X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem już po kontroli po zabiegu i jeszcze jeden okres i zielone światełko mamy. Lametta na stymulacje i działamy 😉 Tak się cieszę, że normalnie szok😉 trzymam za Was dziewczynki kciuki😉😉

Babulka, Ani0nka, czarneniebo, Blondyna.B, Nati94, Jc94, Aneta2506, Pomarańcza, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ❤️ Ja nie czekam jeszcze chyba na starania a po prostu czekam na powrót do normalności :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia! :)

Blondyna, Wy się staracie z kubeczkiem, ile czasu producent zaleca go trzymać? Bo ja mam menstruacyjny to wiem, że przy okresie max to jest 12h. Nie wiem czy z nasieniem są jakieś inne ograniczenia 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Powodzenia! :)

Blondyna, Wy się staracie z kubeczkiem, ile czasu producent zaleca go trzymać? Bo ja mam menstruacyjny to wiem, że przy okresie max to jest 12h. Nie wiem czy z nasieniem są jakieś inne ograniczenia 🤔
    Ja mam taki specjalny. Menstruacyjny możesz też tyle samo ale to nie na sensu, max godzina bo do godziny trwa prawidłowe upłynnienie nasienia

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 🌷
    Ja ostatnio zaszłam z tym zwykłym to teraz też spróbuję :)

Blondyna.B lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dzięki 🌷
    Ja ostatnio zaszłam z tym zwykłym to teraz też spróbuję :)
    Ja też za każdym razem z kubeczkiem ☺️ ale tym właśnie"specjalnym" a teraz jakoś nie używałam, bo nie miałam wiary w ten cykl przez tą moją długą chorobę

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu w potencjalną owulację (jak będzie 🙄) nie będę miała możliwości skorzystać, więc jedyna szansa w kubeczku. Ale czekam na marzec bardziej 🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, może będziemy mieć owu w tym samym dniu? Ja jestem przed, ale ciut ciut, czuje że jutro/pojutrze będzie, zazwyczaj mam 14/15dc. W walentynki robimy i za dwa tygodnie sikamy dwie kreski 😁 bardzo bym chciała, żeby się już udało, seksy w walentynki, test tuż przed moimi urodzinami, a narodziny bobo w urodziny męża 🥰 można pofantazjować 😅

jo_ana lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra niech będzie przystaję na to 😂 walentynkowe dzieci 😍
    Widzę, że jedziemy równo z cyklem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 21:37

Pomarańcza, jo_ana lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jc94 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzycie temp podczas starań? Mnie to po owulacji zaczyna denerwowac szczególnie jak temp spada :(
    Owulacja była na 100%. Wskazują na to wszystkie znaki na niebie i ziemi. Zrobiliśmy wszystko co możliwe. Teraz to czekanie:/

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie we wczorajszej panice, że cykl bezowulacyjny. Dziś już chyba pik 😍 Ale wczoraj miałam nerwy straszne, na ciąży natychmiast mi aż tak nie zależy ale wizja jakichś rozwalonych cykli to jednak mnie zdołowała. Widać dużo mi nie trzeba 😖
    https://zapodaj.net/83e625b714f8e.jpg.html

Jc ja nie mierzę bo mi skacze temp i właśnie tylko się denerwuję. Uważam, ze jeśli masz potwierdzoną owulkę, to nie ma najmniejszego sensu mierzyć, jeśli sprawia Ci to jakikolwiek dyskomfort. Dla mnie mierzenie powodowało stres zaraz po przebudzeniu i zrezygnowałam. Tobie testy pewnie nie wychodzą dobrze przy pcos ale może wtedy warto mierzyć tylko do tej potwierdzonej owulacji? A jak monitoring to bym całkiem odpuściła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 12:01

Jc94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem do którego wątku bardziej pasuje... Nie ma jeszcze poronień 2022. Ale ciąża z 2021 więc może tu...
    Wie przywitam się i tu... Jestem po 2 poronieniu (właściwie w trakcie 2 bo w pn idę do szpitala). No i po biochemicznej. Zaczne szukać przyczyny z myślą, że nie poddamy się będziemy kiedyś próbować dalej.

Jakie badania robiłyście od początku?
    Podstawowe już robiłam po pierwszym poronieniu-typu, morfologie, ana1 (tu muszę zrobić kolejne ana, bo nie wyszło idealnie), witaminy, Homocysteina,
    Mam hashimoto w miarę unormowane.

Będę chciała kariotypy, może uda się już na NFZ. Myślę że w pierwszej kolejności też sperme, bo jednak zachodzę w ciążę. Trombofilie chociaż dostawałam już profilaktycznie heparyne i luteinę.

Dodam, że ciąża od początku 2 tyg młodsza, za pierwszym i drugim razem - więc coś poszło od razu nie tak..
    Coś podpowiecie?

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie we wczorajszej panice, że cykl bezowulacyjny. Dziś już chyba pik 😍 Ale wczoraj miałam nerwy straszne, na ciąży natychmiast mi aż tak nie zależy ale wizja jakichś rozwalonych cykli to jednak mnie zdołowała. Widać dużo mi nie trzeba 😖
    https://zapodaj.net/83e625b714f8e.jpg.html

Jc ja nie mierzę bo mi skacze temp i właśnie tylko się denerwuję. Uważam, ze jeśli masz potwierdzoną owulkę, to nie ma najmniejszego sensu mierzyć, jeśli sprawia Ci to jakikolwiek dyskomfort. Dla mnie mierzenie powodowało stres zaraz po przebudzeniu i zrezygnowałam. Tobie testy pewnie nie wychodzą dobrze przy pcos ale może wtedy warto mierzyć tylko do tej potwierdzonej owulacji? A jak monitoring to bym całkiem odpuściła.
    W środę mam kolejna wizyte. Tylko usg zeby mieć pewność że owulacja była. Ale bolały mnie strasznie jajniki, ledwo mogłam chodzić tak ciągnęło. Pik na owulkach był. Śluz był. I tez był zastrzyk. I tem skoczyła.
    Bolą mnie już piersi i schodzi trądzik wiec ruszył progesteron.
    A tem skacze więc może faktycznie dam sobie spokój.

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kompletnie nic Ci nie daje to mierzenie, więc szkoda nerwów :)

Jc94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja już Ci napisałam te badania co ja robiłam, dobry pomysł z tymi kariotypami.
    A co w ANA masz?

Karoola lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    W środę mam kolejna wizyte. Tylko usg zeby mieć pewność że owulacja była. Ale bolały mnie strasznie jajniki, ledwo mogłam chodzić tak ciągnęło. Pik na owulkach był. Śluz był. I tez był zastrzyk. I tem skoczyła.
    Bolą mnie już piersi i schodzi trądzik wiec ruszył progesteron.
    A tem skacze więc może faktycznie dam sobie spokój.
    Ja mierzę temperaturę. Mnie akurat to nie denerwuje i nie dołuje. Wyłączam budzik i dokonuję pomiaru. Trwa to chwilę, więc mogę sobie na pomiar pozwolić. Chwalę sobie ten sposób obserwacji cyklu, ale nie ufam ovu jeśli chodzi o wyznaczanie terminu owulacji. Sama wiem lepiej 😉
    Teraz niestety jestem 37 dni po poronieniu i nie dostałam okresu, nie było owulacji, wykres jest płaski.
    Widzisz, niektóre nie czują się komfortowo, mierząc temperaturę, ja z kolei chwalę sobie ten sposób. Zwłaszcza, że miewam nieregularne cykle. 😌

• Karoola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Karola ja już Ci napisałam te badania co ja robiłam, dobry pomysł z tymi kariotypami.
    A co w ANA masz?
    Właśnie nic szcsegolnego, wyszło mi ana 1:320.obraz świecenia ziarnisty i jaderkowy.
    Nrnp/sm i sm graniczny... Więc jakby bez tragedii... To chwilę przed ciąża robiłam. Wątpię, żeby mogło mieć wpływ...

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Nie wiem do którego wątku bardziej pasuje... Nie ma jeszcze poronień 2022. Ale ciąża z 2021 więc może tu...
    Wie przywitam się i tu... Jestem po 2 poronieniu (właściwie w trakcie 2 bo w pn idę do szpitala). No i po biochemicznej. Zaczne szukać przyczyny z myślą, że nie poddamy się będziemy kiedyś próbować dalej.

Jakie badania robiłyście od początku?
    Podstawowe już robiłam po pierwszym poronieniu-typu, morfologie, ana1 (tu muszę zrobić kolejne ana, bo nie wyszło idealnie), witaminy, Homocysteina,
    Mam hashimoto w miarę unormowane.

Będę chciała kariotypy, może uda się już na NFZ. Myślę że w pierwszej kolejności też sperme, bo jednak zachodzę w ciążę. Trombofilie chociaż dostawałam już profilaktycznie heparyne i luteinę.

Dodam, że ciąża od początku 2 tyg młodsza, za pierwszym i drugim razem - więc coś poszło od razu nie tak..
    Coś podpowiecie?
    Cześć Karoola. Ja też poroniłam już w 2022 roku, w styczniu, ale przycupnęłam tu na wątku i dziewczyny okazały mi dużo wsparcia i życzliwości.

U mnie też ciąża była młodsza względem terminu miesiączki, ale wiedziałam, że miałam wyjątkowo późno owulację- 26 dnia cyklu, więc nie panikowałam. Byłam zatem świadoma, że z USG wyliczy mi inny wiek ciąży. Jeśli wiedziałaś, kiedy doszło do owulacji, to nie zawsze "opóźnienie" rozwoju ciąży wynika z jej wady. Moja córka (mam siedmiolatkę) urodziła się w 42 dniu ciąży, ale do owulacji doszło w 31 dniu cyklu, więc nie panikowałam. To te dwa tygodnie "nadprogramowe", o które na każdym USG była "opóźniona".

Dlatego teraz bardzo pilnuję, żeby znać dokładnie dzień, w którym dochodzi do owulacji (to odnośnie mojego wcześniejszego wpisu o mierzeniu temperatury).

Karoola lubi tę wiadomość

• Karoola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Ja mierzę temperaturę. Mnie akurat to nie denerwuje i nie dołuje. Wyłączam budzik i dokonuję pomiaru. Trwa to chwilę, więc mogę sobie na pomiar pozwolić. Chwalę sobie ten sposób obserwacji cyklu, ale nie ufam ovu jeśli chodzi o wyznaczanie terminu owulacji. Sama wiem lepiej 😉
    Teraz niestety jestem 37 dni po poronieniu i nie dostałam okresu, nie było owulacji, wykres jest płaski.
    Widzisz, niektóre nie czują się komfortowo, mierząc temperaturę, ja z kolei chwalę sobie ten sposób. Zwłaszcza, że miewam nieregularne cykle. 😌
    Mi mierzenie temperatury mega dawało z zachodzeniem w ciążę, jednak nie w tym tkwi mój problem... Myślę że każdy musi dostosować niestety metody do siebie 😥 nie ma złotego srodka

Jc94 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie. Ja podzieliłam się tylko swoim doświadczeniem o dwutygodniowej różnicy w rozwoju ciąży. O badaniach się nie wypowiem, bo nie mam wiedzy i doświadczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 14:16

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ