Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • kobieta _w_walce Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak u was w klinikach z transferami? są wykonywane planowo czy przesuwane?

Nie wiem czy już świruje, ale mojej koleżance powiedzieli w klinice, że narazie nie zakwalifikują ich, bo kończą się środki. My byliśmy na wizycie około połowy maja, lekarz zapewniał że jeszcze są środki. Zalecił accard i encorton od najbliższej miesiączki, dołożyć estrofem od kolejnej i umówić się na wizytę i badanie hormonów. Oczekuję teraz na miesiączkę i coraz więcej myśli pojawia się w mojej głowie. Pewnie jest to spowodowane tym, że już raz miałam odroczony transfer, później poronienie i został nam ostatni zarodek, więc już nie chcemy go przenosić.

9 tydz 👼💔
  • Nadziejaa2 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobieta _w_walce wrote:
    Dziewczyny, jak u was w klinikach z transferami? są wykonywane planowo czy przesuwane?

Nie wiem czy już świruje, ale mojej koleżance powiedzieli w klinice, że narazie nie zakwalifikują ich, bo kończą się środki. My byliśmy na wizycie około połowy maja, lekarz zapewniał że jeszcze są środki. Zalecił accard i encorton od najbliższej miesiączki, dołożyć estrofem od kolejnej i umówić się na wizytę i badanie hormonów. Oczekuję teraz na miesiączkę i coraz więcej myśli pojawia się w mojej głowie. Pewnie jest to spowodowane tym, że już raz miałam odroczony transfer, później poronienie i został nam ostatni zarodek, więc już nie chcemy go przenosić.

Jakbym czytała siebie pare tygodni temu. W mojej przynajmniej klinice invicta nic nie mówili że koniec środków. Zresztą miało być tak że mają mieć zablokowane środki na pary, którymi się zajmują. Też po poronieniu zaczynam właśnie przygotowania. Od dzisiaj biorę progresteron i w piątek mam transfer. Także trzymam kciuki żeby Tobie też wszystko się udało😊. Ja wczoraj panikowałam, że nie wiem jak to wszystko się uda z wolnym a dzisiaj skupiłam się na lekach i staram się nie panikować. Co to Nam w końcu da?

3.2015 r. Synek🥰
    9 lat starań od września 2025 r. Ivf
    Kariotypy ok
    3 zarodki
    11.2025 r. Zarodek się nie przyjął
    12.03.2026 r. 10 tydzień (8/9 tydzień zatrzymanie serduszka) poronienie zatrzymane💔
    Trombofilia, hashimoto zatrzymane , a w zamian guzy łagodne na tarczycy.
‹‹ 279 280 281 282 283
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ