentu stwierdzenia ciąży.
Ja mam lokalnie super położną — bardzo komunikatywną i z nowoczesnym podejściem 😊 Kiedyś zapytałam ją: „Po co ten mąż przy porodzie?”, a ona na to: „No ktoś musi zdjęcia na FB i Insta wrzucać” 😂
Pozdrawiam ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 08:02
Daisy1, Laurelli lubią tę wiadomość
🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
Zaczynamy od nowa… -
Olcykowa 😍 trzymam mocno kciuki za przyrosty 🤞
Ninia i kto to mówi 😁 już za połowa jesteś! Szybko to leci co nie? Ja to nawet często zapominam że w tej ciąży jestem, chociaż brzuszek powoli nie pozwala zapominać.
Cień bardzo mocno przytulam, jak każda tutaj, kibicuję ci ogromnie. Jesteś niesamowicie silna babka i wiem, ze w końcu to będzie TEN zarodek i będziesz mógła cieszyć się zdrową nudną ciążą 😘
Cień, Laurelli lubią tę wiadomość
34👩🏽36👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
❗️ liczba, ruch, upłynnienie

-
Pewnie, już przesyłam:Cień wrote:Finansowo ile Cię to wyniosło i jak długo czekałaś?
300 telekonsultacja
4000 histero II stopnia
200 badanie cd138
2200 histero ponowne (wg zalecenia doktora)
Badania obowiązkowe- ceny zależne od punktu, ja akurat większość miałam zrobioną wcześniej:
- wymaz bakteryjno-mikologicznego z pochwy (wynik ważny 6 miesięcy)
- wymaz panelu urogenitalnego z kanału szyjki macicy (wynik ważny 6 miesięcy)
- cytologia (wynik ważny 12 miesięcy)
- przed ustalonym już terminem zabiegu 3 badania z krwi: HCV, HBS Ag oraz HIV (wynik ważny 2 tygodnie)
Do telekonsultacji trzeba już mieć zrobione badania z listy, a później poszło już szybko- telekonsultację miałam w połowie cyklu, poczekaliśmy na okres i wtedy włączyłam antybiotyk na bakterie i Aridyę na wstrzymanie owulki i przyrastanie endometrium (cykl sztuczny) i 11dc miałam już zabieg.
I poniżej pełen cennik od kliniki:
"Cennik zabiegu mini-histeroskopii:
1) Histeroskopia diagnostyczna - 3000 zł
2) Histeroskopia operacyjna I stopnia - 3500 zł
( usunięcie małych zmian, małych polipów, zrostów - niewymagających wykorzystania resektoskopii )
3) Histeroskopia operacyjna II stopnia - 4000 zł z wykorzystaniem mini-resektoskopu
(usunięcie licznych i dużych polipów, mięśniaków, przegrody macicy, niszy w bliźnie po cięciu cesarskim, leczenia zespołu Ashermana)
4) Histeroskopowe udrożnienie jajowodów łącznie z badaniem drożności jajowodów met. HyFoSy (pianką kontrastową) - 4500 zł
(jeżeli podczas zabiegu okaże się, że jajowody są niedrożne, to całej procedury ich udrażniania to powyższa kwota)
- dopłata za badanie Histopatologiczne i CD138 - 200 zł
- dopłata za dodatkowe badanie immunohistochemiczne (CD56, MUM1 itp.) - 150 zł
- dopłata za badanie drożności jajowodów podczas histeroskopii - 1000 zł metodą piankową, 2500 zł z podaniem lipiodolu
- dopłata za wykonanie USG endometriozy w tym samym dniu zabiegowym - 750zł"Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 20:56
Cień, Claramente lubią tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025
💔 10tc 08.2025
🩺 04.2026 mini-histeroskopia | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
📍 05.2026 mini-histeroskopia | ✅️ brak cech zapalnych | powrót do starań
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
Jeszcze będzie pięknie ✨ -
@ Cień bardzo mocno przytulam i wierzę że w końcu się uda 🫂
@ Olczykowa gratulacje ! Trzymam kciuki ☺️
@ Nina, Biochemiczka piękne suwaczki 🥰
Nina gonisz mnie- dzieli nas tylko tydzień 😄 cieszę się że wszystko u was dobrze ❤️ Ja w pon mam 2 prenatalne.
Codziennie was czytam i trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 08:59
Cień, Olcykowa, Daisy1 lubią tę wiadomość
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Cień, Biochemiczka tak u mnie już połowa zleciała, jestem już po połówkowych i wszystko jest dobrze. Żadnych perypetii w tej ciąży, pracuję, ćwiczę.. totalnie nic się nie dzieje (odpukać). Od lipca zamierzam już iść na zwolnienie by odpocząć i przygotować się do najważniejszej roli w życiu. Wczoraj poszłam na pierwsze spotkanie indywidualne z położną w ramach NFZ, super sprawa. Będziemy się widywać tak co tydzień co najmniej do końca wakacji.
Z tego co czytałam zmieniły się też standardy opieki po poronieniu. Aż takie dziwne to się wydaje bo dosłownie kilka miesięcy temu, nie wiedziałam co zrobić i szukałam kontaktu do fundacji by ktoś mi pomógł ogarnąć sytuację i wytłumaczył co się będzie działo, a teraz te tematy przestają być tematami tabu, a może ja jestem bardziej uważna.
Cień, Laurelli, Claramente lubią tę wiadomość
-
Daisy1 wrote:Pewnie, już przesyłam:
300 telekonsultacja
4000 histero || stopnia
200 badanie cd138
2200 histero ponowne (wg zalecenia doktora)
Badania obowiązkowe- ceny zależne od punktu, ja akurat większość miałam zrobioną wcześniej:
- wymaz bakteryjno-mikologicznego z pochwy (wynik ważny 6 miesięcy)
- wymaz panelu urogenitalnego z kanału szyjki macicy (wynik ważny 6 miesięcy)
- cytologia (wynik ważny 12 miesięcy)
- HCV, HBS Ag oraz HIV (wynik ważny 2 tygodnie)
Do telekonsultacji trzeba już mieć zrobione badania, a później poszło już szybko- telekonsultację miałam w połowie cyklu, poczekaliśmy na okres i wtedy włączyłam antybiotyk na bakterie i Aridyę na wstrzymanie owulki i przyrastanie endometrium (cykl sztuczny) i 11dc miałam już zabieg.
I poniżej pełen cennik od kliniki:
"Cennik zabiegu mini-histeroskopii:
1) Histeroskopia diagnostyczna - 3000 zł
2) Histeroskopia operacyjna I stopnia - 3500 zł
( usunięcie małych zmian, małych polipów, zrostów - niewymagających wykorzystania resektoskopii )
3) Histeroskopia operacyjna II stopnia - 4000 zł z wykorzystaniem mini-resektoskopu
(usunięcie licznych i dużych polipów, mięśniaków, przegrody macicy, niszy w bliźnie po cięciu cesarskim, leczenia zespołu Ashermana)
4) Histeroskopowe udrożnienie jajowodów łącznie z badaniem drożności jajowodów met. HyFoSy (pianką kontrastową) - 4500 zł
(jeżeli podczas zabiegu okaże się, że jajowody są niedrożne, to całej procedury ich udrażniania to powyższa kwota)
- dopłata za badanie Histopatologiczne i CD138 - 200 zł
- dopłata za dodatkowe badanie immunohistochemiczne (CD56, MUM1 itp.) - 150 zł
- dopłata za badanie drożności jajowodów podczas histeroskopii - 1000 zł metodą piankową, 2500 zł z podaniem lipiodolu
- dopłata za wykonanie USG endometriozy w tym samym dniu zabiegowym - 750zł"
Dlaczego miałaś zalecone ponownie histeroskopie?Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
07.25 FET 5.2.1. ❌
02.2026 FET 4.3.1.
7dpt 29.7
9dpt 93.4
11dpt 185.8
14dpt 997.5
04.2026 aspiracja prozniowa

-
@Daisy1
Dziękuję za rozpiskę.
To daje mi już konkretny pogląd. Ceny są jakie są, ale czasem warto zainwestować.
Zobaczymy, co moja prowadząca powie na kontroli i jaki ma plan. Ale ta Barska, jak i klinika w Czechach do komercyjnego IVF ze zdrowymi zarodkami, mocno chodzą mi po głowie.
Tylko jedna komercyjna procedura wyrzuca z programu refundacji IVF, a niby jest jeszcze szansa i mam dwa podejścia w programie MZ. Może teraz będą lepsze zarodki i może uda się mnie lepiej przygotować.
Natomiast jeśli wybiorę Czechy, to na pewno po przygotowaniu na Barskiej. Jak już robić pakiet VIP, to z rozmachem.
Daisy1, ms.paranoya lubią tę wiadomość
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Dziewczyny, wasze wsparcie i wiara w moją ciążę są dla mnie czymś naprawdę ogromnym. Dziękuję wam z całego serca ❤️
Przepraszam, że nie odniosę się do każdej z Was osobno — tych wiadomości i ciepła jest tak dużo, że nie chciałabym nikogo pominąć. Wiedzcie tylko, że każdą z nich czytam i bardzo doceniam.
A to co daje mi prawdziwą radość to Wasze sukcesy,pozdrawiam i kibicuje ❤️🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:35
Ninia, Olcykowa, _Dysia_, Daisy1, Cerva, yecikowa, Paola2604, sailor89, ms.paranoya, Rafiki, Jusia92, Laurelli, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Cerva wrote:Olcykowa 😍 kciuki ogromne!
Czy to był ten pierwszy cykl gdzie odstawiłaś Acard przy staraniach?
Dziękuję bardzo ♥️♥️
Acard i duphaston odstawiłam już w poprzednim cyklu, w kwietniu. Wkurzyłam się, że bez sensu biorę skoro i tak nic nie wychodzi. A w tym cyklu to nawet nie brałam innych suplementów, bo miałam zawirowania zdrowotne i praktycznie druga połowa cyklu była na przeciwbólowych 😵💫 jeszcze miałam mały zabieg w znieczuleniu miejscowym i potem leki. Do tego musiałam ponownie pobierać wymazy na biocenozę i posiew, bo w alabie źle oznaczyli próby i coś pomieszali 😵💫 Także tym bardziej mój szok wczoraj był ogromny jak zobaczyłam ten pozytywny test. Mam nadzieję, że to wszystko nie wpłynęło negatywnie na zarodek, ale chyba jest silny, skoro udało mu się zagnieździć przy tym co sie w tym miesiącu działo 😂 A! No i jeszcze na początku maja byłam na koncercie w Gdańsku, gdzie tak zmarzłam, że masakra! W życiu się tak z zimna nie trzęsłam, jak wtedy😵💫 A to było akurat w okolicy połowy cyklu (owulacji), także 🤯
Lekarka kazała brać teraz Acard 150mg na noc, Clexane (Jezu jestem przerażona!) i Cyclogest 2x400mg. Duphastonu nie biorę skoro mam tak dużą dawkę proga dopochwowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:40
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
💉 Acard, Clexane, Cyclogest
2026r. ⏳
👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
22.05.2026r. ⏸️ 🌈 bhcg 146 ✨
Zostań z nami kropku!
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Miałyśmy brainstorming tuż przed Sylwestrem, jak zacząć nowy rok z czymś bardziej optymistycznym, żeby zostawić to co niedobre za nami, a nazwę wymyśliła nasza @Milunia ❤️Ninia wrote:Czasami wydaje mi się, że dopiero co tutaj trafiłam i nagle patrzę a tyle dziewczyn czeka juz na bobasy i to w II trymestrze. Pod koniec roku wyłączyłam się z forum bo miałam załamkę psychiczną i nie wiem, która z Was wymyśliła nazwę wątku na 2026 ale jest ona dobrą afirmacją i faktycznie i dużo nowych początków się wydarzyło … mam nadzieję, że dobra passa będzie trwała
@Cień dziękuję kochana 😘🤗
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025
💔 10tc 08.2025
🩺 04.2026 mini-histeroskopia | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
📍 05.2026 mini-histeroskopia | ✅️ brak cech zapalnych | powrót do starań
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
Jeszcze będzie pięknie ✨ -
🌿Cień 🥹 Jaka Ty jesteś kochana. Pomimo, że teraz się nie udało to i tak bije od Ciebie takie pozytywne ciepło i widać, że naprawdę kibicujesz każdej dziewczynie. Mam nadzieję, że Twoja tęcza już niedługo się pojawi. 🌈❤️
🌿Olcykowa a no właśnie, bo tak myślałam o tym Acardzie, pamiętam jak pisałaś, że odkąd go bierzesz do starań to nic nie zaskoczyło. 🤔 no ciekawe.
A ciąża w „skreślonym” cyklu to chyba forumowy standard już. 🫢
Trzymam kciuki ✊
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
@Cień
A w jakiej klinice w Czechach byś próbowała?
11 nieudanych prób to naprawdę musi być cios, nie wiem dlaczego te życie jest tak cholernie niesprawiedliwe, czasem się zastanawiam czy zawiniłam, że życie tak kopie mnie w dupe..
Nie pozwól sobie na takie traktowanie, przez takiego toksycznego człowieka, tym bardziej w pracy, życie jest zbyt krótkie, by praca tak bardzo nas stresowała i spędzała sen z powiek, to później odbija się na nas, na naszym organizmie. hormonach, stres niestety nie sprzyja w niepłodności, życzę Ci abyś raz na zawsze się z nią uporała, bierz sprawy w swoje ręce, bo nikt inny za Ciebie tego nie zrobi 💪😘
Cień, Cerva lubią tę wiadomość
👩 28 👦 29 🐶 7
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
06.04.2026 - ⏸️ 7cs
(Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
12.05 - 💔 ciąża obumarła 7+1
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 1/5
💗 tachykardia -
Malinka18 wrote:@Cień
A w jakiej klinice w Czechach byś próbowała?
11 nieudanych prób to naprawdę musi być cios, nie wiem dlaczego te życie jest tak cholernie niesprawiedliwe, czasem się zastanawiam czy zawiniłam, że życie tak kopie mnie w dupe..
Nie pozwól sobie na takie traktowanie, przez takiego toksycznego człowieka, tym bardziej w pracy, życie jest zbyt krótkie, by praca tak bardzo nas stresowała i spędzała sen z powiek, to później odbija się na nas, na naszym organizmie. hormonach, stres niestety nie sprzyja w niepłodności, życzę Ci abyś raz na zawsze się z nią uporała, bierz sprawy w swoje ręce, bo nikt inny za Ciebie tego nie zrobi 💪😘
Reprofit Ostrava. Opinie o czeskich klinikach są bardzo różne, ale Reprofit często polecają dziewczyny podchodzące do AZ, bo mają tam komercyjnie tworzone zarodki od zdrowych i młodych dawców. Są też zarodki po pgt-a.
Przy IVF na własnych komórkach zdania są już bardziej podzielone. Czesi są oszczedni w lekach.
Ja jednak Czechy rozważam głównie właśnie pod kątem AZ.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Cień, dobrze, że rozmyślasz o alternatywach, ale mam głęboką nadzieję, że Czechy nie będą konieczne. ❤️🩹
Cień lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳
The best is yet to come ✨ -
aszin wrote:Cień, dobrze, że rozmyślasz o alternatywach, ale mam głęboką nadzieję, że Czechy nie będą konieczne. ❤️🩹
Mam w programie MZ jeszcze dwa podejścia, zawsze to dwie szanse😘❤️🍀
aszin, Cerva, Jusia92 lubią tę wiadomość
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Cień bardzo Ci kibicuję, że tak wytrwale dążysz do swojego marzenia. Już chyba kiedyś pisałam ale moja siostra miała 9 transferów, w tym 3 poronienia i się poddała, może jakby trafiła te lata temu ta takie forum jak to, to by dostała siłę by spróbować jeszcze raz albo właśnie coś zmienić w procedurze. Czasami mam wyrzuty sumienia bo mój mąż zasugerował bym dała jej swoje jajeczko ale mnie psychicznie to przerosło i nigdy nie zaproponowałam.
Myślę, że dwie próby na NFZ warte są spróbowania, w końcu invitro tak jak naturalne poczęcie to około 30% szans. Po prostu to nie był Twój czas. Opcja czeska też brzmi dobrze, najważniejsze że jest plan i chęci.
Cień lubi tę wiadomość
-
Ninia, ja też nie zdecydowałabym się oddać komórki jajowej osobie z bliskiego otoczenia. Wiem, że trudno by mi się patrzyło na to dziecko, porównywałabym je do siebie. Co innego komuś obcemu, nie masz z nimi styczności, nie „uderza” to w Ciebie na co dzień. Moim zdaniem to są dwie kompletnie różne sytuacje, więc wcale się nie dziwię 🙂
Cień lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳
The best is yet to come ✨ -
Dziewczyny,
Odważyłam się dziś na tę betę i na proga, chyba jest ok, beta 109, prog 25, dosprawdzam przyrost w poniedziałek:) raz już się cieszyłam “ponad stan”, teraz biorę to na chłodno, ale to dobre niusy.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!🙃😊
Cień, Olcykowa, Daisy1, sailor89, _Dysia_, nadzieja09, Cerva, sirengirl92, Rafiki, Jusia92, Laurelli, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1