🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
@krakowiankq, wiem, że teraz trudno Ci uwierzyć w dobry scenariusz, ale jest jeszcze nadzieja, mocno trzymam kciuki, że beta jeszcze się rozkręca, z całego ❤️🩹 Ci tego życzę🥹☘️
@Biochemiczka, bo tu ciotki od zmysłów odchodzą😄
@aszin, powodzenia! 🍍☘️🤞
@Awokado30, trzymam kciuki za kurniczek 🤞🤞
@Iskierka ✨, mam nadzieję, że wizyta w klinice się udała. Jak będziesz miała ochotę, to daj znać jak się po wszystkim czujesz❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 07:14
yecikowa, aszin, Jusia92, Biochemiczka, krakowiankq, Awokado30 lubią tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
🩺 po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
🩺 kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
⏳️ 3cs | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C🧑🏼 C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5% -
@aszin
Mocno zaciskam kciuki za dzisiaj!
@krakowianq
Wiem, że od razu nasuwają się gorsze myśli i ciężko się pozytywnie nastawić, ale my dalej tutaj wierzymy, że będzie dobrze! Też mocno trzymam kciuki!
@Cień
Mam nadzieję, że ta chwila odpoczynku i wytchnienia pomoże Ci naładować bateryjki na dalszą walkę! Jesteś na prawdę silną kobietą i głęboko wierzę, że jeszcze to upragnione Marzenie się spełni!
@Szept_Flory, @axana
Bardzi mi przykro, że spotykamy się też na tym wątku, ale w tej sytuacji nie mogłyście trafić w lepsze miejsce.
Dziewczyny na pewno pomogą Wam przejść przez te ciemniejsze dni i posłużą radą w planowaniu kolejnych kroków. Mi po poronieniu pomagał sam fakt, że mogę tutaj wejść i poczytać, że nie jestem w tym sama.
Co do poronienia w szpitalu i faktu przebywania z kobietami w ciąży i po porodzie, to pamiętajcie, że w październiku wyszły nowe standardy opieki nad kobietami po poronieniu i zgodnie z nimi szpital powinien wam zapewnić taki pokój, ktory zapewnia Wam spokój. Nie powinien Was umieszczać w sali wraz z kobietami po porodzie. Wiem, że różnie jest to w szpitalach, ale warto o tym pamiętać.
aszin, Cień, krakowiankq lubią tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
10.07 119g 🧡
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Dziewczyny, czy pp miałyście gorsze owulacje ? Albo nawet cykle bezowulacyjne? Czytałam, że organizm pp jest rozkręcony..a u mnie wygląda jakby wszystko osłabło.
Na kolejny cykl zamierzam robic owulki, bo nic mi się nie zgadza z tym co było przed poronieniem 🤔
W poprzednim cyklu ok 4-5dpo progesteron 14.3, więc niby owulka była ale sama nie wiem jak to wszystko interpretować 🤷♀️
Dodatkowo mam takie okropne pryszcze na brodzie. Wręcz jakby torbiele z krwią i ropą. To w ogóle nie pomaga w samopoczuciu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 07:55
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
@aszin, powodzenia! Trzymam mocno kciuki ❤️
@krakowianq, przykro mi że znowu jesteś w takiej niepewności
Mimo wszystko wierzę jeszcze i trzymam kciuki, żeby tym razem było inaczej 😘
@Cien, dobrze Cię tu widziedz! Odpoczywaj i ładuj baterie 😘
@dawdler, w temacie owu się nie wypowiem, ale co do pryszczy na brodzie to obstawiałabym podłoże hormonalne - zazwyczaj andeogeny. Ja się wiele lat zmagałam z ropnymi podskórnymi na brodzie w okolicach okresu, ze względu na to że mam podniesiony mocno poziom dheas. Przebadałam to z każdej strony i u mnie akurat to jest po prostu wrodzony nadmiar hormonu, mogę to zbijać jedynie tabletkami anty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 08:33
Cień, Dawdler34, krakowiankq, aszin lubią tę wiadomość
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Dobrego weekendu 🌼☀️
Aszin, trzymam kciuki!!
Krakowianq, nie puszczam kciuków i proszę daj sobie trochę spokoju jeszcze przed usg. Wiem, że łatwo powiedzieć ale zamartwianie się teraz nic nie zmieni a zabierze ci spokój. Wierzę, że nie wszystko musi się skończyć tak samo !
U mnie w 26DC biel tak jak i dwa dni temu. Odstawiłam prg i czekam na 🩸
Plan na ten cykl: badania hormonów w 3DC przed wizytą u dr Jankowskiej, kontrola czy HP już wyleczony, może B12 i ferrytyna, kolejne podejścia do testu na HPV na NFZ.
Może monitoring jak się wstrzelę 🤪
Dziewczyny, jak to jest z tą lodówką i Accofilem? Czy już podzielone dawki do insulinowek trzymacie poza?
Jakie insulinowki kupić? Mam 1/3 ampułki (0,5ml)co dwa dni
Za miesiąc dwie ostatnie dawki będę musiała zrobić sobie sama 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 08:39
krakowiankq, aszin lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica
✨⏳
17.07.26🤞⏸️ beta 🚀 -
🌈 Cień wypoczywaj ile się da i wracaj z nową energią 💪
🌈krakowiankq ja nie puszczam dalej kciuków za maluszka, nie jeden cud to forum widziało więc kciuków nie puszczę do samego końca
🌈aszin super ultra kciukasy za transfer i najbliższe tygodnie. Oby tym razem już wszystko było dobrze 🍀
🌈szept_flory i axana tak jak pisałam w innym wątku bardzo mi przykro, że was to spotkało 😔 Dużo siły dziewczyny na dalszą walkę 🫂
🌈biochemiczka no nie trzymaj nas już tak w niepewności 😅
Cień, Jusia92, krakowiankq, Biochemiczka, aszin lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
@krakowianq trzymam za Ciebie mocno kciuki i przykro mi, że przeżywasz ten stres ponownie, widziałam w stopce betę z poprzedniej straty

Dziękuję za te wszystkie. nawet bardzo dosadne opisy. Nie czuje się ani troche gotowa psuchicznie na to, co mnie czeka w poniedziałek. Ale przynajmniej w teorii wiem, co się może dziać. A to pomaga. Wczoraj lekko kuł mnie brzuch, ale nie mam nadziei, że zacznie się samo. A już czuję, że chcę żeby było po wszystkim. Czuje się jak trumna dla swojego dziecka 😭 dobrze, że tu jesteście i mogę się wygadać i poczytać Wasze historie, bo mam poczucie, że mąż mimo że też to przeżywa bardzo, to na zupełnie innym poziomie niż ja (szczególnie psychicznie).
Ogromnie się cieszę, że tak wiele z Was znalazło swój szczęśliwy koniec ❤️ będę tu zaglądać, śledzić. Dziękuję za tak ciepłe i wspierające przyjęcie ❤️
krakowiankq lubi tę wiadomość
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼 -
20.06 aszin - transfer 🍍☘️🤞
20.06 Awokado30 - podgląd 🥚🥚👀
Powodzenia dzisiaj ❤️
aszin, Awokado30 lubią tę wiadomość
40+ | Hashimoto | 🌺 endometrioza + adenomioza
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G
🧬 KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
→ 6 transferów ET/KET
→ 2× cb🤍❌
→ decyzja: AZ 🌱
→ VI 2025 – ciąża 🤍 → poronienie w 8. tc 💔
🧫 CD56 ↑ (54)
🧪 Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
💊 V 2026 – transfer na lekach immunologicznych → β-hCG: 0 ❌ -
Cień wiesz, że wszystkie mocno trzymamy tutaj za Ciebie kciuki, bardzo liczę na to, że wypoczniesz i wrócisz z nową energią! 😘 nie przestawaj wierzyć, że jeszcze będzie pięknie! 🤞🏻🌈
Aszin, mocne kciuki za dzisiejszy transfer! 🤞🏻 czekam na dobre wieści za parę dni 😊
Krakowianq, ja mocno wierzę, że to tylko niepotrzebny stres i żadna analogia do poprzedniego transferu! Mój gin przy becie 2000 powiedział żebym już dalej nie badała, bo przyrosty już nie są takie jakbyśmy się ich spodziewali, a często przynosi to niepotrzebny stres. Mocno, mocno trzymamy kciuki za was! 🤞🏻🍀
Biochemiczka, mam nadzieję, że połówkowe spotkanie z synkiem udane! ☺️🤞🏻
aszin, Biochemiczka, krakowiankq, Cień lubią tę wiadomość
-
Kropek na miejscu 🍍🍀 Wszystko poszło idealnie ✨
Jusia92, Daisy1, _Dysia_, Biochemiczka, Laurelli, yecikowa, Niecierpliwa_, Dudu13, sirengirl92, krakowiankq, Olcykowa, Ninia, Szept_Flory, Cień, nadzieja09, Cerva, Axana, Czekająca7, Paola2604, Dawdler34, Waleria, Awokado30, MadzikPc92, Księgowa, Zaczytana29, ms.paranoya lubią tę wiadomość
-
Aszin, mocne kciuki za silnego kropka żeby się umościł w brzuszku na kolejne 9 miesięcy 🍀🍀🍀
Krakowianqa przykro mi, że przeżywasz taki stres 🫂 pamiętam jak rok temu czułam się podczas drugiego poronienia. Nadzieja przeplatana przeczuciem że nic dobrego z tego nie wyjdzie. Byłam bliska obłędu. Mam nadzieję że usg rozwieje jakiekolwiek wątpliwości, do końca będę trzymać kciuki za pozytywne rozwiązanie 🤞
Wybaczcie dziewczyny że Was tyle trzymałam w niepewności. Wizyta o 17:40, do gabinetu weszłam o 19:20 a o 19 byliśmy umówieni ze znajomymi 😅 także byłam mocno niedoczasie a do tego rano się budzę i widzę sms od mamy - zadzwoń jak wstaniesz. Syn jest u nich na weekend i dostał straszny katar więc pędziłam rano zawieźć lekarstwa żeby go jakoś postawili na nogi.
Wracając do badania 😅 wszystko w porządku ☺️ serduszko zdrowe, wszystkie organy tam gdzie mają być, kora mózgowa sfałdowana 😅 wyszedł na 385g, wiec wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Doktor nas trochę wymęczył żeby dobrze obejrzeć każdy organ, więc młody mu oddał kopniakami za to przesuwanie 😅
_Dysia_, aszin, Czekająca7, yecikowa, Jusia92, Daisy1, krakowiankq, Szept_Flory, Cerva, Axana, Paola2604, Milunia, Dawdler34, May-girl, MadzikPc92, Księgowa, Zaczytana29, ms.paranoya lubią tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
08.06 311g 🩵
24.06 446g 🐇
06.07 685g 🩵
29.07 994g 🐨
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero, KIR Bx (brak 2DS3), HLA-C1

-
Dziękuję Dziewczyny.
@aszin, niech się ładnie wgryza
@Biochemiczka, gratuluję
aszin lubi tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
usunięta przegroda, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️m.0% -
Strasznie się to czyta 😢 nie mogę sobie nawet wyobrazić co to był za szok dla Ciebie. Ja byłam na to już trochę przygotowana psychicznie, bo moje pierwsze poronienie było samoistne i miałam taką sytuację że przyjęli mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej, bo nikt nigdy nie zaobserwował u mnie pęcherzyka w macicy i gdy pierwszy raz poszłam do łazienki w szpitalu w swojej sali, to na podpasce miałam kulkę wielkości dużego orzecha włoskiego która wyglądała jak wątroba. Wtedy poczułam ulgę przez łzy, bo jednocześnie wiedziałam że to w takim razie nie jest ciąża pozamaciczna, a z drugiej strony nie spodziewałam się takiego widoku i nie wiedziałam co z tym zrobić. Że stresu wyrzuciłam to do toalety, ale nigdy nie zapomnę tego widoku.Laurelli wrote:Nadzieja09 opowiem Ci moją historię bo to wydarzyło się na jesień :
Ja roniłam w domu, mieszkam na Islandii i tu mają procedurę ze tabletki dostaje się do domu i zalecenia jak co zaaplikować. Po zażyciu tabletek po 3-4 h dostałam ogromnej biegunki, wymiotów, gorączki, dreszczy a byłam nafaszerowana przeciwbólowymi po zaleceniach i krawienie się rozpoczęło, skurcze miałam okropne trwało to kilka godzin, skrzepy, krew, tak jak ostrzegali.
I później przez 3 dni malało krawienie i byłam pewna że przeszło juz najgorsze aż 4 dnia wieczorem podczas prysznica byłam pewna że wypada mi kawałek macicy…🤯 okazało sie że dopiero wtedy zarodek opuścił moje ciało….przeżyłam szok…siedziałam na toalecie i wystawał ze mnie, ja płakałam, mąż przy mnie i ustalaliśmy jak jedziemy do szpitala…była 22-23. Aż wysunął się i poleciał do toalety.
nikt mnie na to nie przygotował, nikt do kur.. nędzy nie powiedział że tak wygląda poronienie…
że oprócz skrzepów, kawałków tkanki itp która była pierwsza dnia, takie coś może się przytrafić po kilku dniach. Ale myślę że to dlatego że to przeżywa się w domu, nie wykonują usg, łyżeczkowania itp.
Okropne przeżycie, najgorsze w moim życiu…dziewczyny znają tutaj tą historię bo przeżywałam to z nimi razem…
Przepraszam za tak szczegółowy opis ale może komuś to coś podpowie jak to może wyglądać realnie bo mało się o tym mówi.
Dostajesz info, będzie krew, będą skrzepy…no nie…to wygląda całkiem inaczej
Przy tym poronieniu jestem na 100% pewna że pęcherzyk ciążowy „wypadł” mi pierwszego dnia po drugiej dawce tabletek, bo czułam jak to ze mnie wychodziło, a następnego dnia na usg już nie było pęcherzyka. Także mam to za sobą. Teraz zdarzają mi się już tylko skrzepy wielkości czereśni. Poza tym ból brzucha, choć dziś jest dużo dużo mniejszy.
Zgadzam się z tym że nikt nie przygotowuje nas na to jak wyglądają poronienia. Ja przy tym pierwszym też byłam przerażona, choć tak jak mówię, przez to że nastraszyli mnie ciąża pozamaciczną to to była ulga przez łzy 😭Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
12.24 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 05.26 7+2 puste jajo
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
08.26 -> powrót do starań 🤞 -
Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było. Szczerze chciałam trochę normalnie pożyć bez myślenia o następnej próbie. Teraz muszę trochę nadrobić wątki. Ściskam mocno te osoby, które dołączyły i te które zobaczyły przez ten czas dwie kreski. Próbowałam podejść do kolejnej próby sama zbierałam się w siłę. Hm najpierw czekałam na okres potem na wizytę zeby wyznaczyć datę transferu. Musiałam ponownie dzisiaj stawić się na wizycie bo endometrium nie było gotowe. No a teraz już wiem że od jutra progresteron i w piątek transfer. No i wiecie co? W ogóle się dzisiaj nie cieszę czuje się przytłoczona, dobita i brakuje mi sił eh. Hormony słabo wyglądają więc dawki większe niż poprzednio do tego codziennie zastrzyk z heparyną, mój lekarz ma urlop zastępuje go inna lekarka, moja kierowniczka którą zastępuje też ma urlop. No a ja w pracy znowu będę musiała wymyślać kłamstwa o zdrowiu swoim albo inne widzi mi się żeby jechać na transfer i kwalifikacje. Wiem o co walczę i przepraszam Was, że marudzę, że powinnam się cieszyć, ale jakoś nie umiem. 4 miesiące przerwy po stracie a jednak trochę ciężko. Do tego wakacje wiadomo 11 letni syn chce korzystać, a ja się czuje jakbym była egoistką myśląc tylko o tym żeby być w ciąży. Eh musiałam Wam się wygadać😪3.2015 r. Synek🥰
9 lat starań od września 2025 r. Ivf
Kariotypy ok
3 zarodki
11.2025 r. Zarodek się nie przyjął
12.03.2026 r. 10 tydzień (8/9 tydzień zatrzymanie serduszka) poronienie zatrzymane💔
Trombofilia, hashimoto zatrzymane , a w zamian guzy łagodne na tarczycy. -
Laurelli wrote:Nadzieja09 opowiem Ci moją historię bo to wydarzyło się na jesień :
Ja roniłam w domu, mieszkam na Islandii i tu mają procedurę ze tabletki dostaje się do domu i zalecenia jak co zaaplikować. Po zażyciu tabletek po 3-4 h dostałam ogromnej biegunki, wymiotów, gorączki, dreszczy a byłam nafaszerowana przeciwbólowymi po zaleceniach i krawienie się rozpoczęło, skurcze miałam okropne trwało to kilka godzin, skrzepy, krew, tak jak ostrzegali.
I później przez 3 dni malało krawienie i byłam pewna że przeszło juz najgorsze aż 4 dnia wieczorem podczas prysznica byłam pewna że wypada mi kawałek macicy…🤯 okazało sie że dopiero wtedy zarodek opuścił moje ciało….przeżyłam szok…siedziałam na toalecie i wystawał ze mnie, ja płakałam, mąż przy mnie i ustalaliśmy jak jedziemy do szpitala…była 22-23. Aż wysunął się i poleciał do toalety.
nikt mnie na to nie przygotował, nikt do kur.. nędzy nie powiedział że tak wygląda poronienie…
że oprócz skrzepów, kawałków tkanki itp która była pierwsza dnia, takie coś może się przytrafić po kilku dniach. Ale myślę że to dlatego że to przeżywa się w domu, nie wykonują usg, łyżeczkowania itp.
Okropne przeżycie, najgorsze w moim życiu…dziewczyny znają tutaj tą historię bo przeżywałam to z nimi razem…
Przepraszam za tak szczegółowy opis ale może komuś to coś podpowie jak to może wyglądać realnie bo mało się o tym mówi.
Dostajesz info, będzie krew, będą skrzepy…no nie…to wygląda całkiem inaczej
Doskonale pamiętam te Twoje przeżycia. Chyba wtedy jeden jedyny raz cieszyłam się że miałam łyżeczkowanie i nie musiałam czegoś takiego przeżywać.
Dziewczyny, jaki los jest przewrotny. Dopiero co się zastanawiałam czy wyjeżdżać na urlop. Jak już mieliśmy wszytko zarezerwowane okazało się, że musimy zrezygnować z innych rodzinnych powodów… 😔
Czy któraś z Was zmaga się ze skrzepami podczas okresu? Lekarze coś Wam mówili na ten temat?👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
Suplementacja:
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- Witamina D
- Witamina A+E
- Olej z wiesiołka
- Regulator homocysteiny
- sok z granata
- sok z kiszonych buraków -
Insulinowki (te z accofilem) trzeba przechowywać w lodówce, ja kupiłam takie insulinowki z odczepianą igła.Dudu13 wrote:Dobrego weekendu 🌼☀️
Aszin, trzymam kciuki!!
Krakowianq, nie puszczam kciuków i proszę daj sobie trochę spokoju jeszcze przed usg. Wiem, że łatwo powiedzieć ale zamartwianie się teraz nic nie zmieni a zabierze ci spokój. Wierzę, że nie wszystko musi się skończyć tak samo !
U mnie w 26DC biel tak jak i dwa dni temu. Odstawiłam prg i czekam na 🩸
Plan na ten cykl: badania hormonów w 3DC przed wizytą u dr Jankowskiej, kontrola czy HP już wyleczony, może B12 i ferrytyna, kolejne podejścia do testu na HPV na NFZ.
Może monitoring jak się wstrzelę 🤪
Dziewczyny, jak to jest z tą lodówką i Accofilem? Czy już podzielone dawki do insulinowek trzymacie poza?
Jakie insulinowki kupić? Mam 1/3 ampułki (0,5ml)co dwa dni
Za miesiąc dwie ostatnie dawki będę musiała zrobić sobie sama 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 22:04
Dudu13 lubi tę wiadomość
-
Dzisiejszą wizytę mogę zaliczyć chyba jako pozytywną.
Lekarz zrobił zdjęcia 9 pęcherzyków ale myślę że było więcej, tylko te złapał dla formalności do pomierzenia żeby w poniedziałek powtórzyć i porównać. Podsumował na koniec że jest prawidłowo i jest zadowolony, więc mam nadzieję że będzie najlepiej jak moze być w moim przypadku.
Jeśli w poniedziałek przypisze mi trigger w jakim czasie może być punkcja? Już nie pamiętam choć to 5 raz 😌
Daisy1, Niecierpliwa_, yecikowa, aszin, _Dysia_, Paola2604, Jusia92, Laurelli, Czekająca7, Axana lubią tę wiadomość
35 l | AMH 3,8
IUI x3 ❌❌ 💔 (10 tc)
IVF I (11.2020)
5❄️ (3✅,2❌)
FET1 (01.21) ❌
FET2 (03.21) 🩷 24.11.21
FET3 (11.23) ❌
IVF II (11.2023)
3❄️ PGT-A (2✅,1❌)
FET4 (03.24) ❌
FET5 (07.24) ❌
Diagnostyka:
✅ kariotypy, Leiden, II, CD138, EndomeTrio, allo MLR 25%, trombofilia, APS
❌ MTHFR, PAI-1
IVF III (08.2024)
2❄️ PGT-A (2✅)
FET6 (01.25) ❌
FET7 (03.25)
6dpt ⏸️ | 7dpt 89 → 9dpt 316 → 11dpt 968
💔 6+4 tc
IVF IV (12.2025)
2❄️ PGT-A (2✅)
FET8 (12.25) ❌
FET9 (03.26) 🍀
7dpt 53 → 9dpt 142 → 11dpt 435 → 14dpt 2044
29 dpt jest ❤️ 120 bpm
10+1 💔😭👼🏼
IVF V (06.2026)
1 ❄️ - PGTa ✅ -
U mnie trigger był dokładnie 36h przed punkcją 🙂Awokado30 wrote:Dzisiejszą wizytę mogę zaliczyć chyba jako pozytywną.
Lekarz zrobił zdjęcia 9 pęcherzyków ale myślę że było więcej, tylko te złapał dla formalności do pomierzenia żeby w poniedziałek powtórzyć i porównać. Podsumował na koniec że jest prawidłowo i jest zadowolony, więc mam nadzieję że będzie najlepiej jak moze być w moim przypadku.
Jeśli w poniedziałek przypisze mi trigger w jakim czasie może być punkcja? Już nie pamiętam choć to 5 raz 😌
krakowiankq, Awokado30 lubią tę wiadomość
-
To byłoby idealnie, jakbym mogła w poniedziałek już podać a punkcja w środę.
W czwartek mam turbo ważny dzień w pracy i byłabym w okropnym stresie, wręcz bym musiała prosić o przesunięcie punkcji o ile się daWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 12:14
35 l | AMH 3,8
IUI x3 ❌❌ 💔 (10 tc)
IVF I (11.2020)
5❄️ (3✅,2❌)
FET1 (01.21) ❌
FET2 (03.21) 🩷 24.11.21
FET3 (11.23) ❌
IVF II (11.2023)
3❄️ PGT-A (2✅,1❌)
FET4 (03.24) ❌
FET5 (07.24) ❌
Diagnostyka: