X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna rozumiem :) Ja na razie tej immunologii nie ruszam. Właśnie ze względu na koszta i skomplikowanie. Chyba, że będziemy się długo starać to wtedy temat pewnie wróci.
    U mnie owulaki pomagają na tyle, że okazuje się, że potrafię mieć owulację nawet 2-3 dni przed skokiem temperatury i zwykle w dniu owulacji nie mam już śluzu płodnego 🙃 Także metodą objawowo termiczną to mogłam jedynie potwierdzić, że już po wszystkim a ten owulak ma ten komfort, że pokazuje mi jak dotąd, że jutro będzie owulacja. Dobrze, że jest tyle metod, że dla każdego coś się znajdzie a w ostateczności monitoring, ale to już droga impreza i czasochłonna.

Blondyna.B lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas po walentynkach, już nie mówiąc o korzystaniu z owulki. Córka się wywróciła na chodniku i ma zdarty cały nos, krew nie przestaje lecieć 😭

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka! To "tylko" zdarcie czy niestety coś poważniejszego? 🥺 Kuźwa. Trzymajcie się tam! 🥺😘

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Tony Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niee biedna :( mam nadzieję, że to nic poważnego.
    U nas też bez walentynek, mąż w pracy na całą noc, jedynie ciasto mu zawiozłam.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zdarte ale przez cały nos i boję się, że jej blizna zostanie :(
    Już pod wargą jedną ma 🥴 W takich sytuacjach przechodzi mi przez myśl czy ja się w ogóle nadaję do dwójki dzieci 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka kurcze biedactwo ☹️mam nadzieję, że udało się zatamować krwotok. Daj znać🥺

Ultra super taki wypad... Zazdro 😍
    A pamiętasz o mnie? 😋

Ech te walentynki... mnie mój wkurzył więc niech już minie ten dzień 😐

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już ok, krwotoku nie było tylko po prostu leciało jej ciągle.
    Także tyle mogę powiedzieć jeśli chodzi o starania przy dwulatku 👌😂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Katania22 Nowa

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy dobry wątek wybrałam...liczę, że może mi Coś podpowiecie :) jestem mamą 2 dzieci (6 i 4 lata). Teraz znów się staramy, za mną dwa poronienia samoistne w 5 tyg., jedno w listopadzie, drugie w styczniu. Lekarka stwierdziła, że za szybko jedna ciaza po drugiej....nie zleciła żadnych badań. Na własną rękę zrobiłam na krzepliwośc, przeciwciala przeciwko kardiolipinie i toczeń. Wszystko ok, mogę słabo przyswajac kwas foliowy i b12, bo ertrocytow mam mało...jestem w cyklu po poronieniu, lekarka sprawdziła, wszystko oczyszczone. Nie było owu, bo na prawym jajniku mam przerosniety pecherzyk 28 mm ( utrzymuje się już od kilku cyki). W ciążę zachodzę z owu z lewego. Lekarka dala mi luteine 200 dopochwowo po wizycie w 19dc, żeby ten przerosniety pecherzyk pękł , kazała brać do 28 dc,odstawić i czekac na @...tylko ja mam dziś 25 dc i bol na miesiączkę, plamienie...nie wiem czy odstawiać...dodatkowo cały czas myślę o tym, że może powinnam teraz na początku cyklu zrobić badania hormonalne.. doradźcie proszę, bo nie znam przyczyn tych poronien, lekarz nic nie zleca z badań...tylko chce mi teraz sprawdzic owu...a ja strasznie się boję, ,e jak się uda to znów stracę ta ciaze ...

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka pewnie, że nadajesz. .!!! Przestań myśleć inaczej. Może kup jakąś masc na blizny i nie będzie śladu? Moja mama zawsze nas smarowała maścią ''Cepan'' jak coś się działo. Ja to mam dziwna skórę niekiedy mi nic nie potrzebne i nie ma śladu a czasami staram się jak mogę i pozostają blizny:/

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarneniebo mam na stanie 🙈 Dermatix na blizny i co chwila ktoś w tym domu używa 🙈

A Wy najwyżej walentynki zrobicie sobie w inny dzień jak chłop się poprawi 😉

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katania z odstawieniem luteiny to nie wiem. A co do badań większość z nas na własną rękę niestety robiła :(
    A ile było przerwy między ciążami, że lekarka mówi że za mało?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Katania22 Nowa

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Katania z odstawieniem luteiny to nie wiem. A co do badań większość z nas na własną rękę niestety robiła :(
    A ile było przerwy między ciążami, że lekarka mówi że za mało?

Pierwsze poronienie 30.11.2021 , drugie 21.01.2022...

W listopadzie zrobiłam test w dniu spodziewanej @ i II, od razu plamienia, brałam duphaston ...

Dostałam normalnie @ po poronieniu, jednak trwała ona dlugo 12 dni...nie plamiłam foslownie 3 dni i wtedy musiałam znów zajść w ciążę. Poszłam na wizytę, bo po tych 3 dniach przerwy znów plamienia, a tam pecherzyk z krwiakiem obok...brałam luteine, leżałam, niestety skończyło się tak samo

• Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Katania22 Nowa

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Bardzo mi przykro :(

Jestem pozytywnie nastawiona :) 😀 tak jak Wy liczę, że się uda! Tylko mam poczucie, że muszę działać, badać się itp.

Ani0nka, czarneniebo lubią tę wiadomość

• Katania22 Nowa

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badalyscie dziewczyny pozimy chormonow po poronieniu ?

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Odpuść na razie starania i się przebadaj. Większość z nas robiła trombofilię bo to jedna z najczęstszych przyczyn poronień i podstawowe badania krwi, krzywe glukoza insulina, tarczycowe. Warto chociaż to sprawdzić. Przykro mi, że Cię to spotkało i to dwukrotnie w tak krótkim czasie. Ja poroniłam 4.11 i do tej pory muszę mieć zawieszone starania bo coś malutkiego się nie oczyściło, mam w domu dwie córeczki, wiem co czujesz. Każda z nas jest trochę bezsilna wobec tego, co nas spotyka, chociaż ja już sobie poukładałam wszystko w głowie po tym czasie. Trzymam za Ciebie kciuki

U mnie słabo, trochę mnie rozkłada, gardło boli, migdałek zmieniony zapalnie, jakby miałam czopy ropne, taki wygląd brzydki. Senna jestem okrutnie. Dobrze, że dzieci już prawie śpią.

Babulka, przykro mi, ale nie myśl źle o sobie, dzieci to dzieci, nie chcę już nawet opowiadać ile my przeszliśmy, ale przy drugim jest jakoś łatwiej, bo już wiesz co może sobie zrobić po starszaku🙂 ze starszą często coś się działo a z młodszą rzeczywiście wygrywa doświadczenie i dużo wypadków ,uprzedzam, 🙂 będzie dobrze, oczyszczaj ranę, załóż opatrunek, obserwuj. Jeśli nie jest głęboka, to szybko się zagoi bez śladu ♥️

Czarneniebo, ehh te chłopy. Ściskam

Ultra, zazdro wypadu, odpoczynku, odcięcia. Ja siedziałam w robocie xD

Blondyna, dalej czekam na Twoje II. 🍀

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja ją pilnuję jak taka psychiczna matka, cały dom mamy oklejony, każdy narożnik, śpi na samym materacu bez ramy bo w nocy też jazda. Jeśli ktoś uważa, że najlepszym nauczycielem jest ból i dziecko się po prostu nauczy to zapraszam do mnie 😆
    Zdrowiejcie szybko!

Katania, tak jak Nati pisze. Starania można zacząć dopiero po pozytywnym usg po miesiączce po poronieniu. Szczególnie, że masz już dwa za sobą. Hormony można badać dopiero min 2 mce po poronieniu, najlepiej 3, zanim dojdą do równowagi po ciąży i stracie. Takie podstawy to tarczyca, zespół antyfosfolipidowy, trombofilia, krzywe cukrowe i insulinowe. Po dwóch i krwiaku to nie wiem czy histeroskopia się nie należy, może któraś z dziewczyn jest lepiej zorientowana.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Tylko zdarte ale przez cały nos i boję się, że jej blizna zostanie :(
    Już pod wargą jedną ma 🥴 W takich sytuacjach przechodzi mi przez myśl czy ja się w ogóle nadaję do dwójki dzieci 🙈
    Ja nawet nie wiem jak to przy jednym a można mieć 2 diabełki, 2 aniołki albo pół na pół więc trzeba ryzykować co wyjdzie i dacie radę 🤞😁

Babulka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katania22 wrote:
    Nie wiem, czy dobry wątek wybrałam...liczę, że może mi Coś podpowiecie :) jestem mamą 2 dzieci (6 i 4 lata). Teraz znów się staramy, za mną dwa poronienia samoistne w 5 tyg., jedno w listopadzie, drugie w styczniu. Lekarka stwierdziła, że za szybko jedna ciaza po drugiej....nie zleciła żadnych badań. Na własną rękę zrobiłam na krzepliwośc, przeciwciala przeciwko kardiolipinie i toczeń. Wszystko ok, mogę słabo przyswajac kwas foliowy i b12, bo ertrocytow mam mało...jestem w cyklu po poronieniu, lekarka sprawdziła, wszystko oczyszczone. Nie było owu, bo na prawym jajniku mam przerosniety pecherzyk 28 mm ( utrzymuje się już od kilku cyki). W ciążę zachodzę z owu z lewego. Lekarka dala mi luteine 200 dopochwowo po wizycie w 19dc, żeby ten przerosniety pecherzyk pękł , kazała brać do 28 dc,odstawić i czekac na @...tylko ja mam dziś 25 dc i bol na miesiączkę, plamienie...nie wiem czy odstawiać...dodatkowo cały czas myślę o tym, że może powinnam teraz na początku cyklu zrobić badania hormonalne.. doradźcie proszę, bo nie znam przyczyn tych poronien, lekarz nic nie zleca z badań...tylko chce mi teraz sprawdzic owu...a ja strasznie się boję, ,e jak się uda to znów stracę ta ciaze ...
    Przykro mi 😔
    To była biochemiczna czy już coś było na USG?
    Niestety lekarze bardzo rzadko coś zlecają, uważają że tak wczesne poronienia się zdarzają.
    Jak sama chcesz to tu kilka razy dziewczyny pisały listy badań, które robiłyśmy albo planujemy. Ale hormony trzeba poczekać trochę po ciąży mogą być zakłamane wyniki

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, moje jest wybitne jeśli chodzi o bycie high needem dlatego nie sugerujcie się 😅 Ale nic nie mów o kolejnych dwóch diabełkach w cyklu z dwoma pęcherzykami 🤐😂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ