X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem już po kontroli po zabiegu i jeszcze jeden okres i zielone światełko mamy. Lametta na stymulacje i działamy 😉 Tak się cieszę, że normalnie szok😉 trzymam za Was dziewczynki kciuki😉😉

Babulka, Ani0nka, czarneniebo, Blondyna.B, Nati94, Jc94, Aneta2506, Pomarańcza, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ❤️ Ja nie czekam jeszcze chyba na starania a po prostu czekam na powrót do normalności :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia! :)

Blondyna, Wy się staracie z kubeczkiem, ile czasu producent zaleca go trzymać? Bo ja mam menstruacyjny to wiem, że przy okresie max to jest 12h. Nie wiem czy z nasieniem są jakieś inne ograniczenia 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Powodzenia! :)

Blondyna, Wy się staracie z kubeczkiem, ile czasu producent zaleca go trzymać? Bo ja mam menstruacyjny to wiem, że przy okresie max to jest 12h. Nie wiem czy z nasieniem są jakieś inne ograniczenia 🤔
    Ja mam taki specjalny. Menstruacyjny możesz też tyle samo ale to nie na sensu, max godzina bo do godziny trwa prawidłowe upłynnienie nasienia

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 🌷
    Ja ostatnio zaszłam z tym zwykłym to teraz też spróbuję :)

Blondyna.B lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dzięki 🌷
    Ja ostatnio zaszłam z tym zwykłym to teraz też spróbuję :)
    Ja też za każdym razem z kubeczkiem ☺️ ale tym właśnie"specjalnym" a teraz jakoś nie używałam, bo nie miałam wiary w ten cykl przez tą moją długą chorobę

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu w potencjalną owulację (jak będzie 🙄) nie będę miała możliwości skorzystać, więc jedyna szansa w kubeczku. Ale czekam na marzec bardziej 🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, może będziemy mieć owu w tym samym dniu? Ja jestem przed, ale ciut ciut, czuje że jutro/pojutrze będzie, zazwyczaj mam 14/15dc. W walentynki robimy i za dwa tygodnie sikamy dwie kreski 😁 bardzo bym chciała, żeby się już udało, seksy w walentynki, test tuż przed moimi urodzinami, a narodziny bobo w urodziny męża 🥰 można pofantazjować 😅

jo_ana lubi tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra niech będzie przystaję na to 😂 walentynkowe dzieci 😍
    Widzę, że jedziemy równo z cyklem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 21:37

Pomarańcza, jo_ana lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jc94 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzycie temp podczas starań? Mnie to po owulacji zaczyna denerwowac szczególnie jak temp spada :(
    Owulacja była na 100%. Wskazują na to wszystkie znaki na niebie i ziemi. Zrobiliśmy wszystko co możliwe. Teraz to czekanie:/

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie we wczorajszej panice, że cykl bezowulacyjny. Dziś już chyba pik 😍 Ale wczoraj miałam nerwy straszne, na ciąży natychmiast mi aż tak nie zależy ale wizja jakichś rozwalonych cykli to jednak mnie zdołowała. Widać dużo mi nie trzeba 😖
    https://zapodaj.net/83e625b714f8e.jpg.html

Jc ja nie mierzę bo mi skacze temp i właśnie tylko się denerwuję. Uważam, ze jeśli masz potwierdzoną owulkę, to nie ma najmniejszego sensu mierzyć, jeśli sprawia Ci to jakikolwiek dyskomfort. Dla mnie mierzenie powodowało stres zaraz po przebudzeniu i zrezygnowałam. Tobie testy pewnie nie wychodzą dobrze przy pcos ale może wtedy warto mierzyć tylko do tej potwierdzonej owulacji? A jak monitoring to bym całkiem odpuściła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 12:01

Jc94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem do którego wątku bardziej pasuje... Nie ma jeszcze poronień 2022. Ale ciąża z 2021 więc może tu...
    Wie przywitam się i tu... Jestem po 2 poronieniu (właściwie w trakcie 2 bo w pn idę do szpitala). No i po biochemicznej. Zaczne szukać przyczyny z myślą, że nie poddamy się będziemy kiedyś próbować dalej.

Jakie badania robiłyście od początku?
    Podstawowe już robiłam po pierwszym poronieniu-typu, morfologie, ana1 (tu muszę zrobić kolejne ana, bo nie wyszło idealnie), witaminy, Homocysteina,
    Mam hashimoto w miarę unormowane.

Będę chciała kariotypy, może uda się już na NFZ. Myślę że w pierwszej kolejności też sperme, bo jednak zachodzę w ciążę. Trombofilie chociaż dostawałam już profilaktycznie heparyne i luteinę.

Dodam, że ciąża od początku 2 tyg młodsza, za pierwszym i drugim razem - więc coś poszło od razu nie tak..
    Coś podpowiecie?

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie we wczorajszej panice, że cykl bezowulacyjny. Dziś już chyba pik 😍 Ale wczoraj miałam nerwy straszne, na ciąży natychmiast mi aż tak nie zależy ale wizja jakichś rozwalonych cykli to jednak mnie zdołowała. Widać dużo mi nie trzeba 😖
    https://zapodaj.net/83e625b714f8e.jpg.html

Jc ja nie mierzę bo mi skacze temp i właśnie tylko się denerwuję. Uważam, ze jeśli masz potwierdzoną owulkę, to nie ma najmniejszego sensu mierzyć, jeśli sprawia Ci to jakikolwiek dyskomfort. Dla mnie mierzenie powodowało stres zaraz po przebudzeniu i zrezygnowałam. Tobie testy pewnie nie wychodzą dobrze przy pcos ale może wtedy warto mierzyć tylko do tej potwierdzonej owulacji? A jak monitoring to bym całkiem odpuściła.
    W środę mam kolejna wizyte. Tylko usg zeby mieć pewność że owulacja była. Ale bolały mnie strasznie jajniki, ledwo mogłam chodzić tak ciągnęło. Pik na owulkach był. Śluz był. I tez był zastrzyk. I tem skoczyła.
    Bolą mnie już piersi i schodzi trądzik wiec ruszył progesteron.
    A tem skacze więc może faktycznie dam sobie spokój.

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kompletnie nic Ci nie daje to mierzenie, więc szkoda nerwów :)

Jc94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja już Ci napisałam te badania co ja robiłam, dobry pomysł z tymi kariotypami.
    A co w ANA masz?

Karoola lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    W środę mam kolejna wizyte. Tylko usg zeby mieć pewność że owulacja była. Ale bolały mnie strasznie jajniki, ledwo mogłam chodzić tak ciągnęło. Pik na owulkach był. Śluz był. I tez był zastrzyk. I tem skoczyła.
    Bolą mnie już piersi i schodzi trądzik wiec ruszył progesteron.
    A tem skacze więc może faktycznie dam sobie spokój.
    Ja mierzę temperaturę. Mnie akurat to nie denerwuje i nie dołuje. Wyłączam budzik i dokonuję pomiaru. Trwa to chwilę, więc mogę sobie na pomiar pozwolić. Chwalę sobie ten sposób obserwacji cyklu, ale nie ufam ovu jeśli chodzi o wyznaczanie terminu owulacji. Sama wiem lepiej 😉
    Teraz niestety jestem 37 dni po poronieniu i nie dostałam okresu, nie było owulacji, wykres jest płaski.
    Widzisz, niektóre nie czują się komfortowo, mierząc temperaturę, ja z kolei chwalę sobie ten sposób. Zwłaszcza, że miewam nieregularne cykle. 😌

• Karoola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Karola ja już Ci napisałam te badania co ja robiłam, dobry pomysł z tymi kariotypami.
    A co w ANA masz?
    Właśnie nic szcsegolnego, wyszło mi ana 1:320.obraz świecenia ziarnisty i jaderkowy.
    Nrnp/sm i sm graniczny... Więc jakby bez tragedii... To chwilę przed ciąża robiłam. Wątpię, żeby mogło mieć wpływ...

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Nie wiem do którego wątku bardziej pasuje... Nie ma jeszcze poronień 2022. Ale ciąża z 2021 więc może tu...
    Wie przywitam się i tu... Jestem po 2 poronieniu (właściwie w trakcie 2 bo w pn idę do szpitala). No i po biochemicznej. Zaczne szukać przyczyny z myślą, że nie poddamy się będziemy kiedyś próbować dalej.

Jakie badania robiłyście od początku?
    Podstawowe już robiłam po pierwszym poronieniu-typu, morfologie, ana1 (tu muszę zrobić kolejne ana, bo nie wyszło idealnie), witaminy, Homocysteina,
    Mam hashimoto w miarę unormowane.

Będę chciała kariotypy, może uda się już na NFZ. Myślę że w pierwszej kolejności też sperme, bo jednak zachodzę w ciążę. Trombofilie chociaż dostawałam już profilaktycznie heparyne i luteinę.

Dodam, że ciąża od początku 2 tyg młodsza, za pierwszym i drugim razem - więc coś poszło od razu nie tak..
    Coś podpowiecie?
    Cześć Karoola. Ja też poroniłam już w 2022 roku, w styczniu, ale przycupnęłam tu na wątku i dziewczyny okazały mi dużo wsparcia i życzliwości.

U mnie też ciąża była młodsza względem terminu miesiączki, ale wiedziałam, że miałam wyjątkowo późno owulację- 26 dnia cyklu, więc nie panikowałam. Byłam zatem świadoma, że z USG wyliczy mi inny wiek ciąży. Jeśli wiedziałaś, kiedy doszło do owulacji, to nie zawsze "opóźnienie" rozwoju ciąży wynika z jej wady. Moja córka (mam siedmiolatkę) urodziła się w 42 dniu ciąży, ale do owulacji doszło w 31 dniu cyklu, więc nie panikowałam. To te dwa tygodnie "nadprogramowe", o które na każdym USG była "opóźniona".

Dlatego teraz bardzo pilnuję, żeby znać dokładnie dzień, w którym dochodzi do owulacji (to odnośnie mojego wcześniejszego wpisu o mierzeniu temperatury).

Karoola lubi tę wiadomość

• Karoola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Ja mierzę temperaturę. Mnie akurat to nie denerwuje i nie dołuje. Wyłączam budzik i dokonuję pomiaru. Trwa to chwilę, więc mogę sobie na pomiar pozwolić. Chwalę sobie ten sposób obserwacji cyklu, ale nie ufam ovu jeśli chodzi o wyznaczanie terminu owulacji. Sama wiem lepiej 😉
    Teraz niestety jestem 37 dni po poronieniu i nie dostałam okresu, nie było owulacji, wykres jest płaski.
    Widzisz, niektóre nie czują się komfortowo, mierząc temperaturę, ja z kolei chwalę sobie ten sposób. Zwłaszcza, że miewam nieregularne cykle. 😌
    Mi mierzenie temperatury mega dawało z zachodzeniem w ciążę, jednak nie w tym tkwi mój problem... Myślę że każdy musi dostosować niestety metody do siebie 😥 nie ma złotego srodka

Jc94 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie. Ja podzieliłam się tylko swoim doświadczeniem o dwutygodniowej różnicy w rozwoju ciąży. O badaniach się nie wypowiem, bo nie mam wiedzy i doświadczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 14:16

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ