X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra ja byłam latem w zaawansowanej ciąży i były kosmiczne upały i to rzeczywiście jest problem. Ale szczerze jest to pikuś przy naszych problemach ;)

Ani0nka lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ludzie z grudnia też są spoko. Jestem (mam nadzieję) tego przykładem. 🤣 Ale rozumiem takie planowanie, sama jak zaczęłam z mężem rozmawiać o potencjałem potomstwie, to mówiłam, że najlepiej celować w początek roku. Po stracie jednak już mi wszystko jedno, byleby się urodziło żywe i względnie zdrowe.

Ja poroniłam w dniu urodzin mojego siostrzeńca i jednocześnie chrześniaka. Podwójnie mnie to zabolało, bo dla mojej siostry to taka szczęśliwa data, a dla mnie najgorszy dzień w życiu... 😞

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że każda z nas tutaj po przejściach już inaczej podchodzi do tego całego planowania, miesiąc stał się nieistotny, a jedyne o co się modlimy(prosimy) to zdrowa ciąża. Wszystko inne nie ma juz znaczenia. Pamiętam jak jeszcze ponad rok temu, zaczynaliśmy starania i i mówiłam w tym miesiącu nie probujemy bo termin wyjdzie na maj, a córka będzie mieć komunie więc odpada, potem znowu coś… i tak człowiek wybierał, łudził się, że coś może zaplanować, niestety dzisiaj wiem, że los jest przewrotny i moje podejście zmieniło się o 180 stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 13:31

Ultra-Dżasta, Akataa, Ani0nka lubią tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka masz rację.

Napiszę Wam z własnego doświadczenia (może miałyście podobnie) - fajnie to jest na początku, kiedy nawet człowiek sobie nie wyobraża, co go może spotkać. 🙃 O super, termin na lipiec - myślałam - wezmę brata na chrzestnego, bo on z 24 lipca, może dziecko wytrzyma ten tydzień itd. itp... O kupię taką i sraką zabawkę, o i jeszcze te śliczne śpioszki w misie. A bociek Bolek z biedry wygrał wszystko. 🙃 Wiadomo, zawsze z tyłu głowy jest ta świadomość, że faktycznie, nie wie się do końca czy faktycznie będzie okej ale jakoś się to wypiera, bo akurat dlaczego akurat ma paść na mnie? No właśnie.

Moje błędy - za dużo wybiegania w przyszłość a za mało myślenia o tym co było "teraz".

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza diagnoza...
    Puste jajo, odstawiam wszystkie leki I czekam na poronienie tegoż jaja. Jak dlugo czekałyście na krwawienie i później na okres?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bardzo mi przykro :( a w którym jesteś tygodniu?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które miały torbiele na jajnikach - czy to Was bolało? U mnie 2 dpo a tak mnie nawala jeden jajnjk, że tragedia :/ Chyba pęcherzyk nie pękł i ciśnie :/

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przykro mi bardzo, dziewczyny, które były w podobnej sytuacji na pewno Ci podpowiedzą.

Babulka mnie nawalają jajniki tylko w dniu owulacji ale ja torbieli nigdy nie miałam hmm.

Ja jutro mam kontrole i o dziwo jestem dobrej myśli, tydzień temu byłam pewna ze będę mieć zabieg. A porównując poprzedni tydzień i krwawienie gdzie ubyło mi 7mm i teraz gdy miałam krwawienie podobne to myśle ze już powoli zmierzam ku końcowi i spotkam się z ginem po miesiączce 🤭
    My jednak synka będziemy chować we wspólnej mogile z innymi takimi dzieciaczkami, w piątek będzie msza na cmentarzu :( jutro w kwiaciarni zamówię mała wiązankę i kupię jakiś piękny duży aniołkowy znicz. Masz wziął urlop okolicznościowy :/ powiem Wam ze on chyba bardziej nie umie sobie poradzić niż ja. Nie umiem za bardzo mu pomoc a na terapie on iść nie chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 15:34

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mocno przeżywa... Wydaje mi się że podwójnie.

Bardzo się boję co to będzie jak wyjdzie że ma zle plemniki

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka, to może być bardzo trudne dla Was :( Dzień pogrzebu dla nas był straszny.

A co się z nim dzieje, że mówisz, że sobie nie radzi?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Mój też mocno przeżywa... Wydaje mi się że podwójnie.

Bardzo się boję co to będzie jak wyjdzie że ma zle plemniki
    Mój sobie nie radził przy 1 stracie i pomogła mu rozmowa z psychologiem

Karoola, Babulka lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem kiedy będzie pochowane 😥 ale jakoś nie miałam potrzeby takiej informacji.

W ogóle faceci mam wrażenie że często bardzo mocno przeżywają w całkiem inny sposób niż my.

Ani0nka ja się ostatnio po poronieniu bujałam 3 miesiące 😥 trzymam kciuki by u Ciebie było już dobrze.

Teraz też nie mialam łyżeczkowania, mimo że to 14 tyg. I za tydzień mam 23.02 kontrolę, mam nadzieję że nie będę się już tak bujać z tymi kontrolami

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Mój sobie nie radził przy 1 stracie i pomogła mu rozmowa z psychologiem
    Mój się nie da namówić raczej 😥 chociaż my w życiu dużo przeżyliśmy... Każda historia wzmacnia.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Mój się nie da namówić raczej 😥 chociaż my w życiu dużo przeżyliśmy... Każda historia wzmacnia.
    Mój musiał do tego dojrzeć. Nie był na wizycie tylko na czacie rozmawiał z fundacją Ernesta i to go przekonało. Mógł sobie popłakać i nikt tego nie widział i nie słyszał

Karoola lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzialyscie ten ostatni spot/filmik z fundacji Ernesta? Boże jakbym siebie tam widziała. Boże, bardzo chwyta za serce ten film. 😢

Mój to twardziel, który w środku jest cały roztrzakany. Tak bym to ujęła. Dla synka stara się i jest „radosny” ale jak zostajemy sami, bo Alek idzie spać to nie bardzo ma ochotę rozmawiać a zwłaszcza o poronieniu. Ostatanio dużo tez nerwówki było bo myśleliśmy ze mniej będzie „kosztów” pochówku dziecka wr własnym zakresie, ze reszta kasy będzie na badania ale odpuściliśmy temat. Ehh. Dobrze ze wiosna idzie i mam nadzieje ze wszystko się jakoś ułoży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 16:13

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka, wiem o co chodzi. U nas skończyło się to... Kłótnią w aucie. Taką kłótnią, że kłótnią i to w Wigilię. Każde dosłownie wykrzyczało co na sercu leży i od tego momentu jest suuuuper. Nie piszę, że u Was się skończy podobnie. Po prostu już sama nie miałam siły na to wszystko, B. w ogóle nie chciał ze mną rozmawiać. Jakiekolwiek zaczęcie tematu kończyło się jego wyjściem z pokoju. Dawał mi wsparcie, był silny dla mnie ale widziałam jak mu jest źle. Serce dosłownie mi pękało. Plus u nas doszła ta uwielbiana przez wszystkich "magia świąt" na którą my niekoniecznie mieliśmy ochotę. Nie da się uciec w Wigilię od rodziny, kiedy się mieszka z teściami, bo jak to mówią "nie wypada"... Po kłótni mu ulżyło, mi ulżyło i jest tak, jak dawniej. Od tej pory normalnie rozmawiamy o Józiu 😇.

A propo pochówków. Dziś zamontowaliśmy tablicę upamiętniającą nasze dzieciątko. Łzy się nam polały na widok tego aniołka. Zamówiliśmy też Mszę Św. w naszej intencji o dar rodzicielstwa. 🥺 Kończę temat bo mi zaraz znów serce zacznie pękać w szwach. 😭 Mam ostatnio włączoną taką tęsknotę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 16:58

Ani0nka lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny to jest właśnie radzenie sobie... Tą żałobę trzeba przeżyć, ciśnięcie na siłę do przodu nie jest dobre ani zdrowe i to dottczy także mężczyzn. Kobiety kładą duży nacisk na to, że mają być wspierane w tym, jak przeżywają stratę a na facecie jaka jest presja... I nie daj Boże, żeby sobie nie radził a jeszcze musi wspierać kobietę. A on też przecież stracił dziecko. I potrzebuje tyle czasu ile potrzebuje, żeby to przerobić, jeden potrzebuje miesiąca a inny będzie potrzebował roku. Tak samo jak kobiety. Żałoby nie wolno przyspieszać.

Anionka a nie mieliście możliwości sami pochować w grobie dziecka nienarodzonego? My tak zrobilismy. Nie musieliśmy stawiać pomnika, pokrywalismy tylko koszty zwiazane z pochówkiem i kremacją. I zostało nam ok 1700zl z zasilku a w ogóle nie patrzyłam na koszty, żeby było taniej itd.
    Mi jest lepiej, że on tam jest z tymi innymi aniołkami. Zawsze są tam kwiaty, bo co chwila ktoś przynosi. I te inne dzieciaczki z nim. ❤
    Ale ja nie miałam nawet wyboru czy szpital pochowa czy ja, bo szpital uznał, że oni tak wczesnej ciąży nie pochowają, idzie wszystko do bloczka parafinowego i do widzenia. Musiałam im to wyszarpać, żeby w ogóle go pochować. Do tej pory mnie nosi jak to wspominam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 17:10

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jc94 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Dzisiejsza diagnoza...
    Puste jajo, odstawiam wszystkie leki I czekam na poronienie tegoż jaja. Jak dlugo czekałyście na krwawienie i później na okres?

Po odstawieniu leków ponad tydzień.
    Bez wywoltwania, wszystko w domu.
    Dwa dni były mega ciężkie. Skurcze bardzo silne, bardzo skąpe krwawienie. Później skurcze mniejsze. Silne krwawienie u mnie przyszło po 3 tygodniach.
    Bólu nie było ale co godzina zmiana.

U mnie diagnoza w listopadzie.

Koniec krwawienia jakoś pod koniec grudnia i za tydzień okres. Po nim kolejny po 22 dniach.
    Teraz pierwszy cykl starań.

Pamietaj ze jakiej decyzji nie podejmiesz to każda będzie dobra. Trzymaj się mocno i pamiętaj że nam możesz się wygadać

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które miały torbiele na jajnikach - czy to Was bolało? U mnie 2 dpo a tak mnie nawala jeden jajnjk, że tragedia :/ Chyba pęcherzyk nie pękł i ciśnie :/

Dwie torbiele.
    1 - dowiedziałam się dopiero jak nie przyszedł okres
    2 - bóle jak na owulacje jednak pęcherzyk nie pękł
    Czasem mnie pobolewało. Miała prawie 7cm. Miałam nic nie dźwigać. Okres dostałam szybciej. Po juz jej nie było.

Babulka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka a w jaki sposób to zrobiłaś? Jak byliśmy w domu pogrzebowym to tylko można pochować dziecko w oddzielnym grobie np, jakiegoś krewnego lub kupowanie nowego grobu.

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ