X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Blondyna, dalej czekam na Twoje II. 🍀
    A tym cyklu to już chyba nie, chociaż testuję dalej ☺️

Ty zaraz masz wizytę i cały czas o Tobie myślę i trzymam kciuki 🤞❤️

Nati94 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna a wiesz jaka była przyczyną Twoich strat?
    Pytam bo troszkę czuję się w podobnej sytuacji do Ciebie. Zachodzę szybko w ciążę... Jeju tak chciałabym od razu próbować... A jednak boję się strasznie.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Blondyna a wiesz jaka była przyczyną Twoich strat?
    Pytam bo troszkę czuję się w podobnej sytuacji do Ciebie. Zachodzę szybko w ciążę... Jeju tak chciałabym od razu próbować... A jednak boję się strasznie.
    Niestety nie, do tej pory wszystko w normie co robiłam a trochę tych badań zrobiłam. W 1 ciążę zaszłam po ok 1.5 roku ale takich starań, że może 4-5 razy trafiliśmy w okolicy owulacji. 2 i 3 ciąża rzeczywiście szybko poszło a teraz już 4 cykl w którym się staramy od poronienia i też raczej nie wyszło więc to nie reguła ale daje nam czas do maja i wracam do lekarza - może jakaś stymulacja czy drożność jajowodów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 21:11

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    A tym cyklu to już chyba nie, chociaż testuję dalej ☺️

Ty zaraz masz wizytę i cały czas o Tobie myślę i trzymam kciuki 🤞❤️
    Dziękuję ♥️ zapomniałam, że to już pojutrze 🙂 idę po pracy, to szybko zleci do 20. Już musi być ok ☺️

Blondyna.B lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilę melduję się z @ mam nadzieję ostatnia na długo:)

Ani0nka, czarneniebo, Ultra-Dżasta, Pomarańcza lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam 1dpo. Posmarowałam się olejkiem pichtiowym, bo mam jakąś lekką wysypkę a on fajnie odkaża. I nagle mnie olśniło po chwili, że jego nie można stosować w ciąży, więc szybko pod prysznic to zmywać 🤦‍♀️Niby wiem, że nawet jeśli doszło do jakiegokolwiek zapłodnienia, to zarodek jest jeszcze pewnie w jajowodzie albo dopiero wpada do macicy ale już mi się zaczyna. 🙈 I teraz tak co miesiąc 🙆

Ani0nka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś nuda, nawet w pracy nic się nie dzieje 🙃.

czarneniebo - napisałam na priv 😅.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka proszę tu o odliczanie do testowania 🥰

Babulka lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zazdroszczę tym z Was, które już działają w temacie starań. 😄 Mi się kończy druga po poronieniu @, w tym cyklu chciałam jeszcze zrobić cytologię i wymazy na bakterie, miałam się umówić między 10 a 20 dc, ale mój gin nie odpowiada. 😔 Poza tym za tydzień wizyta u endokrynologa, pewnie znowu nic się nie dowiem, poza "no mogłaby by Pani usunąć tę tarczycę". I jeszcze badania krwi, trzeba sprawdzić czy suplementacja działa. No i wtedy (jak wyniki beda ok) może w przyszłym cyklu zaczniemy, czyli pewnie na początku kwietnia, jak będzie owu.

Dziś zamówiłam zapas testów owulacyjnych i ciążowych. Chyba zaczęłam wariować prędzej niż zaczęłam się w ogóle starać. 😅

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję dopiero jak spóźni mi się okres chociaż dzień, więc najprawdopodobniej wcale nie będę testować 😁 Nie jestem fanką testowania i białych testów, wolę dostać okres :) Mniej mnie to dołuje, niż jedna kreska jakoś ;)

Akataa to ile tych testów kupiłaś? 😁

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja testuję dopiero jak spóźni mi się okres chociaż dzień, więc najprawdopodobniej wcale nie będę testować 😁 Nie jestem fanką testowania i białych testów, wolę dostać okres :) Mniej mnie to dołuje, niż jedna kreska jakoś ;)

Akataa to ile tych testów kupiłaś? 😁

Na razie skromnie, 10 owulacyjnych, 5 ciążowych. 😉

Ja od początku się nastawiam na to, że czekam minimum do 31. dnia cyklu, ale kupiłam za wczasu przy okazji tych owulacyjnych, co by mieć dostawę za free. 🧅🤣

Dla mnie nowość, bo ostatnia ciąża była zaskoczeniem, test zrobiłam jakoś w 33 dc, tylko dlatego, że miałam mieć usuwane ósemki tego dnia i coś tak mnie tknęło... No i musiałam odwołać wizytę. 🤭 Owu się musiała nieźle wtedy spóźnić, znając moje szczęście, jak teraz będę chciała w nią trafić, to tak łatwo nie będzie...

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Na razie skromnie, 10 owulacyjnych, 5 ciążowych. 😉

Ja od początku się nastawiam na to, że czekam minimum do 31. dnia cyklu, ale kupiłam za wczasu przy okazji tych owulacyjnych, co by mieć dostawę za free. 🧅🤣

Dla mnie nowość, bo ostatnia ciąża była zaskoczeniem, test zrobiłam jakoś w 33 dc, tylko dlatego, że miałam mieć usuwane ósemki tego dnia i coś tak mnie tknęło... No i musiałam odwołać wizytę. 🤭 Owu się musiała nieźle wtedy spóźnić, znając moje szczęście, jak teraz będę chciała w nią trafić, to tak łatwo nie będzie...
    Ja tak miałam z 1 ciążą, bo to było tak na luzie że nawet nie śledziłam jak się cykl zachowuje i tydzień po terminie @ wyszły 2 grube kreski. Teraz mi łatwiej testować wcześniej i mieć nadzieję, że jutro coś się pojawi niż np testować dzień przed @ albo jak @ nie przyjdzie.

Każdy woli inaczej testować ale na pewno po stracie inne emocje się pojawiają :)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo z tymi emocjami to na pewno masz rację! Ja się trochę boję, że teraz tylko taka twarda jestem, a jak przyjdzie co do czego, to tydzień po owu będę testować dzień w dzień, bo niestety ogólnie w życiu mam tendencje do takiego nakręcania się i brak ni cierpliwości. 😵‍💫

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa ja mam tak samo. Ale właśnie dlatego tym razem postanowiłam z całej siły sobie tego nie robić. Powtarzam sobie, że dziecko przyjdzie kiedy przyjdzie i moja korba na tym punkcie mu nie pomoże a tylko zepsuje mi czas starań. I zepsuje go też mojemu dziecku, bo dzieci zawsze wyczuwają stres czy nieobecność emocjonalną rodzica.
    Dla mnie samo zrobienie testu ciążowego to ogromny stres.
    Dlatego stawiam na sex i relaks 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 15:45

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Akataa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka no i to jest dobre podejście. 😄 Postaram się wziąć przykład jak już zaczniemy działać. 😊

age.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze szybko testowałam... 🙈🙈 Zawsze sobie obiecywałam że w kolejnym cyklu będzie inaczej... Ale No czułam tą ciążę i 10 dpo ciach...

Mam pytanko Blondyna przede wszystkim do Ciebie bo masz więcej niepowodzeń..
    Jak i do dziewczyn po drugim poronieniu... Jak Wasze nastawienie do nowych starań? Nie myślicie od razu, że na pewno historia się powtórzy?
    Po 1 stracie balam się bardzo o ciążę... Ale jednak myślałam że to nie możliwe mieć takiego pecha 2 razy...
    A teraz mam przeświadczenie że tka już będzie zawsze...
    Wiem że jak zacznę badać itp, może troszkę się uspokoję .chociaz ciąże po poronieniu są strasznie ciężkie emocjonalnie.

PS. Genialna Położna - znajoma kazała mieć w dupie zalecenia lekarzy od razu się starać. Nie zastanawiac się....ona poroniła bardzo wiele razy... A właśnie teraz ma pół roczniaka i 11 latke.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Ja zawsze szybko testowałam... 🙈🙈 Zawsze sobie obiecywałam że w kolejnym cyklu będzie inaczej... Ale No czułam tą ciążę i 10 dpo ciach...

Mam pytanko Blondyna przede wszystkim do Ciebie bo masz więcej niepowodzeń..
    Jak i do dziewczyn po drugim poronieniu... Jak Wasze nastawienie do nowych starań? Nie myślicie od razu, że na pewno historia się powtórzy?
    Po 1 stracie balam się bardzo o ciążę... Ale jednak myślałam że to nie możliwe mieć takiego pecha 2 razy...
    A teraz mam przeświadczenie że tka już będzie zawsze...
    Wiem że jak zacznę badać itp, może troszkę się uspokoję .chociaz ciąże po poronieniu są strasznie ciężkie emocjonalnie.

PS. Genialna Położna - znajoma kazała mieć w dupie zalecenia lekarzy od razu się starać. Nie zastanawiac się....ona poroniła bardzo wiele razy... A właśnie teraz ma pół roczniaka i 11 latke.
    Ja mam ciągle pozytywne nastawienie. Strach jest i będzie ale nie można dać się zwariować ☺️

Karoola, Babulka, Nati94, Ani0nka lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    A ja się witam 1dpo. Posmarowałam się olejkiem pichtiowym, bo mam jakąś lekką wysypkę a on fajnie odkaża. I nagle mnie olśniło po chwili, że jego nie można stosować w ciąży, więc szybko pod prysznic to zmywać 🤦‍♀️Niby wiem, że nawet jeśli doszło do jakiegokolwiek zapłodnienia, to zarodek jest jeszcze pewnie w jajowodzie albo dopiero wpada do macicy ale już mi się zaczyna. 🙈 I teraz tak co miesiąc 🙆

To widzę, że jesteśmy na tym samym etapie cyklu, u mnie też dzisiaj 1 dpo 🤗 o ile była ta owulacja w ogóle, bo szczerze się na nią nie nastawiałam, po covidzie tak mi się cykl przesunął, że domniemana owulka wyszła w 20 dc 🤦🏻‍♀️

Tak poza tym witam się z nowymi dziewczynami, bo dawno mnie tu nie było i bardzo mi przykro, że też dołączyłyście do tego wątku.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja też nie wiem do końca, czy była ta owulacja, bo miałam dwa dominujące pęcherzyki i raz mnie jedna strona bolała raz druga, w dzień owulacji i dzień przed nic a dzisiaj znowu jedna kłuje. Więc duża szansa, że przynajmniej jeden się zrobił przerośnięty.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle razy pisałam ale napiszę i dziś..nie cierpię USG. Od października słyszałam same złe wiadomości na USG i znowu włącza się to, co zawsze. Na samą myśl o jutrze mnie mdli. Myślałam, że nastawiłam się dobrze ale chyba nie. Znowu pewnie usłyszę, że ten skrzep tam siedzi. Już jak odpali zdjęcie USG i będzie przybliżał, to będę widzieć i bez jego odpowiedzi.

Ja testuję 9 dpo, zawsze mi tak wychodziły cienie i wiem, że jak ma wyjść to wtedy wyjdzie. Tylko w trzeciej ciąży wyszedł mi cień 10 dpo i skończyło się źle. Nie umiem się nie nakręcać, mam te testy i nie umiem iść się kąpać i nie nasikać. No ale to już po zgodzie od lekarza.
    Jakby się udało i miałabym zgodę, to miałabym termin na listopad. Niby mi to obojętne jaki termin, ale listopad w tym roku dał mi nieźle w kość.

Joana Babulka, trzymam kciuki.🙂

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ