Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Misiasiaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria wrote:
    Hej dziewczyny. Odzywam się trochę z takim "żalipostem", ale wiem, że wy zrozumiecie. Pisałam wam, że mieliśmy robione badania z tego programu wspierania rozrodu. Trombofilie już mam, ale czekałam 4 tygodnie na wyniki APS, a dziś dowiedziałam się, że poradnia ma je już od dawna, tylko nie udostępni ich przed wizytą. Nawet nie chcą powiedzieć, czy wszystko jest w normie.
    A przecież jeśli APS wyjdzie dodatni, to badania trzeba powtórzyć w określonym czasie. Najbliższy termin wizyty mam bardzo odległy, więc złożyłam wniosek o udostępnienie dokumentacji i wyników. Oczywiście babeczka w poradni nie podsunęła tego rozwiązania, wręcz była zła na mnie że chce wiedzieć jakie te wyniki są... Hitem jest w ogóle to, że mieliśmy się umówić na wizytę do poradni z kompletem wszystkich badań... To bym sobie poczekala na ten komplet, bo nie miałam pojęcia, że niektóre z wyników do mnie w ogóle nie dotrą. I gdybym czekała na umówienie tej wizyty po otrzymaniu wszystkich wyników, to może byśmy w listopadzie mieli wizytę 😑

Najbardziej męczy mnie to, jak ta diagnostyka się ślimaczy. Od około pół roku praktycznie stoję w miejscu. Mam zrobioną drożność (oczywiście prywatnie) i wyniki w kierunku trombofilii (ale nie wiem co mam sobie z nimi teraz zrobić)... nadal nie usłyszeliśmy żadnego konkretnego planu ani pomysłu, co dalej.

Wcześniej udawało nam się zajść w ciążę od razu, a teraz mija już kolejny cykl starań bez efektu. Szczerze mówiąc, zamiast pozytywnego testu ciążowego znowu przyszedł okres i zaczynam być tym wszystkim zwyczajnie zmęczona. Wiem, że są tu dziewczyny, które o wiele dłużej starają się o ciążę, ale u nas zaraz mija rok i czuje delikatne zmęczenie materiału.

Waleria, ile czasu czekałaś od wizyty w Poradni do wykonania badań?
    Mam wizytę 30ego i zastanawiam się, czy długo potem będę jeszcze czekać na wykonanie badań ze skierowania..

• Awokado30 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    ☹️ Awokado, a na początku tak kojarzę, coś pisałaś, że możliwe, że to przez heparynę do której w zasadzie nie masz wskazań. I kazali Ci wtedy ją odstawić w szpitalu. Czy ta teoria jednak została obalona?

W szpitalu kazali, ale później dr Jarosz też powiedziała że mam odstawić. Na sam koniec po poronieniu zapytała dlaczego odstawiłam więc niezłe zamieszanie powstało… to ja zaczęłam snuć wnioski bo nikt nie powiedział jaka jest przyczyną :(

Ostatnio odebrałam wyniki i nie mam wskazań do heparyny, ale po rozmowie z Dr dowiedziałam się że patrząc na moją historię poronień i tak po transferze będzie zalecona.

35 l | AMH 3,8

IUI x3 ❌❌ 💔 (10 tc)

IVF I (11.2020)
    5❄️ (3✅,2❌)
    FET1 (01.21) ❌
    FET2 (03.21) 🩷 24.11.21
    FET3 (11.23) ❌

IVF II (11.2023)
    3❄️ PGT-A (2✅,1❌)
    FET4 (03.24) ❌
    FET5 (07.24) ❌

Diagnostyka:
    ✅ kariotypy, Leiden, II, CD138, EndomeTrio, allo MLR 25%, trombofilia, APS
    ❌ MTHFR, PAI-1

IVF III (08.2024)
    2❄️ PGT-A (2✅)
    FET6 (01.25) ❌
    FET7 (03.25)
    6dpt ⏸️ | 7dpt 89 → 9dpt 316 → 11dpt 968
    💔 6+4 tc

IVF IV (12.2025)
    2❄️ PGT-A (2✅)
    FET8 (12.25) ❌

FET9 (03.26) 🍀
    7dpt 53 → 9dpt 142 → 11dpt 435 → 14dpt 2044
    29 dpt jest ❤️ 120 bpm
    10+1 💔😭👼🏼
  • Malinka18 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daisy
    Joga implatacyjnych brzmi bardzo interesująco, nie wiedziałam że coś takiego jest 😅 ale nie śmieje się, ja w udanym cyklu po stosunku, leżałam z nogami do góry, wiem że to zabobon, ale jednak w tamtym cyklu się udało 😂 Grunt to pozytywne nastawienie 🍀🌝

👩 28 👦 29 🐶 7
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    (Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
    12.05 - 💔 ciąża obumarła 7+1

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    @Daisy
    Joga implatacyjnych brzmi bardzo interesująco, nie wiedziałam że coś takiego jest 😅 ale nie śmieje się, ja w udanym cyklu po stosunku, leżałam z nogami do góry, wiem że to zabobon, ale jednak w tamtym cyklu się udało 😂 Grunt to pozytywne nastawienie 🍀🌝
    Hehe ja też to trochę traktuję z przymrużeniem oka. Szukałam czegoś co mogę robić w domu, w kontekście redukcji stresu, relaksu, ćwiczeń oddechowych, przy okazji może poprawić krążenie, to pomyślałam spróbuję😅

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    ➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    ➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wysłałam ci wiadomość na priv 🙂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
    💉 Acard, Clexane, Cyclogest

2026r. ⏳
    👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    29dc - bhcg 146 ✨ prog 36
    32dc - bhcg 571, prog 51,9 (148%)
    35dc - bhcg 2265, prog 48,8 (151%)
    08.06 - jest 💗
    Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam na zbyciu 41 saszetek Ovulomed max ważne do 01.2028 i 13 saszetek Fertistim dla mężczyzn ważne do 01.2027.

Jakby któraś była chętna to piszcie 🙂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

2026r. ⏳
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    08.06 - jest 💗
    Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Waleria Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasiaa wrote:
    Waleria, ile czasu czekałaś od wizyty w Poradni do wykonania badań?
    Mam wizytę 30ego i zastanawiam się, czy długo potem będę jeszcze czekać na wykonanie badań ze skierowania..

Dzień po wizycie dzwoniłam nas umówić. 1,5 tyg czekaliśmy za badaniami. Wyniki na trombofilie miałam po tygodniu od badań, APS był gotowy po trzech dniach, ale ja o tym nie wiedziałam aż do wczoraj. Na kariotypy nadal czekamy (minęły 4 tyg.).

👩🏼32 👨🏼34

Starania od 08.2025
    09.2025 cb
    12.2025 CP (laparoskopia)
    03.2026 HSG ✅

MTHFR C1286A heterozygota
    PAI-1 4G/4G (SERPINE1)

APS ⏳
    Kariotypy ⏳
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co robiły i leczyły HP i sprawdzały potem rezultaty- czy zwykły antygen w kale da odpowiedź czy antybiotyki pomogły? Właśnie sobie ogarnęłam skierowanie w Medicover od internisty (wcześniej pozytywny wynik Allergen) 🤔

A może któraś z Was wgl sobie robiła skierowania u gina z Medi na betę na początku ciąży?

Ostatnio moim sportem jest mała optymalizacja tych badań ale i kosztów 💉🩸🤪
    Nie wszystko się da, wiadomo ale coś tam uzbierałam i myślę że z 300-400 zł w kieszeni zostało 💪

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

06.26 🩸📋
    07.26 wizyta 🪂
  • Misiasiaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria wrote:
    Dzień po wizycie dzwoniłam nas umówić. 1,5 tyg czekaliśmy za badaniami. Wyniki na trombofilie miałam po tygodniu od badań, APS był gotowy po trzech dniach, ale ja o tym nie wiedziałam aż do wczoraj. Na kariotypy nadal czekamy (minęły 4 tyg.).

Ok dziękuję.
    No właśnie widziałam, że słabo wyszło z tym udostępnieniem informacji o badaniach :(
    Ja biję się z myślami, czy robić już jakieś badania we własnym zakresie czy czekać, bo nie do końca wiem czego się spodziewać. Kariotypy już zrobiłam sama, bo właśnie szkoda mi tego czasu..
    A czy na ANA albo jakieś bardziej zaawansowane badania immunologiczne otrzymałaś skierowanie? Partner badanie nasienia z fragmentacją?
    Chciałabym uniknąć takiej sytuacji, że nie otrzymam również wyników badań, tylko będę musiała czekać do kolejnej wizyty w poradni.

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Dziewczyny, co robiły i leczyły HP i sprawdzały potem rezultaty- czy zwykły antygen w kale da odpowiedź czy antybiotyki pomogły? Właśnie sobie ogarnęłam skierowanie w Medicover od internisty (wcześniej pozytywny wynik Allergen) 🤔

A może któraś z Was wgl sobie robiła skierowania u gina z Medi na betę na początku ciąży?

Ostatnio moim sportem jest mała optymalizacja tych badań ale i kosztów 💉🩸🤪
    Nie wszystko się da, wiadomo ale coś tam uzbierałam i myślę że z 300-400 zł w kieszeni zostało 💪

Teraz będę właśnie załatwiać skierowanie na badania krwi, które muszę zrobić do 10tc. I też kwartalnie biorę faktury za wizyty, bo zwracają koszty 🙂 oczywiście zależnie jaki kto ma wykupiony pakiet

Dudu13 lubi tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

2026r. ⏳
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    08.06 - jest 💗
    Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Waleria Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasiaa wrote:
    Ok dziękuję.
    No właśnie widziałam, że słabo wyszło z tym udostępnieniem informacji o badaniach :(
    Ja biję się z myślami, czy robić już jakieś badania we własnym zakresie czy czekać, bo nie do końca wiem czego się spodziewać. Kariotypy już zrobiłam sama, bo właśnie szkoda mi tego czasu..
    A czy na ANA albo jakieś bardziej zaawansowane badania immunologiczne otrzymałaś skierowanie? Partner badanie nasienia z fragmentacją?
    Chciałabym uniknąć takiej sytuacji, że nie otrzymam również wyników badań, tylko będę musiała czekać do kolejnej wizyty w poradni.

Dostaliśmy oboje skierowanie na kariotypy, ja na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy, a mąż na badanie nasienia z fragmentacją. Pani doktor mówiła też o drożności, ale ja już miałam zrobioną dosłownie miesiąc wcześniej i o histeroskopii, ale tego nam nie zleciła. Wydaje mi się, że lista badań zależy od historii danej pary. W naszym przypadku dr była w ogóle zdziwiona, że tam jesteśmy, bo uważała ze pozamaciczna w ogóle nie wlicza się w poronienia... Dopiero jak powiedziałam od jakiego lekarza jesteśmy tu skierowani (miałam w dokumentacji wizyty) to zmieniła ton. Wcześniej pisałam o tym i o moich odczuciach co do samej wizyty. Wg mnie strasznie długo to wszystko trwa. Wczoraj tam dzwoniłam i najbliższy termin by omówić te wyniki (w tym kariotypy, których nadal nie ma) to początek sierpnia.

👩🏼32 👨🏼34

Starania od 08.2025
    09.2025 cb
    03.2026 HSG ✅

PAI-1 4G/4G (SERPINE1)

APS ⏳
    Kariotypy ⏳
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dudu ja w ciąży wszystkie skierowania załatwiam w Medi / Damianie. Te pierwsze bety to na telewizycie mówię że pozytywny test ciążowy i od razu dają dwa, teraz mi nawet na usg od razu wypisała.

Jeszcze dodam że warto sprawdzić zakres pakietu - w Medi jest coś takiego, że po potwierdzonej już ciąży masz listę badań które bez skierowania można zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 15:46

Dudu13 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Malinka18 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Hehe ja też to trochę traktuję z przymrużeniem oka. Szukałam czegoś co mogę robić w domu, w kontekście redukcji stresu, relaksu, ćwiczeń oddechowych, przy okazji może poprawić krążenie, to pomyślałam spróbuję😅

Pewnie, każda forma ruchu i redukcji stresu jest na plus, z kim trenujesz, polecasz jakiś kanał na yt? 😁

👩 28 👦 29 🐶 7
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    (Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
    12.05 - 💔 ciąża obumarła 7+1

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
  • Misiasiaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria wrote:
    Dostaliśmy oboje skierowanie na kariotypy, ja na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy, a mąż na badanie nasienia z fragmentacją. Pani doktor mówiła też o drożności, ale ja już miałam zrobioną dosłownie miesiąc wcześniej i o histeroskopii, ale tego nam nie zleciła. Wydaje mi się, że lista badań zależy od historii danej pary. W naszym przypadku dr była w ogóle zdziwiona, że tam jesteśmy, bo uważała ze pozamaciczna w ogóle nie wlicza się w poronienia... Dopiero jak powiedziałam od jakiego lekarza jesteśmy tu skierowani (miałam w dokumentacji wizyty) to zmieniła ton. Wcześniej pisałam o tym i o moich odczuciach co do samej wizyty. Wg mnie strasznie długo to wszystko trwa. Wczoraj tam dzwoniłam i najbliższy termin by omówić te wyniki (w tym kariotypy, których nadal nie ma) to początek sierpnia.

O rany.. Tyle czasu do kolejnej wizyty...!
    U nas historia jest inna, bo jestem po dwóch poronieniach, w tym w 12 tyg.
    Idę tam głównie po to, aby otrzymać po prostu skierowania na jak największą ilość badań, choć zdaję sobie sprawę, że możliwości NFZ są ograniczone...
    Liczę na to, że poza trombofilią, APS i badaniem nasienia, otrzymamy jeszcze dodatkowe badania ze względu na ostatnie poronienie. Już mi nawet nie zależy na tym, aby po dwóch miesiącach omawiać te wyniki, bo na pewno będę działać we własnym zakresie i umawiać prywatne wizyty. Zresztą już umawiam, bo nawet prywatnie ile czasu się czeka... :(

• May-girl Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    @Daisy

Mnie koleżanka kazała tak leżeć, uśmiałam się nieźle z tego, ale jednak dwa razy się udało właśnie, jak leżałam 😂 we wcześniejszych cyklach nie leżałam, i co?! 😂😂

Malinka18, Daisy1 lubią tę wiadomość

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103
    25.05 beta 266
    27.05 beta 766
    30.05 beta 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
  • Waleria Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasiaa wrote:
    O rany.. Tyle czasu do kolejnej wizyty...!
    U nas historia jest inna, bo jestem po dwóch poronieniach, w tym w 12 tyg.
    Idę tam głównie po to, aby otrzymać po prostu skierowania na jak największą ilość badań, choć zdaję sobie sprawę, że możliwości NFZ są ograniczone...
    Liczę na to, że poza trombofilią, APS i badaniem nasienia, otrzymamy jeszcze dodatkowe badania ze względu na ostatnie poronienie. Już mi nawet nie zależy na tym, aby po dwóch miesiącach omawiać te wyniki, bo na pewno będę działać we własnym zakresie i umawiać prywatne wizyty. Zresztą już umawiam, bo nawet prywatnie ile czasu się czeka... :(
    Może umów sobie od razu wizytę, nie czekaj na wyniki (w zależności co ci zleci możesz sobie oszacować za ile będą wyniki i tak się umawiać). Ja też będę się konsultować prywatnie, ale skoro już przystąpilismy do tego programu to skorzystam z tej wizyty. Choć liczę jednak, że do sierpnia będę już w ciąży 😃 daj potem znać jak Twoje wrażenia po wizycie.

Misiasiaa lubi tę wiadomość

👩🏼32 👨🏼34

Starania od 08.2025
    09.2025 cb
    03.2026 HSG ✅

PAI-1 4G/4G (SERPINE1)

APS ⏳
    Kariotypy ⏳
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Milunia wysłałam ci wiadomość na priv 🙂

Kliknięte 😁

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

Suplementacja:
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - Witamina D
    - Witamina A+E
    - Olej z wiesiołka
    - Regulator homocysteiny
    - sok z granata
    - sok z kiszonych buraków
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, w 1 ciąży zrobiłam wszystkie te badania w 10tc i swoje do specjalisty do konsultacji na własną rękę🤡 Od tego miesiąca podwyższyłam pakiet, by mieć to w zakresie, u mnie na żądanie po okazaniu karty ciąży w ilości wskazanej w scope.
    Robiąc nawet te 2-3 morfologie na żądanie (mam bez limitu) zwraca mi się pakiet 🤪 i żaden lekarz niewtajemniczony czemu takie WBC itd.
    Jeszcze przed podwyższeniem udało mi się nawet zrobić jedną wizytę z monitoringiem;) Wiadomo, czasem się wylosują różni ci specjaliści :D No i jeśli poprzedni wynik był prawidłowy (nawet spoza Medi) to nie zleca powtórki - tak jak z moim D3.
    Olcykowa, bierzesz fakturę bo macie pewnie refundację spoza czy dlaczego?

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

06.26 🩸📋
    07.26 wizyta 🪂
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Pewnie, każda forma ruchu i redukcji stresu jest na plus, z kim trenujesz, polecasz jakiś kanał na yt? 😁
    Jogę lubię robić z Gosią Mostowską (klasyk) 😊 A z takich treningowych, to ostatnio wkręciłam się w Codziennie fit. Ma mnóstwo różnych wariantów ćwiczeń, typu bez maty, bez skakania, bez sprzętu, z hantelkami itd. itp, że zawsze coś wybiorę w zależności od nastroju😉

Jusia92, Malinka18 lubią tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    ➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    ➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • mary0371 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś się wyjaśniło skąd od soboty po usg miałam lekkie plamienia. Nadal nie są duże, dosłownie lekko różowy śluz ledwo widoczny na papierze ale strach już pozostanie. Spanikowałam i napisałam o pilna wizytę. Niestety w tej ciąży również krwiak... Nieco ponad 1 cm... Dzidzia ma 1,14 cm...
    Tym razem ciąża ułożyła się pięknie w macicy więc liczę, że sobie poradzi z tym krwiakiem... Narazie kazano mi odstawiać luteinę dopchowową i zastąpić ją duphastonem 3x1 przez tydzień a potem 2x1.
    Moja Ginekolog mówi, że krwiak nie jest duży i mam się nie martwić i nawet nie muszę leżeć ale już sama nie wiem co robić, tak się cieszyłam że wszystko jest dobrze a tu znowu powód do zmartwień.
    Macie może jakieś porady lub co jeszcze stosować by szybko się wchłonął i było dobrze?

11.2018 poronienie samoistne 7 tc 💔
    ⏸️ 25.12.2018
    👶 03.09.19 Oliwka ❤️️

⏸️ 07.03.2026
    14.04.26 poronienie zatrzymane farmakologia/łyżeczkowanie 9/6 💔
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ