Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dwójka wrote:Trzymaj się, ja zażyłam nurofen expres forte w kapsułkach i narazie jest znośnie. Mi do ogromnego krwawienia tez doszła biegunka. Ale po kilku wizytach w toalecie jest ok.
Mi nawet po wizytach w toalecie nie jest dobrze. Ból jest coraz większy. Myślałam że chociaż po tym ketonalu przejdzie ale to tylko na chwilę pomaga i znów to samo. Spróbuję jeszcze z ibum może coś pomoże. Nie chce też tak się faszerować tabletkami ale nie mam wyjścia taki nieznośny jest ból.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Mi nawet po wizytach w toalecie nie jest dobrze. Ból jest coraz większy. Myślałam że chociaż po tym ketonalu przejdzie ale to tylko na chwilę pomaga i znów to samo. Spróbuję jeszcze z ibum może coś pomoże. Nie chce też tak się faszerować tabletkami ale nie mam wyjścia taki nieznośny jest ból.
-
Trzymajcie się dziewczyny! Brzmi absurdalnie, ale to dobrze,że boli, bo znaczy to że macica się dobrze obkurcza i moze obejdzie się bez zabiegu. Ja dodatkowo sobie masowałam podbrzusze bo wtedy więcej tych skrzepów się uwalniało. W kolejnych dniach ból powinien być mniejszy.
-
Wow dziewczyny ale jestem w szoku. Homocysteina mi spadła po miesiącu (nawet niecalym) suplementacji z 9.2 na 5.8!
I teraz rozkmina co dalej, bo już niżej zdecydowanie nie powinna pójść. Oczywiście wplyw mogło mieć też to, że tym razem byłam dłużej naczczo i pewnie dużo innych czynników, ale jednak spadek jest widoczny.Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Wow dziewczyny ale jestem w szoku. Homocysteina mi spadła po miesiącu (nawet niecalym) suplementacji z 9.2 na 5.8!
I teraz rozkmina co dalej, bo już niżej zdecydowanie nie powinna pójść. Oczywiście wplyw mogło mieć też to, że tym razem byłam dłużej naczczo i pewnie dużo innych czynników, ale jednak spadek jest widoczny. -
Dziewczyny przykro mi że tak ciężko u boleśnie to przechodzicie ale tak jak Tony pisała lepiej, że coś się dzieje bo jest szansa że pójdzie samo i szybko
-
No to mam dziś powód do radości. 🙏
Dziewczyny też pamiętajcie, że przy bólach nie do wytrzymania warto pojechać na izbę i sprawdzić czy wszystko ok albo dostać mocniejsze przeciwbólowe. Tak samo jeśli wystąpi gorączka.
Niestety przy 1 ciąży podobno bardziej boli, niż jak już się rodziło.
Może Was pocieszy, że ja miałam dosłownie zero jakiegokolwiek bólu (za co jestem wdzięczna) ale za to w związku z tym musiałam mieć zabieg.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bubulka dziś robiłam homocysteinę i B12 bo chciałam sprawdzić czy coś działa ten lek i mi jeszcze spadła ta homocysteina więc już wiem, że muszę odstawić kwas metylowany który brałam dodatkowo na wszelki wypadek - widac te 5mg w zupełności wystarcza
-
Dwójka wrote:Na mnie działa tylko nurofen expres forte w czerwonych kapsułkach, ale dzis potrzebowałam kilku sztuk. Juz jest lepiej, mniej boli, biegunka ustała, ale zaczęły sie skrzepy, czego nie było caly dzień. Dobrze że mam jutro wolne i weekend studia zdalne. Ciężki to czas dla nas.
Ja wieczorem wzielam ketonal i trochę puściło że udało mi się zasnąć ale dziś wrocilo z zdwojoną siłą. Biegunki też na razie nie mam ale leżę.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Babulka wrote:No to mam dziś powód do radości. 🙏
Dziewczyny też pamiętajcie, że przy bólach nie do wytrzymania warto pojechać na izbę i sprawdzić czy wszystko ok albo dostać mocniejsze przeciwbólowe. Tak samo jeśli wystąpi gorączka.
Niestety przy 1 ciąży podobno bardziej boli, niż jak już się rodziło.
Może Was pocieszy, że ja miałam dosłownie zero jakiegokolwiek bólu (za co jestem wdzięczna) ale za to w związku z tym musiałam mieć zabieg.
Ja jestem w stałym kontakcie z ginekologiem nawet sam się pyta jak się czuje. Kontrola za tydzień więc zobaczymy czy sama się oczyszczę ale po tych bólach mam nadzieję że tak że nie będzie potrzeby zabiegu.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Ja nie miałam biegunki... Ale wymiotowałam😞
Dziewczyny w miarę możliwości dużo chodźcie, przyjcie.... Mnie też mega bolało 😞, ja byłam w szpitalu, ciągle prosiłam o kroplówki.. Najgorszy mój czas, Wy też dacie radę. ❤️ Trzymajcie się 😘 -
Ivanka93 wrote:A może jednak się udało powtarzałaś test?
A i wcześniej nie miałam plamień implantacyjnych, więc to też byłoby dość dziwne- chociaż nie można wykluczyć 🙆 -
Blondyna.B wrote:Bubulka dziś robiłam homocysteinę i B12 bo chciałam sprawdzić czy coś działa ten lek i mi jeszcze spadła ta homocysteina więc już wiem, że muszę odstawić kwas metylowany który brałam dodatkowo na wszelki wypadek - widac te 5mg w zupełności wystarcza
Ja jeszcze pobiore chyba teoche te metyle co drugi dzien. Bo nie chce mi sie co miesiac wydawac kasy na nowe suple a musialabym b12 i b6 osobno wtedy kupić.
Ty masz zalecenie całą ciążę brać 5mg?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:A ile Ci teraz wyszło? B12 coś skoczyła?
Ja jeszcze pobiore chyba teoche te metyle co drugi dzien. Bo nie chce mi sie co miesiac wydawac kasy na nowe suple a musialabym b12 i b6 osobno wtedy kupić.
Ty masz zalecenie całą ciążę brać 5mg?Babulka lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Jeszcze nie..niektórzy opisywali tak implantację, ale biorę poprawkę na to, że jestem po poronieniu więc mogą być różne dziwne sytuacje w tych pierwszych cyklach..kochaliśmy się 26 i 28.12, a jakoś wykluczylam ten 28.12🤦 wieczorem zrobię test.
A i wcześniej nie miałam plamień implantacyjnych, więc to też byłoby dość dziwne- chociaż nie można wykluczyć 🙆
Jak się nie rozkręci to ja bym zatestowala na Twoim miejscu ✊🍀 -
Ivanka93 wrote:Jak się nie rozkręci to ja bym zatestowala na Twoim miejscu ✊🍀
-
Patisonek, Dwójka, jak się czujecie? Ja cieszyłam się, że byłam w szpitalu, bo i dreszcze i ból by mnie przeraziły w domu, tak byłam pod opieką i mieszanką przeciwbólowych... Ale po 3 dniach już mało co bolało, tak na pocieszenie...
Nati, kciuki żeby jednak zaskoczyło 🍀