Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
Zlokalizowałam Lilianę na forum styczniówek bo też zaczęłam się martwić - z dzisiejszego wpisu wynika że wszystko u Nich ok
Cytuję "No kochane, byłam wczoraj na kolejnym 4. już USG. Słyszałam serducho (ostatnio nie włączał dźwięku) - niestety nie znam tętna, ale skoro gin powiedział,że bije miarowo to wierzę nasz maluch ma już prawie 12 mm w macicy wszystko super. Przyczyna krwawień/plamień w dalszym ciągu nie znana.
(Odpukać) plamienie z dnia na dzień jest coraz bledsze...
Lekarz powiedział,że w dalszym ciągu jest tu poronienie zagrażające, ale wychodzimy na prostą i wierzy,że już teraz będzie ok. Zalecenie: cały czas leżeć i przyjmować luteinę 3x2. Jeśli np za tydzień plamienie ustanie, wówczas dawkę zmniejszyć 2x2.
Tak się cieszę,że z naszym krasnalkiem jest wszystko oki jest taki maluśki, a taaaaaki silny
Reasumując:
- na USG wszystko oki
- objawy typowo ciążowe (silniejsze mdłości bez wymiotów, tkliwe piersi, kłucie w brzuchu, brak apetytu) i nieciążowe (zmęczenie, lecz brak snu w ciągu dnia, przerywany sen w nocy - może z podświadomego stresu?)
- niech plamienie już sobie idzie precz!!!
- Jejciu miesiąc już nie "przytulałam" się z mężem (przeciwskazania!)...ale czego to ojciec nie zrobi dla dobra dzidziusia "gosia86, Maluszek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Eva też nie robiłam badań na określenie płci, po prostu tak czuję że to była dziewczynka i nawet tak się do dziecka zwracałam będąc w ciąży
badania określające płeć kosztowały 350 zł, teraz żałuje że ich nie zrobiłam bo dzięki temu dostaąbym odszkodowanie z polisy, a nie zrobiłam bo nie chciałam rozdrapywać ran
Eva a jak u Ciebie ze staraniami? działasz już? ile kazali Ci czekać?
Kurcze nawet nie wiedziałam, że takie są.. napewno bym zrobiła, bo "udało" mi się poronić na podpaskę,a nie jak niektórzy mają pecha do ubikacji
mi lekarz w pierwszym cyklu po powiedział, że jest ok i można zacząć staranka i udało się w drugim i teraz mam już 9tckanapa, gosia86, Maluszek, ewa13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej Kochane ja już po pierwszej wizycie, lekarz powiedział, że wiek ciąży to ok. 5/6 tydzień i wielkość zarodka 21 mm i nie było jeszcze widać serduszka, idę jeszcze za tydzień na USG i mam nadzieję, że będzie biło.. trochę się martwię, ale lekarz mówi, że jak mi niedobrze, mam trochę zawroty głowy i bolą mnie piersi to wszystko wskazuje na to, że będzie dobrze..
kanapa, voda, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
Voda, super imię dla chłopczyka a zastanawialiście się jakie dać dziewczynce gdyby się okazało, że jednak córka?
Eva, pamiętam Twój wcześniejszy post- pisałaś, że 9 tydzień- jak liczyłaś? Lekarz po wielkości zarodka stwierdził, że 5/6? Robiłaś może betę- jak przyrasta? Nie martw się na zapas, to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dla malucha- głowa do góry!voda lubi tę wiadomość
-
Eva trzymam mocno kciuki, ale i tak wiem ze bedzie dobrze :*
Kanapa miala byc Jagoda, ale ostatnie usg rozwialo wszelkie watpliwosci jak na dloni widzialam ptaszka bedzie chlopak na pewnokanapa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykanapa 9 tc od pierwszego dnia ostatniego okresu, a lekarz powielkości zarodka 2mm stwierdził, że to 5/6 tc.. ale i tak za tydzień mam iść na kontrolne usg, bety nie robiłam, bo dzisiaj święto, a w niedzielę laboratorium też nie pracuje, więc wytrzymam do wtorkowego usg, ale chyba zrobie jeszcze kontrolnie bete..
-
Eva, nie martw się- powody mogą być różne, m.in. miałaś później owulację i później doszło do zapłodnienia. We wtorek będziesz wiedziała czy na pewno jest wszystko ok szkoda, że bety nie robiłaś bo wiedziałabyś czy dobrze przyrasta. Trzymam kciuki!! Na pewno będzie super!!
Voda rozbawiłaś mnie tym stwierdzeniem ciekawa jestem kiedy u mnie będzie widać...voda, Eva lubią tę wiadomość
-
Voda, bardzo długo się chował ja mam nadzieję, że za 1,5 tyg na najbliższym usg już coś więcej zobaczę bo na razie to tylko są domysły...
Chciałam zauważyć, że coś cicho się zrobiło na tym forum ostatnio. Może to i lepiej, że nas nie przybywa ale ciekawa jestem ilu dziewczynom udało się przełamać złą passę i są już po fioletowej stronie mocy
voda lubi tę wiadomość