Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakbym rzuciła pracę to zwyczajnie nie stać nas na życie wtedy. Kredyty na głowie, mega inflacja i koniec - nie da się przeżyć miesiąca a na zasiłki jest się za bogatym...
Nie mam tej odwagi zmienić pracy tak po prostu, chcę iść na L4 ciążowe a nowa praca to nowe stresy i myśl żeby odpuścić starania ale w naszym przypadku to szybko ciąża się pojawia a potem gorzejNati94 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, jakbym ja wzięła nianię to zgarnęłaby kolo 3k w dużym mieście. A ja 3k za to nie dostaję, plus jeszcze mój mąż ma o wiele mniej do roboty w domu, bo dużo robię "przy okazji" opieki nad dzieckiem. Jak pójdę do pracy, to część tych obowiązków będzie musiał przejąć. Najtańsze prywtane przedszkole, które zapewni dziecku to, co ja mu zapewniałam przez ten czas, a nie tylko dach nad głową, kosztuje 1000zł, gdzie mają kilkoro dzieci i od każdego tyle. Żłobek 1800zł, bo nad małym dzieckiem opieka to jeszcze trudniejsza praca. Ja to wszystko robię za free poświęcając swoją karierę. Oczywiście dobrowolnie, ale taki jest fakt
Rena87 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:Jakbym rzuciła pracę to zwyczajnie nie stać nas na życie wtedy. Kredyty na głowie, mega inflacja i koniec - nie da się przeżyć miesiąca a na zasiłki jest się za bogatym...
Nie mam tej odwagi zmienić pracy tak po prostu, chcę iść na L4 ciążowe a nowa praca to nowe stresy i myśl żeby odpuścić starania ale w naszym przypadku to szybko ciąża się pojawia a potem gorzej2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, prawdopodobnie dziś owulacja.
Macie rację, odpuszczam. I tak mam zerowe nastawienie na ten cykl. A pytam, bo mam prawdopodobnie przepuchlinę lędźwiową. Jest coraz gorzej - z czuciem w nogach, zwłaszcza prawej; jak za długo siedzę to nie wstanę; jak chodzę to chodzę ale za wysoko nóg też nie mogę podnieść. Najlepsze jest to, że gdyby nie ciąża to w ogóle bym się o tym nie dowiedziała. Wyszła mi kiedyś kulka na lędźwiach, takie uwypuklenie i w sumie nie bolało to ok - dałam se siana. A w trakcie ciąży, no trochę mi urosła i się zaczęły dolegliwości, jedna po drugiej. Tak sobie tłumaczę, że to przez ciążę (beta i takie tam), mam nadzieję, że to nic poważniejszego 😬.
Po rezonansie mam iść do ortopedy i dowiem się więcej. Na NFZ się czeka prawie 2.5 roku a prywatnie 650 zł i można iść nawet jutro. Kocham NFZ 🤮.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 10:33
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Babulka, prawdopodobnie dziś owulacja.
Macie rację, odpuszczam. I tak mam zerowe nastawienie na ten cykl. A pytam, bo mam prawdopodobnie przepuchlinę lędźwiową. Jest coraz gorzej - z czuciem w nogach, zwłaszcza prawej; jak za długo siedzę to nie wstanę; jak chodzę to chodzę ale za wysoko nóg też nie mogę podnieść. Najlepsze jest to, że gdyby nie ciąża to w ogóle bym się o tym nie dowiedziała. Wyszła mi kiedyś kulka na lędźwiach, takie uwypuklenie i w sumie nie bolało to ok - dałam se siana. A w trakcie ciąży, no trochę mi urosła i się zaczęły dolegliwości, jedna po drugiej. Tak sobie tłumaczę, że to przez ciążę (beta i takie tam), mam nadzieję, że to nic poważniejszego 😬.
Po rezonansie mam iść do ortopedy i dowiem się więcej. Na NFZ się czeka prawie 2.5 roku a prywatnie 650 zł i można iść nawet jutro. Kocham NFZ 🤮.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ultra-Dżasta wrote:Babulka, prawdopodobnie dziś owulacja.
Po rezonansie mam iść do ortopedy i dowiem się więcej. Na NFZ się czeka prawie 2.5 roku a prywatnie 650 zł i można iść nawet jutro. Kocham NFZ 🤮.
Wiadomo każdy cykl na wagę złota ale kręgosłup ma się jeden -
Ja troszkę inaczej mam... Dziecko już odchowane i na prawdę nie robię nic.. Tzn zaczynam się ogarniac... W ciąży plackiem leżałam i gówno to dało... Tak na prawdę dostaje kasę, bo cały czas zwolnienia, teraz macierzyński i później może znowu uda się zwolnienie... Ale psychicznie sobie z tym nie radzę, że nie pracuje... Bo ja całe życie zarabiałam bardzo dobrze i byłam samodzielna finansowo. Ale pożyjemy zobaczymy.
Ja musiałam rzucić pracę (której de facto nie rzuciłam) bo było tak źle, tylko myślałam o ciąży, wpadałam w paranoje, żeby uciec z pracy w l4 ciążowe.. Jak rzuciłam od razu zaszłam w ciążę. U mnie stres robił mega spustoszenie.
Dostałam w pt wyniki płci... Strasznie mnie przybiły 😥Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola ja to rozumiem, stabilna i dobra pozycja zawodowa to ogromny plus dla psychiki. Mi też tego brakuje. Po prostu nie jesteś żadnym darmozjadem, a leżałaś dla dziecka.
Poczułaś się inaczej, trudniej jak poznałaś płeć? Jak potrzebujesz się wygadać, to pisz, jesteśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 10:56
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Antoś bawi się razem z moim Nikodemem i innymi aniołkami w niebie, tam im dobrze ♥️
Karoola lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Karoola ja to rozumiem, stabilna i dobra pozycja zawodowa to ogromny plus dla psychiki. Mi też tego brakuje. Po prostu nie jesteś żadnym darmozjadem, a leżałaś dla dziecka.
Poczułaś się inaczej, trudniej jak poznałaś płeć? Jak potrzebujesz się wygadać, to pisz, jesteśmy.
Od razu po poronieniu przyszła do mnie myśl, że to był Antoś.. Ciągle te dni myślałam, ze Antoś poszedł do nieba. Nigdy nie rozmawialiśmy o imieniu jakoś.
I jak przyszły wyniki, jakoś mnie to przeraziło, że jednak miałam rację. Mąż bez gadania powiedział, że skoro uważam, że to był Antoś to tak ma być.
W pierwszej ciąży jak nie badalam płci było łatwiej.. Ale z drugiej strony pierwsze poronienie więc trudniej.
Teraz jednak 14 tyg, dzidziuś już był spory, nie potrzebnie się przygladalam 😥😥
Mam mega mętlik w głowie, sama nie wiem co czuje.
Z jednej strony wydaje mi się, że jestem silna. Nie poddaje się, chcę dalej próbować.
A z drugiej zastanawiam się czy to normalne, że jestem silna, że chce dalej. Może powinnam odpuścić bo już mam jedno dziecko.
Wiem, że to normalne czuć się przeróżnie...
Dzisiaj idę załatwiać papiery do szpitala i usc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 11:05
Córka w 2013 r
Kir-AA
Blondyna.B wrote:Rób koniecznie. W zaawansowanej ciąży może coś uciskać i tylko by był problem i z porodem potem.
Wiadomo każdy cykl na wagę złota ale kręgosłup ma się jeden
Dokładnie.
Już uciska na nerwy, nie wyobrażam sobie tego bólu w ciąży. 😳 Już zdążyłam wyczytać, że przepuchlina ciążowa wyklucza rodzenie siłami naturalnymi.
Babulka a propo bania się 😅. Nigdy nie byłam tak długo w szpitalu i zawsze bałam się, że jak w końcu kiedyś tam trafię to od razu będą mi zakładać wenflon. Przyszłam do szpitala na wywołanie i tak byłam "znieczulona" poronieniem, że było mi już wszystko jedno co będą ze mną robić. Masakra. Położna wbijała mi się dwa razy w jedno miejsce i się nie wbiła. Po 3h przyszła następna i chciała się wkłuć w ten sam punkt, jak tylko to zobaczyłam, z wymuszeniem grzeczności powiedziałam jej, by łaskawie wbiła mi się w prawą. Blizny mam do dziś a fioletowo-żółte ślady zostały ze mną przez najbliższe 2 tygodnie. Trauma na całe życie. A tu czytam, że do kontrastu trzeba też mieć założony wenflon 😵. Serce mi wali na samą myśl 😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Dokładnie.
Już uciska na nerwy, nie wyobrażam sobie tego bólu w ciąży. 😳 Już zdążyłam wyczytać, że przepuchlina ciążowa wyklucza rodzenie siłami naturalnymi.
Babulka a propo bania się 😅. Nigdy nie byłam tak długo w szpitalu i zawsze bałam się, że jak w końcu kiedyś tam trafię to od razu będą mi zakładać wenflon. Przyszłam do szpitala na wywołanie i tak byłam "znieczulona" poronieniem, że było mi już wszystko jedno co będą ze mną robić. Masakra. Położna wbijała mi się dwa razy w jedno miejsce i się nie wbiła. Po 3h przyszła następna i chciała się wkłuć w ten sam punkt, jak tylko to zobaczyłam, z wymuszeniem grzeczności powiedziałam jej, by łaskawie wbiła mi się w prawą. Blizny mam do dziś a fioletowo-żółte ślady zostały ze mną przez najbliższe 2 tygodnie. Trauma na całe życie. A tu czytam, że do kontrastu trzeba też mieć założony wenflon 😵. Serce mi wali na samą myśl 😂.
Nie stresuj się, wszystko bedzie dobrze. Rezonans to nic strasznego poza tym, że chce się mega siku i czuje się okropny metaliczny smak. Lepiej załatwić to wszystko teraz i doprowadzić się do zdrowia niż później żałować gdyby w ciąży dolegliwości się zwiększyły. Pomyśl, że to tylko jeden cykl, a kolejny może już być tym szczęśliwym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 11:47
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Karoola, ja myślę, że dobrze, że się przyjrzałaś. Teraz Ci trudniej, ale przeżywasz to, nie kryjesz przed sobą emocji, nie unikasz tego co czujesz. To Ci pozwoli żyć dalej z domkniętą stratą i przeżytą żałobą.
Ultra ja się wenflonu nie bałam, tylko, że kroplówką dziecku zaszkodze Do porodu też zakładają wenflon, to może lepiej, że się teraz hartujesz 😉Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Odebrałam wyniki ze szpitala i tak jak ostatnio było ok. Tak teraz się troszkę rozjechały...
Przede wszystkim pierwszy raz mam ft4 za duże Ewidentnie po lekach. Zaraz nad norma ale chyba to nie było przyczyną poronienia 😥 też podniesione są lekko granulocyty.. Ale to też pewnie nic nie znaczy 🙈
Za 3 tyg mam wynik histopatologiczny ale to pewnie nic nie wniesie..
Zaraz podjadę na krew.. Zrobię póki co na zespół antyfospolidowy i ana 2 i 3, zobaczymy co wyjdzie z tegoCórka w 2013 r
Kir-AA
Karola a badanie zarodka nie robiłaś?
Dobrze by było gdybys badania na trombofilie zrobiła chyba ze już to zrobiłaś
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/?gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqQWu35zbJ6krMltCG6TY2aO4CEtyNmznSwaUH3bC2Uwh-zFxKyRksYaAkJkEALw_wcB#zamow-badanie-na-trombofilie-wrodzonaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 14:34
-
Ani0nka wrote:Karola a badanie zarodka nie robiłaś?
Dobrze by było gdybys badania na trombofilie zrobiła chyba ze już to zrobiłaś
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/?gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqQWu35zbJ6krMltCG6TY2aO4CEtyNmznSwaUH3bC2Uwh-zFxKyRksYaAkJkEALw_wcB#zamow-badanie-na-trombofilie-wrodzona
Czekam już na trombofilie.
Jak najwięcej chciałabym zrobić.
Za 3 tyg mam genetyka a pod koniec maja immunologaAni0nka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Jejku dziwne ze lekarz odradzał badanie zarodka, ciekawe czemu maja taki tok myślenia? 🤔🤔 w sumie chyba im więcej się wie tym lepiej?
Ja jutro mam rozmowę z genetykiem. Mam nadzieje Że wyniki do tej pory tego zespołu antyfosfolipidowego mi przyjdąWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 14:53
-
Ani0nka wrote:Jejku dziwne ze lekarz odradzał badanie zarodka, ciekawe czemu maja taki tok myślenia? 🤔🤔 w sumie chyba im więcej się wie tym lepiej?
Ja jutro mam rozmowę z genetykiem. Mam nadzieje Że wyniki do tej pory tego zespołu antyfosfolipidowego mi przyjdą
A jak długo u Ciebie czeka się na wyniki zespołu ?
Ja będę robić za tydzień, a wizytę u hematologa mam w piątek i tak myślę, że pewnie wyników nie będę mieć na tą wizytę, oby dało się dogadać że podeśle je na maila by na nie zerknął.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Szczerze mówiąc dziwny ten lekarz, odradza badania zarodka po 3 stratach, zezwala na seks w trakcie krwawienia poronnego, jestes pewna, że jesteś w dobrych rękach? 😌2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ani0nka wrote:Jejku dziwne ze lekarz odradzał badanie zarodka, ciekawe czemu maja taki tok myślenia? 🤔🤔 w sumie chyba im więcej się wie tym lepiej?
Ja jutro mam rozmowę z genetykiem. Mam nadzieje Że wyniki do tej pory tego zespołu antyfosfolipidowego mi przyjdą
Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,