X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Aleks11 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Wygląda, że ok bo jakby było źle tobyś miała poza granicami ale podpytaj gdzieś gdzie się tak znają w 100% na tym

Właśnie pytałam, ale nikt mi nie odpowiedział jak narazie. Chyba nk mam za duże:(

• Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Tu macie dziewczyny badania na zespół - razem jest ich 5 tak na przyszłość :)

https://zdrowegeny.pl/badanie-krwi/zespol-antyfosfolipidowy-badanie-przeciwcial-antyfosfolipidowych
    No to ja dokładnie te robiłam. 3 bad ale igg+igm więc 5 wynikow ;)

Aleks dla mnie czarna magia. 😌

Aleks11 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliście krzywe gluk-insul?
    Bo jeszcze nad tym badaniem się zastanawiam. Chociaz samą glukoze, insuline mam w normach i hemoglobine glikolowana tez. To nie wiem czy jest sens 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Bo jeszcze nad tym badaniem się zastanawiam. Chociaz samą glukoze, insuline mam w normach i hemoglobine glikolowana tez. To nie wiem czy jest sens 🤔
    Na tych staraniowych wątkach dziewczyny każde robią, sama nie robiłam bo właśnie HOMA jest w normie.
    Często widzę po wynikach jak gdzieś na grupach dziewczyny wrzucają, że glukoza ok a insulina pod obciążeniem praktycznie każda ma IO...

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w sumie na początku starań, biorę metforminę. Lubi sie własnie wykrzaczać po godz czy po 2. Jak będxziecie robic to koniecznie obie na raz: glukozę i insulinę.

Babulka lubi tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Na tych staraniowych wątkach dziewczyny każde robią, sama nie robiłam bo właśnie HOMA jest w normie.
    Często widzę po wynikach jak gdzieś na grupach dziewczyny wrzucają, że glukoza ok a insulina pod obciążeniem praktycznie każda ma IO...
    No właśnie. Ja na grupie ciagle widze ze wszyscy maja IO 😳 a na czczo wyniki bardzo dobre. Ja homa wrzucalam w jakis kalkulator to mi wyszlo ze w normie. Nue znam się na tym, lekarz tez to ogladal i nic nie mowil. Glukoze mialam wysoka na granicy normy ale obzeralam sie wtedy slodyczami. Zrobilam hemoglobine glikolowana i byla ok, ograniczylam tez wtedy slodycze.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Tony Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, jeśli nie masz pcos, glukozę na czczo i insulinę masz w normie, jesteś szczupła, to mysle, że możesz sobie oszczędzić. Ja raczej nie będę robić.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony no właśnie wszystko to spełniam co napisałaś. Tylko tak sie zdziwilam ze tyle dziewczyn z normalnymi wynikami na czczo, nawet lepszymi niz moje nagle ma insuline w kosmosie po obciążeniu.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jc94 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z PCOS.
    Mialam mega trądzik. Zaczęłam brać inozytol i w tydzień prawie wszystko zeszło. Jestem w połowie cyklu i znowu mnie wysypało.
    Myslalam ze praca jajników się trochę ureguluje i buzia będzie lepiej wyglądać.

Ale bardziej mysle ze to duphaston. Brałam go do miesiączki. Od kiedy go odstawiłam cera zaczęła być w gorszym stanie. Może to niedobór progesteronu?

Macie jakąś wiedzę na ten temat?

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się mało tutaj udzielam bo zwyczajnie nie mam zielonego pojęcia o czym piszecie...
    Nie zdecydowałam się na badania po poronieniu i pewnie dlatego...
    Ale codziennie Was czytam, jestem z Wami sercem ❤

U mnie taka sytuacja - we wtorek moj G. ma mieć badanie nasienia, nie wiem czy do tego dojdzie bo narazie jest przeziebiony i jak mu nie przejdzie to raczej przelozymy (chociaż mam nadzieję że jednak przejdzie). Ja miałam monitorować owu w tym miesiącu ale dostałam informacje zw mój ginekolog ma covida i przez najbliższe 3 tygodnie nie przyjmuje więc nic z tego, a do innego nie chce isc.

Mam zrobić na wizytę ferretyne, B12, żelazo, wapń, witaminę D... Czy lepiej zrobić bliżej wizyty jak coś czy mysliscie że mogę już zrobić w następnym tygodniu?

Suplementuje jak coś witaminę D, i pregna start (gdzie jest witamina B12)

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Ja robiłam glukozę i insulinę na czczo, narazie lekarz powiwiedzial że to wystarczy 🤷‍♀️

Babulka lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja bym zrobiła blizej wizyty, bo jak suplementujesz to za 3 tyg wyniki mogą być lepsze :)

Aneta2506 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks przykro mi, ja niestety sie na tym nie znam.

Anetka bliżej wizyty zrób 😊

Aleks11, Aneta2506 lubią tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Aleks11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Aleks przykro mi, ja niestety sie na tym nie znam.

Anetka bliżej wizyty zrób 😊

Dziękuję za odpowiedź. Szczerze nie wiem gdzie uderzyć, aby ktoś mi chociaż troszkę rozjaśnił sprawę... dwie bardzo mądre Kobietki co nieco w innym wątku mi podpowiedzialy, ale dalej nie wiem jak postąpić:(

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂,
    wybaczcie, że tak się wbijam w środek rozmowy o krzywej cukrowej 🙈. Wy mnie nie znacie ale ja Was znam już od miesiąca. Taka ze mnie cicha czytelniczka 🙈, bo czytam ten wątek (i inne "po poronne") od momentu w którym trafiłam do szpitala na wywołanie poronienia, tj. 10.12.2021, przyczynę macie w stopce... I tak, wiem już od Was, że m.in. ten pierwszy okres "po" może być różny i dlatego mam następujące pytanie: czy miałyście może w tym pierwszym cyklu więcej plamień lub plamienia występujące zaraz po współżyciu?

Zastanawiałam się jeszcze nad ewentualnym oczyszczeniem się macicy, choć powiem Wam, że okres miałam taki jak zawsze. 🤔

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks poszperaj w innych wątkach głównych kilka stron do tyłu, może jeszcze znajdziesz jakieś informacje. Ja np. tak robiłam o ANA.

Cześć Ultra-Dżasta
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😞😥
    Ja np tydzień przed @ mam plamienia. A nigdy tak nie miałam. Po 💕 nic, czysto.

Wiecie co mi się się stało... Zawsze miałam @ 7 dni i czasami jeszcze z dwa minimalne plamienia

Teraz 3@, 6,7 dzień i już nic. Nie wiem czy to normalne.😥 W poniedziałek idę do gin.

Pokłóciłam się z moim... Luty odpuszczam i pewnie nie tylko luty☹️

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dżasta, ja z kolei jestem po styczniowym poronieniu, podczytuję Twój pamiętnik 😉 Nie dostałam jeszcze miesiączki, ale mój lekarz w czwartek powiedział, że najbliższe trzy cykle mogą być zupełnie inne niż "normalne", żebym nie przejmowała się plamieniami i brudzeniem, bo organizm wraca do swojego pierwotnego stanu i potrzebuje czasu. Mam po prostu nadal mierzyć temp. i obserwować.
    Czarne niebo, spróbuj jakoś załagodzić sytuację że swoim ukochanym. Po takich trudnych doświadczeniach nie powinniście mieć dużo cichych dni. 😉 Szkoda czasu. Ja to już jestem "stara" I wszystko w tych kategoriach mierzę. Wiesz, żałowałabym straconego miesiąca. Zwłaszcza, że mam cykle 34-35 dni

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂,
    wybaczcie, że tak się wbijam w środek rozmowy o krzywej cukrowej 🙈. Wy mnie nie znacie ale ja Was znam już od miesiąca. Taka ze mnie cicha czytelniczka 🙈, bo czytam ten wątek (i inne "po poronne") od momentu w którym trafiłam do szpitala na wywołanie poronienia, tj. 10.12.2021, przyczynę macie w stopce... I tak, wiem już od Was, że m.in. ten pierwszy okres "po" może być różny i dlatego mam następujące pytanie: czy miałyście może w tym pierwszym cyklu więcej plamień lub plamienia występujące zaraz po współżyciu?

Zastanawiałam się jeszcze nad ewentualnym oczyszczeniem się macicy, choć powiem Wam, że okres miałam taki jak zawsze. 🤔
    Dzasta ja i Jednorożec miałyśmy plamienia kontaktowe. O ile u Jednorożca to było związane z owu, o tyle u mnie chyba podrażnienia, bo wzięłam globulki, raz odpuściliśmy ♥️ i koniec. W poniedziałek lekarz, więc będę miała 100 proc pewności, że to nic takiego. Co do przyczyn zinternetu, to brałam je z przymrużeniem oka, bo to pierwsze cykle po poronieniu i wszystko jest możliwe. Ale przez chwilę panikowalam, że może rak 🤦

Czarneniebo, moim zdaniem normalne. Miałaś dość długie miesiączki, 5 dni to w porządku. Nie martw się i trzymam kciuki za Was ✊

Aneta, jeśli później będziesz miała problem to w przyszłym tygodniu, ale jeśli masz możliwość to bliżej wizyty.

Ja czekam na owu. Organizm robi mnie w ciula. Dziś temp znowu o 0.1 w dół. Śluz płodny. W sumie w poniedziałek lekarz to będzie najbardziej wiarygodnie bo powie mi, co tam się kluje.

Ja też czytam codziennie ale mam jakieś siano. Od przyszłego wtorku do pracy a ja się boję jeszcze tego wrzucenia na głęboką wodę. Jak sobie radzilyscie na początku? Nie wiem czy już pytałam ale uspokójcie 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 09:46

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dzasta - ja nie mialam takich plamien, ale ja miałam zabieg plus po zabiegu plamilam chyba ponad 3 tyg. To pewnie już tam nic nie zostało.

Czarneniebo- u mnie też miesiączki skąpe teraz. Podejrzewam, że endometrium może być kiepskie, więc może lepiej, że się nie staramy jeszcze 🙄 A co do kłótni, to dużo na Was, a szczególnie na Ciebie spadło w ostatnim czasie. To się często kończy konfliktami, ale mam nadzieję, że uda Wam się dojść do porozumienia.

Nati ja nadal nie wróciłam do pracy po porodzie... I mam takie same obawy jak Ty.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥰
    Niestety ja się do niego pierwsza nie odezwę.. Nie tym razem. 😐
    Z tego co zauważyłam co piszą dziewczyny o powrocie do pracy to strach ma wielkie oczy, jak już się pójdzie to jest okej i nawet lepiej, bo się '' zapomina ''. Trzymam kciuki kochana, Ty na pewno też dasz radę 😘

Kurcze ale tamte były takie same normalne a ta 3 @ w 5 dniu jakąś skąpa.
    A zobaczymy, też idę w pon do gin. Tylko że na nfz, to pewnie mi powie, że wszystko dobrze 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 10:42

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ