🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatecznie podjechałam na szybko na izbę przyjęć, doktor mnie zbadała i to było jednak doczyszczanie, bo powiedziała że macica jest już czysta. Drugi lekarz który robił też usg powiedział że już się nie spodziewa żebym miała większe krwawienia bo jest już w macicy pusto i wszystko wygląda ładnie. Także chyba ostatecznie oficjalnie zostało czekanie na miesiaczke 😊 mogę też w spokoju jechać na wyjazd
Zmieniając temat, czy też wam wypadały mocno włosy po poronieniu? Mi się zaczęło kilka dni temu, a dziś tyle poleciało 😢 zamówiłam już sobie żelazo profilaktycznie, bo przed ciążą miałam Ferrytyne 34, więc teraz to na pewno poleciało jeszcze bardziej. Dopóki nie staramy się i czekam na miesiaczke to wezmę kilka tygodni i zrobię sobie badania za 3-4 tyg
Dudu13, Jusia92, Rafiki, Daisy1, MadzikPc92, _Dysia_ lubią tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
12.24 5+5, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb, 05.26 7+2 puste jajo
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%) -
🫂 A w którym jesteś teraz dniu cyklu? Jak pęcherzyki? Może owulacja jeszcze trochę się przesunie i endometrium zdąży podrosnąć?🤞🤍 Pamiętam, że wspominałaś o zawirowaniach z okresem i o tym, że prowadzi Cię lekarz na zastępstwie. Działacie w tym cyklu według tego samego schematu co ostatnio?Księgowa wrote:Olcykowa, bedzie dobrze 🥰
U mnie lipa, endo 5,4mm..👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5% -
Daisy1 wrote:🫂 A w którym jesteś teraz dniu cyklu? Jak pęcherzyki? Może owulacja jeszcze trochę się przesunie i endometrium zdąży podrosnąć?🤞🤍 Pamiętam, że wspominałaś o zawirowaniach z okresem i o tym, że prowadzi Cię lekarz na zastępstwie. Działacie w tym cyklu według tego samego schematu co ostatnio?
Dzis 12dc. Pecherzyki 25, 23 i 17mm.
Zrobil mi wlew z acco. Dostałam ovi i tyle. Ale raczej nie wróżę sobie jakiejś dużej poprawy. Zwłaszcza, ze owu moze byc nawet dzis 🥺
W poniedziałek 13go ide jeszcze na kontrole do swojej juz lekarki. Zobaczymy co ona powie.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Olcykowa, bądź dobrej myśli ❤️ strach jest naturalny, ale zostaw sobie przestrzeń na cieszenie się ciążą 😘
Nadzieja09 oj, mi włosy leciały garściami po stratach, ferrytyna była nisko, z resztą dalej nie chce sie podnieść do rozsądnych wartości, ale od kiedy suplementuje żelazo to włosy już tak nie wypadają.
Super, że na USG już czyściutko ☀️
Księgowa, bardzo mi przykro 😥 Czy masz jeszcze kilka dni do owulacji żeby endometrium miało szansę podrosnąć?
Edit: zobaczyłam, że już odpisałaś Daisy. W takim razie trzymam kciuki za poniedziałkowy obraz na usg 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 15:28
Księgowa lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb 💔
05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Rafiki, patrząc na wielkość pecherzykow to max jutro bedzie owu, malo czasu. No chyba, ze acco dziala kilka dni po podaniu i cos jeszcze zaskoczy.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Rafiki, patrząc na wielkość pecherzykow to max jutro bedzie owu, malo czasu. No chyba, ze acco dziala kilka dni po podaniu i cos jeszcze zaskoczy.
Pozostaje nam być dobrej myśli, że zdąży jeszcze podrosnąć i Acco wpłynie na receptywność 🤞Domyślam się, że masz mnóstwo różnych technik wspomagania wzrostu endometrium przerobione, ale zapytam jeszcze czy próbowałaś osocze bogatopłytkowe? Czasem to gamę changer przy cienkim Endo.✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Rafiki wrote:Pozostaje nam być dobrej myśli, że zdąży jeszcze podrosnąć i Acco wpłynie na receptywność 🤞Domyślam się, że masz mnóstwo różnych technik wspomagania wzrostu endometrium przerobione, ale zapytam jeszcze czy próbowałaś osocze bogatopłytkowe? Czasem to gamę changer przy cienkim Endo.
Tak, mialam robione 3 razy. Endo roslo max do 6,5mm.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@rafiki ja właśnie miałam zawsze dość ładny poziom
ferrytyny. Okolice 50, ale mam wrażenie że po antybiotykach trochę mi się pogorszyło wchłanianie, cisnęłam probiotyki, ale poziom miesiąc przed ciążą i 1,5 miesiąca po antybiotykoterapii to było 34 więc średniawka. Później jeszcze jadłam sporo stekow wołowiny, piłam zakwas z buraka i suplementowalam laktoferyne, więc może coś się podniosło, ale no nie za dużo na pewno. Hemoglobinę miałam ładną, bo w ciąży badałam to była zawsze 14-14.5. No ale teraz po tych 3 tygodniach ciagłego krwawienia to nawet chyba bez sensu sprawdzać poziom, bo na pewno szoruje po dnie. Ja żelazo chce sobie dołożyć tak na 3-4 tyg, a resztę ogarnąć dieta, bo też nie chce wchodzić w starania z niedoborem żelaza, a jednocześnie nie chce czekać z kolejnymi staraniami 😅 ciężkie decyzje. No i jeszcze te włosy.. nie wiem już sama czy to od żelaza czy od czegoś innego. Mam nadzieję że niedługo to się uspokoi, bo stracę wszystkie jak tak dalej pójdzie 🥲 a już mi tak ładnie baby hairy odrastały i się cieszyłam że nie wypadają wcale. W tym roku miałam kilka nawrotów wypadania włosów, po narkozach, antybiotykach itp, ale teraz mam wrażenie że jest najmocniejszy 🥲Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%) -
Dziewczyny chciałam poinformować was, że już w klinikach wstrzymują przynajmniej w invicta rozpoczynanie na nowo procedury punkcji itd. Dzisiaj potwierdziło się, że nie jestem w ciąży ostatni zarodek i informacja, że czekać muszę do końca września zeby się dowiedzieć kiedy znowu ruszymy. Jak już myślę, że nic mnie bardziej nie dobije to zawsze coś się znajdzie.3.2015 r. Synek🥰
9 lat starań od września 2025 r. Ivf
Kariotypy ok
3 zarodki
11.2025 r. Zarodek się nie przyjął
12.03.2026 r. 10 tydzień (8/9 tydzień zatrzymanie serduszka) poronienie zatrzymane💔
Trombofilia, hashimoto zatrzymane , a w zamian guzy łagodne na tarczycy. -
Ja już po wizycie, strasznie się stresowałam przed😀Daisy1 wrote:Powodzenia dziś Dziewczyny!🤞🤞
06.07 MadzikPc92 - prenatalne 🌱
06.07 Księgowa - monitoring cyklu 👀
Wszystko z USG jest ok ☺️ teraz czekamy dalej na wynik nifty pro i z dzisiaj. Maluch ma już ponad 6 cm ☺️👌❤️
Czekająca7, Dudu13, Biochemiczka, Księgowa, Jusia92, Olcykowa, yecikowa, May-girl, Daisy1, Szept_Flory, Rafiki, Paola2604, _Dysia_, Axana, Laurelli lubią tę wiadomość
-
nadzieja09 wrote:
Zmieniając temat, czy też wam wypadały mocno włosy po poronieniu? Mi się zaczęło kilka dni temu, a dziś tyle poleciało 😢 zamówiłam już sobie żelazo profilaktycznie, bo przed ciążą miałam Ferrytyne 34, więc teraz to na pewno poleciało jeszcze bardziej. Dopóki nie staramy się i czekam na miesiaczke to wezmę kilka tygodni i zrobię sobie badania za 3-4 tyg
Łącze się w bólu. Mi leciały włosy przez dobre kilka tygodni po poronieniu i to tak konkretnie, każde czesanie to garść włosów na szczotce. Już przed ciążami miałam już problem z tym, że włosy często mi wypadały. Czy to po covid, czy po jakimś większym stresie. Ratowałam się wcierką Alopexy - działa u mnie cuda, ale można stosować jej w ciąży.01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)
👩🏻 AMH: 3
❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
✅ Kariotyp
✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona
👦🏻:
❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 mln | Ruch postępowy 30%
✅ Kariotyp -
No to jest straszne 😭 człowiek myśli że już wszystko się prostuje i wraca do normy, a tu nagle jeszcze włosy. Mi ostatnio wypadanie ładnie wstrzymały szampon pharmaceris h na wypadanie i wcierka z tej samej serii także dziś znowu zaczęłam kurację. Nie wiem czy coś tym razem pomoże, ale mam nadzieję, że razem z żelazem jakoś da radę 😢 dla spokojniejszej głowy zetnę sobie włosy, akurat mam fryzjera umówionego pod koniec lipca. Może nie będzie ich mniej wypadać, ale wizualnie będzie mniej więc oszukam trochę swój mózg, bo mnie to stresujeCzekająca7 wrote:Łącze się w bólu. Mi leciały włosy przez dobre kilka tygodni po poronieniu i to tak konkretnie, każde czesanie to garść włosów na szczotce. Już przed ciążami miałam już problem z tym, że włosy często mi wypadały. Czy to po covid, czy po jakimś większym stresie. Ratowałam się wcierką Alopexy - działa u mnie cuda, ale można stosować jej w ciąży.Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
nadzieja09 wrote:No to jest straszne 😭 człowiek myśli że już wszystko się prostuje i wraca do normy, a tu nagle jeszcze włosy. Mi ostatnio wypadanie ładnie wstrzymały szampon pharmaceris h na wypadanie i wcierka z tej samej serii także dziś znowu zaczęłam kurację. Nie wiem czy coś tym razem pomoże, ale mam nadzieję, że razem z żelazem jakoś da radę 😢 dla spokojniejszej głowy zetnę sobie włosy, akurat mam fryzjera umówionego pod koniec lipca. Może nie będzie ich mniej wypadać, ale wizualnie będzie mniej więc oszukam trochę swój mózg, bo mnie to stresuje
Widzę, że myślimy podobnie
ja też ścięłam włosy i wizualnie dobrze się z tym czuję. Na upały też lepiej jak są nieco krótsze. W każdym razie wypadanie jak przejściowe i minie
01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)
👩🏻 AMH: 3
❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
✅ Kariotyp
✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona
👦🏻:
❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 mln | Ruch postępowy 30%
✅ Kariotyp -
nadzieja09 wrote:Ja ostatecznie podjechałam na szybko na izbę przyjęć, doktor mnie zbadała i to było jednak doczyszczanie, bo powiedziała że macica jest już czysta. Drugi lekarz który robił też usg powiedział że już się nie spodziewa żebym miała większe krwawienia bo jest już w macicy pusto i wszystko wygląda ładnie. Także chyba ostatecznie oficjalnie zostało czekanie na miesiaczke 😊 mogę też w spokoju jechać na wyjazd
Mi po poronieniu włosy wypadały prawie rok i dopiero w kolejnej ciąży przestały, ale też nie tak od razu. Po poronieniu miałam ferrytyne 18, po miesiącu z sorbiferem wzrosła do 42 i tak się sobie utrzymywała. Potem hematolog powiedział, żebym brała żelazo tylko 5 dni po okresie co miesiąc. Jadłam też sporo mięsa i jajek. Od początku jadłam też regularnie takie długo gotowane rosoły i pomimo, że żelaza z dwa miesiące nie brałam, ferrytyna wzrosła mi do 90 i udało się zajść w ciążę 😊 białko jest bardzo ważne dla włosów. Polecam jeszcze wcierke fioletowa z Anwen, albo czerwoną z banfi, ale wiadomo, to trzeba być w tym regularnym i również przynajmniej raz w tygodniu wykonywać peeling skóry głowy.
W ogóle cieszę się, że wszystko się ładnie oczyściło, na pewno urlop będzie spokojniejszy ☺️ -
Księgowa wrote:Olcykowa, bedzie dobrze 🥰
U mnie lipa, endo 5,4mm..
Polubiłam za słowo wsparcia, ale zdecydowanie nie lubię za cienkie Endo 😞 może accofil coś jeszcze zdziała 🤞👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
💉 Acard, Clexane, Cyclogest
2026r. ⏳
👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
22.05.2026r. ⏸️ 🌈
29dc - bhcg 146 ✨ prog 36
32dc - bhcg 571, prog 51,9 (148%)
35dc - bhcg 2265, prog 48,8 (151%)
08.06 (6+3) - jest 💗
26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒
Zostań z nami maluchu! 🍀

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
May-girl wrote:@Olcykowa, dodaję Cię do przyjaciółek, mam nadzieję, że przyjmiesz zaproszenie
jesteśmy co do dnia w tym samym czasie, ja prenatalne w przyszły piątek, i też zaczęłam mieć mdłości w drugiej części dnia, ale bez żadnych hardkorów.
@Szept Flory, wydaje się, że naprawdę szybko organizm wraca do równowagi, oby tak dalej!
Przyjęłam 🙂👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
💉 Acard, Clexane, Cyclogest
2026r. ⏳
👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
biocenoza/posiew 🧫 🆗
🔜biopsja?
22.05.2026r. ⏸️ 🌈
29dc - bhcg 146 ✨ prog 36
32dc - bhcg 571, prog 51,9 (148%)
35dc - bhcg 2265, prog 48,8 (151%)
08.06 (6+3) - jest 💗
26.06 (9+0) - 2,23 cm 🍒
Zostań z nami maluchu! 🍀

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Baardzo się cieszę 🥰 Gratuluję! 💐 Czy znacie już płeć? 🙂MadzikPc92 wrote:Ja już po wizycie, strasznie się stresowałam przed😀
Wszystko z USG jest ok ☺️ teraz czekamy dalej na wynik nifty pro i z dzisiaj. Maluch ma już ponad 6 cm ☺️👌❤️
MadzikPc92 lubi tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025 | 💔 10tc 08.2025 Duphaston
➡️ po 6cs mini-histeroskopia (04.2026) | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
➡️ kontrolna mini-histeroskopia (05.2026) | ✅️ brak cech zapalnych
☘️ powrót do starań | 💊 Encorton + Accofil + Duphaston
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5% -
Księgowa wrote:Tak, mialam robione 3 razy. Endo roslo max do 6,5mm.
Tak myślałam, że próbowałaś. Kurczę, bardzo podstępne to Twoje endometrium, żeby przy trzech pięknych pęcherzykach tak się buntowało.
Wciąż piłka jest w grze i tego się trzymajmy.
mocne kciuki ❤️
Księgowa lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Ja jem właśnie sporo mięsa i jajek. Bo jajka w sumie codziennie, staram się też 2 razy w tygodniu wołowinę. Jak robię spaghetti to dorzucam tez wątróbkę bo samej nie jestem w stanie przełknąć, ale myślę że po takiej stracie krwi to sama dieta może nie dać rady. Pierwszy raz będę suplementowac żelazo, ale w jakiejś łagodniejszej postaci diglicynianu, bo podobno wtedy jest trochę łagodniejsze na żołądek, a ja i tak na metforminie. Wprowadzę też sobie probiotyki i utrzymam laktoferyne i mam nadzieję że podskoczy.Jusia92 wrote:Mi po poronieniu włosy wypadały prawie rok i dopiero w kolejnej ciąży przestały, ale też nie tak od razu. Po poronieniu miałam ferrytyne 18, po miesiącu z sorbiferem wzrosła do 42 i tak się sobie utrzymywała. Potem hematolog powiedział, żebym brała żelazo tylko 5 dni po okresie co miesiąc. Jadłam też sporo mięsa i jajek. Od początku jadłam też regularnie takie długo gotowane rosoły i pomimo, że żelaza z dwa miesiące nie brałam, ferrytyna wzrosła mi do 90 i udało się zajść w ciążę 😊 białko jest bardzo ważne dla włosów. Polecam jeszcze wcierke fioletowa z Anwen, albo czerwoną z banfi, ale wiadomo, to trzeba być w tym regularnym i również przynajmniej raz w tygodniu wykonywać peeling skóry głowy.
W ogóle cieszę się, że wszystko się ładnie oczyściło, na pewno urlop będzie spokojniejszy ☺️
O no to rzeczywiście bardzo ładny wynik. Mój najwyższy to 60, najniższy do tej pory jak badałam to było 32 po pierwszym poronieniu.
Co do wcierek to stosowałam obie i bardzo je lubię. Jedyny ich minus to że się je stosuje przed myciem, a ja o tym często niestety zapominam. Dlatego znalazłam ta wcierke pharmaceris h, która stosuje się po myciu bo ładnie też trzyma świeżość włosów i naprawde mam po niej bardzo ładne baby hairy po ostatnim stosowaniu około 2-3 miesiące.
Taak! bardzo się cieszę że potwierdziłam że się już wszystko ładnie oczyściło. Mam czystą głowę i czekam na na wyjazd i na miesiaczke 🥺 mam nadzieję że do 3 tygodni przyjdzie. Wracam do mierzenia temperatury to będę mniej więcej wiedziała jaki jest etapWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 22:09
Jusia92 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼 👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
nadzieja09 wrote:@rafiki ja właśnie miałam zawsze dość ładny poziom
ferrytyny. Okolice 50, ale mam wrażenie że po antybiotykach trochę mi się pogorszyło wchłanianie, cisnęłam probiotyki, ale poziom miesiąc przed ciążą i 1,5 miesiąca po antybiotykoterapii to było 34 więc średniawka. Później jeszcze jadłam sporo stekow wołowiny, piłam zakwas z buraka i suplementowalam laktoferyne, więc może coś się podniosło, ale no nie za dużo na pewno. Hemoglobinę miałam ładną, bo w ciąży badałam to była zawsze 14-14.5. No ale teraz po tych 3 tygodniach ciagłego krwawienia to nawet chyba bez sensu sprawdzać poziom, bo na pewno szoruje po dnie. Ja żelazo chce sobie dołożyć tak na 3-4 tyg, a resztę ogarnąć dieta, bo też nie chce wchodzić w starania z niedoborem żelaza, a jednocześnie nie chce czekać z kolejnymi staraniami 😅 ciężkie decyzje. No i jeszcze te włosy.. nie wiem już sama czy to od żelaza czy od czegoś innego. Mam nadzieję że niedługo to się uspokoi, bo stracę wszystkie jak tak dalej pójdzie 🥲 a już mi tak ładnie baby hairy odrastały i się cieszyłam że nie wypadają wcale. W tym roku miałam kilka nawrotów wypadania włosów, po narkozach, antybiotykach itp, ale teraz mam wrażenie że jest najmocniejszy 🥲
Rozumiem Kochana, bo ja też miałam chyba 7 antybiotykoterapii w przeciągu kilkunastu miesięcy, poronienia, narkozy…
Jak byłam u mojej internistki po poronieniu i mówiłam o tych włosach to powiedziała, że to przede wszystkim stres, że przeszliśmy bardzo trudny czas psychicznie i trzeba dać czas organizmowi na dojście do siebie. Myślę, że miała dużo racji.✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2