Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygusiaa wrote:Może sie wszystko po przestawiało?? Ja tez zawsze miałam co 35dni @ a w 1cyklu pp okres dostałam w 30 dniu ale plamienia zaczelysie juz w 27. Teraz jestem juz 6 dni po owulacji ku zdziwieniu w 11 dniu była.. A twoje plamienie to moze zagnieżdżenie ??
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Eva który to był u Ciebie tydzień? U mnie zabieg na przełomie 10/11
byłam dzisiaj u psychologa, trochę mi lepiej, powiedział że mam prawo do smutku i łez to minie z czasem ale muszę przez to przejść
Marlencia to może zrób test chyba że się jeszcze nie staracie
Gosia u mnie troszkę szybciej bo 9/10, po pierwszym okresie poszłam na kontrole i w sumie powiedział lekarz, że już wszystko wygojone.
Trzeba się chwytać każdej możliwości, która pomaga przejść przez ten trudny czas. Trzymam kciuki za Ciebie..gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagic wrote:Nie wiem czy Wy też tak miałyście, że po poronieniu/zabiegu dwa cykle(to krwawienie po zabiegu uznaje sie za @) czułyście pracę jajników? mnie to zdumiewa, jak czułam u siebie ból owulacyjny! potwierdzony monotoringiem, akurat w tym dniu miałam umówioną wizytę i gin bardzo mnie pocieszyła, że jest owulka w lewym jajniku
Magic - ja sobie liczyłam,że to krwawienie związane z poronieniem to nie @, dopiero po 30paru dniach jak dostałam @ to zaczęłam odliczać cykle i tak po tej pierwszej @ okropnie bolały mnie jajniki 4 dni, że nie sposób było przegapić owulki i się udałovoda, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Eva tzn, że jesteś w ciąży? czy mówisz o poprzedniej?
ja pierwszą normalną @ dostałam po 30 dniach od zabiegu i trwała bardzo krótko, 4 dni, i to bardzo dziwna, mniejsza niz zwykle miałam, ale lekarz określił to jako wynik zabiegu, dokładnego oczyszczenia macicy z krwi.
gosia to zaraz powinna zawitać @ do Ciebie.gosia86 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Thalia wrote:Kanapa a jak dlugo pz starałam się o kolejną ciążę? Ja w 2012 poronilam w lutym juz raz ale w kwietniu byłam w ciąży i mam wspaniałego sylwestrowego Alanka teraz to była wpadka ale ja chcę jeszcze spróbować bo teraz tak się cieszyłam i mam nadzieje ze nam się uda i nie będę musiała długo się starać
Thalia, ja zaszłam w drugim cyklu po zabiegu nawet nieszczególnie się starając taka płodna byłam
Trzymam za Ciebie kciuki- na pewno się uda widzę, że poprzednim razem po 2 m-cach zaszłaś i urodziłaś zdrową dzidzię więc i teraz też tak może byćgosia86, Maluszek, Thalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie minęło wczoraj 3 tygodnie od zabiegu. tygodnie się oczyszczałam, później miałam tydzień bez żadnych plamień a wczoraj poczułam taki dziwny ból brzucha jak na @. Na wszelki wypadek włożyłam wkładkę i po jakimś czasie poczułam , że jest mokra. Strasznie dziwne brązowe, prawie czarne plamienia. Trwa to już 2 dzień. Brzuch boli jak na @. Slady krwi tylko w toalecie na papierze toaletowym. Czyżby to była @????????????? Tak szybko??? 21 dni po zabiegu??????????Córka 8 lat
2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014) -
Biedronko chyba ściągnełam Cię myślami na forum bo zastanawiałam się czemu nic nie piszesz
no ja właśnie miałam podobnie jak Ty takie dziwne palmienie od 19 do 26 dnia po zabiegu a teraz są takie kremowe od dwóch dni
nie wiem jak to traktować, tak czy inaczej 20.06 mam wizytę, mam tylko nadzieję że nie zaleje mnie @ na ten termin -
Ja mam problem z wizytą kontrolną po zabiegu. W tamtym tygodniu nie przyszły mi jeszcze wyniki badań więc ją odwołałam. Dziś odwołałam wizytę piątkową bo powiedziałam, że zaczął mi sie okres. Sama nie mogę w to uwierzyć ale po bólach brzucha czuję, że to @. Jestem szczęśliwa, że organizm tak szybko wraca do zdrowia i zaczyna normalnie funkcjonować. Zacznę znów mierzyć temp. Będę to traktować jako 2 cykl p.p. A nie wchodziłam tak często bo miałąm problemy w pracy i byłam w ciągłych nerwach. Może i dlatego to skrócenie cyklu??? Ale wszytko wraca do normy, w pracy na szczęście też A jak u Ciebie Gosiu powrót do pracy??
Ewelcia lubi tę wiadomość
Córka 8 lat
ja po 3 dniach pracy już mam dosyć, z perspektywy czasu w którym mnie tm nie było chory system który tam jest dobija mnie jeszcze bardziej niż przed ciążą, gdyby nie plany ciążowe i pakiet medyczny w lux med to szukalabym czegoś innego, w tej parcy nie mam perspektyw na rozwój czy awans od 6 lat robię to samo i nie zapowiada się żeby było lepiej
wróciłam na stanowisko z przed ciąży, ludzie z mojej zmiany zachowują się ok o nic nie pytają, z wyjatkiem jednego prostaka który powiedział że wogóle nie powinnam tego traktować jak ciąży bo przecież dziecka nie ma, no i że dziecko staje się człowiekiem dopiero jak się urodzi, a w moim przypadku to była zygota, miałam ochotę prostaka w twarz uderzyć, no i ludzie z przeciwnej zmiany głupie pytania zadają, ale jakoś to znoszę
a przed tą ciążą jak długie cykle miałaś?oby to była @ u Ciebie jak i u mnie, choc ja się coś dziwnie czuję i brzuch pobolewa czasami dołem -
Trzymaj się Gosiu. Musimz jakos przez to przejść. Ale dobijające jest to, że nie dość, że mamy swoje osobite tragedie to jeszcze teraz użerać się w pracy i z takimi młotkami. Ale ktoś kto nie był w naszej sytuacji nigdy nas nie zrozumie. Trzymaj się. Myślami jestem z Tobą
gosia86 lubi tę wiadomość
Córka 8 lat
A ja miałam cichą nadzieje ze po tym wszystkim moje cykle wrócą do tego co kiedyś czyli 28-30 dni jak w zegarku, ale niestety jest tak jak sprzed ciązy, dziś 20dc a owulki nie ma ;-( czyli zanosi sie na prawie 40dniowy cykl ;-( ale mnie to wkurza, czemu to się tak poprzestawiało...
-
A ja już nie wiem co się u mnie dzieje
okolo 19 dc liczac od dnia zabiegu mialam śluz jakby płodny od 19-26 dc plamienia, a od wczoraj wieczorem śluz znów jakby plody i ból jajników a raczej głównie prawego, to 4 dzień od zakończenia się plamienia
już nie wiem co to się dzieje?
Biedronko dziewczyny pisały że pierwsza @ potrafi być obfita