Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @szept_flory no to historia podobna do mojej. Ja wczoraj co prawda miałam dość sporo tej krwi, ale w nocy już aż tak mocno nie leciała i dziś już też raczej lekkie krwawienie/plamienie. Wczoraj to się trochę przestraszyłam tak szczerze mówiąc

@daisy @rafiki @natkusia no wlansie na usg 4 dni temu wyszło że mam jakieś resztki więc może powinnam się cieszyć że się to oczyszcza, ale wczoraj tej krwi było sporo. Dziś będę jeszcze obserwować bo właśnie boję się tego że w czwartek lecimy do tych Włoch i że tam coś się może dziać. A za granicą szukać szpitala to trochę słabo. Żadnego bólu brzucha, gorączki nie miałam. Zapach też wydaje się normalny. Także raczej okej. Dziś i jutro będę obserwować w razie co to wiem że we wtorki moja doktor jest na dyżurze więc najwyżej pojadę na izbę przyjęć. W ostateczności mam też do niej numer to najwyżej napiszę sms co mam robić

Dziś już tylko brązowe plamienie, także może to była jednodniowa akcja. Będę obserwować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 13:53

Natkusia lubi tę wiadomość

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
    12.24 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 05.26 7+2 puste jajo

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki, to byłby wymodlony cud chyba w tym cyklu w świetle innych idealnych haha 😛 🫶
    Mi badania też to wdawały ale i poczucie że jednak coś ze mną nie tak, dały przetrwać najtrudniejsze momenty i działać. Teraz już ciut inaczej podchodzę do tego ale zachęcam każdego by podstawy ogarniać ASAP bo można wiele rzeczy szybko naprawić. No i na ile można wykorzystać do badań pakiety - ogrom kasy 🫪

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 nadzieja09, z ciekawości siknęłam dziś rano na test ciążowy. Nawet cienia nie znalazłam. A jeszcze we wtorek bądź środę (nie pamiętam dokładnie który to był dzień) na teście pojawiła się cienka kreska. Także myślę że to było jakieś hormonalne zamieszanie i trochę tej krwi poleciało. Jednorazowo. 🤞

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Rafiki, to byłby wymodlony cud chyba w tym cyklu w świetle innych idealnych haha 😛 🫶
    Mi badania też to wdawały ale i poczucie że jednak coś ze mną nie tak, dały przetrwać najtrudniejsze momenty i działać. Teraz już ciut inaczej podchodzę do tego ale zachęcam każdego by podstawy ogarniać ASAP bo można wiele rzeczy szybko naprawić. No i na ile można wykorzystać do badań pakiety - ogrom kasy 🫪

Oj tak, oooogrom kasy, a czym dalej w las diagnostyki tym wyższe ceny 😅 ale fakt, że zadbanie o podstawy tj. Czyste wymazy, poziomy witamin/żelaza, hormonów to jest dobry start, można szybko sobie pomóc i od razu lepsze podejście ;)
    Wydaje mi się, że Olcykowa (poprawcie mnie jak się pomyliłam 🙈) miała taki właśnie nieidealny cykl a ma pięknie rozwijającego się Maluszka w brzuchu, więc kto wie, kto wie 🤞🤞🤞 kciuków nie puszczam :)

Dudu13 lubi tę wiadomość

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • Nadziejaa2 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    Myślę, ze przerwa i odpoczynek dobrze Wam zrobi ;) nie można żyć samymi staraniami, tak jak mówisz.
    Mi robienie badań dawało jakieś poczucie sprawczości i nawet jak wychodziło wszystko ok to miałam spokojniejszą głowę, że trzymam rękę na pulsie. Powodzenia 🤞❤️

Po tylu latach starań niestety ale człowiek już nie do końca ufa lekarzą. No ale wiadomo trzeba wszystko robić w zakresie rozsądku. Nie raz już człowiek myśli żeby się poddać. Ten kto nie miał problemu z zajściem albo nie stracił tego niestety nie zrozumie😉. Dziękuję i również Ci życzę powodzenia🥰

Rafiki lubi tę wiadomość

3.2015 r. Synek🥰
    9 lat starań od września 2025 r. Ivf
    Kariotypy ok
    3 zarodki
    11.2025 r. Zarodek się nie przyjął
    12.03.2026 r. 10 tydzień (8/9 tydzień zatrzymanie serduszka) poronienie zatrzymane💔
    Trombofilia, hashimoto zatrzymane , a w zamian guzy łagodne na tarczycy.
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia wrote:
    Ja dzisiaj robiłam test ciążowy i kreska jaśniejsza niż w dniu bety 147 więc ciekawa jestem czy faktycznie tak szybko beta mogła spaść z takich wysokich wartości, mam nadzieję a w czwartek się okaże bo robię kontrole bety
    Dzisiaj jadę na 16 na usg, trzymajcie kciuki żeby było wszystko w porządku 🙏
    Powodzenia dzisiaj, Natkusia! 🤞

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
    ➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    ➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
    ☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 nadzieja09, z ciekawości siknęłam dziś rano na test ciążowy. Nawet cienia nie znalazłam. A jeszcze we wtorek bądź środę (nie pamiętam dokładnie który to był dzień) na teście pojawiła się cienka kreska. Także myślę że to było jakieś hormonalne zamieszanie i trochę tej krwi poleciało. Jednorazowo. 🤞
    Ja właśnie te z planuje zrobić sobie test w tym tygodniu z ciekawości. U mnie dziś już wróciło brązowe plamienie, nie ma krwawienia na razie. Nie wiem czy jechać to skontrolować dla wszystkiego na izbę przyjęć i dla spokojnego wyjazdu czy przeczekać. Ja tak trochę panikuje w tym wszystkim, już mnie to nawet denerwuje że taka panikara ze mnie 😅

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
  • Natkusia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduję, że na USG wszystko pięknie, bez resztek, wygojone, endometrium w najszerszym miejscu 8,71mm, jajniki też zresetowane 🙂 aż mi ulżyło. Jeszcze kontrola bety i czekam na miesiączke choć pewnie trochę poczekam.
    Mam już pomału zielone światło na aktywność fizyczną i współżycie 🤭

Dudu13, Daisy1, Rafiki, Czekająca7, Biochemiczka, Szept_Flory, nadzieja09, yecikowa, Olcykowa, Księgowa, Jusia92, Paola2604, _Dysia_, Fox, Fasolowa_zupa, Axana, Laurelli lubią tę wiadomość

👩🏼’87 🧔🏻‍♂️’84

10 cykl szczęśliwy 🥹
    05.26 ⏸️
    06.26 8tc 💔👼

mama:
    🧑🏼 2012
    🧑🏼 2014

👩🏼‍⚕️ midwife
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Dziewczyny, bo już sama nie wiem co to.
    W teorii powinnam mieć już miesiączkę. 3ci cykl pp farmakologicznym. Zamiast @ miałam 2-3dni plamienia brązowego (ale tak, że raczej coś było eh na palcu niż na wkładce jak sobie tam sprawdziłam 😆).
    Temperatura dalej podwyższona, co jakiś czas kłucie jajnika. Już zgłupiałam co to. Test ciążowy negatywny. Mam już 29dc, gdzie zazwyczaj mam 25-27dni ale teraz też mi się raczej owulka przesunęła i wychodzi, że mam +- 14dpo. Moja ginekolog ma termin dopiero na 10 lipca :(
    Miała któras z Was taki 'dziwny' cykl pp ? Ostatnia miesiączka była już normalna🤷‍♀️
    Moim zdaniem, jeśli temp jest nadal podwyższona, to możliwe, że progesteron nadal się utrzymuje. Zwykle dopiero gdy prog zaczyna spadać, temperatura też leci w dół i pojawia się 🐒 Nie wiem, ile u Ciebie zazwyczaj trwa faza lutealna, ale 14 dni to jeszcze norma. Ja bym poczekała jeszcze ze dwa dni. Przytulam za biel 🫂

Dawdler34 lubi tę wiadomość

➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Dziewczyny, ja wczoraj pisałam i śluzie płodnym, a dziś znowu zaczęłam krwawić i wyleciało kilka skrzepów. Nie krwawię jakoś mocno , brzuch mnie nie boli, a gorączki nie mam. Jestem dzis 19 dni po farmakologicznym wywoływaniu poronienia, a 4 dni temu na usg doktor mówiła ze pływają jeszcze jakieś resztki. Czy mam się martwić że tak długo to krwawienie? Mialam tak 5 dni mocnego krwawienia, później z 7 takiego lekkiego i później kolejne 7 to było brązowe plamienie, a teraz znowu krew wróciła. Troche się zestresowałam, bo jestem też poza Warszawą i nie mam blisko jakiegoś szpitala, ale też staram się uspokoić, bo może macica się po prostu jeszcze doczyszcza z tych resztek o których mówiła doktor. Na różnych stronach też różnie piszą o samym krwawieniu, czytałam że może być nawet do następnej miesiączki na zmianę plamienie i krwawienie. Wiecie coś na ten temat? Mówili wam coś lekarze?

Ja po łyżeczkowaniu w połowie września krwawiłam/plamilam ponad 2 miesiące, także wszystko możliwe. Schodziłam z bety 78 tyś. Obraz USG cały czas był podejrzany (chodziłam na kontrolę co 3 tygodnie), beta spadała wolno. Ale w końcu na początku grudnia na USG było wszystko czysto i jak się okazało po 4 dniach bez plamień krwawień dostałam swój okres 🫣. Od tamtej pory zwykle regularnie, owulacje 13-16dc, bez plamień przed czy po okresie :)

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
    💉 Acard, Clexane, Cyclogest

2026r. ⏳
    👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    29dc - bhcg 146 ✨ prog 36
    32dc - bhcg 571, prog 51,9 (148%)
    35dc - bhcg 2265, prog 48,8 (151%)
    08.06 (6+3) - jest 💗
    26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒

Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    Oj tak, oooogrom kasy, a czym dalej w las diagnostyki tym wyższe ceny 😅 ale fakt, że zadbanie o podstawy tj. Czyste wymazy, poziomy witamin/żelaza, hormonów to jest dobry start, można szybko sobie pomóc i od razu lepsze podejście ;)
    Wydaje mi się, że Olcykowa (poprawcie mnie jak się pomyliłam 🙈) miała taki właśnie nieidealny cykl a ma pięknie rozwijającego się Maluszka w brzuchu, więc kto wie, kto wie 🤞🤞🤞 kciuków nie puszczam :)

Cykle miałam normalne, regularne owulacje i dobre Endo, ale się wkurzyłam i nie brałam leków ani nie robiłam żadnych testów. Tego majowego cyklu to też nawet nie śledziłam, więc nie wiem kiedy mogła być konkretnie owulacja. Stąd też było moje zdziwienie jak zobaczyłam 2 kreski w 29dc 😂

Dudu13 lubi tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

2026r. ⏳
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    08.06 (6+3) - jest 💗
    26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒

Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Cykle miałam normalne, regularne owulacje i dobre Endo, ale się wkurzyłam i nie brałam leków ani nie robiłam żadnych testów. Tego majowego cyklu to też nawet nie śledziłam, więc nie wiem kiedy mogła być konkretnie owulacja. Stąd też było moje zdziwienie jak zobaczyłam 2 kreski w 29dc 😂

No właśnie o to mi chodziło, że nie zawsze trzeba wszystko robić pod linijkę, a może się zdarzyć pozytywna niespodzianka 😉 nawet z tych „straconych” cykli są ciąże ❤️ a jak się czujesz, Kochana? Już niedługo prenatalne 🥹

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
  • nadzieja09 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Ja po łyżeczkowaniu w połowie września krwawiłam/plamilam ponad 2 miesiące, także wszystko możliwe. Schodziłam z bety 78 tyś. Obraz USG cały czas był podejrzany (chodziłam na kontrolę co 3 tygodnie), beta spadała wolno. Ale w końcu na początku grudnia na USG było wszystko czysto i jak się okazało po 4 dniach bez plamień krwawień dostałam swój okres 🫣. Od tamtej pory zwykle regularnie, owulacje 13-16dc, bez plamień przed czy po okresie :)
    Czyli jednak dużo osób ma takie sytuacje.
    Wydaje mi się że to wczoraj to było “doczyszczanie”, bo dziś od rana zero krwi. Ale szczerze mówiąc trochę mnie to zaskoczyło, bo nie wiedziałam że te krwawienia i plamienia mogą tak falować. Wzięłam na weekend do rodziców 4 podpaski i białą sukienkę na niedzielę 🤦‍♀️ kompletnie się tego nie spodziewałam, a krwi naprawdę sporo leciało. Ale dosłownie 3h i się uspokoiło. Od rana znowu lekkie brązowe plamienie, ale najbardziej się boję o wyjazd który wypada w najbliższy czwartek, że będę się tym stresować za granicą i myśleć gdzie najbliższy szpital. Ogólnie czuję się dobrze. Zero bólu brzucha, gorączki. Planuje jutro napisać sms do mojej doktor czy mogę przyjść na szybką kontrolę przed wyjazdem, żeby się tym nie stresować i móc odpocząć głowa na wyjeździe

Starania od 09.2024
    👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼

💁‍♀️98’, 🤵‍♂️93’

• Szept_Flory Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 nadzieja09, ja jeszcze dziś krwawię. Tez zastanawiam się nad wizytą u lekarza, ale póki co mam chyba awersję do białego fartucha. 🫣🤣
    Słusznie, że masz w planach kontrol przed urlopem. Ze spokojną głową przynajmniej wypoczniesz, a tak, to przez cały czas byś się zastanawiała, czy wszystko dobrze.

💐Natkusia, gratulacje! To na pewno duża ulga wiedzieć, że wszystko dobrze. Trochę zazdroszczę. 🙈🤣

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziś Dziewczyny!🤞🤞
    06.07 MadzikPc92 - prenatalne 🌱
    06.07 Księgowa - monitoring cyklu 👀

Olcykowa, Biochemiczka, Rafiki, Czekająca7, _Dysia_, Dudu13, Księgowa, MadzikPc92, Jusia92, Axana, Laurelli lubią tę wiadomość

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Czyli jednak dużo osób ma takie sytuacje.
    Wydaje mi się że to wczoraj to było “doczyszczanie”, bo dziś od rana zero krwi. Ale szczerze mówiąc trochę mnie to zaskoczyło, bo nie wiedziałam że te krwawienia i plamienia mogą tak falować. Wzięłam na weekend do rodziców 4 podpaski i białą sukienkę na niedzielę 🤦‍♀️ kompletnie się tego nie spodziewałam, a krwi naprawdę sporo leciało. Ale dosłownie 3h i się uspokoiło. Od rana znowu lekkie brązowe plamienie, ale najbardziej się boję o wyjazd który wypada w najbliższy czwartek, że będę się tym stresować za granicą i myśleć gdzie najbliższy szpital. Ogólnie czuję się dobrze. Zero bólu brzucha, gorączki. Planuje jutro napisać sms do mojej doktor czy mogę przyjść na szybką kontrolę przed wyjazdem, żeby się tym nie stresować i móc odpocząć głowa na wyjeździe

Ja też nie miałam żadnych innych objawów, tylko to krwawienie/plamienie (raz mocniej raz słabiej, ale cały czas). Całe 2,5 miesiąca na podpaskach 😵‍💫 Ale w końcu się uspokoiło. Też bym się stresowała na wyjeździe, ale nic nie zrobisz. Weź dużo środków higieny i oby się ogarnęło

nadzieja09 lubi tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

2026r. ⏳
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    08.06 (6+3) - jest 💗
    26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒

Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a któraś z was robiła może posiew i wymazy w Medicover?🔎
    Jutro mam wyczekane HPV w Medi ale jako, że nie wiem czy nie zapisze się na histero na jesieni to chciałabym od razu zrobić i cytologię (czasem wymagają aktualnej) i wymaz/posiew 🦠
    Robiłam coś takiego w DIAG w styczniu, dokładałam do tego panel Urogenitalny PCR (MUCH). Wyszła mi tylko Prevotella bivia w beztlenowych którą leczyłam metro pv po konsultacji u dr w IR.
    Niestety, nie sprawdzałam po leczeniu wymazów :( miałam bardzo dobre ilości Lacto, objawów brak więc olałam. Posiewy męża wyszły wtedy czysto.
    Podczas antybiotykoterapii na HP i po brałam probiotyki. Teraz też biorę przed owu kilka dni w cyklu i po jak jestem w domu (biorę cyclogest 2x więc logistyka:)
    W teorii mam ten MUCH osobno każdą bakterię w pakiecie, ale nie wiem czy jutro położna będzie aż taka skłonna mi to zrobić bo to ona wystawia skierowanie (tak się dowiedziałam na infolinii gdy zadzwonili potwierdzić wizytę)
    Nawet jeśli zrobi tylko posiew to i tak 200 zł do przodu bo w DIAG one były po 70zl i po 350 ten MUCH. Zależy mi bo na wizytę do Jankowskiej mąż ma mieć też posiew więc byłby dobry timing :D Tak to sobie wymyśliłam - proszę trzymać kciuki 🤞🙆‍♀️😅
    Jeśli mi się tak nie stanie to lipiec po kolejnej 🐒 będzie wymazowy 🤑 Innych rzeczy na razie nie badam tak z głowy. Wisi mi skierowanie na sprawdzenie HP po przeleczeniu, B12 i ferrytyna - zrobię może to sobie w tym tygodniu by było „z głowy” 🫡

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

07.26 wizyta 🪂
    Histeroskopia❓
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    No właśnie o to mi chodziło, że nie zawsze trzeba wszystko robić pod linijkę, a może się zdarzyć pozytywna niespodzianka 😉 nawet z tych „straconych” cykli są ciąże ❤️ a jak się czujesz, Kochana? Już niedługo prenatalne 🥹

Czuję sie ok. O wiele lepiej niż te 3 tygodnie temu (Bonjesta chyba lepiej działa niż Xonvea). Mam mdłości ale sporadycznie, głównie wieczorem w okolicy czasu wzięcia tabletki. Za tydzień mam iść na krew a za 2 tygodnie prenatalne. Mam trochę stres czy wszystko ok, czy serce nadal bije itd., ale to już chyba nieodłączny element ciąży po przejściach 😵‍💫

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

2026r. ⏳
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    08.06 (6+3) - jest 💗
    26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒

Zostań z nami maluchu! 🍀

preg.png

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa, bedzie dobrze 🥰

U mnie lipa, endo 5,4mm..

Olcykowa lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • May-girl Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olcykowa, dodaję Cię do przyjaciółek, mam nadzieję, że przyjmiesz zaproszenie :) jesteśmy co do dnia w tym samym czasie, ja prenatalne w przyszły piątek, i też zaczęłam mieć mdłości w drugiej części dnia, ale bez żadnych hardkorów.

@Szept Flory, wydaje się, że naprawdę szybko organizm wraca do równowagi, oby tak dalej!

Olcykowa, Szept_Flory lubią tę wiadomość

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103
    25.05 beta 266
    27.05 beta 766
    30.05 beta 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4

preg.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ