🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
@Szept_Flory, Witaj. Przykro mi, że do nas dołączasz. Mam nadzieję, że znajdziesz to ogrom wiedzy i wsparcia.
Szept_Flory lubi tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1❌
11.24 FET II 4.1.1❌
12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3❌
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, Zoladex✔️
02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil, heparyna-Sydor
7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807
brak zarodka 8tc❌️
FET VI 4.1.2 6.doba🍓 5dpt⏸️ 7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062
usunięta przegroda, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️m.0% -
Emciak cudowna nowina! 🥹 super, że mała jest już z wami na świecie! Mam nadzieję, że mimo wszystko poród Cię nie przetyral za mocno. Życzę wam wszystkiego dobrego! Wspaniały czas przed wami ❤️
Paula2604, tutaj również super wieści! Duży chłopak już w tym Twoim brzuszku siedzi ☺️ niech dalej zdrowo rośnie! 🤞🏻🍀
Daisy, Dudu13, mocno trzymam kciuki za wasze dwie kreseczki! 🤞🏻🍀
Szepty_Flory, Axana, bardzo mi przykro, że trafiłyście tutaj ze styczniowego wątku, ale to już wiecie 😔 ten wątek zebrał wspaniałe kobietki i mi naprawdę ułatwił proces poronienia i starań po stracie. Jestem przekonana, że znajdziecie tutaj dużo wsparcia, zrozumienia i wiedzy! 🫂
Paola2604, Dudu13, Szept_Flory, Daisy1, emciak lubią tę wiadomość
-
ms.paranoya wrote:Update ode mnie - mamy serduszko ❤️ prawie się wczoraj popłakałam, bo to był dokładnie 36 dzień ciąży (od zapłodnienia) i w grudniu wtedy poroniłam a teraz zobaczyłam serduszko, więc to jest dla mnie cholernie ważny dzień ❤️
Ciąża jest młodsza o tydzień, ale to wiem, bo owulacja była w 21 dc. W tym tygodniu mam zrobić wszystkie badania i 23.06. znowu przyjść na wizytę, żeby je omówić i zobaczyć do dalej. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę już schodzić z progesteronu.
@Daisy czekam na Twoje testowanie jak na swoje 🤞🤞
Gratulacje ❤️
ms.paranoya lubi tę wiadomość
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Ostatecznie dostałam zaświadczenie do skróconego urlopu macierzyńskiego i wyszłam do domu z ostatnią dawką tabletek 😊 na kontrolę jedna lekarka mówiła żeby pójść za 10 dni a drugi lekarz, żeby po najbliższej miesiączce, Ale myślę ze pójdę tak za 2 tyg żeby też ustalić plan działania i sprawdzić czy wszystko jest ok
Milunia, yecikowa, Dudu13, Daisy1, Niecierpliwa_, Czekająca7, Dawdler34, _Dysia_, Laurelli lubią tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
12.24 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 05.26 7+2 puste jajo
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%) -
@emciak ale to minęło szybko! Wszystkiego najwspanialszego dla Waszej rodzinki 🤗
Dziewczyny jak przyjmujecie Lamette? Mam tylko napisane że 1 tabletka w 3-7 dc. Czy pora dnia ma znaczenie? Mam stres czy dobrze zacznę liczyć ten cykl. Co jak coś przestawię i zacznę brać za późno albo za wcześnie?
emciak lubi tę wiadomość
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
Suplementacja:
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- Witamina D
- Witamina A+E
- Olej z wiesiołka
- Regulator homocysteiny
- sok z granata
- sok z kiszonych buraków -
emciak wrote:Hej, chciałam tylko dać znać, że moja tęczowa Aurelka jest już z nami na świecie 🌈🥰
Urodziła się w 35+6 na drodze indukcji - miałam ryzyko stanu przedrzucawkowego, trafiłam do szpitala z ciśnieniem 214/120 i białkiem w moczu 100 mg/dl. W szpitalu potrzymali mnie jeszcze przez 5 dni do obserwacji ale lekarze zadecydowali o wcześniejszym rozwiązaniu ciąży że względu na zdrowie moje i dziecka.
Aurelka jest prześliczna, kochana, delikatna. Niezmiennie trzymam za Was mocno kciuki 😘
Gratulacje 🥳
Wspaniałe wieści, i to imię takie piękne.
Aurelia 🥰❤️
emciak, Laurelli lubią tę wiadomość
40+|Hashimoto | 🌺 endo/adeno
🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G
🧬 KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
→ 6 transferów ET/KET
→ 2× CB 🤍
→ VI 2025 transfer: ciąża → poronienie w 8 tc 💔
🧫 CD56 ↑ (54)
🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ V 2026: transfer na lekach immunologicznych
β-hCG: 0
🔄 układam plan, co dalej... -
@emciak gratulacje 🩷
@Axana bardzo mi przykro, ze tu trafiłaś, ale mogę Ci obiecać, że mimo tego całego bólu, to naprawdę przyjemne miejsce, zdecydowanie łatwiej przejść przez tą niesprawiedliwą i wyboistą drogę 🫂🫂
@Dudu tak jak i dla Daisy, kciukasy zaciśnięte i czekamy na dobre wieści ❤️❤️
@Nadzieja podziwiam za siłę do walki na każdym polu, z takim zawzięciem jestem pewna, że naprawdę niedługo zostaniesz Mamuleczką ❤️ gorąco w to wierzę ❤️
Dudu13, nadzieja09, Axana, Daisy1, emciak lubią tę wiadomość
🧑'93, 🧒'92, 🐈⬛🐕
📍Katowice, śląskie
29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️🩹
🌱 04.2026
11.05. ⏺️
21.05.⏸️
25.05. 14 dpo Beta: 113,8/ Prog.: 31,47
29.05. 🩺 - jest 2mm Kropka
16.06. 🩺 - CRL 1,04cm 7w1d
23.06. 🩺 -
💐 Axana, nie chciałam Cię tu spotkać. Ani innej dziewczyny ze styczniowego wątku. Serio miałam nadzieję, że na mnie spadł cały pech.
U mnie poronienie właściwie szybko poszło. Jakkolwiek to brzmi. Zostałam przyjęta do szpitala w piątek popołudniu. Pierwsza porcja tabletek około 15:00. Późniejsze USG po 20:00 było już bez pęcherzyka. Przez te kilka godzin rzeczywiście dość sporo krwi. U mnie w sumie jak pierwszy dzień okresu, bo wtedy krwawię najwięcej. I zimno też mi było. Leżałam w bluzie męża pod kołdrą cały czas. Na noc druga porcja tabletek i poprosiłam też o coś na sen, bo pomimo ogromnego zmęczenia zmrużyć oka nie mogłam. Rano raz jeszcze USG i całość mogłabym w spokoju zakończyć, jednak przy badaniu trafiłam na najgorszego ginekologa w swoim życiu.
Zaproponował mi łyżeczkowanie i zapytał, czy poddam się zabiegowi. Odpowiedziałam: „niechętnie”. I tu się zaczęło. Lekarz zamiast uzasadnić dlaczego chce mi zrobić ten zabieg, to naskoczył na mnie, że „pewnie w Internecie się naczytałam głupot/ skąd ja mogę wiedzieć jakie będą konsekwencje/ że mam mu dokładnie wyjaśnić dlaczego nie chce itd”. A z jego ust nadal zero uzasadnienia dlaczego mi to łyżeczkowanie potrzebne.
Także wyszłam z gabinetu, zadzwoniłam do męża. On mnie dopiero uspokoił, powiedział, że mam wracać do domu. A jak będzie się coś działo, to poszukamy pomocy w innym miejscu.
Także od soboty jestem w domu. Krwawię nadal, jednak bardzo mało. Podpaski ledwo zabrudzone. I teraz też oczywiście czarne scenariusze w głowie, że może jednak coś się tam zatrzymało i będą kłopoty.
Macie Dziewczyny jakieś doświadczenie w tę stronę? Że krwawienia było mało?
W pt mam wizytę u ginekologa, więc liczę na to, że spokojnie mi wytłumaczy co dalej. Bo ze szpitala ostatnie zdanie jakie otrzymałam to: „będzie się lało przez 6 tygodni i pewnie i tak pani tu wróci”. Także tak. 😒
A! I żeby nie było. Przed tym ostatnim lekarzem miałam w szpitalu jeszcze kontakt z 4 innymi. I każdy z nich był bardzo pomocny i wspierający. Tłumaczyli mi co się może dziać, jakie mamy rozwiązania itd. Kazali zgłaszać każdy niepokojący mnie objaw. Także Axana, nie było moim celem Cię straszyć. Bo cała procedura itd była bardzo w porządku. Tylko ten ostatni lekarz.. 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 14:28
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Milunia wrote:@emciak ale to minęło szybko! Wszystkiego najwspanialszego dla Waszej rodzinki 🤗
Dziewczyny jak przyjmujecie Lamette? Mam tylko napisane że 1 tabletka w 3-7 dc. Czy pora dnia ma znaczenie? Mam stres czy dobrze zacznę liczyć ten cykl. Co jak coś przestawię i zacznę brać za późno albo za wcześnie?
Ja bralam wieczorem. Pora nie ma znaczenia.
Milunia lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Emciak, serdeczne gratulacje i dużo zdrówka dla Was ❤️
@Milunia, ja miałam też 1 tab dziennie i brałam wieczorem po kolacji / przed snem
Milunia, emciak lubią tę wiadomość
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
@aszin aż się popłakałam 🥹 Teraz się musi udać. Dziękuję raz jeszcze 🤗
aszin lubi tę wiadomość
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
Suplementacja:
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- Witamina D
- Witamina A+E
- Olej z wiesiołka
- Regulator homocysteiny
- sok z granata
- sok z kiszonych buraków -
@Szept_Flory, @Axana, bardzo mi przykro, że Was to spotkało 🫂
@Szept_Flory, muszę przyznać, że Twój nick jest jednym z bardziej intrygujących jakie tu spotkałam.
Kojarzy mi się z kimś wrażliwym, kreatywnym i trochę romantycznym. Mam rację? 😉
Niestety miałam podobne doświadczenie do Twojego i skierowanie na zabieg bez tlumaczeń lub nawet próby wywołania farmakologicznego, straszenie powikłaniami. Nie podpisałam zgody i ostatecznie po podaniu tabletek wszystko się rozkręciło. Dobrze, że idziesz na kontrolne USG. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku i mam nadzieję, że z czasem będzie choć trochę lżej🫂 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 16:19
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5% -
nadzieja09 wrote:Ostatecznie dostałam zaświadczenie do skróconego urlopu macierzyńskiego i wyszłam do domu z ostatnią dawką tabletek 😊 na kontrolę jedna lekarka mówiła żeby pójść za 10 dni a drugi lekarz, żeby po najbliższej miesiączce, Ale myślę ze pójdę tak za 2 tyg żeby też ustalić plan działania i sprawdzić czy wszystko jest ok
Przykro mi, że Ciebie to spotkało
Chciałam Ci napisać, że bardzo dobrze, że zawalczyłaś. Na prawdę nie wiem co lekarzowi "szkodziło", aby zaświadczenie wystawić. To będzie czas dla Ciebie będzie to czas na dojście do siebie.
01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu) -
@ms.paranoya, gratuluję 🥰 cudowne wieści!
@Awokado30 🤞🤞
@emciak, ale jak to już??? Jeszcze niedawno świętowałyśmy Twoje dwie kreski 😄 Witamy na świecie malutķą 🥰 Przepiękne imię dla córeczki, nie znam nikogo o takim imieniu.
@Dudu13, sprawdzałam rano ale nadal biało. Mam też takie uczucie jakby nadchodziła wredna 🐒, więc powoli już nastrajam się na kolejny cykl 🤞Ale za Ciebie nie puszczam kciuków 😄🤞☘️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 20:02
Dudu13, ms.paranoya, Awokado30, emciak lubią tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5% -
Mi się wydaje że tutaj niepewność wzbudza nazwa dokumentu który musi wypisać. „Zaświadczenie o martwym urodzeniu” niestety pozwala na różne interpretacje mimo że w rozporządzeniu jest jasnoCzekająca7 wrote:Przykro mi, że Ciebie to spotkało
Chciałam Ci napisać, że bardzo dobrze, że zawalczyłaś. Na prawdę nie wiem co lekarzowi "szkodziło", aby zaświadczenie wystawić. To będzie czas dla Ciebie będzie to czas na dojście do siebie.
Napisane że chodzi o poronienie i nie ma znaczenia czy to ciąża pozamaciczna czy puste jajo płodowe. Też jestem szczęśliwa że udało się ostatecznie zdobyć to zaświadczenie. Myślę że głównie dlatego, że szefową tego szpitala jest moja Pani Doktor. Ona też położyła mnie wczoraj w szpitalu w oddzielnej sali jednoosobowej z łazienką więc było mi bardzo komfortowo. Generalnie pobyt w szpitalu naprawdę ok jak na okoliczności.
W zeszłym roku trochę zbyt bardzo nadwyrężyłam moją psychikę. Po pierwszym poronieniu wzięłam tylko wolne na tydzień jak byłam w szpitalu, a po dwóch kolejnych ciążach biochemicznych nie wzięłam ani jednego dnia mimo że mój stan psychiczny był tragiczny. Uważałam że mi się nie należy. Teraz już inaczej do tego wszystkiego podchodzę i daję sobie przestrzeń na ochłonięcie i odpoczynek. Tym bardziej kiedy mogę z czegoś skorzystać co jest zawarte w przepisach, a w pracy nie do końca się układa i od Długiego czasu wcale nie daje mi satysfakcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 17:39
ms.paranoya lubi tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%) -
@Nadzieja, też mi się wydaje że to kwestia tej niefortunnej nazwy / zapisu.
Cieszę się że udało Ci się to załatwić! Odpoczywaj i dbaj o siebie 😘
Odezwę się do Ciebie na priv bo mam pyt o tę panią doktor - Nic pilnego ale jak będziesz miała kiedyś chwile to zerknij pls.
nadzieja09 lubi tę wiadomość
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Jasne, bez problemu pisz 😊Niecierpliwa_ wrote:@Nadzieja, też mi się wydaje że to kwestia tej niefortunnej nazwy / zapisu.
Cieszę się że udało Ci się to załatwić! Odpoczywaj i dbaj o siebie 😘
Odezwę się do Ciebie na priv bo mam pyt o tę panią doktor - Nic pilnego ale jak będziesz miała kiedyś chwile to zerknij pls.Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
nadzieja09 wrote:Mi się wydaje że tutaj niepewność wzbudza nazwa dokumentu który musi wypisać. „Zaświadczenie o martwym urodzeniu” niestety pozwala na różne interpretacje mimo że w rozporządzeniu jest jasno
Napisane że chodzi o poronienie i nie ma znaczenia czy to ciąża pozamaciczna czy puste jajo płodowe. Też jestem szczęśliwa że udało się ostatecznie zdobyć to zaświadczenie. Myślę że głównie dlatego, że szefową tego szpitala jest moja Pani Doktor. Ona też położyła mnie wczoraj w szpitalu w oddzielnej sali jednoosobowej z łazienką więc było mi bardzo komfortowo. Generalnie pobyt w szpitalu naprawdę ok jak na okoliczności.
W zeszłym roku trochę zbyt bardzo nadwyrężyłam moją psychikę. Po pierwszym poronieniu wzięłam tylko wolne na tydzień jak byłam w szpitalu, a po dwóch kolejnych ciążach biochemicznych nie wzięłam ani jednego dnia mimo że mój stan psychiczny był tragiczny. Uważałam że mi się nie należy. Teraz już inaczej do tego wszystkiego podchodzę i daję sobie przestrzeń na ochłonięcie i odpoczynek. Tym bardziej kiedy mogę z czegoś skorzystać co jest zawarte w przepisach, a w pracy nie do końca się układa i od Długiego czasu wcale nie daje mi satysfakcji
Polubiłam za to, że chcesz zadbać o siebie fizycznie i psychicznie, podziwiam za dojrzałość i samoświadomość, mimo, że z tego co piszesz wcześniej tak nie było ❤️ Teraz to czas dla Ciebie, żeby się zregenerować i móc przyjąć Kropka na 9 miesięcy ❤️❤️
nadzieja09 lubi tę wiadomość
🧑'93, 🧒'92, 🐈⬛🐕
📍Katowice, śląskie
29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️🩹
🌱 04.2026
11.05. ⏺️
21.05.⏸️
25.05. 14 dpo Beta: 113,8/ Prog.: 31,47
29.05. 🩺 - jest 2mm Kropka
16.06. 🩺 - CRL 1,04cm 7w1d
23.06. 🩺