Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Rena87 żałośnie śmieszna sytuacja..współczuje.
Wydasz 250 zł i jeszcze wyjdziesz niezadowolona to jest masakra. Może dla Nich 250 zł już nie robi wrażenia?..
-
Rena87, tak jak napisałaś - wkrótce leczenie będzie dostępne dla ludzi, którzy zarabiają krocie. I to jest mega smutne. Mój też się podniósł na 250 zł, niby 50 zł no ale jak któraś z Was wyżej napisała - 2 wizyty w ciąży to 500 zł/miesiąc. Dodając różne kontrolne badania to może wyjść łącznie mniej-więcej (bardziej więcej ) 800 zł i to jest już wg mnie sporo. A z drugiej strony - jak nie wydać takiej kwoty i nie mieć pewności, że wszystko ok z nami i dzieckiem? No właśnie...
Rena87 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Rena tak usłyszałam kiedyś od endokrynologa. Że na wyniki tarczycy mi spojrzy jak dopłacę 😂 No sorry ale jak idę na wizytę, to płacę za nią a nie, że za coś co sama zleciła mam jeszcze dopłacać dodatkowo. Dla mnie to wyłudzanie, cena powinna być podana od razu.
Wiecie prawda jest taka, że większość ciąż nie wymaga jakiegoś nie wiadomo jakiego lekarza i wizyt 2x w miesiącu. Normalnie sie chodzi raz na miesiąc i tyle. To tylko po przejściach i ze schorzeniami różnymi jest taki problem, bo nfz nie oferuje nam praktycznie nic 😏 Ale tak jest na całym świecie, ciąże są prowadzone przez położne. W UK się nawet usg nie robi poza tymi prenatalnymi, czyli chyba 3 usg na całą ciąże. Lekarz wkracza dopiero jak coś jest nie tak.
I sprawdzałam, mają lepsze statystyki martwych urodzeń niż my, gdzie większość pacjentek chodzi prywatnie a wszystkie ciąże są prowadzone przez ginekologów. 🤷♀️Jc94, Rena87 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A u mnie 12 dc i pojawia się cienka druga kreska na owulaku 😉 Także coś tam się rusza, zobaczymy.
Jc94, Ultra-Dżasta, Nati94, Ani0nka, Aneta2506, Rena87, Pomarańcza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A u mnie 12 dc i pojawia się cienka druga kreska na owulaku 😉 Także coś tam się rusza, zobaczymy.
-
Babulka wrote:Rena tak usłyszałam kiedyś od endokrynologa. Że na wyniki tarczycy mi spojrzy jak dopłacę 😂 No sorry ale jak idę na wizytę, to płacę za nią a nie, że za coś co sama zleciła mam jeszcze dopłacać dodatkowo. Dla mnie to wyłudzanie, cena powinna być podana od razu.
Wiecie prawda jest taka, że większość ciąż nie wymaga jakiegoś nie wiadomo jakiego lekarza i wizyt 2x w miesiącu. Normalnie sie chodzi raz na miesiąc i tyle. To tylko po przejściach i ze schorzeniami różnymi jest taki problem, bo nfz nie oferuje nam praktycznie nic 😏 Ale tak jest na całym świecie, ciąże są prowadzone przez położne. W UK się nawet usg nie robi poza tymi prenatalnymi, czyli chyba 3 usg na całą ciąże. Lekarz wkracza dopiero jak coś jest nie tak.
I sprawdzałam, mają lepsze statystyki martwych urodzeń niż my, gdzie większość pacjentek chodzi prywatnie a wszystkie ciąże są prowadzone przez ginekologów. 🤷♀️
Straszne. My to jesteśmy daleko za innymi krajami
Tak samo jak u nas wyglada poród. Kładź się i leż. Mało który szpital ma super sale porodowe z wieloma dostępnymi przyrządami do innych pozycji. Oraz nacinanie krocza. U nas statystyki tez są kiepskie.Babulka lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Blondyna.B wrote:Działacie w tym miesiącu już? ☺️
Także na luzie. Ale stwierdziłam, że szansę na to, że zajdę w 1 cyklu są tak małe w moim wieku, że nie ma sensu się przejmować tymi dwoma pęcherzykami. I nie jest powiedziane, że oba wypuszczą komórkę.
Jc a to u mnie w mieście chyba każdy szpital ma sale, że można rodzić w różnych pozycjach. U mnie to i tak nic nie dawało, te wszystkie bajery na sali, bo ja musiałam chodzić podczas porodu, bo inaczej dostawałam p.dolca. Nie mogłam w miejscu ustać. Także mi wystarczył długi korytarz 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 14:56
Ultra-Dżasta, Ani0nka lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Jak będzie nastrój to tak Jak nie to nie U nas jeszcze musi skrzat pójść spać a ona wyczuwa kiedy ja mam owulkę i wtedy do 1 lata 😂 A gonienie do nocy za dwulatkiem to taka naturalna antykoncepcja 😆
Także na luzie. Ale stwierdziłam, że szansę na to, że zajdę w 1 cyklu są tak małe w moim wieku, że nie ma sensu się przejmować tymi dwoma pęcherzykami. I nie jest powiedziane, że oba wypuszczą komórkę.
Jc a to u mnie w mieście chyba każdy szpital ma sale, że można rodzić w różnych pozycjach. U mnie to i tak nic nie dawało, te wszystkie bajery na sali, bo ja musiałam chodzić podczas porodu, bo inaczej dostawałam p.dolca. Nie mogłam w miejscu ustać. Także mi wystarczył długi korytarz 🤣
To pocieszające😜 według ankietowanych korytarz jest the Best! 😜
Ale powiem Wam że mój paniczny strach przed porodem zamienił się w strach że nie będzie dziecka. Już nawet sobie dam zęba wyrwać dla tego cudu!
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Dziewczyny kiedy po poronieniu dostałyście okres? Poronilam w sobotę, dzisiaj byłam na usg kontrolnym. Usg czyste z endometrium się zmniejszyło. Beta doszła do 900 i zaczęła spadać. Lekarz mówił że czekać na okres i mogę się znowu starać.Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Meggi110818 przykro mi ☹️ ja dostałam po
5 tyg od poronienia/4 tyg od zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 15:19
-
Ultra-Dżasta wrote:Rena87, tak jak napisałaś - wkrótce leczenie będzie dostępne dla ludzi, którzy zarabiają krocie. I to jest mega smutne. Mój też się podniósł na 250 zł, niby 50 zł no ale jak któraś z Was wyżej napisała - 2 wizyty w ciąży to 500 zł/miesiąc. Dodając różne kontrolne badania to może wyjść łącznie mniej-więcej (bardziej więcej ) 800 zł i to jest już wg mnie sporo. A z drugiej strony - jak nie wydać takiej kwoty i nie mieć pewności, że wszystko ok z nami i dzieckiem? No właśnie...
Współczuję bardzo szwagierce... Niestety, żeby znaleźć lekarza odpowiedniego trzeba się trochę nachodzić, a często niestety bywa właśnie tak że jak lekarz dobry to i terminy odległe i ciężko załapać się na prowadzenie ciąży ..
Mój lekarz też bierze 250 zł (w tym badanie USG + cytologia raz na pół roku+ badanie piersi) bez cytologi chyba 210 zł.
Ja w ciąży zrobiłam tak że chodziłam cały czas do mojego lekarza, ale również zapisałam się do innego na NFZ i dostałam wyniki do zrobienia właśnie na NFZ kilka stow w kieszeni.. - zawsze coś..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Meggi110818 wrote:Dziewczyny kiedy po poronieniu dostałyście okres? Poronilam w sobotę, dzisiaj byłam na usg kontrolnym. Usg czyste z endometrium się zmniejszyło. Beta doszła do 900 i zaczęła spadać. Lekarz mówił że czekać na okres i mogę się znowu starać.
Przykro mi z powodu Twojej straty 😒
Ja po lyzeczkowaniu dostałam dokładnie po 22 dniach...Rena87 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Aneta2506, Rena87 lubią tę wiadomość
-
Jc94 wrote:To pocieszające😜 według ankietowanych korytarz jest the Best! 😜
Ale powiem Wam że mój paniczny strach przed porodem zamienił się w strach że nie będzie dziecka. Już nawet sobie dam zęba wyrwać dla tego cudu!
Oby szybko ta ciąża Ci wynagrodziła te męczarnie ☺2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Meggi przykro mi, że tego doświadczyłaś Ja dostałam okres po 30-kilku dniach. Chyba 33. Ogólnie powinien pojawić się do 6 tygodni po.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Lekarz też człowiek, i z nimi też niestety bywa różnie - wielu się angażuje i chce pomóc, ale są tacy którzy rzeczywiście wydaje się że chodzi im tylko o kasę (choć wg mnie jest dużo więcej łatwiejszych sposobów na zarobienia większych pieniędzy, niz bycie lekarzem).
Moja ginekolog gdy poroniłam i były konieczne wizyty co kilka dni, to nie brała ode mnie pieniędzy, umawiała mnie poza kolejką. Także akurat super trafiłam Ale to co opisujecie, że USG i ani słowa to już jakiś dramat 🤦
Co do stawek - niestety wszystko drożeje, dlatego i lekarze podnoszą stawki. Po odliczeniu podatków w nowym ładzie i rachunków to prawdopodobnie lekarz na tym nie zarobi.
Babulka lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Dziewczyny kiedy po poronieniu dostałyście okres? Poronilam w sobotę, dzisiaj byłam na usg kontrolnym. Usg czyste z endometrium się zmniejszyło. Beta doszła do 900 i zaczęła spadać. Lekarz mówił że czekać na okres i mogę się znowu starać.
Ja jakoś dwa tygodnie po z tym że moje poronienie trwało ok miesiąca. Potem szybko przyszedł okres. Po nim szybko (22 dni) następny.
Chcialam się starać w styczniu ale organizm widocznie chciał odpocząć.
Teraz już wszystko jest dobrze i wróciliśmy do gry.Ani0nka lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Babulka wrote:Ja też się boję porodu, szczególnie, że już jeden przeszłam, ale nie doradzę, bo moją jedyną skuteczną metodą było całkowite wyparcie, że będę rodzić do co najmniej 30tc. 🙈 Teraz też w ogóle o tym nie myślę.
Oby szybko ta ciąża Ci wynagrodziła te męczarnie ☺
Dziękuję! Ruszyliśmy z kopyta ze staraniami 🥳
Trzeba sobie powtarzać że nasze ciało jest do tego stworzone i wie co robicAni0nka, Babulka lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Ja miałam długie cykle wiec pewnie dopiero za 6 tyg dostanę okresu. No ale ja jeszcze się złuszczam to w sumie jak okres