Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Oki teraz już czasu nie cofniemy, badaj się bo in więcej wiesz tym lepiej.
Niestety w diagnostyce czeka się do 5 dni roboczych a ja badałam krew w piątek. Wiec pewnie jutro nie będę miała niestety. Ale trudno pomoże może genetyk przy tych mutacjachKaroola lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Szczerze mówiąc dziwny ten lekarz, odradza badania zarodka po 3 stratach, zezwala na seks w trakcie krwawienia poronnego, jestes pewna, że jesteś w dobrych rękach? 😌
Byłam po poprzednim poronieniu, u lekarki, do której mnie wysłał bo był na urlopie.
I może nie po krwawienie tylko plamieniu bardziej. Ale to też zalecenie indywidualne, po prostu u mnie się "zatykało".
Jestem w dobrych rękach, chociaż teraz po poronieniu sama nie wiem... Chociaż u nas w mieście nie ma od tego jakiś wybitnych specjalistowCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola to dobrze. Nie napisałam tego, żeby coś skrytykować, tylko sama już spotkałam tylu dziwnych lekarzy, że jestem przeczulona i przekładam swoje doświadczenia na innych. Ale w dobrej wierze.
Dobra dziewczyny, nie daję rady tego już przed sobą ukryć. Mam totalnie ciążowe cycki. Jeśli miałyście w ciąży ten objaw obolałych sutków (sorry za dosłowność) to wiecie co to za uczucie nie do podrobienia. Od wczoraj tak mam, dziś założyłam stanik miekki bez fiszbin i to samo. Tylko, że w żadnej ciąży nie miałam jakichkolwiek objawów 6-7dpo. Więc nie mam pojęcia co moje ciało robi, ale jestem naprawdę wkur🤬 Bo trudno mi teraz myśleć, że się jednak na pewno nie udało. 🙄 Także za tydzień jak dostanę okres będzie tylko większy zawód i rozczarowanieKaroola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Karoola to dobrze. Nie napisałam tego, żeby coś skrytykować, tylko sama już spotkałam tylu dziwnych lekarzy, że jestem przeczulona i przekładam swoje doświadczenia na innych. Ale w dobrej wierze.
Dobra dziewczyny, nie daję rady tego już przed sobą ukryć. Mam totalnie ciążowe cycki. Jeśli miałyście w ciąży ten objaw obolałych sutków (sorry za dosłowność) to wiecie co to za uczucie nie do podrobienia. Od wczoraj tak mam, dziś założyłam stanik miekki bez fiszbin i to samo. Tylko, że w żadnej ciąży nie miałam jakichkolwiek objawów 6-7dpo. Więc nie mam pojęcia co moje ciało robi, ale jestem naprawdę wkur🤬 Bo trudno mi teraz myśleć, że się jednak na pewno nie udało. 🙄 Także za tydzień jak dostanę okres będzie tylko większy zawód i rozczarowanie
Lekarza mam cudownego, chociaż też na innych dobrych trafiłam... Najbardziej wkurwia mnie te szukanie po omacku... Nie wiadomo czego,.
Na dodatek jak zobaczyłam ze u nas nie ma ani jednego w województwie immunologa to załamka 🙈🙈🙈 dobrze ze genetyka umówiłam na teleporade.Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka te doszukiwanie się objawów najgorsze.. Później te rozczarowania...ale tak mocno za każdą trzymamy kciuki, że to przez nie sutki bolą 😂😂😂 będzie dobrze
Ultra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja póki co nie mam porównania zbyt dużego jakie są cycki w ciąży a jakie bez. Jedynie co po owulacji są ciężkie pełne i bolą. I mam w domu specjalistę co zawsze chętnie wymasuje i sprawdzi co i jak :p polecam!
Tony lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc polecasz swojego specjalistę? 😅😃 daj namiary, bo mój niestety od dłuższego czasu na urlopie 🤪 nie no żartuje sobie oczywiście
Jc94 lubi tę wiadomość
-
Haha w sumie może macie rację:p jak się wszystkie zgłoszą to dla mnie terminów nie będzie:p
Okresu póki co nie ma. Kupilam testy. Zrobię wieczorem.
Humor poprawiłam paczką chipsów-nie żałuję.
Co do pracy bo dużo o tym pisałyście. Ja dzięki Bogu mam stabilną. Trochę mogę tylko narzekać na koleżankę w biurze bo jej jedyny temat to jej dziecko i dzieci siostry o zgrozo wiecie ile można o tym nadawać 8h dziennie przez 5 dni.
Pracy na razie nie zmieniam. Wiem że od maja przenoszą mnie na inne stanowisko. Cieszę się z niego ale mam nadzieję że do tego czasu mnie już w pracy nie będzie:)
Myślę że mamy obecnie zbyt dużo zmartwień-inflacja, kredyty. Każdy potrzebuje pracy. Nie wiem co bym zrobiła jakbym miała bardzo stresujące stanowisko. Pewnie w dłuższej perspektywie próbowałabym ją zmienić. Tylko ciężko to pogodzić ze staraniami.Ultra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Mój specjalista od cycków raz tak mnie macał, że mi guzka pod pachą wymacał 😂.
Babulka, nie wiem co oznacza ból sutków ani określenie wrażliwych sutków ale w ciąży tak mnie piersi bolały 😱. O matuchno. A wiecie co jest najdziwniejsze, że rozmiar tych piersi został 😱😱.
U mnie pierwszym objawem ciążowym był balsamiczny śluz, taki idealnie kremowy. Piersi to mnie zawsze tydzień przed @ bolały, więc to dla mnie była norma. Lol, pewnie też niedługo zacznę schizować 😵.
Jc94 lubię za paczkę chipsów. My z mężem kupiliśmy sobie po pączku, zaczynamy przygotowania do Tłustego Czwartku. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 17:28
Jc94 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Oj tak Babulka znam to... Ale w 1 ciąży bolały strasznie ale były mniejsze niż teraz. Teraz ten ból przez większość nie jest aż tak dokuczliwy jak wtedy 😅
Z B na D urosły i zostały a teraz są takie ciężkie i pełne że M. nie może się powstrzymać od patrzenia 😁Babulka, Karoola, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Mi też zostały powiększone piersi po tej straconej ciąży. Po 1 nie, bo karmiłam, może lepiej nie wnikajcie co się dzieje z piersiami po odstawieniu 🙈😂
Myślę, że może mi się cykl zmienił i właśnie teraz będą mnie boleć cycki tydzień przed okresem. Bo nigdy w życiu tak nie mialam. Coś tam pobolewały ale nie tak ciążowo. Właściwie to bardziej ta skóra jest wrażliwa jakaś taka, że dotknąć nie można.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:Z B na D urosły i zostały a teraz są takie ciężkie i pełne że M. nie może się powstrzymać od patrzenia 😁
Serio? 😱 Uuu... 😎
Czasami B. się zastanawia, czy nie mam zaburzeń osobowości, bo jak widzę ładne dekolty u dziewczyn to też zdarza mi się zerknąć, serio. 😂 Poważnie, zazdroszczę taki ładnych, pełnych piersi i super dekoltu. 🙈🙈🙈
Może nie precyzyjnie to ujęłam, byłam w ciąży 8 tygodni i jakoś za dużo mi nie urosły - do takiego pełnego B lub zaczątku C , wiadomo, zależy od firmy.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja po 1 ciąży miałam C, jak karmiłam to wiadomo, w ogóle jakieś e były. Jak skończyłam karmić to miałam nic zero 🙈 sama skóra, gruczoł zjedzony, tłuszczu brak 🙈 W drugiej ciąży zrobiły mi się jakieś b-c i tak zostały mimo poronienia.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Weźcie bo zaczynam mieć nadzieję że chociaż cycki mi zostaną po tej ciąży 🙈
Uwielbiam ten stan kiedy cycki mi rosną 😂Córka w 2013 r
Kir-AA
Mi cycki ładnie urosły w zdrowych ciążach, bolały tak, że mogłam pogryźć jak mąż dotknął, a po kp wróciły do siebie i są jędrne, plus mniejszych cycków 😅 a w ciąży z Szymusiem nie bolały mnie piersi i to też był zły znak. Ja mam jakieś mocne przeczucie, że uda nam się w tym cyklu, aj będę płakać jak zobaczę I kreskę
Blondyna.B, Jc94, Pomarańcza, Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Mnie zawsze bolały piersi przed @. (teraz też mnie coś bolą). Jak byłam w ciąży to ten ból był jeszcze większy...... A później nagle przestały 😢.
Ale były fajne 😍 -
U mnie pierwszym objawem w tej straconej ciąży było to, że po owulacji piersi nie były w ogóle twarde i nabrzmiałe, dopiero 15 dpo pojawiła się taka ogromna wrażliwość brodawek , że nawet wycieranie ręcznikiem po kąpieli sprawiało ból, oczywiście rozmiar też zdążył się nieco powiększyć, ale pp wróciły do normalnego rozmiaru. Jeszcze strasznie swędziały mnie brodawki.
Babulka oby to było to 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 19:27
Babulka lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)