X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy będziemy się starać. Wyjdzie to wyjdzie, nie to nie. A na pewno nie będę testować przed terminem @.
    Za 1 ciaza po prostu się nie zabezpieczalismy, test zrobilam jak spoznil mi sie okres.
    Za 2 razem starania, celowanie w plodne, testy, nerwy, bez sensu. Nigdy więcej. 😉

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Muszę Wam napisać, że jest u mnie pierwsza dobra wiadomość po poronieniu!

Tsh spadło z ponad 2.4 do 1.2
    A prolaktyna z 60 jednostek do 2.25

W poniedziałek mam lekarza więc dowiem się czy była owulacja. Od dwóch dni kłuje mnie lewy jajnik.

Rena87, Tony, czarneniebo, Ultra-Dżasta, Blondyna.B, Ivanka93, Aneta2506 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc fantastyczna wiadomość 😍

Jc94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja nawet nie wiem czy będziemy się starać. Wyjdzie to wyjdzie, nie to nie. A na pewno nie będę testować przed terminem @.
    Za 1 ciaza po prostu się nie zabezpieczalismy, test zrobilam jak spoznil mi sie okres.
    Za 2 razem starania, celowanie w plodne, testy, nerwy, bez sensu. Nigdy więcej. 😉
    Ja niestety będę mogła w ogóle zacząć myślenie o staraniu dopiero w maju, bo mój mąż wyjeżdża, więc mam dużo czasu... Niby zostaje nam jeszcze marzec, ale wtedy nie miną te 3 miesiące, o których mówią lekarze.

• Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    Dziewczyny! Muszę Wam napisać, że jest u mnie pierwsza dobra wiadomość po poronieniu!

W poniedziałek mam lekarza więc dowiem się czy była owulacja. Od dwóch dni kłuje mnie lewy jajnik.
    Super wiadomości! 🙂

Jc94 lubi tę wiadomość

• Jc94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Ja niestety będę mogła w ogóle zacząć myślenie o staraniu dopiero w maju, bo mój mąż wyjeżdża, więc mam dużo czasu... Niby zostaje nam jeszcze marzec, ale wtedy nie miną te 3 miesiące, o których mówią lekarze.

Ale za to jak wróci to wiesz co się będzie dziać po takim czasie?! 😈💗

Rena87 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 94

🧔 92

🥳 Październik 2021 - ⏸️
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he 😄 Wtedy to koniecznie w pierwszym cyklu i bliźniaki 🤦‍♀️ 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 16:55

Babulka lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc, dobre wieści ☺!

My też czekamy 3 cykle, czyli marzec-kwiecień pewnie zaczniemy ale to też bez żadnego musu i test koniecznie przy spóźniającym się okresie 😅. W międzyczasie diagnostyka, dieta itd., jak się uda to super, ale też bez żadnej euforii do 12 tygodnia a jak już to będzie ona ograniczona 😉.

Jc94, Rena87 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie diety stosujecie?
    U mnie z tym ciężko bo póki co mieszkamy z mama i ona rządzi w kuchni :/ byle do wiosny :)

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 94

🧔 92

🥳 Październik 2021 - ⏸️
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny na swoim doświadczeniu, że takie odczekanie jest bardzo przydatne ☺️
    Wtedy od razu zaszłam w ciążę mimo, że czekałam z niecierpliwością na te starania to chyba przez ten czas sobie po prostu wszystko uporządkowałam.
    Teraz od razu zaczęliśmy ale dopiero teraz czuję się zupełnie gotowa mimo, że próbowaliśmy

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Wiem dziewczyny na swoim doświadczeniu, że takie odczekanie jest bardzo przydatne ☺️
    Wtedy od razu zaszłam w ciążę mimo, że czekałam z niecierpliwością na te starania to chyba przez ten czas sobie po prostu wszystko uporządkowałam.
    Teraz od razu zaczęliśmy ale dopiero teraz czuję się zupełnie gotowa mimo, że próbowaliśmy
    Wierzę, że Wasze marzenie wkrótce się spełni. 🙂Zazdroszczę spokoju i uporządkowanego stanu umysłu. Przede mną jeszcze długa droga, ale będę Was, dziewczyny wszystkie podglądała i podczytywałam, jak kiedyś na miesięcznych wątkach. Kibicuję każdej z osobna 😊 Chciałam, żebyśmy za jakiś czas mogły spotkać się na jakimś fajnym wątku i wymienić zdjęciami naszych tęczowych dzieci, które gdzieś na nas czekają i które urodzimy pełne wzruszenia. Ech, rozmarzyłam się 🌞

czarneniebo, Blondyna.B, Babulka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 Dla mnie najgorszy był pierwszy miesiąc, a później jakoś to leciało...

Ach wyobraziłam sobie to.... Mam nadzieję, że tak będzie ❤️🥰🥰

Rena87 lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Wierzę, że Wasze marzenie wkrótce się spełni. 🙂Zazdroszczę spokoju i uporządkowanego stanu umysłu. Przede mną jeszcze długa droga, ale będę Was, dziewczyny wszystkie podglądała i podczytywałam, jak kiedyś na miesięcznych wątkach. Kibicuję każdej z osobna 😊 Chciałam, żebyśmy za jakiś czas mogły spotkać się na jakimś fajnym wątku i wymienić zdjęciami naszych tęczowych dzieci, które gdzieś na nas czekają i które urodzimy pełne wzruszenia. Ech, rozmarzyłam się 🌞
    Myślę, że ten wątek też w końcu taki będzie albo jakaś kontynuacja go jako dla tych z ⏸️ 😍

Rena87, czarneniebo lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Myślę, że ten wątek też w końcu taki będzie albo jakaś kontynuacja go jako dla tych z ⏸️ 😍
    Ja tak somo myślę, że po ciężkich doświadczeniach będziemy mieć szczęśliwy wątek i szczęśliwe opowieści.
    Ja narazie robie chwike przerwy w staraniach, po poronieniu zdecydowałam sie na zmiane pracy, tocze batalie z szefem żeby mi skrócił okres wypowiedzenia ale jestem na straconej pozycji bo to on jest w prawie i wcale nie musi sie zgodzić na to co ja chce. Wiec conajmniej przez okres próbny chce dać sobie czas na zapoznanie sie z nową firmą, a jak juz bede po okresie probnym wracamy do starań. choć nie gwarantuje że moj plan wypali 😉

Rena87, czarneniebo lubią tę wiadomość

• Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Ja tak somo myślę, że po ciężkich doświadczeniach będziemy mieć szczęśliwy wątek i szczęśliwe opowieści.
    Ja narazie robie chwike przerwy w staraniach, po poronieniu zdecydowałam sie na zmiane pracy, tocze batalie z szefem żeby mi skrócił okres wypowiedzenia ale jestem na straconej pozycji bo to on jest w prawie i wcale nie musi sie zgodzić na to co ja chce. Wiec conajmniej przez okres próbny chce dać sobie czas na zapoznanie sie z nową firmą, a jak juz bede po okresie probnym wracamy do starań. choć nie gwarantuje że moj plan wypali 😉
    Bardzo dobry plan. Zawsze to jakieś nowe doświadczenie i wyzwanie. Zajmiesz czymś głowę, zdobędziesz nowe umiejętności, bo przecież samymi staraniami człowiek żyć nie może. Po 8 latach zmieniłam pracę, choć w moim przypadku było to przymusowe i okazało się, że to była wspaniała zmiana. Znajomi z dawnej pracy musieli użerać się z mobbingującym szefem, a ja byłam wolna. Takiej wolności i świeżego umysłu Ci życzę 🙂

• Tony Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poświęcam ten czas przed kolejnymi staraniami na zadbanie o siebie - zdrowo się odżywiam, nie jem słodyczy w ogóle, ćwiczę, wzmacniam kręgosłup i mięśnie, które mam nadzieję wkrotce będą nosiły wielki brzuch :D bardzo dużo pracuje, ale lada moment jedziemy na urlop do Hiszpanii naładować baterie. Za miesiąc wznawiamy starania, ale podobnie jak większość z was, na luzie :)

Ultra-Dżasta, Rena87 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plotek w pracy, zauważyłam, że ludzie boją się rozmawiać o poronieniu i udają, że nie ma tematu, nie pytają. Ja powiedziałam jednej dziewczynie i plotka się rozeszła, więc nikt więcej mnie o nic nie pytał, nikt też nie starał się być na siłę współczujący itp, po prostu nie ma tematu. Mi z tym na rękę.

Ostatnio jedna starsza pracownica, jak zobaczyła że pobieram sobie krew na badania (pracuje w szpitalu), podeszła do mnie i pyta się z niekrytą radością, czy "zaciążylam". Odpowiedziałam wprost, że poroniłam. Kobieta się tak zmieszała, zaczęła przepraszasz, było jej mega głupio... Ale mnie przytuliła i powiedziała, że ona też w młodości poroniła, a teraz ma piątkę wnuków :)

Rena87 lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:

Takie wiadomości to ja lubię 😊😊😊

Jc94 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 😉
    Jc94 wrote:
    A jakie diety stosujecie?
    U mnie z tym ciężko bo póki co mieszkamy z mama i ona rządzi w kuchni :/ byle do wiosny :)

U nas króluje dieta bezglutenowa - mąż ma dietę w 98% (te 2% to na słodycze) a ja tak może w 50-60%, bo jednak wszystko z mąka pszenną smakuje lepiej. 😂 Sami sobie robimy chleby z mąki gryczanej - te są bardzo smaczne i mocno zapychają. Problemy pojawiają się podczas robienia ciasta z tychże mąk 😖, wszystko pęka. Dopiero się uczę funkcjonowania w tym temacie ale jest ciężko. 😅

Jc94 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Co do plotek w pracy, zauważyłam, że ludzie boją się rozmawiać o poronieniu i udają, że nie ma tematu, nie pytają. Ja powiedziałam jednej dziewczynie i plotka się rozeszła, więc nikt więcej mnie o nic nie pytał, nikt też nie starał się być na siłę współczujący itp, po prostu nie ma tematu. Mi z tym na rękę.

Ostatnio jedna starsza pracownica, jak zobaczyła że pobieram sobie krew na badania (pracuje w szpitalu), podeszła do mnie i pyta się z niekrytą radością, czy "zaciążylam". Odpowiedziałam wprost, że poroniłam. Kobieta się tak zmieszała, zaczęła przepraszasz, było jej mega głupio... Ale mnie przytuliła i powiedziała, że ona też w młodości poroniła, a teraz ma piątkę wnuków :)
    Mam wrażenie (nie wiem jak Wy), że kobiet, które poroniły jest niesamowicie dużo! Sama naliczyłam dwadzieścia wśród znajomych i rodziny, a przecież o większości przypadków kobiety nie mówią, więc na pewno jest ich dużo więcej. To temat tabu, ciągle bombarduje się nas informacjami o zdrowych, radosnych ciążach, płaskich brzuszkach po porodach, a o tym nie wspomina się nawet słowem. Gdyby młode dziewczyny wiedziały od samego początku, że nie każda ciąża kończy się porodem, że poronienie to strata, która zdarza się naprawdę często i nie przekreśla marzeń o macierzyństwie, byłoby łatwiej. I nie chodzi o straszenie, tylko poczucie, że nie jest się w tym osamotnionym, gdyby poszło coś nie tak.

Ostatnio na rozmawiałam że swoim lekarzem, jak często się zdarzają takie przypadki, jak mój, to powiedział, że przynajmniej raz w tygodniu ma taką wizytę.

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ