Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki jestem już po kontroli po zabiegu i jeszcze jeden okres i zielone światełko mamy. Lametta na stymulacje i działamy 😉 Tak się cieszę, że normalnie szok😉 trzymam za Was dziewczynki kciuki😉😉
Babulka, Ani0nka, czarneniebo, Blondyna.B, Nati94, Jc94, Aneta2506, Pomarańcza, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Powodzenia!
Blondyna, Wy się staracie z kubeczkiem, ile czasu producent zaleca go trzymać? Bo ja mam menstruacyjny to wiem, że przy okresie max to jest 12h. Nie wiem czy z nasieniem są jakieś inne ograniczenia 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Powodzenia!
Blondyna, Wy się staracie z kubeczkiem, ile czasu producent zaleca go trzymać? Bo ja mam menstruacyjny to wiem, że przy okresie max to jest 12h. Nie wiem czy z nasieniem są jakieś inne ograniczenia 🤔 -
Babulka wrote:Dzięki 🌷
Ja ostatnio zaszłam z tym zwykłym to teraz też spróbuję -
Ja w tym miesiącu w potencjalną owulację (jak będzie 🙄) nie będę miała możliwości skorzystać, więc jedyna szansa w kubeczku. Ale czekam na marzec bardziej 🙂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, może będziemy mieć owu w tym samym dniu? Ja jestem przed, ale ciut ciut, czuje że jutro/pojutrze będzie, zazwyczaj mam 14/15dc. W walentynki robimy i za dwa tygodnie sikamy dwie kreski 😁 bardzo bym chciała, żeby się już udało, seksy w walentynki, test tuż przed moimi urodzinami, a narodziny bobo w urodziny męża 🥰 można pofantazjować 😅
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Dobra niech będzie przystaję na to 😂 walentynkowe dzieci 😍
Widzę, że jedziemy równo z cyklem 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 21:37
Pomarańcza, jo_ana lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Mierzycie temp podczas starań? Mnie to po owulacji zaczyna denerwowac szczególnie jak temp spada
Owulacja była na 100%. Wskazują na to wszystkie znaki na niebie i ziemi. Zrobiliśmy wszystko co możliwe. Teraz to czekanie:/👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie we wczorajszej panice, że cykl bezowulacyjny. Dziś już chyba pik 😍 Ale wczoraj miałam nerwy straszne, na ciąży natychmiast mi aż tak nie zależy ale wizja jakichś rozwalonych cykli to jednak mnie zdołowała. Widać dużo mi nie trzeba 😖
https://zapodaj.net/83e625b714f8e.jpg.html
Jc ja nie mierzę bo mi skacze temp i właśnie tylko się denerwuję. Uważam, ze jeśli masz potwierdzoną owulkę, to nie ma najmniejszego sensu mierzyć, jeśli sprawia Ci to jakikolwiek dyskomfort. Dla mnie mierzenie powodowało stres zaraz po przebudzeniu i zrezygnowałam. Tobie testy pewnie nie wychodzą dobrze przy pcos ale może wtedy warto mierzyć tylko do tej potwierdzonej owulacji? A jak monitoring to bym całkiem odpuściła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 12:01
Jc94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Nie wiem do którego wątku bardziej pasuje... Nie ma jeszcze poronień 2022. Ale ciąża z 2021 więc może tu...
Wie przywitam się i tu... Jestem po 2 poronieniu (właściwie w trakcie 2 bo w pn idę do szpitala). No i po biochemicznej. Zaczne szukać przyczyny z myślą, że nie poddamy się będziemy kiedyś próbować dalej.
Jakie badania robiłyście od początku?
Podstawowe już robiłam po pierwszym poronieniu-typu, morfologie, ana1 (tu muszę zrobić kolejne ana, bo nie wyszło idealnie), witaminy, Homocysteina,
Mam hashimoto w miarę unormowane.
Będę chciała kariotypy, może uda się już na NFZ. Myślę że w pierwszej kolejności też sperme, bo jednak zachodzę w ciążę. Trombofilie chociaż dostawałam już profilaktycznie heparyne i luteinę.
Dodam, że ciąża od początku 2 tyg młodsza, za pierwszym i drugim razem - więc coś poszło od razu nie tak..
Coś podpowiecie?
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie we wczorajszej panice, że cykl bezowulacyjny. Dziś już chyba pik 😍 Ale wczoraj miałam nerwy straszne, na ciąży natychmiast mi aż tak nie zależy ale wizja jakichś rozwalonych cykli to jednak mnie zdołowała. Widać dużo mi nie trzeba 😖
https://zapodaj.net/83e625b714f8e.jpg.html
Jc ja nie mierzę bo mi skacze temp i właśnie tylko się denerwuję. Uważam, ze jeśli masz potwierdzoną owulkę, to nie ma najmniejszego sensu mierzyć, jeśli sprawia Ci to jakikolwiek dyskomfort. Dla mnie mierzenie powodowało stres zaraz po przebudzeniu i zrezygnowałam. Tobie testy pewnie nie wychodzą dobrze przy pcos ale może wtedy warto mierzyć tylko do tej potwierdzonej owulacji? A jak monitoring to bym całkiem odpuściła.
Bolą mnie już piersi i schodzi trądzik wiec ruszył progesteron.
A tem skacze więc może faktycznie dam sobie spokój.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Karola ja już Ci napisałam te badania co ja robiłam, dobry pomysł z tymi kariotypami.
A co w ANA masz?Karoola lubi tę wiadomość
-
Jc94 wrote:W środę mam kolejna wizyte. Tylko usg zeby mieć pewność że owulacja była. Ale bolały mnie strasznie jajniki, ledwo mogłam chodzić tak ciągnęło. Pik na owulkach był. Śluz był. I tez był zastrzyk. I tem skoczyła.
Bolą mnie już piersi i schodzi trądzik wiec ruszył progesteron.
A tem skacze więc może faktycznie dam sobie spokój.
Teraz niestety jestem 37 dni po poronieniu i nie dostałam okresu, nie było owulacji, wykres jest płaski.
Widzisz, niektóre nie czują się komfortowo, mierząc temperaturę, ja z kolei chwalę sobie ten sposób. Zwłaszcza, że miewam nieregularne cykle. 😌 -
czarneniebo wrote:Karola ja już Ci napisałam te badania co ja robiłam, dobry pomysł z tymi kariotypami.
A co w ANA masz?
Nrnp/sm i sm graniczny... Więc jakby bez tragedii... To chwilę przed ciąża robiłam. Wątpię, żeby mogło mieć wpływ...Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Nie wiem do którego wątku bardziej pasuje... Nie ma jeszcze poronień 2022. Ale ciąża z 2021 więc może tu...
Wie przywitam się i tu... Jestem po 2 poronieniu (właściwie w trakcie 2 bo w pn idę do szpitala). No i po biochemicznej. Zaczne szukać przyczyny z myślą, że nie poddamy się będziemy kiedyś próbować dalej.
Jakie badania robiłyście od początku?
Podstawowe już robiłam po pierwszym poronieniu-typu, morfologie, ana1 (tu muszę zrobić kolejne ana, bo nie wyszło idealnie), witaminy, Homocysteina,
Mam hashimoto w miarę unormowane.
Będę chciała kariotypy, może uda się już na NFZ. Myślę że w pierwszej kolejności też sperme, bo jednak zachodzę w ciążę. Trombofilie chociaż dostawałam już profilaktycznie heparyne i luteinę.
Dodam, że ciąża od początku 2 tyg młodsza, za pierwszym i drugim razem - więc coś poszło od razu nie tak..
Coś podpowiecie?
U mnie też ciąża była młodsza względem terminu miesiączki, ale wiedziałam, że miałam wyjątkowo późno owulację- 26 dnia cyklu, więc nie panikowałam. Byłam zatem świadoma, że z USG wyliczy mi inny wiek ciąży. Jeśli wiedziałaś, kiedy doszło do owulacji, to nie zawsze "opóźnienie" rozwoju ciąży wynika z jej wady. Moja córka (mam siedmiolatkę) urodziła się w 42 dniu ciąży, ale do owulacji doszło w 31 dniu cyklu, więc nie panikowałam. To te dwa tygodnie "nadprogramowe", o które na każdym USG była "opóźniona".
Dlatego teraz bardzo pilnuję, żeby znać dokładnie dzień, w którym dochodzi do owulacji (to odnośnie mojego wcześniejszego wpisu o mierzeniu temperatury).Karoola lubi tę wiadomość
-
Rena87 wrote:Ja mierzę temperaturę. Mnie akurat to nie denerwuje i nie dołuje. Wyłączam budzik i dokonuję pomiaru. Trwa to chwilę, więc mogę sobie na pomiar pozwolić. Chwalę sobie ten sposób obserwacji cyklu, ale nie ufam ovu jeśli chodzi o wyznaczanie terminu owulacji. Sama wiem lepiej 😉
Teraz niestety jestem 37 dni po poronieniu i nie dostałam okresu, nie było owulacji, wykres jest płaski.
Widzisz, niektóre nie czują się komfortowo, mierząc temperaturę, ja z kolei chwalę sobie ten sposób. Zwłaszcza, że miewam nieregularne cykle. 😌Jc94 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,