X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwszy cykl po poronieniu.
Odpowiedz

Pierwszy cykl po poronieniu.

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, wiadomo- nic na siłę, każda z nas we własnym rytmie żyje. Ja zaraz po pierwszej @ czułam się gotowa jednak mój organizm chciał jeszcze poczekać... strach zawsze zostaje i wydaje mi się, że dopóki dziecko się nie urodzi, cały czas on będzie w nas tkwił, niestety. Sądzę, że każdą kolejną ciążę będziemy podobnie przeżywać bo jak się raz straciło dziecko z tyłu głowy zawsze będzie myśl, że może się to powtórzyć :( na szczęście, podobnie jak Voda, mam wsparcie w moim mężu, który nie ignoruje moich lęków i podtrzymuje mnie na duchu. W zasadzie nikt nie wie co mnie spotkało- wolałam poczekać z informowaniem całego świata o ciąży, i dobrze bo nie zniosłabym słów pocieszenia- nawet najszczerszych... Teraz staram się myśleć pozytywnie i cierpliwie czekam na wizytę za tydzień. Mam nadzieję że tym razem się uda- moment poronienia poprzedniej ciąży już przeszłam, dziecko rośnie i oby nic się nie zmieniło :)
    Ewelcia, bądź dobrej myśli- jak swój organizm wyprowadzisz na prostą to już nie nie powinno stanąć na przeszkodzie :)
    Voda, jesteś dla nas dobrym przykładem :)
    Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie!

Ewelcia, iwonka1077, voda lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa ja też mam wsparcie w mężu my w sumie nikomu oprócz rodziny(rodzice) też nie mówiliśmy ale i tak ciężko, mój organizm też gotowy na ciążę lekarka powiedziała żeby też długo nie zwlekać bo teraz łatwiej zajść w ciążę więc chyba w maju zaczniemy staranka:)
    kanapa trzymam kciuki żeby było wszystko ok na wizycie za tydzień:))
    pozdrawiam cieplutko!!

JusWik lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też powiedzieliśmy tylko najbliższej rodzinie ale moja teściowa ma taki długi jęzor że u niej w pracy wszycy wiedzieli, gdzie u mnie w pracy nie wiedzieli. Teraz jak się uda znowu to powiedzieliśmy z mężem, że nikt się nie dowie.A teściowa to już wogóle na końcu!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• ampoule Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz zajdę w ciaze to poczekam do ust żeby mieć pewność ze wszystko ok i dopiero wtedy powiemy rodzicom...a innym dopiero jak skończę 1 trymestr...nie wczesniej

JusWik lubi tę wiadomość

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:38

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilę mnie tu nie było.. Voda ale ten czas leci, mi się wydawało , ze to 14tc a za Tobą już połowa ciąży:) super! ja jestem po drugiej @, nie mierzę już temp bo za bardzo mnie to stresuje, za to jem codziennie wiesiołek i naprawdę śluz jest po nim konkretniejszy także polecam:) i jeszcze btw po pierwszej @ cały czas "czułam" macicę, tzn. przy kaszleniu, kichaniu itp. a teraz już tego nie ma.

• Magic Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik ja też stwieedziłam, że nikomu nie powiemy, a sami się nie domyślą. I moja teściowa też kurde pochwaliła sie całej rodzinie!!! i co? nawet pojechać nie mogę bo się będą pytać. Mój mąż powiedział swojej mamie, że teraz ma wziąć taka samo telefon i obdzwonić i odwoływać wnuczka... bo nie mamy ochoty na wysłuchiwanie ich rad. I kochane ja jutro się dowiem jak moje wnętrze wygląda :) mam wizytę. Strasznie się boję, że coś tam będzie nie tak :( ale czuję się w porządku. Eva ja nie tyle co specjalnie jem specyfiki na poprawę śluzu, bo ja siemie jem na włosy bo jedynie to mi pomaga, a teraz się dowiedziała, że dzięki wiesołkowi i siemieniu poporawia się śluz... jak dla mnie to owszem poprawia, ale dziś miałam taki"wylew", że przebiło mi przez spodnie :(

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja na początku ciąży też miałam śluzowe powodzie , ale po poronieniu zauważyłam, że jest bardzo skąpy, więc trzeba się wspomagać, a dostałaś juz @?

Moja mama też rozchlapała wszystkim, mimo, że jest pielęgniarką, więc teoretycznie powinna wiedzieć ,że różnie bywa, ale widziałam jak bardzo się cieszyła, że nie miałam serca jej opieprzać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam dosyc skapy sluz... teraz jestem pod koniec dni płodnych ( jest wodnisto- rozciagliwy )i robilam testy owulacyjne i gdyby nie one nie wiem czy rozpoznałabym że sie zbliża owulacja ( jest dzisiaj hura)...

jakie macie sposoby na poprawe slzu? pytam z ciekawosci chociaz mam nadzieje ze juz mi nie bedzie to potrzebne....

co do informacji o ciązy to w 6 tyg powiedziałam mamie i tacie siostrom i tesciowej i po 5 min wiedziała juz cala rodzina. Potem zobaczyłam serduszko i wiedziałam ze wsztsko bedzie dobrze... a jednak nie bylo.... teraz powiem jak dowiem sie o ciązy tylko mamie i tacie i siostrze a po 12 tyg calemu światu...

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic trzymam kciuki za badanie ;)
    co do sluzu to mam taki sobie ale w plodne czasem wkladke zakladaam.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ .. ;) u mnie w 12dc wyznaczyło owulke..juz ?? tak szybko ..to mozliwe ze po poronieniu cykl sie unormuje?

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1988 wiesiołek na poprawe śluzu, w moim przypaku sie sprawdziło było go zdecydowanie więcej
    Co do informowania o ciązy to ja nastepnym razem do konca pierwszego trymestru bede wiedziała tylko ja i mąż!!!! postanowione

Ja obecnie zakończyłam drugą @ pp

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie ciaza skonczyla sie 11.04 zabiegiem w szpitalu - 8 tydzien puste jajo :-( prowadzacy lekarz podejrzewal rowniez zasniad, w szpitalunjak sie o to pytalam to niby powiedzieli ze raczej nie, ale tak naprawde zobaczymy jak bede miec wyniki histo, a czekam na niego az 5 tygodni :-/ po zabiegu plamilam tydzien, pozniej tydzien przerwy i znowu kilka dni, ovu raczej nie mialam i nie wiem czy jeszcze na nia czekac, a sluzz ehh zawsze z nim mialam problemy nigdy nie mialam takiego typowo rozciagliwego tylko albo wodnisty akbo kremowy,na cykl w ktorym nam sie udalo to byla normalnie sahara. Teraz czekam na wizyte u mojego lekarza ciekawe co mi powiem. kurcze boje sie tych wszelkich zrostow :-(

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia ja tez juz jestem po drugiej @ pp :) i zaczela wlasniie staranka:)
    Mambella ja tez nie mam rozciagliwego sluzu raczej wodnisty wlasnie lub kremowy...

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemie lniane ugotowac czy jesc na surowo? a ten wiesilek to od ktorego dnia cyklu stosowac?

Dziewuszki witajcie w niechlubnym gronie...

• kanapa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988- siemię lniane zalej wrzątkiem i odstaw na chwilę aby zmiękło, najlepiej kup sobie mielone siemię :) piłam je kiedyś jak miałam problemy z żołądkiem.
    Magic jak po badaniu, wszystko w porządku?

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na wizycie u gina i widziałam serduszko!! biło jak szalone :) tak się ciesze, że aż się boję...

peppapig lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa to super WIADOMOSC, A TAK PO ZA TYM JAK SIE CZUJESZ ?:)

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moje gratulacje KANAPA. pochwal się ile mierzy Twój Skarb ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę napiszcie czy po pierwszej @ czułyscie jakiś dyskomfort? W brzuchu? Czy ja jestem przewrażliwiona? Nie boli mnie ale czasem czuję jakby na zmianę pogody...czy to normalne po łyżeczkowaniu właśnie minęło 8 tygodni...

JusWik lubi tę wiadomość

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ