🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja już chyba po wszystkim. Zdecydowałam się zostać w szpitalu na jedną noc dla wszystkiego, ale w sumie to myślę że mogłabym już wyjść tyle, że dopiero rano mogą mi zrobić usg także zostanę już żeby mieć z głowy.
Generalnie koło 12 zrobili mi usg- pęcherzyk jeszcze większy niż był, lekko zniekształcony więc już tam organizm zaczął coś działać, niestety dalej pusty. Od razu po usg podali mi tabletki dopochwowo, tak po 2h zaczęły mi się lekkie skurcze, ale lekkie. Około 3h po pierwszej dawce miałam straszną biegunke i wtedy zaczęło się krwawienie. Podali mi jeszcze drugą dawkę tabletek doustnie. Około godzinę po drugiej dawce zaczęły mi się straszliwe skurcze, biegunka, dreszcze takie że leżałam w swetrze, bluzie i pod kołdrą. Poprosiłam o tabletki przeciwbólowe i trwało to około 30-40 min. Nie wiem czy tabletki zadziałały czy już organizm czuł że jest blisko końca, ale skurcze ustały, zaczęło się dość mocne krwawienie. Przyszedł doktor i podał dla wszystkiego jeszcze jedną tabletkę dopochwowo. Godzinę po ostatniej tabletce poszłam do toalety i czułam że coś dużego poleciało także myślę że na 90% już po wszystkim. Skurczy już nie mam prawie tylko mocne krwawienie. Jutro rano zrobią mi usg i mam nadzieję że będzie po wszystkim. Ogólnie podczas momentu kryzysowego myślałam, że już nie wytrzymam ani minuty dłużej tego bólu, ale z perspektywy czasu nie było tak źle bo na szczęście trwało to bardzo krotko.
Także kciuki za jutrzejsze usg i mam nadzieję że wrócę do domu i będzie po wszystkim 😊 czy miałyście później zalecenie kontroli? Nie wiem czy każą mi przyjeżdżać za 2-3 dni czy po prostu po następnej miesiączce 🤔Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
12.24 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 05.26 7+2 puste jajo
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%) -
Nadzieja, jesteś mega mega Dzielna 🏋️♀️
Oznaczą pewnie betę rano na cito i jeśli obraz USG pokaże odpowiednio cienkie endometrium (nie wiem ile) i bez skrzepów to Cię wypiszą. Podpytaj czy jakiś antybiotyk krótki jest potrzebny. Pewnie zalecą kontrolować betę 1x tydzień czy spada i ja miałam po ustaniu krwawienia kontrolę.
Z tymi dreszczami to wgl kojarzę teraz że miałam już w pierwszej dobie po powrocie do domu tak że leżałam i po prostu się trzęsłam. Było to jednorazowe i zwaliliśmy na hormony. Ogólnie czułam się słabo tego dnia gdy wyszłam bo czułam zjazd hormonów i poleciała mi morfologia, kręciło mi się w głowie, bałam się sama iść pod prysznic 🥲
Ah i nie było mnie w pracy ponad 2 msc więc musiałam zaliczyć gina przed medycyną pracy by już medycyna pracy mi klepnęła że na pewno ok:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 21:23
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
B12, ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
06.26 🩸📋
07.26 wizyta 🪂 -
Właśnie dziś mi bety nie oznaczali więc nie wiem czy będą 🤔 mówili mi dziś tylko że endometrium dobrze żeby się złuszczyło tak do 10mm, ale powiem szczerze że myślę że będzie dobrze, bo tak ze mnie leci jak nigdy.Dudu13 wrote:Nadzieja, jesteś mega mega Dzielna 🏋️♀️
Oznaczą pewnie betę rano na cito i jeśli obraz USG pokaże odpowiednio cienkie endometrium (nie wiem ile) i bez skrzepów to Cię wypiszą. Podpytaj czy jakiś antybiotyk krótki jest potrzebny. Pewnie zalecą kontrolować betę 1x tydzień czy spada i ja miałam po ustaniu krwawienia kontrolę.
Z tymi dreszczami to wgl kojarzę teraz że miałam już w pierwszej dobie po powrocie do domu tak że leżałam i po prostu się trzęsłam. Było to jednorazowe i zwaliliśmy na hormony. Ogólnie czułam się słabo tego dnia gdy wyszłam bo czułam zjazd hormonów i poleciała mi morfologia, kręciło mi się w głowie, bałam się sama iść pod prysznic 🥲
Ah i nie było mnie w pracy ponad 2 msc więc musiałam zaliczyć gina przed medycyną pracy by już medycyna pracy mi klepnęła że na pewno ok:/
Cieszę się że raczej poszło wszystko sprawnie, oczywiście jutro do weryfikacji, ale jednak czuje się moment tego poronienia. Generalnie i tak nie złapałabym tego materiału do badań genetycznych, bo to było podczas wizyty w toalecie.
Ciekawe że dreszcze miałaś z takim opóźnieniem! Ja to miałam 4h po pierwszej dawce leków i 1h po drugiej. Myślałam że skostnieje tak mi było zimno. Teraz już wszystko jest dobrze i generalnie zostały mi już tylko lekkie skurcze podbrzusza i krwawienieStarania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%) -
Cześć Dziewczyny, można dołączyć?
Miałam w planach przeczytać cały wątek żeby Was poznać, ale tyyyyle tego. 🙈 Postanowiłam się więc przedstawić i mam nadzieję, że przez uczestnictwo w wątku lepiej się zapoznamy.
Trochę o mnie. Jestem świeżo po stracie. Jeszcze krwawię po weekendowym poronieniu farmakologicznym. Nasz mały kropek opuścił moje ciało ostatniego dnia 9tc, natomiast jego rozwój zatrzymał się na końcówce 6tc.
To była moja druga ciąża, z pierwszej mam zdrową córkę.
Macie dla mnie może jakieś rady na początek? Może coś nietypowego pomogło Wam w tym trudnym czasie?
💐 nadzieja09, mocno przytulam. 🫂 Chciałabym Ci napisać coś na pocieszenie, ale chyba odczuwamy w tym momencie dokładnie to samo. Także przytulam i tyle. Bardzo mocno przytulam. 🫂Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
@Nadzieja, spokojnej nocy 😘 Dobrze ze „najgorsze za Tobą”, jakkolwiek to nie brzmi. No właśnie ja miałam z tymi dreszczami podobnie jak Ty, coś okropnego.
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg i powrót do domu!
Co do kontroli ja miałam zalecenie po wynikach histo pat ale to było przez łyżeczkowanie, nie wiem jak po samej farmakologii, na pewno Ci jutro wyjaśnią.
Jak chcesz korzystać ze skróconego macierzyńskiego to przypilnuj przy wypisie tego, bo mogą z automatu zaproponować zwolnienie i nie zaproponować zaświadczenia.
@Szept Flory, witaj, przykro mi że przez to przechodzisz, przytulam. Ale w tym wszystkim myślę że trafiłaś w dobre miejsce, dziewczyny dają tu dużo wsparcia i mnie to forum i ten wątek bardzo pomogły w pierwszych tygodniach zwłaszcza.
Jedyne co mogę powiedzieć ze swojej perspektywy po 2,5 msc po stracie - czas pomaga, zdecydowanie, będzie lepiej na pewno, ale gdzieś tam myślę że mimo wszystko to na zawsze zostaje w człowieku. Pozwól sobie też na wszystkie emocje, jakby nie patrzeć przeżywasz żałobę.
A poza tym to myślę że każdemu pomaga co innego - ja się nie uspokoiłam póki nie zrobiłam sobie porządnego planu „co dalej”, badań, suplementacji itp ale ktoś inny może potrzebować odpoczynku i niemyślenia o kolejnych krokach. Zastanów się czego potrzebujesz i idź za intuicja. Dużo siły Ci życzę 😘😘
Szept_Flory lubi tę wiadomość
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
@Nadzieja09, byłaś bardzo dzielna 🫂 po tym co opisujsz, najgorszy etap powinien być już za Tobą. U mnie krwi już nie sprawdzali, rano tylko USG kontrolne i zastrzyk z immunoglobuliny (mamy konflikt serologiczny). W zaleceniach miałam kontrolę u lekarza prowadzącego za 14dni i tak zrobiłam, że jakieś 2-3 tyg później poszłam do swojego lekarza, przy okazji też porozmawiać o tym co się stało i co dalej. Odpoczywaj teraz i dbaj o siebie 😘
nadzieja09 lubi tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5% -
Witajcie,
Na początek, Nadzieja, bardzo mi przykro z powodu Twojej starty, mocno przytulam 🫂🫂 i wierzę w to, że i dla Was w końcu wyjdzie słońce ☀️
SzeptyFlory, podczytywałam wątek styczniowy i widziałam Twoje posty, strasznie mi przykro, że tu trafiłaś... Daj sobie tyle czasu, ile sama będziesz potrzebowała, żeby przez to wszystko przejść a my jesteśmy tu dla Ciebie 🫂
nadzieja09, Szept_Flory lubią tę wiadomość
🧑'93, 🧒'92, 🐈⬛🐕
📍Katowice, śląskie
29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️🩹
🌱 04.2026
11.05. ⏺️
21.05.⏸️
25.05. 14 dpo Beta: 113,8/ Prog.: 31,47
29.05. 🩺 - jest 2mm Kropka
16.06. 🩺 - CRL 1,04cm 7w1d
23.06. 🩺 -
Update ode mnie - mamy serduszko ❤️ prawie się wczoraj popłakałam, bo to był dokładnie 36 dzień ciąży (od zapłodnienia) i w grudniu wtedy poroniłam a teraz zobaczyłam serduszko, więc to jest dla mnie cholernie ważny dzień ❤️
Ciąża jest młodsza o tydzień, ale to wiem, bo owulacja była w 21 dc. W tym tygodniu mam zrobić wszystkie badania i 23.06. znowu przyjść na wizytę, żeby je omówić i zobaczyć do dalej. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę już schodzić z progesteronu.
@Daisy czekam na Twoje testowanie jak na swoje 🤞🤞
aszin, ABK, Daisy1, Dawdler34, yecikowa, Jusia92, _Dysia_, Milunia, krakowiankq, Dudu13, nadzieja09, Paola2604, Szept_Flory, Olcykowa, May-girl, Cień, Ninia, Laurelli lubią tę wiadomość
🧑'93, 🧒'92, 🐈⬛🐕
📍Katowice, śląskie
29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️🩹
🌱 04.2026
11.05. ⏺️
21.05.⏸️
25.05. 14 dpo Beta: 113,8/ Prog.: 31,47
29.05. 🩺 - jest 2mm Kropka
16.06. 🩺 - CRL 1,04cm 7w1d
23.06. 🩺 -
Ms.paranoya, cudowna wiadomość! Krok milowy za Wami 🥰❤️
Szepty, przykro mi, że Ciebie też to spotkało, ale mam nadzieję, że znajdziesz na tym wątku choć trochę ukojenia.
Awokado, kciuki za podgląd 🪺 Niech ładnie rosną!
ms.paranoya, Szept_Flory lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET ⏳ -
nadzieja09 wrote:Dziewczyny ja już chyba po wszystkim. Zdecydowałam się zostać w szpitalu na jedną noc dla wszystkiego, ale w sumie to myślę że mogłabym już wyjść tyle, że dopiero rano mogą mi zrobić usg także zostanę już żeby mieć z głowy.
Generalnie koło 12 zrobili mi usg- pęcherzyk jeszcze większy niż był, lekko zniekształcony więc już tam organizm zaczął coś działać, niestety dalej pusty. Od razu po usg podali mi tabletki dopochwowo, tak po 2h zaczęły mi się lekkie skurcze, ale lekkie. Około 3h po pierwszej dawce miałam straszną biegunke i wtedy zaczęło się krwawienie. Podali mi jeszcze drugą dawkę tabletek doustnie. Około godzinę po drugiej dawce zaczęły mi się straszliwe skurcze, biegunka, dreszcze takie że leżałam w swetrze, bluzie i pod kołdrą. Poprosiłam o tabletki przeciwbólowe i trwało to około 30-40 min. Nie wiem czy tabletki zadziałały czy już organizm czuł że jest blisko końca, ale skurcze ustały, zaczęło się dość mocne krwawienie. Przyszedł doktor i podał dla wszystkiego jeszcze jedną tabletkę dopochwowo. Godzinę po ostatniej tabletce poszłam do toalety i czułam że coś dużego poleciało także myślę że na 90% już po wszystkim. Skurczy już nie mam prawie tylko mocne krwawienie. Jutro rano zrobią mi usg i mam nadzieję że będzie po wszystkim. Ogólnie podczas momentu kryzysowego myślałam, że już nie wytrzymam ani minuty dłużej tego bólu, ale z perspektywy czasu nie było tak źle bo na szczęście trwało to bardzo krotko.
Także kciuki za jutrzejsze usg i mam nadzieję że wrócę do domu i będzie po wszystkim 😊 czy miałyście później zalecenie kontroli? Nie wiem czy każą mi przyjeżdżać za 2-3 dni czy po prostu po następnej miesiączce 🤔
Masz już za sobą..wiem, że brzmi to źle ale taka jest prawda, lepiej dla głowy i ciała.
Mnie wypuscili jak endometrium miało ok 16mm. Kontrolę zalecili jakby 'coś było nie tak' czyli brak ustania krwawienia, silne bóle, gorączka, brzydki zapach. Poszłam sobie prywatnie na kontrolę ok 6tyg po (dzień później dostałam też okres)
Mi kontrolnego beta hcg nie robili. Sama robiłam tydzień przed więc wiedziałam z czego schodzę. Beta kontrolne sobie zrobiłam tydzień po, dwa tyg po i ok 5tyg po.
nadzieja09 lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
@Szepty_Flory widzę, że straciłyśmy kropka na tym samym etapie. Ja wpadłam w wir badań..które nic nie wykazały. No ale uspokojona moja głowa. Na wczesnym etapie po prostu daj sobie czas, popłacz jeśli potrzebujesz.. z czasem będzie lepiej 🫂
@Ms.paranoya, Gratulacje ! ❤️❤️ kropeczku rośnij zdrowy ❤️❤️
ms.paranoya, Szept_Flory lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia.
Już sama myśl, że tu jesteście i macie podobne doświadczenia jest pokrzepiająca. Dziwnie to zabrzmiało, ale wiecie o co mi chodzi. 🫣 A że w przypadku jakiś niepokojących sytuacji będę tu mogła na Was liczyć, to już w ogóle uspokaja.
Tak jak pisałam, zaczęłam czytać cały wątek żeby Was poznać i przy okazji znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. I wiecie co? Posty o tym, że dziewczynom po stracie też się udaje zajść w ciążę są tak pokrzepiające! Banan za każdym razem. Oby roiło się tu od takich postów! 🤞
Dawdler34, Laurelli lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Szept Flory, przykro mi, jesteśmy tu dla Ciebie 🌸
Twoja stopka i te określenia mnie wzruszyły 🥹🌼💐
Awokado, dawaj znać 🥚🫧
Ms.paranoya - wow, suuuper - mocniej zaciskam kciuki!!💪
Daisy, kiedy teraz testujesz? 🤪🌼
Ja chyba wstrzymam się do piątku/soboty. Dziś miałam dziwne skurcze w macicy „jak na okres” ale u mnie to zwiastowało zazwyczaj inny scenariusz. Raczej się nie nakręcam, będzie co będzie🤷♀️
ms.paranoya, Szept_Flory, Daisy1 lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
B12, ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
06.26 🩸📋
07.26 wizyta 🪂 -
@szept_flory sporykamy się ze styczniowego wątku na tym 😭 moja Kropeczka też odeszła, nieco później bo w 9tc. Jak u Ciebie przebiegło poronienie farmakologiczne? Nie było konieczności łyżeczkowania? Okropnie się tego boję. Kompletnie nie umiem sobie poradzić i znaleźć miejsca w tej sytuacji. W poniedziałek mam zaplanowane przyjęcie do szpitala09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 -
Hej, chciałam tylko dać znać, że moja tęczowa Aurelka jest już z nami na świecie 🌈🥰
Urodziła się w 35+6 na drodze indukcji - miałam ryzyko stanu przedrzucawkowego, trafiłam do szpitala z ciśnieniem 214/120 i białkiem w moczu 100 mg/dl. W szpitalu potrzymali mnie jeszcze przez 5 dni do obserwacji ale lekarze zadecydowali o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży że względu na zdrowie moje i dziecka.
Aurelka jest prześliczna, kochana, delikatna. Niezmiennie trzymam za Was mocno kciuki 😘
sirengirl92, nadzieja09, aszin, Biochemiczka, Dudu13, ABK, Paola2604, yecikowa, Malinka18, Jusia92, krakowiankq, Szept_Flory, Milunia, Cień, ms.paranoya, Daisy1, Olcykowa, Czekająca7, Axana, Zaczytana29, Dawdler34, Ninia, _Dysia_, Laurelli, Mysa1111 lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
29.04 III prenatalne 🌸 1431g
14.05 Kontrola 🌸 1809g
15.06 Narodziny Aurelki, 44 cm, 2050g, 10/10 APGAR 🐣🥰
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
@szept_flory strasznie mi przykro 😭 łączę się z Tobą w bólu.
@Axana ja właśnie wczoraj miałam farmakologicznie wywoływane poronienie. Ostatnie 4-5 stron wątku jest dużo informacji na ten temat bo też pytałam jak to wygląda. U mnie poszło dość sprawnie, tak jak pisałam wyżej. Dziś już miałam usg i stwierdzili że jestem już po poronieniu, a zabieg nie będzie wymagany. Dostanę jeszcze jedną dawkę tabletek do domu dla pewności żeby się oczyścić całkowicie i mam zgłosić się na kontrolę za około 10 dni.
Dzieki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia! Czekam właśnie na wypis. Jeszcze zapytałam o to zaświadczenie do skróconego urlopu macierzyńskiego i lekarz powiedział, że przy pustym jaju nie mogą mi tego wystawić. Trochę zaczęłam dyskutować, że w rozporządzeniu jest informacja o poronieniu i brak informacji o tym czy ciąża zarodkowa czy bezzarodkowa. Lekarz powiedział że przedzwoni jeszcze do szefowej (czyli mojej Pani doktor) także czekam na informację ostateczna i przez to trochę wypis się przedłuża 😅 jeśli się nie uda to przedłużę jeszcze trochę l4
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
Leciał gratulacje ! 🥹🥹🥹 też chciałam córeczkę nazwać Aurelia - po mojej babci - ale „niestety” drugi syn😅. Cieszę się że to imię trafiło do tęczowego bobaska ❤️ mam nadzieję że szybko wyjdziecie ze szpitala. Najważniejsze że obie jesteście bezpieczne i zdrowe ❤️
Nadzieja cieszę się że już po wszystkim 🫂❤️ oby za długo nie dyskutowali nad tym zaświadczeniem. Jeżeli ciąża była potwierdzona usg - pęcherzyk widoczny - to nie powinni dyskutować. Zarodek mógł być i się wchłonął, nie im to decydować.
Przytulam wszystkie nowe dziewczyny 🫂 znajdziecie tutaj masę wsparcia i pomocy.
Daisy 🤞🤞🤞🍀🍀🍀
Daisy1, Dawdler34, emciak, Laurelli lubią tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
08.06 311g 🩵
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, APS, cd56, cd138
💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)

-
@Biochemiczka ja też uważam, że argumenty są bez sensu. Przecież jakbym zrobiła badania genetyczne kosmówki to bym miała wynik płci, a nawet kariotypu. To że nie widać zarodka na usg to nie znaczy że go wcale nie było. A przecież poronienie przebiega tak samo niezależnie od tego czy w 6 tyg nie byłoby tylko samego serduszka czy całego zarodka. Dlatego powiedziałam żeby się upewnili, bo przepisy nie określają tygodnia ciąży ani informacji o tym czy zarodek jest czy go nie ma. Chodzi i poronienie i cały ten procesStarania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
@ Nadzieja cieszę się że masz to już za soba 🫂
@ szept_flory i @ axana bardzo mi przykro z powodu waszej straty 🫂😥
@ emciak ogromne gratulacje ❤️ ale szybko poszło i najważniejsze że u ciebie j u maluszka wszystko dobrze 🥰
@ daisy i reszta czekających na testowanie trzymam kciuki
Ja melduję ponad 860g zdrowego bobaska 🩵
Trzymam kciuki dziewczyny za was ❤️
yecikowa, Jusia92, krakowiankq, Szept_Flory, ms.paranoya, Daisy1, Dudu13, Olcykowa, Dawdler34, Biochemiczka, emciak, _Dysia_, Laurelli lubią tę wiadomość
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
emciak wrote:Hej, chciałam tylko dać znać, że moja tęczowa Aurelka jest już z nami na świecie 🌈🥰
Urodziła się w 35+6 na drodze indukcji - miałam ryzyko stanu przedrzucawkowego, trafiłam do szpitala z ciśnieniem 214/120 i białkiem w moczu 100 mg/dl. W szpitalu potrzymali mnie jeszcze przez 5 dni do obserwacji ale lekarze zadecydowali o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży że względu na zdrowie moje i dziecka.
Aurelka jest prześliczna, kochana, delikatna. Niezmiennie trzymam za Was mocno kciuki 😘
Gratulacje!
emciak lubi tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1❌
11.24 FET II 4.1.1❌
12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3❌
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️