X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Aleks11 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Wygląda, że ok bo jakby było źle tobyś miała poza granicami ale podpytaj gdzieś gdzie się tak znają w 100% na tym

Właśnie pytałam, ale nikt mi nie odpowiedział jak narazie. Chyba nk mam za duże:(

• Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Tu macie dziewczyny badania na zespół - razem jest ich 5 tak na przyszłość :)

https://zdrowegeny.pl/badanie-krwi/zespol-antyfosfolipidowy-badanie-przeciwcial-antyfosfolipidowych
    No to ja dokładnie te robiłam. 3 bad ale igg+igm więc 5 wynikow ;)

Aleks dla mnie czarna magia. 😌

Aleks11 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliście krzywe gluk-insul?
    Bo jeszcze nad tym badaniem się zastanawiam. Chociaz samą glukoze, insuline mam w normach i hemoglobine glikolowana tez. To nie wiem czy jest sens 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Bo jeszcze nad tym badaniem się zastanawiam. Chociaz samą glukoze, insuline mam w normach i hemoglobine glikolowana tez. To nie wiem czy jest sens 🤔
    Na tych staraniowych wątkach dziewczyny każde robią, sama nie robiłam bo właśnie HOMA jest w normie.
    Często widzę po wynikach jak gdzieś na grupach dziewczyny wrzucają, że glukoza ok a insulina pod obciążeniem praktycznie każda ma IO...

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w sumie na początku starań, biorę metforminę. Lubi sie własnie wykrzaczać po godz czy po 2. Jak będxziecie robic to koniecznie obie na raz: glukozę i insulinę.

Babulka lubi tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Na tych staraniowych wątkach dziewczyny każde robią, sama nie robiłam bo właśnie HOMA jest w normie.
    Często widzę po wynikach jak gdzieś na grupach dziewczyny wrzucają, że glukoza ok a insulina pod obciążeniem praktycznie każda ma IO...
    No właśnie. Ja na grupie ciagle widze ze wszyscy maja IO 😳 a na czczo wyniki bardzo dobre. Ja homa wrzucalam w jakis kalkulator to mi wyszlo ze w normie. Nue znam się na tym, lekarz tez to ogladal i nic nie mowil. Glukoze mialam wysoka na granicy normy ale obzeralam sie wtedy slodyczami. Zrobilam hemoglobine glikolowana i byla ok, ograniczylam tez wtedy slodycze.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Tony Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, jeśli nie masz pcos, glukozę na czczo i insulinę masz w normie, jesteś szczupła, to mysle, że możesz sobie oszczędzić. Ja raczej nie będę robić.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony no właśnie wszystko to spełniam co napisałaś. Tylko tak sie zdziwilam ze tyle dziewczyn z normalnymi wynikami na czczo, nawet lepszymi niz moje nagle ma insuline w kosmosie po obciążeniu.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jc94 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z PCOS.
    Mialam mega trądzik. Zaczęłam brać inozytol i w tydzień prawie wszystko zeszło. Jestem w połowie cyklu i znowu mnie wysypało.
    Myslalam ze praca jajników się trochę ureguluje i buzia będzie lepiej wyglądać.

Ale bardziej mysle ze to duphaston. Brałam go do miesiączki. Od kiedy go odstawiłam cera zaczęła być w gorszym stanie. Może to niedobór progesteronu?

Macie jakąś wiedzę na ten temat?

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się mało tutaj udzielam bo zwyczajnie nie mam zielonego pojęcia o czym piszecie...
    Nie zdecydowałam się na badania po poronieniu i pewnie dlatego...
    Ale codziennie Was czytam, jestem z Wami sercem ❤

U mnie taka sytuacja - we wtorek moj G. ma mieć badanie nasienia, nie wiem czy do tego dojdzie bo narazie jest przeziebiony i jak mu nie przejdzie to raczej przelozymy (chociaż mam nadzieję że jednak przejdzie). Ja miałam monitorować owu w tym miesiącu ale dostałam informacje zw mój ginekolog ma covida i przez najbliższe 3 tygodnie nie przyjmuje więc nic z tego, a do innego nie chce isc.

Mam zrobić na wizytę ferretyne, B12, żelazo, wapń, witaminę D... Czy lepiej zrobić bliżej wizyty jak coś czy mysliscie że mogę już zrobić w następnym tygodniu?

Suplementuje jak coś witaminę D, i pregna start (gdzie jest witamina B12)

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Ja robiłam glukozę i insulinę na czczo, narazie lekarz powiwiedzial że to wystarczy 🤷‍♀️

Babulka lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja bym zrobiła blizej wizyty, bo jak suplementujesz to za 3 tyg wyniki mogą być lepsze :)

Aneta2506 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks przykro mi, ja niestety sie na tym nie znam.

Anetka bliżej wizyty zrób 😊

Aleks11, Aneta2506 lubią tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Aleks11 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Aleks przykro mi, ja niestety sie na tym nie znam.

Anetka bliżej wizyty zrób 😊

Dziękuję za odpowiedź. Szczerze nie wiem gdzie uderzyć, aby ktoś mi chociaż troszkę rozjaśnił sprawę... dwie bardzo mądre Kobietki co nieco w innym wątku mi podpowiedzialy, ale dalej nie wiem jak postąpić:(

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂,
    wybaczcie, że tak się wbijam w środek rozmowy o krzywej cukrowej 🙈. Wy mnie nie znacie ale ja Was znam już od miesiąca. Taka ze mnie cicha czytelniczka 🙈, bo czytam ten wątek (i inne "po poronne") od momentu w którym trafiłam do szpitala na wywołanie poronienia, tj. 10.12.2021, przyczynę macie w stopce... I tak, wiem już od Was, że m.in. ten pierwszy okres "po" może być różny i dlatego mam następujące pytanie: czy miałyście może w tym pierwszym cyklu więcej plamień lub plamienia występujące zaraz po współżyciu?

Zastanawiałam się jeszcze nad ewentualnym oczyszczeniem się macicy, choć powiem Wam, że okres miałam taki jak zawsze. 🤔

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks poszperaj w innych wątkach głównych kilka stron do tyłu, może jeszcze znajdziesz jakieś informacje. Ja np. tak robiłam o ANA.

Cześć Ultra-Dżasta
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😞😥
    Ja np tydzień przed @ mam plamienia. A nigdy tak nie miałam. Po 💕 nic, czysto.

Wiecie co mi się się stało... Zawsze miałam @ 7 dni i czasami jeszcze z dwa minimalne plamienia

Teraz 3@, 6,7 dzień i już nic. Nie wiem czy to normalne.😥 W poniedziałek idę do gin.

Pokłóciłam się z moim... Luty odpuszczam i pewnie nie tylko luty☹️

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dżasta, ja z kolei jestem po styczniowym poronieniu, podczytuję Twój pamiętnik 😉 Nie dostałam jeszcze miesiączki, ale mój lekarz w czwartek powiedział, że najbliższe trzy cykle mogą być zupełnie inne niż "normalne", żebym nie przejmowała się plamieniami i brudzeniem, bo organizm wraca do swojego pierwotnego stanu i potrzebuje czasu. Mam po prostu nadal mierzyć temp. i obserwować.
    Czarne niebo, spróbuj jakoś załagodzić sytuację że swoim ukochanym. Po takich trudnych doświadczeniach nie powinniście mieć dużo cichych dni. 😉 Szkoda czasu. Ja to już jestem "stara" I wszystko w tych kategoriach mierzę. Wiesz, żałowałabym straconego miesiąca. Zwłaszcza, że mam cykle 34-35 dni

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂,
    wybaczcie, że tak się wbijam w środek rozmowy o krzywej cukrowej 🙈. Wy mnie nie znacie ale ja Was znam już od miesiąca. Taka ze mnie cicha czytelniczka 🙈, bo czytam ten wątek (i inne "po poronne") od momentu w którym trafiłam do szpitala na wywołanie poronienia, tj. 10.12.2021, przyczynę macie w stopce... I tak, wiem już od Was, że m.in. ten pierwszy okres "po" może być różny i dlatego mam następujące pytanie: czy miałyście może w tym pierwszym cyklu więcej plamień lub plamienia występujące zaraz po współżyciu?

Zastanawiałam się jeszcze nad ewentualnym oczyszczeniem się macicy, choć powiem Wam, że okres miałam taki jak zawsze. 🤔
    Dzasta ja i Jednorożec miałyśmy plamienia kontaktowe. O ile u Jednorożca to było związane z owu, o tyle u mnie chyba podrażnienia, bo wzięłam globulki, raz odpuściliśmy ♥️ i koniec. W poniedziałek lekarz, więc będę miała 100 proc pewności, że to nic takiego. Co do przyczyn zinternetu, to brałam je z przymrużeniem oka, bo to pierwsze cykle po poronieniu i wszystko jest możliwe. Ale przez chwilę panikowalam, że może rak 🤦

Czarneniebo, moim zdaniem normalne. Miałaś dość długie miesiączki, 5 dni to w porządku. Nie martw się i trzymam kciuki za Was ✊

Aneta, jeśli później będziesz miała problem to w przyszłym tygodniu, ale jeśli masz możliwość to bliżej wizyty.

Ja czekam na owu. Organizm robi mnie w ciula. Dziś temp znowu o 0.1 w dół. Śluz płodny. W sumie w poniedziałek lekarz to będzie najbardziej wiarygodnie bo powie mi, co tam się kluje.

Ja też czytam codziennie ale mam jakieś siano. Od przyszłego wtorku do pracy a ja się boję jeszcze tego wrzucenia na głęboką wodę. Jak sobie radzilyscie na początku? Nie wiem czy już pytałam ale uspokójcie 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 09:46

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dzasta - ja nie mialam takich plamien, ale ja miałam zabieg plus po zabiegu plamilam chyba ponad 3 tyg. To pewnie już tam nic nie zostało.

Czarneniebo- u mnie też miesiączki skąpe teraz. Podejrzewam, że endometrium może być kiepskie, więc może lepiej, że się nie staramy jeszcze 🙄 A co do kłótni, to dużo na Was, a szczególnie na Ciebie spadło w ostatnim czasie. To się często kończy konfliktami, ale mam nadzieję, że uda Wam się dojść do porozumienia.

Nati ja nadal nie wróciłam do pracy po porodzie... I mam takie same obawy jak Ty.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥰
    Niestety ja się do niego pierwsza nie odezwę.. Nie tym razem. 😐
    Z tego co zauważyłam co piszą dziewczyny o powrocie do pracy to strach ma wielkie oczy, jak już się pójdzie to jest okej i nawet lepiej, bo się '' zapomina ''. Trzymam kciuki kochana, Ty na pewno też dasz radę 😘

Kurcze ale tamte były takie same normalne a ta 3 @ w 5 dniu jakąś skąpa.
    A zobaczymy, też idę w pon do gin. Tylko że na nfz, to pewnie mi powie, że wszystko dobrze 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 10:42

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ