Poród martwego dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mojego prawie 3latka czasami sprawdzam czy jest ok jak tak spokojnie spi, a teraz tego malucha już w ogole, jak w dzień spi to pare razy podchodzę i patrzę czy oddycha, w nocy jak się przebudzę poza karmieniem to też sprawdzam. Stres chyba zawsze już będzie .Julka 26.01.2018🕯️💔
Mikołaj 11.06.2019 🌈💙
Jakub 22.02.2022 🌈💙 -
Ja mam juz kupiony monitor oddechu,Kosz Mojżesza zeby zawsze byl obok mnie, mam zamiar kupic takze elektroniczna nianie.. moja mama twierdzi ze przesadzam ale trudno, wole w ta strone niz osiwiec do konca...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Moj maluch spi póki co obok mnie na łóżku, też wolę mieć go obok i widzieć, że wszystko jest ok.
Niania elektroniczna z monitorem jest mega praktyczna, widzisz czy dziecko spi czy się kręci i w razie co iść odrazu. Można wiele zrobić spokojnie, a nie chodzić co chwilę i patrzeć " spi czy nie" , także polecam, przydaje się na baaardzo długo.
Nie wiem co byłoby przesada po tym co przeszłaś, to jest całkiem normalne, że w taki sposób chcesz się zabezpieczyć.KiniaKl, Lumi86 lubią tę wiadomość
Julka 26.01.2018🕯️💔
Mikołaj 11.06.2019 🌈💙
Jakub 22.02.2022 🌈💙 -
Początki nie powiem będą ciężkie..Ja już kiedyś pisałam że po porodzie siedziałam i płakałam bo dziecko „nie to” leżało koło mnie 🥺 Z czasem jest o wiele łatwiej ale i tak myśli co chwile przychodzą jakby to było gdyby była z nami. Najgorzej jak słysze jak ktoś wola swoje dziecko jej imieniem lub jak słysze z jakiego miesiąca i roku jest ..za miesiąc miałabym już trzylatke 😓
Moja druga córka ma prawie 20 mc a używam nadal monitora oddechu 🙆♀️ Na początku to nawet nie wyobrażałam sobie tego nie mieć, chyba bym tylko siedziała przy niej i sprawdzała czy oddycha 🙄
Ostatnio ściągnęliśmy jej barierki z lozeczka i miałam go schować ale finalnie został bo po pierwsze jestem spokojniejsza mimo że już jest duża a po drugie to dzięki niemu nie ucieka mi z łóżka😅 wie że jak ja kładę to ma się położyć i spać inaczej będzie jej dzwonić łóżeczko 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 10:51
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja nigdy jakoś nie porównywałam dzieci, nie miałam myśli że to "nie to dziecko". Może dlatego że minęło kilka lat? A może dlatego, że na początku Synek był wymagający i zwyczajnie nie dawał czasu na rozmyślanie? Teraz się śmieje, że to była walka o przetrwanie 😉 ale często myślalam i myślę, jakie wszystkie moje dzieci by były, co by lubiły, jak by się dogadywały, jakie byłoby życie naszej gromadki itp.17 czerwca 2015 - (*) Kacperek 30 TC
Wrzesień 2016 - Aniołek 9 tc
7 marca 2019 - Dawidek ❤️ 38 TC - mój Promyczek
16 grudnia 2021 - (*) Martynka 26 tc -
Kingus tak jak piszesz może dlatego że u Ciebie minęło więcej czasu ?
Moja historia jest troszke inna bo miałam dzieci rok po roku i tez zdążyłam poznać pierwsza córkę, a druga przejęła wszystkie rzeczy pierwszej. Do tego tak jak przy narodzinach nie była podobna do nikogo tak po paru tyg stała się lustrzanym odbiciem siostry🥺2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Kingus tak jak piszesz może dlatego że u Ciebie minęło więcej czasu ?
Moja historia jest troszke inna bo miałam dzieci rok po roku i tez zdążyłam poznać pierwsza córkę, a druga przejęła wszystkie rzeczy pierwszej. Do tego tak jak przy narodzinach nie była podobna do nikogo tak po paru tyg stała się lustrzanym odbiciem siostry🥺
Tak, u Ciebie jest zupełnie inna sytuacja 😔17 czerwca 2015 - (*) Kacperek 30 TC
Wrzesień 2016 - Aniołek 9 tc
7 marca 2019 - Dawidek ❤️ 38 TC - mój Promyczek
16 grudnia 2021 - (*) Martynka 26 tc -
Ja to po usg juz widze ze Bartek to czyta Pola i Gaja,one byly jak 2 krople wody.. ojjj tak, tego sie boje najbardziej na świecie...że powiem kurde to nie moja Polcia tylko jakis obcy dzieciak... tlumacze sobie juz na wszystkie sposoby ze przeciez chcialam wiecej niz 1 dziecko i ze rodzenstwo jest do siebie podobne...plus w tym chyba taki ze to chlopiec i no nie ma praktycznie zadnych ubranek po dziewczynkach.. moze bedzie mniej bolalo?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa Ty juz widze z paska jestes w 32 tyg ciazy - jeszcze kilka tyg
jak bedziesz miala rozwiazywany porod ? naturalnie czy cc?
Jestem Mamą 5 dzieci 4 ziemskich i 1 Aniołka
VI 2009 - córeczka
VIII 2011 - córeczka
X 2015 - synek
IX 2021 synek Aniołek ((
VIII 2022 tęczowy Synek -
Misia tak jak piszesz rodzeństwo to i podobne i trzeba sobie tak tłumaczyć. Ty dodatkowo również poznałaś jedna z córek. Będzie dobrze mówię Ci ❤️ Wierze że poczujesz to szczęście kiedy położą na Tobie Bartusia, mimo że najpewniej od razu pomyślisz o swoich dziewczynkach 💔 Pierwsze godziny i dni będą „specjalne”, hormony do tego dojdą ale zobaczysz że Twój mały cud pomoże Ci przez to wszystko przejść.
A i noworodki zazwyczaj są bardzo absorbujące to i myśleć nie bedziesz miec czasu 🙈 (to tak z uśmiechem )2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hubertus4 wrote:Misiaa Ty juz widze z paska jestes w 32 tyg ciazy - jeszcze kilka tyg
jak bedziesz miala rozwiazywany porod ? naturalnie czy cc?
Edit:Evli na to liczę :p że nie będę miała czasu za dużo myślećWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 21:23
Hubertus4 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
KiniaKl
My avent, dobry obraz w dzień i noc ,dźwięk też ok.
Ja kiedyś nie włączyłam kamerki, idę do pokoju a nasz młody na łóżku stał 😳 przez sen coś. Po tym już zawsze odrazu po wyjściu z pokoju włączałam kamerkęJulka 26.01.2018🕯️💔
Mikołaj 11.06.2019 🌈💙
Jakub 22.02.2022 🌈💙 -
Ja mogę też polecić monitor oddechu na nóżkę owlet. Bardzo wygodny w użytkowaniu, synek spał z nim do jakiegoś 18-20 miesiąca życia. Mieliśmy tez nianię elektroniczną. Mi to bardzo pomogło zachować względny spokój. Początki są trudne, połóg, karmienie, niewyspanie, dochodzenie do siebie po cc, ale z czasem będzie tylko lepiej. Dla mnie każdy miesiąc był łatwiejszy od poprzedniego. Trzymaj się tej perspektywy a zobaczysz, że będzie dobrze.
Misiaa, KiniaKl lubią tę wiadomość
Małgosia 30 tc kocham Cię Aniołku
Julek 39tc urodzony szczęśliwe 14.02.2020 -
Tak a propos jeszcze pracy, chciałam podzielić się z Wami jedną myślą. Obecnie pomagam w programie aktywizacji zawodowej kobiet z Ukrainy i muszę Wam napisać, że jest ogromna różnica w szansach między kobietami, które miały tam prace zawodowom, a tymi, które pracowały w domu. Ich smutek na twarzy kiedy rozkładają ręce i mówią, że ostatnie 15 lat zajmowały się wychowywaniem dzieci, żeby wesprzeć męża, żyły ze środków, które on wypracował i teraz nie mają do nich dostępu jest nie do opisania. Dlatego dziewczyny apeluje, jeśli macie możliwość logistyczną to zbierajcie doświadczenie, edukujcie się, nigdy nie wiemy co przyniesie jutro.
Hubertus4 lubi tę wiadomość
Małgosia 30 tc kocham Cię Aniołku
Julek 39tc urodzony szczęśliwe 14.02.2020 -
LaLa, my też mamy Owlet! Bardzo polecam, dał nam wzgledne poczucie bezpieczeństwa. Przydał nam się też kiedy synek był chory - jeśli miał katar lub kaszel, widzieliśmy na bieżąco jaka jest saturacja. I bardzo szybko wychwytywalismy gorączkę, bo wtedy tętno bardzo rosnie, widać to i w bieżącym odczycie, i na wykresie.
W kwestii pracy masz dużo racji, dobrze mieć doświadczenie i jakiś plan B.09.2017 synek
09.2019 [*] córeczka 40 tc
04.2020 puste jajo płodowe
02.2021 tęczowy synek