X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ponad 100 skoczyło B12 ale biorę lek i chyba rzeczywiście pomaga. 5 mg mam brać przed ciążą i minimum cały 1 trymestr. Ale na własną rękę brałam i 600ng metylowanego kwasu i jak widać przesadziłam więc go odstawiam
    Czyli idzie w dobra strone :)
    Ja mam 300 w bcomplex.
    Tak się zastanawiam bo gin mi kazal brac 3 mce przed ciaza ale dal recepte tylko na te 3 mce i powiedział ze nie musze sie stawiac przed staraniami. To chyba jednak musze po recepte.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Czyli idzie w dobra strone :)
    Ja mam 300 w bcomplex.
    Tak się zastanawiam bo gin mi kazal brac 3 mce przed ciaza ale dal recepte tylko na te 3 mce i powiedział ze nie musze sie stawiac przed staraniami. To chyba jednak musze po recepte.
    Max na 3 miesiące może dać, mi też daje 3 opakowania i muszę się zgłaszać po kolejne

Babulka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było :)
    Dzisiaj byłam u mojej gin na kontroli po poronieniu powiedziała że wszytko super się oczysciło endometrium jest ładne i mogę jak najbardziej wrócić do gry. Jestem przed owu i zaczynamy działać:)

Blondyna.B, Ivanka93, Babulka, czarneniebo, Pomarańcza, Różowa_90 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Patisonek, Dwójka, jak się czujecie? Ja cieszyłam się, że byłam w szpitalu, bo i dreszcze i ból by mnie przeraziły w domu, tak byłam pod opieką i mieszanką przeciwbólowych... Ale po 3 dniach już mało co bolało, tak na pocieszenie...

Nati, kciuki żeby jednak zaskoczyło 🍀
    Ja dziś juz dobrze, nadal krwawie z takimi skrzepami ale już coraz mniej. Mam nadzieję że do wtorku sie jakos unormuje, bo nie odeoływalam wizyty i myślę iść. Choć bedaie mi ciężko, bo to miała być wizyta kontrolna w ciąży, a tutaj ciąży juz nie ma.
    Powiem szczerze że bardzo mi pomogło pisanie tutaj na forum i czytanie waszych historii. Wsparcie jest bardzo ważne, nawet takie wirtualne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 22:52

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Ja dziś juz dobrze, nadal krwawie z takimi skrzepami ale już coraz mniej. Mam nadzieję że do wtorku sie jakos unormuje, bo nie odeoływalam wizyty i myślę iść. Choć bedaie mi ciężko, bo to miała być wizyta kontrolna w ciąży, a tutaj ciąży juz nie ma.
    Powiem szczerze że bardzo mi pomogło pisanie tutaj na forum i czytanie waszych historii. Wsparcie jest bardzo ważne, nawet takie wirtualne .

To dobrze ze już coraz lepiej ☺
    Również dziewczyny mi bardzo pomogły, kto nas lepiej nie zrozumie jak kobiety które przeszły przez to samo.. Ahh, mam nadzieję że do wtorku już się całkiem unormuje...

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka, cieszę się że już lepiej, ja tydzień po szpitalu też miałam umówioną wizytę ciążową której nie odwołałam. Ale dobrze, zobaczy przynajmniej czy się dobrze oczyscilas, pewnie i tak jeszcze nie do końca, ale będzie lekarz widział czy w dobrym kierunku poszło. Ściskam

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na konsultacji u hematologa - wyszły mi wczoraj wysoki D-dimer. Na szczęście nie dzieje się nic w organizmie złego ale po wywiadzie od razu zalecił Acard i od pozytywnej bety heparyna...

A co najlepsze że to ze względu na 3 nieudane ciąże i na mutację, bo powiedział że ona w hetero też się przyczynia do poronień. Czyli on jest z tych co tak uważa mimo, że zdecydowana większość lekarzy mówi, że to tylko witaminy i to nie ma wpływu na ciążę

Trochę mi ulżyło, bo bałam się że coś złego się dzieje a leki mogę brać jak tylko to ma mi pomóc donosić ciążę

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Byłam dziś na konsultacji u hematologa - wyszły mi wczoraj wysoki D-dimer. Na szczęście nie dzieje się nic w organizmie złego ale po wywiadzie od razu zalecił Acard i od pozytywnej bety heparyna...

A co najlepsze że to ze względu na 3 nieudane ciąże i na mutację, bo powiedział że ona w hetero też się przyczynia do poronień. Czyli on jest z tych co tak uważa mimo, że zdecydowana większość lekarzy mówi, że to tylko witaminy i to nie ma wpływu na ciążę

Trochę mi ulżyło, bo bałam się że coś złego się dzieje a leki mogę brać jak tylko to ma mi pomóc donosić ciążę

Mówisz o mutacji mthfr ? Widzisz czyli co lekarz to opinia, Tobie przy samym mthfr przepisał heparynę, a czytałam o takich co nawet przy PAI nie widza wskazań 🤦🏻‍♀️ Skąd jesteś ? Co to za lekarz ? Szukam tez takiego co nie oleje tematu

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Mówisz o mutacji mthfr ? Widzisz czyli co lekarz to opinia, Tobie przy samym mthfr przepisał heparynę, a czytałam o takich co nawet przy PAI nie widza wskazań 🤦🏻‍♀️ Skąd jesteś ? Co to za lekarz ? Szukam tez takiego co nie oleje tematu
    Tak o MTHFR... No u mnie do tego 3 ciąże i powiedział, że bez leków nie donoszę ciąży.

Warszawa - Marek Tąkiel

jo_ana lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna bo na samo mthfr sie nie daje nic na krzepniecie ale jesli sa poronienia nawykowe, to juz ten fakt moze wskazywac na problemy z krzepnieciem. Nie wszystkie parametry krzepniecia i przeciwciała zostaly juz odkryte, nie mozna wiec ich zbadac, w zwiazku z tym sam wywiad jest tu decydujacy. Mi genetyk też mówił, że mthfr ma znaczeniew diagnostyce trombofilii tylko jesli jest np v leiden, a samo w sobie to tylko wariant genu, nawet nie mutacja.
    Fajnie, że dostałaś leki, myślę, że to może być ten brakujący puzzelek, żebyś donosiła ciążę :)
    A wiadomo już czemu u Ciebie tak ciężko się wit B12 wchłania? To jakiś rodzaj anemii?
    Badaliscie kariotypy?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • domi1402 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Zwracam się z pytaniem do osób, które podobnie jak ja leczą się na niedoczynnosc tarczycy.
    Na początku grudnia poroniłam samoistnie pierwszą ciąże (wtedy tsh było prawidłowe - 1,7), jestem już po pierwszej miesiączce i chcieliśmy z mężem zacząć ponowne starania. Mam jednak wątpliwości co do moich wyników tsh i opinii lekarza endokrynologa. Miesiąc po poronienieniu tsh wynosi 3,55, co według lekarza nie jest przeciwwskazaniem do ponownych starań. Dostałam większą dawkę euthyroxu, lekarz powiedział ze tsh powinno niedługo spaść, bo po poronieniu hormony się normują. Owulacje powinnam mieć za około 1,5 tygodnia i teraz nie wiem czy zaufać temu lekarzowi i zacząć starania, czy poczekać kolejny miesiąc jak już tsh na pewno spadnie poniżej 2. Miałam wielką nadzieje ze wznowimy jak najszybciej starania… podpowiedzcie coś, może ktoś był w takiej sytuacji

Starania od 09.2021
    03.11.2021 Dwie kreski II
    29.11.2021 Serduszko <3
    03.12.2021 [*] Poronienie samoistne 7+6
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1402 wrote:
    Cześć dziewczyny :) Zwracam się z pytaniem do osób, które podobnie jak ja leczą się na niedoczynnosc tarczycy.
    Na początku grudnia poroniłam samoistnie pierwszą ciąże (wtedy tsh było prawidłowe - 1,7), jestem już po pierwszej miesiączce i chcieliśmy z mężem zacząć ponowne starania. Mam jednak wątpliwości co do moich wyników tsh i opinii lekarza endokrynologa. Miesiąc po poronienieniu tsh wynosi 3,55, co według lekarza nie jest przeciwwskazaniem do ponownych starań. Dostałam większą dawkę euthyroxu, lekarz powiedział ze tsh powinno niedługo spaść, bo po poronieniu hormony się normują. Owulacje powinnam mieć za około 1,5 tygodnia i teraz nie wiem czy zaufać temu lekarzowi i zacząć starania, czy poczekać kolejny miesiąc jak już tsh na pewno spadnie poniżej 2. Miałam wielką nadzieje ze wznowimy jak najszybciej starania… podpowiedzcie coś, może ktoś był w takiej sytuacji

Sprawdź w przyszłym tygodniu tsh u mnie po poronieniu też tsh skoczyło na ponad 3 a po tygodniu na euthyroxie 50 już było w normie.

domi1402 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Blondyna bo na samo mthfr sie nie daje nic na krzepniecie ale jesli sa poronienia nawykowe, to juz ten fakt moze wskazywac na problemy z krzepnieciem. Nie wszystkie parametry krzepniecia i przeciwciała zostaly juz odkryte, nie mozna wiec ich zbadac, w zwiazku z tym sam wywiad jest tu decydujacy. Mi genetyk też mówił, że mthfr ma znaczeniew diagnostyce trombofilii tylko jesli jest np v leiden, a samo w sobie to tylko wariant genu, nawet nie mutacja.
    Fajnie, że dostałaś leki, myślę, że to może być ten brakujący puzzelek, żebyś donosiła ciążę :)
    A wiadomo już czemu u Ciebie tak ciężko się wit B12 wchłania? To jakiś rodzaj anemii?
    Badaliscie kariotypy?
    Po miesiącu brania B12 w leku podniosła się o ponad 100 więc coś działa. Zobaczymy po 3 miesiącach... Ja mam skazę białkową a białka są bardzo ważne przy tych witaminach więc podejrzewam to jako przede wszystkim powód.
    Kariotypów nie badaliśmy mimo, że nam się już na NFZ należą. Ja uznaję dopiero jedną stratę taką jako poronienie dlatego się nie zdecydowaliśmy

Babulka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to faktycznie możliwe, że to to, szczególnie jeśli nie możesz jeść nabiału.

U mnie z kolei największym problemem w staraniach obecnie jest to, że mąż nie może rzucić palenia 🙄 pali chyba już jednego dziennie ale szlag mnie niedługo trafi naprawdę.
    Ja wychodzę z siebie i staję obok, doktoraty z supli i wyników, badania, zdrowe jedzenie, siłownia a ten se pali i rzucić nie może. Eh musiałam to wyrzucić bo już mnie nosi.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

U mnie z kolei największym problemem w staraniach obecnie jest to, że mąż nie może rzucić palenia 🙄 pali chyba już jednego dziennie ale szlag mnie niedługo trafi naprawdę.
    Ja wychodzę z siebie i staję obok, doktoraty z supli i wyników, badania, zdrowe jedzenie, siłownia a ten se pali i rzucić nie może. Eh musiałam to wyrzucić bo już mnie nosi.

Mój to samo, rzuca średnio raz w roku, pol roku spokój i znowu zaczyna 🤦🏻‍♀️ Teraz powiedział, że po nowym roku umawia się na zabieg laserowy, no i nie wiem teraz chyba czasu brak żeby się umówić, bo minął tydzień i cisza 🙄

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Na pocieszenie mój nałogowy palacz a mimo to piękne wyniki nasienia 😅☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie to pociesza, ale i tak klnę za każdym razem jak nagle "śmieci" idzie wyrzucić. 🤬😉
    Samo nasienie morfologicznie też na pewno ma dobre, zresztą 2x bardzo szybko zaszłam w ciążę, pytanie jaką ma fragmentację. Bo to mnie najbardziej martwi w tym kontekście.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Patisonek, Dwójka, jak się czujecie? Ja cieszyłam się, że byłam w szpitalu, bo i dreszcze i ból by mnie przeraziły w domu, tak byłam pod opieką i mieszanką przeciwbólowych... Ale po 3 dniach już mało co bolało, tak na pocieszenie...

Nati, kciuki żeby jednak zaskoczyło 🍀

Ja nadal bez zmian bóle są nie do wytrzymania, lekarz mi zwiększył leki przeciwbólowe a i tak nie pomagają, krwawienie z dnia na dzień coraz większe, do tego osłabienie i dreszcze. Dzięki Wam dziewczyny jakoś lżej na serduchu mimo że utrata strasznie boli. Wizyta 14 mam nadzieję że do tego czasu już nie będę tak krwawić.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Wizyta kwalifikacyjna ⏳️
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

No szok, że to przez mthfr też tak się źle dzieje.
    A to niby tylko, że witaminy 😐
    Kochana a jak to jest dlaczego akurat neoparin? Od czego to zależy?

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Mój to samo, rzuca średnio raz w roku, pol roku spokój i znowu zaczyna 🤦🏻‍♀️ Teraz powiedział, że po nowym roku umawia się na zabieg laserowy, no i nie wiem teraz chyba czasu brak żeby się umówić, bo minął tydzień i cisza 🙄
    A jaki to zabieg? Związany z paleniem?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ