Poronienia nawykowe - porady jakie badania, leki ..
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie rośnie tak szybko ale jednak przez 2 tygodnie to jednak zdecydowanie za mało... do tego progesteron też niski, w 2 ciąży niski progesteron zwiastował obumarcie ciąży...
zastanawiam się co dalej może była za niska dawka heparyny?
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Cześć Dziewczęta,
Wpadam do Was z wątku ivf, jestem po 4 poronieniach (2 ciążę biochemiczne, 1 poronienie zatrzymane - łyżeczkowanie i 1 puste jajo płodowe - poronienie wywołane tabletkami). Obecnie czekamy na wyniki badań genetycznych kosmowki napiszcie proszę czy, któraś z Was robiła takie badania i czy wniosły one coś do sprawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 16:41
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Ja robiłam, u nas wyszło ze dzidziuś był zdrowy (badanie chromosomów na najczęstsze mutacje było prawidłowe, ale nie badaliśmy metodą mikromacierzy, która jest dokładniejsza i droższa), no i określono płeć.
Nam dała odpowiedź na pytanie- czy poronienie było wynikiem wady genetycznej (jedna potencjalna przyczyna została wykluczona).Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Dzięki dziewczyny, wczoraj dostałam wynik określenia płci i cierpliwie czekam na resztę.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Dziewczyny, cuda się chyba zdarzają, nogi dalej mam jak z waty :o Maleństwo ma 9,3mm i jest serduszko!
czarnulka24, cookiemonster, jova, kassik, kiniusia00, Mamaokruszka, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa czekałam na Twój wpis! bardzo sie cieszę kochana! Super wiadomość!
A powiedz mi jaki mialaś ostatni ten przyrost bety bo ja dziś robiłam i mam 40%...z 30101 skoczyło na 43700 boję się że to początek złych wiadomości ale Ty dajesz nadzieję..
Xaxa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję
Przyrost miałam z 3663 na 12771 w ciągu 2 tygodni... Lekarz mówił żeby nie patrzeć już na betę... U Ciebie na pewno jest wszystko ok! beta nie musi już mocno rosnąć
-
Xaxa super wiadomość o serduszku -ja niestety nie zobaczę za szybko bo tak się złożyło ,że będę mieć usg 5t4d więc raczej za wcześnie na serduszko ;(
ale może na późniejszej wizycie uda mi się zobaczyć zawsze miałam 1 usg przed 7 tyg i już biło ..
Xaxa lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Xaxa, Arleta, beta nie zawsze jest wyznacznikiem! Pisałam Wam o moich anemicznych przyrostach...
Xaxa, ogromnie się cieszę!
Arleta, to jest bardzo przyzwoity wynik! i na pewno wszystko jest ok. Kiedy masz wizytę?
Czarnulka, gratki:)czarnulka24, Xaxa lubią tę wiadomość
-
cookiemonster wrote:Xaxa, Arleta, beta nie zawsze jest wyznacznikiem! Pisałam Wam o moich anemicznych przyrostach...
Xaxa, ogromnie się cieszę!
Arleta, to jest bardzo przyzwoity wynik! i na pewno wszystko jest ok. Kiedy masz wizytę?
Czarnulka, gratki:)
Serio?jakie miałaś przyrosty?niewiem czemu lekarka kazała mi powtarzać...
może tak schizuję bo w ostatniej ciaży przy tych wyzszych miałam 50 % przyrostu i tez się nie udało..ale wtedy byłam bez leków...
mam nadzieję że encorton stawi czoła tym parszywym nk,ktore mam...
Dzięki dziewczyny,naprawdę to pomaga jak ktoś miał podobnie i się udałoczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a myślicie że w 5 tyg + 4 dzień może już być widać serduszko? Czy to za wcześnie ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a myślicie że w 5 tyg + 4 dzień może już być widać serduszko? Czy to za wcześnie ?
Ja na tym etapie miałam widoczny zarodek.czarnulka24 lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Arleta wrote:Serio?jakie miałaś przyrosty?niewiem czemu lekarka kazała mi powtarzać...
może tak schizuję bo w ostatniej ciaży przy tych wyzszych miałam 50 % przyrostu i tez się nie udało..ale wtedy byłam bez leków...
mam nadzieję że encorton stawi czoła tym parszywym nk,ktore mam...
Dzięki dziewczyny,naprawdę to pomaga jak ktoś miał podobnie i się udało
11dpo: 56,1
13dpo: 93,21
15dpo: 160,42
18dpo: 427,51
21dpo: 1175,4
Do tego progesteron z 36 spadł do chyba 17? Mimo suplementacji.. Także wydaje mi się, że mój organizm faktycznie walczył z zarodkiem,tak jak twierdzili lekarze,że to jest przyczyna biochemicznych u mnie, ale coś widocznie pomogło-obstawiam clexane, bo ono poza wlasciwosciami oczywistymi działa ponoc przeciwzapalnie. Jeszcze mnie tak brzuch bolal potwornie, że byłam przekonana,że to koniec kilka razy i robiłam jeszcze jedną betę, bo jednej nocy kiedy zwijalam się dosłownie z bólu, przeplakalam cała noc i pojechałam na badanie tylko żeby potwierdzić swoje przypuszczenia i ta ostatnia beta była hm gdzieś w okolicy 30tys? Ale jak przeliczylam wzrost to na pewno nie był wysoki, natomiast dziewczyny mnie uspokoily, że faktycznie przy wyższych wartościach to tak naprawdę w ogóle nie jest wiadomo jak ta beta ma rosnąć. Do tego wszyscy mówili, że jak anemiczne wzrosty to chłopczyk, a jest dziewczynka;-) i jest 24tc i póki co (odpukac!) ok.
Myślę, że jak bierzesz clexane to się uda - patrz ile jest takich przypadków, że jednak z zastrzykami coś tam rusza. Także głowa do góry!
I jeszcze apropos objawów, mimo tego iż marzyłam o wymiotach mdlosciach itd (tak naprawdę...), ominęły mnie zupełnie. Piersi raz bolą bardziej raz mniej, ale ogólnie 1-szy trymestr poza bólami brzucha, które wynikały u mnie z zapalenia pęcherza i ogromnej sennosci (ale co się dziwić jak w końcu brałam 6 lutein 100mg dopochwowo i 4 duphastony dziennie) to w zasadzie bezobjawowo.
I na pewno bardzo polecam badanie nifty, niezależnie od prenatalnych i pappy. Dla mnie otrzymanie wyniku to był chyba pierwszy moment kiedy tak naprawdę uwierzyłam, że może być ok.Arleta lubi tę wiadomość
-
Super wiadomości dziewczyny. Xaxa nie zamartwiaj się już więcej i ciesz się stanem, super.
Czarnulka wydaje mi się że serduszko może, ale nie musi być widoczne, dużo zależy od sprzętu usg1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
Czarnulka różnie może być co się pojawi na usg ale ja w 5t+2d miałam tylko mały pęcherzyk
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny. Przepraszam, jesli to pytanie juz wczesniej gdzies padlo.
Orientujecie sie, gdzie (najlepiej w Krakowie lub okolicach) mozna wykonac badania pod katem zespolu antyfosfolipidowego? Ewentualnie, jaka mniej wiecej jest ich cena? Moj gin podejrzewa u mnie wlasnie ten zespol, ale w poradni immunologicznej, do ktorej mnie skierowal, najwczesniejszy termin to grudzien. Nie chce do tej pory czekac z zalozonymi rekami, zwlaszcza, ze to jest dopiero pierwszy trop... -
Myśle, że te badania możesz wykonać w każdym labolatorium, ja wiekszosć wykonywalam w Diagnostyce. W krk moj gin poleca Labolatoria Synevo na Basztowej w krk. Co do ceny to troszke bedzie to kosztowalo o ile dobrze pamietam to p.c antykardiolipidowe igg igm ok 100 zł, antykoagulant z 75 zł, pc pglikoproteine igg igm ok 150 zł.
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY