Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Tu macie dziewczyny badania na zespół - razem jest ich 5 tak na przyszłość
https://zdrowegeny.pl/badanie-krwi/zespol-antyfosfolipidowy-badanie-przeciwcial-antyfosfolipidowych
Aleks dla mnie czarna magia. 😌Aleks11 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny robiliście krzywe gluk-insul?
Bo jeszcze nad tym badaniem się zastanawiam. Chociaz samą glukoze, insuline mam w normach i hemoglobine glikolowana tez. To nie wiem czy jest sens 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziewczyny robiliście krzywe gluk-insul?
Bo jeszcze nad tym badaniem się zastanawiam. Chociaz samą glukoze, insuline mam w normach i hemoglobine glikolowana tez. To nie wiem czy jest sens 🤔
Często widzę po wynikach jak gdzieś na grupach dziewczyny wrzucają, że glukoza ok a insulina pod obciążeniem praktycznie każda ma IO... -
Ja robiłam w sumie na początku starań, biorę metforminę. Lubi sie własnie wykrzaczać po godz czy po 2. Jak będxziecie robic to koniecznie obie na raz: glukozę i insulinę.
Babulka lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Blondyna.B wrote:Na tych staraniowych wątkach dziewczyny każde robią, sama nie robiłam bo właśnie HOMA jest w normie.
Często widzę po wynikach jak gdzieś na grupach dziewczyny wrzucają, że glukoza ok a insulina pod obciążeniem praktycznie każda ma IO...
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka, jeśli nie masz pcos, glukozę na czczo i insulinę masz w normie, jesteś szczupła, to mysle, że możesz sobie oszczędzić. Ja raczej nie będę robić.
-
Tony no właśnie wszystko to spełniam co napisałaś. Tylko tak sie zdziwilam ze tyle dziewczyn z normalnymi wynikami na czczo, nawet lepszymi niz moje nagle ma insuline w kosmosie po obciążeniu.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Mam pytanie do dziewczyn z PCOS.
Mialam mega trądzik. Zaczęłam brać inozytol i w tydzień prawie wszystko zeszło. Jestem w połowie cyklu i znowu mnie wysypało.
Myslalam ze praca jajników się trochę ureguluje i buzia będzie lepiej wyglądać.
Ale bardziej mysle ze to duphaston. Brałam go do miesiączki. Od kiedy go odstawiłam cera zaczęła być w gorszym stanie. Może to niedobór progesteronu?
Macie jakąś wiedzę na ten temat?👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Dziewczyny, ja się mało tutaj udzielam bo zwyczajnie nie mam zielonego pojęcia o czym piszecie...
Nie zdecydowałam się na badania po poronieniu i pewnie dlatego...
Ale codziennie Was czytam, jestem z Wami sercem ❤
U mnie taka sytuacja - we wtorek moj G. ma mieć badanie nasienia, nie wiem czy do tego dojdzie bo narazie jest przeziebiony i jak mu nie przejdzie to raczej przelozymy (chociaż mam nadzieję że jednak przejdzie). Ja miałam monitorować owu w tym miesiącu ale dostałam informacje zw mój ginekolog ma covida i przez najbliższe 3 tygodnie nie przyjmuje więc nic z tego, a do innego nie chce isc.
Mam zrobić na wizytę ferretyne, B12, żelazo, wapń, witaminę D... Czy lepiej zrobić bliżej wizyty jak coś czy mysliscie że mogę już zrobić w następnym tygodniu?
Suplementuje jak coś witaminę D, i pregna start (gdzie jest witamina B12)
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Bo jeszcze nad tym badaniem się zastanawiam. Chociaz samą glukoze, insuline mam w normach i hemoglobine glikolowana tez. To nie wiem czy jest sens 🤔
Ja robiłam glukozę i insulinę na czczo, narazie lekarz powiwiedzial że to wystarczy 🤷♀️Babulka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Anetka bliżej wizyty zrób 😊Aleks11, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Aleks przykro mi, ja niestety sie na tym nie znam.
Anetka bliżej wizyty zrób 😊
Dziękuję za odpowiedź. Szczerze nie wiem gdzie uderzyć, aby ktoś mi chociaż troszkę rozjaśnił sprawę... dwie bardzo mądre Kobietki co nieco w innym wątku mi podpowiedzialy, ale dalej nie wiem jak postąpić -
Cześć dziewczyny 🙂,
wybaczcie, że tak się wbijam w środek rozmowy o krzywej cukrowej 🙈. Wy mnie nie znacie ale ja Was znam już od miesiąca. Taka ze mnie cicha czytelniczka 🙈, bo czytam ten wątek (i inne "po poronne") od momentu w którym trafiłam do szpitala na wywołanie poronienia, tj. 10.12.2021, przyczynę macie w stopce... I tak, wiem już od Was, że m.in. ten pierwszy okres "po" może być różny i dlatego mam następujące pytanie: czy miałyście może w tym pierwszym cyklu więcej plamień lub plamienia występujące zaraz po współżyciu?
Zastanawiałam się jeszcze nad ewentualnym oczyszczeniem się macicy, choć powiem Wam, że okres miałam taki jak zawsze. 🤔
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Aleks poszperaj w innych wątkach głównych kilka stron do tyłu, może jeszcze znajdziesz jakieś informacje. Ja np. tak robiłam o ANA.
Cześć Ultra-Dżasta
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😞😥
Ja np tydzień przed @ mam plamienia. A nigdy tak nie miałam. Po 💕 nic, czysto.
Wiecie co mi się się stało... Zawsze miałam @ 7 dni i czasami jeszcze z dwa minimalne plamienia
Teraz 3@, 6,7 dzień i już nic. Nie wiem czy to normalne.😥 W poniedziałek idę do gin.
Pokłóciłam się z moim... Luty odpuszczam i pewnie nie tylko luty☹️ -
Cześć Dżasta, ja z kolei jestem po styczniowym poronieniu, podczytuję Twój pamiętnik 😉 Nie dostałam jeszcze miesiączki, ale mój lekarz w czwartek powiedział, że najbliższe trzy cykle mogą być zupełnie inne niż "normalne", żebym nie przejmowała się plamieniami i brudzeniem, bo organizm wraca do swojego pierwotnego stanu i potrzebuje czasu. Mam po prostu nadal mierzyć temp. i obserwować.
Czarne niebo, spróbuj jakoś załagodzić sytuację że swoim ukochanym. Po takich trudnych doświadczeniach nie powinniście mieć dużo cichych dni. 😉 Szkoda czasu. Ja to już jestem "stara" I wszystko w tych kategoriach mierzę. Wiesz, żałowałabym straconego miesiąca. Zwłaszcza, że mam cykle 34-35 dni -
Ultra-Dżasta wrote:Cześć dziewczyny 🙂,
wybaczcie, że tak się wbijam w środek rozmowy o krzywej cukrowej 🙈. Wy mnie nie znacie ale ja Was znam już od miesiąca. Taka ze mnie cicha czytelniczka 🙈, bo czytam ten wątek (i inne "po poronne") od momentu w którym trafiłam do szpitala na wywołanie poronienia, tj. 10.12.2021, przyczynę macie w stopce... I tak, wiem już od Was, że m.in. ten pierwszy okres "po" może być różny i dlatego mam następujące pytanie: czy miałyście może w tym pierwszym cyklu więcej plamień lub plamienia występujące zaraz po współżyciu?
Zastanawiałam się jeszcze nad ewentualnym oczyszczeniem się macicy, choć powiem Wam, że okres miałam taki jak zawsze. 🤔
Czarneniebo, moim zdaniem normalne. Miałaś dość długie miesiączki, 5 dni to w porządku. Nie martw się i trzymam kciuki za Was ✊
Aneta, jeśli później będziesz miała problem to w przyszłym tygodniu, ale jeśli masz możliwość to bliżej wizyty.
Ja czekam na owu. Organizm robi mnie w ciula. Dziś temp znowu o 0.1 w dół. Śluz płodny. W sumie w poniedziałek lekarz to będzie najbardziej wiarygodnie bo powie mi, co tam się kluje.
Ja też czytam codziennie ale mam jakieś siano. Od przyszłego wtorku do pracy a ja się boję jeszcze tego wrzucenia na głęboką wodę. Jak sobie radzilyscie na początku? Nie wiem czy już pytałam ale uspokójcie 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 09:46
-
Ultra-Dzasta - ja nie mialam takich plamien, ale ja miałam zabieg plus po zabiegu plamilam chyba ponad 3 tyg. To pewnie już tam nic nie zostało.
Czarneniebo- u mnie też miesiączki skąpe teraz. Podejrzewam, że endometrium może być kiepskie, więc może lepiej, że się nie staramy jeszcze 🙄 A co do kłótni, to dużo na Was, a szczególnie na Ciebie spadło w ostatnim czasie. To się często kończy konfliktami, ale mam nadzieję, że uda Wam się dojść do porozumienia.
Nati ja nadal nie wróciłam do pracy po porodzie... I mam takie same obawy jak Ty.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dzięki dziewczyny 🥰
Niestety ja się do niego pierwsza nie odezwę.. Nie tym razem. 😐
Z tego co zauważyłam co piszą dziewczyny o powrocie do pracy to strach ma wielkie oczy, jak już się pójdzie to jest okej i nawet lepiej, bo się '' zapomina ''. Trzymam kciuki kochana, Ty na pewno też dasz radę 😘
Kurcze ale tamte były takie same normalne a ta 3 @ w 5 dniu jakąś skąpa.
A zobaczymy, też idę w pon do gin. Tylko że na nfz, to pewnie mi powie, że wszystko dobrze 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 10:42