Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to i ja do Was dołączę u mnie też 7 dpo, ale się wpasowałyśmy 😅
Pomarańcza ja Też mierzę w ustach, myślisz, że ten sposób jest mniej wiarygodny ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 22:27
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Babulka wrote:Ultra - super to rób rezonans 🙂 ja miałam tomograf w ciąży i on był właśnie najmniej wskazany, ale rezonansu uwaga - nie było. W szpitalu. No nie było i koniec 🤣
Tak myślę z tego co piszecie, że może mi się tak cykl zmienił, że teraz cycki będą po prostu bolały przed okresem? Bo trudno sobie wyobrazić w największym optymizmie, żeby to był objaw ciąży w 6 i 7 dpo, gdzie w poprzednich ciążach jeszcze nawet nie było zagnieżdżenia. Mi to nawet tak nie zależy, żeby natychmiast już dziś być w ciąży, ale jednak takie silne objawy jak okażą się pmsem to trochę się wkurzę 😜 Także szykuję się na focha w weekend 😏😔
Mnie zawsze bolały cycki na okres, czasem już nawet 10 dni przed. W ciąży bolały mnie również i dużo mocniej, ale tak odczuwalnie dopiero po teście, czyli już po dacie spodziewanej miesiączki. A od poronienia nie bolą mnie wcale... Także z cyckami to nigdy nie wiadomo, może im się zmienić. W każdym razie trzymam kciuki, żeby to jednak nie był pms. 😉
Jak już mowa o dziwactwach naszych standardowych objawów na przestrzeni cyklu, to mi się dziwne rzeczy zaczęły dziać ze śluzem. Dziś 10 dc a ja od 2 dni mam mokro, ale to taki śluz mętny i wodnisty, zabarwiony na biało. Jest go naprawdę sporo. W poprzednim cyklu utrzymywał się ok 2 tyg. i niestety w żadnym momencie nie zmienił się na typowo płodny. Wcześniej nigdy tak nie miałam. W czwartek idę do gina zrobić wymazy na bakterie, więc infekcję mam nadzieję wykluczymy.Babulka lubi tę wiadomość
-
Jc kurcze myślałam, że masz taki test, że żadnej nie pokazał 😅 Bo już mnie nasze przygody tu w ogóle nie dziwią. 😅
Jc94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
jo_ana wrote:Dziewczyny to i ja do Was dołączę u mnie też 7 dpo, ale się wpasowałyśmy 😅
Też mierzę w ustach, myślisz, że ten sposób jest mniej wiarygodny ?
Wydaje mi się, że w ustach dużo łatwiej o zaburzenie temperatury, nawet miejsce jedno jest cieplejsze drugie chłodniejsze, wiadomo że w cyklu trzeba w tym samym, ale wydaje mi się, że jak zdarzy się chrapać to pewnie chłodne powietrze wejdzie itd. Ale mi łatwiej, mam lady compa i nie muszę nic zapisywać tylko śpię dalej albo wstaje i jak zapomnę to zsrkne i już xd. Najważniejsze pokazuje, że był skok albo nie 😉jo_ana lubi tę wiadomość
-
Też mam ladycompa ale zepsuł mi się.
Miałybyśmy we 3 ten sam termin porodu 😁
Ale cóż, zwalam obolałe piersi na nowy objaw pmsu a Wam życzę ⏸ za parę dni 🥰2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja się nie nastawiam, mój wykres płaski, ale za Was trzymam kciuki 🤞🏻
Babulka lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Ja tez nie puszczam za Was kciuków ❤️❤️❤️
Słuchajcie dziś mam rozmowę z genetykiem, oprócz zaleceń dotyczących tych mutacji co mam o co jeszcze mogę zapytać? 🤔🤔🤔Babulka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Ja tez nie puszczam za Was kciuków ❤️❤️❤️
Słuchajcie dziś mam rozmowę z genetykiem, oprócz zaleceń dotyczących tych mutacji co mam o co jeszcze mogę zapytać? 🤔🤔🤔
Ogólnie najbardziej się możesz dowiedzieć jakie np badania poleca zrobić, jakie jest prawdopodobieństwo powtórkiAni0nka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Ja tez nie puszczam za Was kciuków ❤️❤️❤️
Słuchajcie dziś mam rozmowę z genetykiem, oprócz zaleceń dotyczących tych mutacji co mam o co jeszcze mogę zapytać? 🤔🤔🤔Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Też mierzę temperaturę w ustach i zgadzam się z tym, że w zależności od miejsca w którym się przyłoży, może być ona inna. To nie są duże różnice. I raczej już zostanę przy tej części ciała, jakoś nie umiem sobie wyobrazić mierzenia w pochwie 🙈.
Ani0nka - daj znać po rozmowie. 😉
Edit. Mi też po poronieniu się pozmieniało, ostatnio w ogóle nie miałam bólu piersi, wymienił mi się za śluz kremowo-rozciągliwy przed okresem. 😉 No i mam dosyć wyraźne, pulsacyjne bóle jajników przed i w dzień owulacji. Takie kłucia, jakby igłą. 😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 08:40
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mi genetyk odradził kariotypy, powiedział, że w moim przypadku to zbędny wydatek.
Plus u Anionki on nie będzie w stanie powiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo, bo nie wyszła żadna wada
Może jeszcze zapytaj jaka jest szansa, że dziecko miało inną wadę losową, której oni nie badają? I czy w związku z tym wynikiem jest wskazanie do jakichś innych badań. Myślę, że genetyk Ci sam powie coś od siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 09:31
Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Kiedyś mierzyłam w pochwie, ale zrezygnowałam bo też nie brałam jej za miarodajną ponieważ szłam do łazienki by mierzyć, jakoś głupio było mi to robić w łóżku przy moim K. 🙈 dlatego teraz mierze w ustach.
Anionka mam nadzieję, że wizyta będzie owocna i dostaniesz odpowiedzi na swoje pytania 🤞🏻Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Babulka wrote:A ja mam dzisiaj doła. Chyba okres się zbliża 🙃
Babulka lubi tę wiadomość
-
Kciuki dziewczyny za dwie kreseczki.
Ja dzisiaj idę do gina bo po pierwsze chcę zobaczyć co w trawie piszczy po drugie mam nieważną cytologie po trzecie dopiero teraz przyszedł mi wynik histopatologii i chcę żeby go obejrzała. Pocieszył mnie ten wynik bo brak komórek płodu wyszedł więc na sto procent to było puste jajo więc dzidziuś nie umarł bo go nie było pocieszające to jest ale teraz w sumie mam w głowie już tylko nowe staraniaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Kciuki dziewczyny za dwie kreseczki.
Ja dzisiaj idę do gina bo po pierwsze chcę zobaczyć co w trawie piszczy po drugie mam nieważną cytologie po trzecie dopiero teraz przyszedł mi wynik histopatologii i chcę żeby go obejrzała. Pocieszył mnie ten wynik bo brak komórek płodu wyszedł więc na sto procent to było puste jajo więc dzidziuś nie umarł bo go nie było pocieszające to jest ale teraz w sumie mam w głowie już tylko nowe staraniaCórka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ale u Ciebie może to wskazywać na puste jajo i tego się trzymajCórka w 2013 r
Kir-AA