Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia, trombofilia jest genetyczna, więc pewnie byłyby problemy w poprzednich ciążach gdyby były jakieś mutacje, a APS raczej zalecają przy poronieniach nawracających. Ja bym zrobiła podstawową gospodarkę hormonalną, piątkę tarczycowa i poziomy witamin, ferrytyny jeśli chcesz coś zbadać teraz po poronieniu.
    Powodzenia na USG, oby wszystko było w porządku 🤞

Bratek, allo 40% to bardzo dobry wynik z tego co wiem - im więcej tym lepiej. Na pewno nie powinno się go badać za szybko pp, ale u Ciebie nie ma tego problemu. U mnie akurat allo jest dość nisko.

Natkusia, Bratek3738 lubią tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Trochę mnie tu nie było, urlop + starania znowu + brajan..zmęczyło mnie to wszystko już.
    Ale nadrobiłam ile sie dało!

Awokado, aż mi się łezka zakręciła! 3mam kciuki 🤞🤞🤞🤞

Daisy1, Awokado30, MadzikPc92, Laurelli lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulka potwierdzona z lewego jajnika, endometrium 7mm, czyli taka graniczna wartość 🙄 Hmm sama nie wiem czy taka moja natura, czy coś niedomaga. Mam też wrażenie, że miałam mało śluzu w tym miesiącu, coś jest jeszcze do poprawienia 🤔

Dziewczyny, a jak jest z CoQ10 po owulce - odstawiacie, czy nadal przyjmujecie?
    Brałam też pierwszy raz melatoninę w tym miesiącu - odstawia się ją, czy przymuje dalej po owulce, wiecie może? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 19:46

MadzikPc92 lubi tę wiadomość

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    ➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    ➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, oby to było wystarczające 💪🚀
    Ja miałam chyba dziś owu, 12DC lub wczoraj 11DC bo moja 3. temp skoczyła, a dziś myślałam że mi wyskoczy LEWY jajnik z bólu #sisters 🤞🙆‍♀️
    Dość wcześnie jak na mnie ale zdarzało się, patrząc też że w 2DC miałam wyższe estradiol.

Dietetyk która mi rozpisywała suple po leczeniu HP i teraz na te 2-3 msc napisała że NAC (Prenacaps) tylko2x w 1-12DC potem zmniejszyć do 600, a Q10 widzę że też 1-12DC. Zerknęłam na rozpiskę supli od dziewczyny z innego wątku i jest wzmianka że Q10 nie należy stosować po owulacji/punkcji bo zwiększa aktywność komórek NK.

Ja na śluz polecam oeaparol 2-3 kapsułki dziennie, NAC do owu i meeeega dużo wody :) Ja widzę różnicę już od końcówki tamtego cyklu i teraz. Choć nie wiem czy potrzebuję Prenacaps aż i inozytol bo biorę metforminę i nie mam PCOS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 21:08

Daisy1 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • Axana Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️
    Ja jutro mam USG więc liczę, że po indukcji poronienia wszystko jest czyste i ładne się goi. U mnie 9dni po i czuję pomału jajniki, ciekawe czy jest możliwe, że tak szybko cykl ruszy. Z jednej strony chcę szybko ruszyć ze staraniami w klinice, a z drugiej strony aż mnie mrozi na myśl o ciąży i czuję ścisk w żołądku. Wykończę się 😣
    Zastanawiam się czy przed kwalifikacją nie zrobić jeszcze badań np na zespół antyfosfolipidowy albo trombofilie ale z drugiej strony nikt mi tego nie zalecił a jestem po dwóch bezproblemowych ciążach, a to było pierwsze poronienie.

🌸 Axana ja mam zalecenie z kliniki 2 tyg po poronieniu zbadać betę i potem co tydzień. Nie wiem z jakiej bety będziesz schodzić, ja 5 dni przed indukcją miałam 32000

🌸 Awokado piękny wynik! Trzymam kciuki za prawidłowe badania zarodków 🤞🍀 niech wszystkie będą zdrowe!

Nie mam pojęcia bo nie sprawdzałam w ogólw bety poza samym początkiem. Mam jeszcze jeden test to może zrobię jutro i zobacze jak sie wybarwi. Czekam na spokojnie na miesiączkę i zobaczymy też, co powie lekarz 14.07.

Natkusia lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj pisałam i śluzie płodnym, a dziś znowu zaczęłam krwawić i wyleciało kilka skrzepów. Nie krwawię jakoś mocno , brzuch mnie nie boli, a gorączki nie mam. Jestem dzis 19 dni po farmakologicznym wywoływaniu poronienia, a 4 dni temu na usg doktor mówiła ze pływają jeszcze jakieś resztki. Czy mam się martwić że tak długo to krwawienie? Mialam tak 5 dni mocnego krwawienia, później z 7 takiego lekkiego i później kolejne 7 to było brązowe plamienie, a teraz znowu krew wróciła. Troche się zestresowałam, bo jestem też poza Warszawą i nie mam blisko jakiegoś szpitala, ale też staram się uspokoić, bo może macica się po prostu jeszcze doczyszcza z tych resztek o których mówiła doktor. Na różnych stronach też różnie piszą o samym krwawieniu, czytałam że może być nawet do następnej miesiączki na zmianę plamienie i krwawienie. Wiecie coś na ten temat? Mówili wam coś lekarze?

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
    12.24 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 05.26 7+2 puste jajo

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja09, wydaje mi się dość wcześnie na ustanie krwawienia ale chyba wyparłam bo nie pamiętam jak długo było. Lekarz zalecił sprawdzać zapach i od razu się zgłosić jeśli będzie gorączka. Przy dużych krwawieniach miałam przepisane cyclonamine choć w sumie kiedyś miałam je i exacyl na skrzepy. Tych leków nie biorę od dawka podczas okresu ale chyba po tym hegarowaniu miałam.
    Okres który był dość krwotoczny i żywą krew jakby ktoś kurek otworzył była po ok miesiącu po farmakologii w szpitalu. Potem za 2 tygodnie to samo ale już przypominające okres. A 3 msc po wszystkim zaliczyłam właśnie taki cykl gdzie po okresie kilka dni spokoju i plamienia. Wiedziałam że beta była już ok 7 (ostatnia jaką spr) ale i tak pojechałam na usg i dostałam dhupaston 🤡 chyba zakończyło się dopiero w kolejnym cyklu. I to było jedyne plamienie srodcykliczne w moim życiu 🫠 w sumie prawie cały cykl plamienia :D

Podjechałabym spokojnie na usg po weekendzie:)

08.24 histeroskopia✅

🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

B12, ferrytyna 🔜🆙
    CD138 ✨✅

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dudu13
    Właśnie mi doktor mówiła żeby się zgłosić po najbliższej miesiączce na usg. Mówiła też żeby się zgłosić jakby był mocny ból brzucha lub gorączka. Takze nie wiem. Czyli mówisz że miałaś takie nawroty krwawienia? Bo myślałam że skoro przestałam krwawić i mam plamienie to teraz tylko czekać aż miesiączka przyjdzie.

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale ja schodziłam z bardzo wysokiej bety. Na wejściu do szpitala 270 000 na wyjęciu 120 000 🫪 wydałam masę kasy na tak częste sprawdzanie bety. Musiałam kontrolować bo jeden z lekarzy rzucił i to wpisali podjedzenie częściowego zaśniadu nie dbając przy tym o pobraniu materiału w szpitalu eh.

08.24 histeroskopia✅

🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

B12, ferrytyna 🔜🆙
    CD138 ✨✅

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dudu13 to ja nie wiem jaką miałam betę, choć domyślam się że mogła być dość wysoka bo miałam mega mdłości i pęcherzyk był duży. Choć na pewno nie taką dużą jak Ty. No ale skoro mówisz że miałaś to krwawienie tak “falujaco” to trochę mnie uspokoilas. Inaczej to sobie wyobrażałam tak szczerze, ale wiem że się jeszcze mogę doczyszczac bo to akurat wyszło w środę na usg. Spodziewałam się jednak, że z miesiączką, a nie że macica tak szybko zareaguje

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

• Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam po dłuższej przerwie. Jakoś te upały i kłopoty w najbliższej rodzinie zmiotły mnie z planszy przez ostatni tydzień. Oby po weekendzie było już lepiej.
    Dziś sobota, a soboty to byłby kolejny już rozpoczynający się tydzień ciąży. Jakoś nie mogę o tym zapomnieć i te soboty są dla mnie najcięższe. Wszystko wtedy wraca. 😞

💐 aszin, Dumna_Mama, ogromne gratulacje! Nie puszczam kciuków!

💐 Awokado30, za Ciebie również mocno trzymam kciuki! Oby wszystko poszło po Twojej myśli.

💐 Cień, nie znam Twojej historii, jedynie jej finał. Nawet nie wyobrażam sobie ile poświęciłaś podczas starań i ile Cię one kosztowały. Gratuluję, że miałaś siłę na to wszystko. Jesteś wspaniałą kobietą!

💐 sirengirl92, tak bardzo mi przykro. 🫂

💐 Axana, jak sytuacja? Znaleźliście gdzieś pomoc? Też się nad tym zastanawiam. 😞

💐 nadzieja09, udanego urlopu! Wypoczywaj!
    Mam mega podobna historię do Twojej.
    Mi też wydawało się, że 19-20 dzień po poronieniu miałam owulację, bo śluz bardzo na to wskazywał. Dziś jednak w 22 dniu po poronieniu nagle jakaś krew się pojawiła. Nie było jej dużo, ale jednak. Już nic nie rozumiem. Niech ten okres przychodzi, bo zwariuję zaraz. 😒

Awokado30 lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dudu13, to teraz razem sikamy dwie kreski 😅🤞🤞Dziękuję za sprawdzenie 😘 NAC właśnie brałam nawet 1200mg w 3-7dc, ale z wodą faktycznie muszę się pilnować bo mało piję. Wracam do swojej starej metody - nalewam wodę do 1l dzbanka i pilnuję, żeby do końca dnia 2 razy go opróżnić 😅

@Nadzieja09, mi też się wydaje, że skoro pozostały jeszcze jakieś resztki, to organizm sam ruszył i próbuje je usunąć. W zaleceniach miałam wizytę u lekarza w przypadku gorączki, bólu brzucha, bardzo obfitego krwawienia lub nieprawidłowej wydzieliny. Na razie bym pewnie tylko obserwała i poszła jeszcze raz na spokojnie na kontrolę.

Dudu13 lubi tę wiadomość

➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo już sama nie wiem co to.
    W teorii powinnam mieć już miesiączkę. 3ci cykl pp farmakologicznym. Zamiast @ miałam 2-3dni plamienia brązowego (ale tak, że raczej coś było eh na palcu niż na wkładce jak sobie tam sprawdziłam 😆).
    Temperatura dalej podwyższona, co jakiś czas kłucie jajnika. Już zgłupiałam co to. Test ciążowy negatywny. Mam już 29dc, gdzie zazwyczaj mam 25-27dni ale teraz też mi się raczej owulka przesunęła i wychodzi, że mam +- 14dpo. Moja ginekolog ma termin dopiero na 10 lipca :(
    Miała któras z Was taki 'dziwny' cykl pp ? Ostatnia miesiączka była już normalna🤷‍♀️

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja chyba będę robić w czwartek lub piątek 16-17 lipca dopiero bo potem mam wyjazdowy weekend na panieński 😅 i kolejny też wyjazdowo-koncertowy więc chce szybko odstawić proga i mieć okres pomiędzy tymi weekendami 🙆‍♀️ A Ty kiedy planujesz?

08.24 histeroskopia✅

🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

B12, ferrytyna 🔜🆙
    CD138 ✨✅

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • Natkusia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Daisy ja biorę od wielu miesięcy q10 cały cykl bez przerwy

🌸 Nadzieja podobno po poronieniu może falować cały czas, raz plamienie raz krwawienie tylko właśnie zawracać uwagę na zapach, temperaturę i ból. Ja jestem dzisiaj 10 dzień i mam brązowe plamienie ale nie nastawiam się, że to koniec

🌸 Dawdler chyba po poronieniu mogą cykle świrować mimo, że wcześniejszy był normalny. Te nasze organizmy pokręcone

Ja dzisiaj robiłam test ciążowy i kreska jaśniejsza niż w dniu bety 147 więc ciekawa jestem czy faktycznie tak szybko beta mogła spaść z takich wysokich wartości, mam nadzieję a w czwartek się okaże bo robię kontrole bety
    Dzisiaj jadę na 16 na usg, trzymajcie kciuki żeby było wszystko w porządku 🙏

Daisy1, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩🏼’87 🧔🏻‍♂️’84

10 cykl szczęśliwy 🥹
    05.26 ⏸️
    06.26 8tc 💔👼

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife
  • Nadziejaa2 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    Niepłodność wtórna też jest częstym zjawiskiem niestety. Nie zrozumcie mnie źle, ale jakbym miała słowa Twojego lekarza przełożyć na swój przypadek to byłoby to: „skoro zachodzisz w ciąże i ją tracisz albo w ogóle nie zachodzisz to znaczy, że Ci się nie uda urodzić dziecka”.. 😥

Miałaś histeroskopie albo chociaż biopsję endometrium? Wydaje mi się, że w pierwszej kolejności dobrze jest tam poszukać ewentualnego problemu, bo środowisko w macicy mogło się zmienić po ciąży. Wymazy na MUCh, bakteriologia i mykologia w porządku?

A co do suplementów to do pierwszej procedury nie brałam, bo nawet nie wiedziałam, że to może mieć wpływ, a do drugiej i trzeciej już cały arsenał: NAC 600-1200, inozytol, Q10 aktywny 200-400, Wit D3, wit E 400, omega 3 2000, Melatonina, folian, b complex, kwas ALA (czasem wpadała kurkumina, resweratrol, glutation). Niektóre ze względu na andenomioze i endometriozę biorę na co dzień. Ja brałam dużo antyoksydantów i dobrze się czułam, próby wątrobowe, parametry nerkowe były ok, więc organizm sobie radził jakoś, ale każdy organizm trochę inaczej może zareagować, więc myślę że trzeba zgodnie z soba i lekarzem brać suple ;)

Właśnie nie miałam żadnych z tych badań. Po pierwszym nieprzyjętym zarodku lekarz powiedział że mogłam być przebodźcowana albo czynnik losowy. Jak się pytałam o dodatkowe badania Pani mniej internetu usłyszałam. Drugie podejście trafione ale zakończone w 10 tygodniu przeniosłam się do Gdańska do innego lepszego lekarza stwierdził że po jednym poronieniu bez sensu robić histeroskopie, że mogłabyć to ta trombofilia, którą sama zrobiłam po poronieniu, albo mogłoby być coś nie tak bo nie zbadaliśmy. No a 3 w ogóle się nie przyjął więc teraz jak pójdę do lekarza i mi powie ze wszystko ok to zmienię chyba naprawdę klinikę. Tak w ogóle to chce umówić się na wizytę teraz po okresie i wtedy brać suplementy w sierpniu wyjechać na urlop odpocząć i wtedy się zabrać za to. Bo cały czas człowiek tylko żyję lekami wizytami badaniami itd. No a życie leci. Także spisze sobie te leki i badania co piszesz i z lekarzem je skonsultuje. Dziękuję Ci bardzo😊

3.2015 r. Synek🥰
    9 lat starań od września 2025 r. Ivf
    Kariotypy ok
    3 zarodki
    11.2025 r. Zarodek się nie przyjął
    12.03.2026 r. 10 tydzień (8/9 tydzień zatrzymanie serduszka) poronienie zatrzymane💔
    Trombofilia, hashimoto zatrzymane , a w zamian guzy łagodne na tarczycy.
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Daisy, ja chyba będę robić w czwartek lub piątek 16-17 lipca dopiero bo potem mam wyjazdowy weekend na panieński 😅 i kolejny też wyjazdowo-koncertowy więc chce szybko odstawić proga i mieć okres pomiędzy tymi weekendami 🙆‍♀️ A Ty kiedy planujesz?
    Tyle to ja nie wytrzymam 😅 Zacznę sprawdzać od 8dpo czyli za tydzień 🙂 chodzi też o to, że gdyby pojawiła się druga kreska, to muszę zacząć brać leki od dr J, a trochę tego kłucia będzie 🙈 Wczoraj wzięłam w południe pełną dawkę Accofiu i zaliczyłam dwie godziny dobrej drzemki 😅 Chyba jednak lepiej brać go na noc - wtedy skutki uboczne można po prostu przespać🙂

• Dudu13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jadę bez accofilu ze względu na te szczepienia 🥲Nie wiem jakie one mają wpływ na potencjalną ciążę więc wolę się nie nastawiać ;)

No ale też pewnie w razie co szybki kontakt z immunologiem i pytanie czy wskakiwać na accofil doraźnie 😅 ten cykl jest dla mnie eksperymentalny haha
    Może mogłabym wcześniej ze względu że owulka była wcześniej 🫠 Na razie staram się o tym nie myśleć, mam jeszcze jedną dawkę szczepionki w tym cyklu i ostatnia już w następnym

08.24 histeroskopia✅

🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

B12, ferrytyna 🔜🆙
    CD138 ✨✅

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, Dudu ale idziecie ramię w ramię z tymi cyklami - coś czuję niedługo będziemy mieć tu podwójną niespodziankę 🥰❤️
    Endo można wspomóc dieta bogatą w białko, orzechami i suszonymi morelkami ;)
    Melatonina jest niewskazana w ciąży, więc tu akurat lepiej po owulacji odstawić.

Nadzieja09 jeśli na USG były jeszcze widoczne pozostałości endometrium to to może się jeszcze oczyszczać, więc jeśli nie ma bólu czy gorączki to myślę, że nie musisz się mocno martwić.

Daisy1 lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaa2 wrote:
    Właśnie nie miałam żadnych z tych badań. Po pierwszym nieprzyjętym zarodku lekarz powiedział że mogłam być przebodźcowana albo czynnik losowy. Jak się pytałam o dodatkowe badania Pani mniej internetu usłyszałam. Drugie podejście trafione ale zakończone w 10 tygodniu przeniosłam się do Gdańska do innego lepszego lekarza stwierdził że po jednym poronieniu bez sensu robić histeroskopie, że mogłabyć to ta trombofilia, którą sama zrobiłam po poronieniu, albo mogłoby być coś nie tak bo nie zbadaliśmy. No a 3 w ogóle się nie przyjął więc teraz jak pójdę do lekarza i mi powie ze wszystko ok to zmienię chyba naprawdę klinikę. Tak w ogóle to chce umówić się na wizytę teraz po okresie i wtedy brać suplementy w sierpniu wyjechać na urlop odpocząć i wtedy się zabrać za to. Bo cały czas człowiek tylko żyję lekami wizytami badaniami itd. No a życie leci. Także spisze sobie te leki i badania co piszesz i z lekarzem je skonsultuje. Dziękuję Ci bardzo😊

Myślę, ze przerwa i odpoczynek dobrze Wam zrobi ;) nie można żyć samymi staraniami, tak jak mówisz.
    Mi robienie badań dawało jakieś poczucie sprawczości i nawet jak wychodziło wszystko ok to miałam spokojniejszą głowę, że trzymam rękę na pulsie. Powodzenia 🤞❤️

12.2023 FET cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ