X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak sobie przypomnę starania... To masakra.. 2 tyg do owulacji luz.. Później stres czy już pik czy nie już... Później 2 tyg doszukiwania się objawów itp 🙈🙈🙈 jak ja bym chciała wyluzować.

Nie wiem kiedy odważymy się działać 😥 chciałabym znać przyczynę żeby zapobiegać.. Albo cokolwiek...

Mam specyficzna sytuację w pracy i tam nie wrócę... A jestem już na zwolnieniach od sierpnia 2021.
    Wcześniej przez 10 lat miałam może z tydzień zwolnienia plus w ciąży 🙈

I teraz będę na macierzynskim, a potem muszę być na zwolnieniu ( jak się uda dostać, najpierw z szefem ustalę, zobaczymy co on na to) więc na zajescie w ciaze mam określony termin... To dodatkowo mnie stresuje 😥😥😥

Jak się nie uda to trudno.. Odejdę z firmy i mąż mnie zatrudni.. Tylko wtedy macierzyński od najniższej Krajowej..

Głupio mi teraz zaczynac nowa prace z myślą że zaraz chce odejść na l4 na ciążę 😥😥 ale nie pracując czuję się jak darmozjad i ciągle jakieś mam takie dylematy 🙈🙈🙈

Ale się Wam wygadalam

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że chyba będę mieć owulkę na godzinach 🙄. W końcu, po 5 dniach obserwacji mam przezroczysty śluz i czasami pulsuje mi na dole. Szkoda tylko, że humor średni i ochota na ❤ mała. Cóż, może do 15 mi się zmieni.

Samopoczucie poniedziałkowe, czyli do 🍑.

Blondyna.B, Babulka, Ani0nka, czarneniebo, Nati94 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Kurcze jak sobie przypomnę starania... To masakra.. 2 tyg do owulacji luz.. Później stres czy już pik czy nie już... Później 2 tyg doszukiwania się objawów itp 🙈🙈🙈 jak ja bym chciała wyluzować.

Nie wiem kiedy odważymy się działać 😥 chciałabym znać przyczynę żeby zapobiegać.. Albo cokolwiek...

Mam specyficzna sytuację w pracy i tam nie wrócę... A jestem już na zwolnieniach od sierpnia 2021.

I teraz będę na macierzynskim, a potem muszę być na zwolnieniu ( jak się uda dostać, najpierw z szefem ustalę, zobaczymy co on na to) więc na zajescie w ciaze mam określony termin... To dodatkowo mnie stresuje 😥😥😥

Jak się nie uda to trudno.. Odejdę z firmy i mąż mnie zatrudni.. Tylko wtedy macierzyński od najniższej Krajowej..

Głupio mi teraz zaczynac nowa prace z myślą że zaraz chce odejść na l4 na ciążę 😥😥 ale nie pracując czuję się jak darmozjad i ciągle jakieś mam takie dylematy 🙈🙈🙈

Ale się Wam wygadalam

Z pracą mam podobnie.
    Sama chcę odejść ale trzyma mnie właśnie umowa na czas nieokreślony. W nowej byłaby to niezręczna sytuacja, gdyby mnie zatrudnili a za tydzień (teoretycznie sprawę ujmując) dostarczyłabym im ciążowe L4...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 08:39

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Blondyna, też mysle, że nie ma sensu co chwilę badać bety, jest, rośnie prawidłowo i trzeba się trzymać tego, że bedzie dobrze. Wiesz już kiedy idziesz do lekarza?
    Planowałam dopiero 21.03 (wtedy mój lekarz wraca z urlopu) albo 01.03 dla uspokojenia się że wszystko ok

Karoola, Pomarańcza, Nati94 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarneniebo kurcze. Co z tym okresem. 🤔

Ja mam podobną syt z pracą. Do starej nie wrócę, skończyła mi się umowa a przez to i wychowawczy, mogę iść do nowej pracy od września ale na razie nie szukam, bo znajde prace a za 2 mce bede w ciąży 🙄 Wiadomo, że potem już mnie nie będą chcieli a szukam pracy na stałe, nie na chwilę. I nie chcę sobie marnować oferty😏

Mnie wczoraj tak piersi bolały, że tragedia. Tylko w ciąży miałam taki specyficzny ból piersi. Ale tłumaczylam sobie ze niemozliwe, bo 6 dpo nigdy nie mialam tego objawu tylko raczej 4-5 tydzien dopiero. Zdjęłam stanik jest trochę lepiej. Może to progesteron tak działa? 🤔 Bo stanik nie jest nowy, żeby coś ucisnąl. To tak w temacie doszukiwania się objawów 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak dobrze, że Wam powiedziałam o pracy, od razu mi raźniej że nie jestem sama... Ogólnie dałam wypowiedzenie rok temu ale jak okazało się że jestem w 1 ciazy to dogadałam się i je wycofałam.
    Później już ciągnęłam zwolnią itp. Teraz mega mi głupio znowu ciągnąć zwolnienia, ale wszyscy mi mowia żebym w ogóle się nie przejmowała.... I ciągnęła ile się da 🙈🙈🙈

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem darmozjadem, może trochę dorabiam ale to nic w porównaniu do zarobków męża 😩 no ale liczę ze jednak mi się uda do września w ciąże zajść i będzie tym razem wszystko Oki i będę dostawać kasę ze zwolnienia

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, Wy na pewno coś wiecie 😂. Właśnie napisał do mnie mój ortopeda i pilnie potrzebuje zrobić rezonans magnetyczny odcinka lędźwiowego. Mówił, że można zrobić teraz, w trakcie starań, bo to są małe dawki. Plus, bez kontrastu, bo może być szkodliwy dla rozwijającego się dziecka jakby doszło do zapłodnienia. W internecie piszą, że raczej odradza się rezonans w 1 trymestrze 🤔. Nie wiem sama co o tym myśleć.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że no... Po prostu muszę je zrobić i nie mogę przełożyć (nawet nie wiem na kiedy), bo sprawa jest poważna 😑.

Edit. Chodzi mi o to, że najlepiej będzie zrobić to badanie przed okresem, bo pewnie to ma wpływ na rośnięcie jajeczek i ewentualnie teratogenne znaczenie. 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 09:41

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzeci dzień bez prądu..
    Czarneniebo przykro mi. Może jeszcze po poronieniu cykle nie wróciły do normy...
    Blondyna dobre podejście ✊
    Jc, Joana, Babulka, będę trzymać kciuki. Babulka jesteś moim idolem z późnym sikaniem, żałuję, że sama tak nie umiem ❤️❤️ chciałabym zrobić i od razu 2 grube krechy i wyższa beta..

jo_ana, Babulka lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:

Ale się Wam wygadalam
    Chyba jednak czasami tak trzeba..chociaż co ja mówię, zostałam w obecnej bo nie chciałam komuś robić w razie czego ,świństwa, ale co najlepsze to wszystkie moje nerwy, że będzie coś nie tak, są nic nie warte. Lubię swoją pracę, pacjentów, ludzi. Lubię komuś pomagać. Bardzo dobrze mi zrobił powrót do pracy. Ciężko rano wstać albo zostawić dzieci na noc, ale mam satysfakcję 🙂 będzie dobrze 😙😙

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, Wy na pewno coś wiecie 😂. Właśnie napisał do mnie mój ortopeda i pilnie potrzebuje zrobić rezonans magnetyczny odcinka lędźwiowego. Mówił, że można zrobić teraz, w trakcie starań, bo to są małe dawki. Plus, bez kontrastu, bo może być szkodliwy dla rozwijającego się dziecka jakby doszło do zapłodnienia. W internecie piszą, że raczej odradza się rezonans w 1 trymestrze 🤔. Nie wiem sama co o tym myśleć.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że no... Po prostu muszę je zrobić i nie mogę przełożyć (nawet nie wiem na kiedy), bo sprawa jest poważna 😑.
    Resonans ma małe dawki, więc można go robić w ciąży, jeśli jest taka konieczność. W 1 trymestrze jest to niewskazane. Ale to zależy, jak jest zagrożenie Twojego zdrowia lub sprawności, to się oczywiście robi.
    Ale chyba dopiero wchodzisz w owulację? To może odpuścić działania na ten miesiąc i zrobić? Czy jest szansa, że już jesteś w ciąży?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Czarneniebo przykro mi. Może jeszcze po poronieniu cykle nie wróciły do normy...
    Jc, Joana, Babulka, będę trzymać kciuki. Babulka jesteś moim idolem z późnym sikaniem, żałuję, że sama tak nie umiem ❤️❤️ chciałabym zrobić i od razu 2 grube krechy i wyższa beta..

U mnie temperatura cały czas na jednym poziomie, aż odechciewa mi się mierzyć i zastanawiam się czy ta owulka w ogóle była, tak czy siak nie mam już złudzeń na ten cykl. Do tego wszystko zaczyna mnie wku***** 😡 ale dziękuje, że chociaż Ty za mnie masz nadzieję 💛

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola nie jesteś sama. Ja swojej firmy nie lubię, nie chcę mi się tam chodzić ale już od czasu dostania umowy o pracę mam myśli żeby zmienić ją... trzyma mnie właśnie umowa, dobry pakiet medyczny i stabilność + umowa lojalnościowa więc pół roku bym musiała gdzieś siedzieć na przetrzymanie i nie starać się :(

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Edit. Chodzi mi o to, że najlepiej będzie zrobić to badanie przed okresem, bo pewnie to ma wpływ na rośnięcie jajeczek i ewentualnie teratogenne znaczenie. 🤨
    Twoje zdrowie najważniejsze - takich badań nie odkładaj

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myśle, że może to i lepiej, że nie wyszło w tym cyklu, bo zapewne ani moja komórka po tym covidzie, ani plemniki mojego K. po tak długiej przerwie bez seksów nie były jakioś wybitnie zajebiste, więc chociaż sobie oszczędzę stresów i rozmyślania na ten temat.

Czekam już na marzec i wiąże z nim ciche nadzieje, aby dla większości z Nas tutaj okazał się szczęśliwy 🍀
    Udanego tygodnia dziewczyny.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza nie staraliśmy się ogólnie, miałam zapalenie szyjki macicy, przez tydzień globulki. Od 31 stycznia chora byłam codziennie gripexy...(jakoś się wykurowalam)..3lutego seks był w gumce.... Straszny był ten miesiąc. Choroba, zmęczeni praca więc nie było ochoty na ❤️. Raz na tydzień. Czyli ❤️4 razy w miesiącu 🤭 🤭 więc jakoś dla mnie to niemożliwe......

Babulka
    Nie wiem😢 ale boję się 😣 10tego na USG było jeszcze wszystko dobrze..

Nati
    Już normalnie co miesiąc @ była co 31-33 😢

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę się nie odezwać 😁 O ile nie siedzicie całymi dniami w dresie przed tv a w chacie syf, niewyprane, nieugotowane a dzieci w tabletach cały dzień to nie jesteście żadnymi darmozjadami a wykonujecie bardzo ważną i niełatwą pracę. Ja nie zarabiam od roku, co już mi ciąży, i nie czuję się darmozjadem, przeciwnie, poświęcam swój rozwój zawodowy, co zapewne przypłacę obniżonymi zarobkami jak wrócę do pracy, niż gdybym cały czas pracowała po urodzeniu dziecka. Wiadomo, cieszę się, że mogłam z córką spędzić te pierwsze lata zamiast oddawać ją do żłobka na 9 godzin dziennie, kiedy była taka malutka, ale też nie oszukujmy się, żadna z nas nie siedzi raczej cały dzień rozwalając pieniądze "męża" w spa 😉 Mąż ma ciężką pracę, mimo, że nie jest fizyczna, ale przez większość mojego "urlopu" to ja byłam bardziej umordowana i wykończona. Wiadomo, że fajnie jest mieć swoje zarobione pieniądze i ja też już bardzo za tym tęsknię, ale to tylko kolejne poświęcenie. Bo facet się rozwija zawodowo a ja całą swoją energię pompuję w córkę, potem w drugą ciążę, czyli też w dziecko, jeszcze dodatkowo całą chatę oporządzam i nauczyłam się podstaw drugiego zawodu jak córka się od cycka odstawiła. Jak wrócę do pracy, to się nakryję nogami, bo przepisy się pozmieniały, programów pozapominałam i szczegółów technicznych i będę musiała to wszystko nadrabiać pewnie po nocach, bo w pracy już muszę być ogarnięta. I to jeszcze w nowej pracy, bo do starej,gdzie pracowników niszczono psychicznie wracać nie chcę. No laski nie dajmy sobie w kaszę dmuchać! 💪😁

jo_ana lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dla mnie po prostu sikanie na test to zawsze nadzieja a potem biały test to jakby mi w mordę dali, więc unikam 😁

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście pracuje u siebie i mam pracę w domu...

Ultra zrób jak najszybciej skoro i tak Cie to nie ominie. 😘

Jo_ana może jeszcze nie wszystko stracone😊

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka zgadzam się z Tobą w 100%
    Też aktualnie nie pracuje, po poronieniu rzuciłam pracę, bo na zwolnienie iść nie mogłam (inne zasady w NL)
    Ale nie czuję, by to co robię aktualnie było „niczym” tylko dlatego, że nie dostaje za to pieniędzy. Jak by tak spojrzeć na to z innej strony, to gdybyśmy robiły to co robimy dla kogoś obcego to też byśmy za to dostawały pieniądze. Tak samo mój K. Musiałaby płacić komuś kto by robił to wszystko co robię ja gdyby sam tego robić nie chciał, bo aktualnie to tylko ja zajmuje się całym domem, wszystko jest ma mojej głowie, mój K. w domu nie robi nic aktualnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 10:17

Babulka lubi tę wiadomość

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ