Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jc nie wiem czemu tak jest u Ciebie, ale raz rozmawiałam ze swoim ginem o progesteronie to mówił, że niejednokrotnie kobiety mają niski prog a mają zdrowe bezproblemowe ciąże a czasami prog wysoki i są poronienia. Nie mówię po to, żebyś to olała, bo wiadomo, ale też nie jest tak, że jak masz prog 10 (bo taki chyba miałaś?) to na pewno poronisz jeśli dojdzie do zapłodnienia. Plus prog jest wytwarzany pulsacyjnie w fazie lutealnej, więc jest szansa, że akurat miałaś przed skokiem pobraną krew.
Jc94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja wiem, dziękuję
Przemawia przeze mnie złość i bezradność
Tak do wygadania się mam tylko Was.
Siostra ma swoje problemy.
Jedna przyjaciółka nie chce mieć na razie dzieci i te tematy ja nie interesują. Po poronieniu obe olałyśmy temat. Ja jej nic nie pisałam ona nie pocieszała.
Druga natomiast jest taka optymistka ze każda próba rozmowy na ten temat wkurza mnie jeszcze bardziej.
A Wy jesteście podobne. Macie swoje problemy. Każda coś przeżyła i ma jakąś wiedzę na ten temat.
Tu czuje wsparcie. A charakter mam paskudny i właśnie dziś taki jest. I dziękuję i przepraszam że musiałyście dziś znosić moje marudzenieKaroola lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc94
A nie lepiej właśnie poświęcić jeden cykl na badania? Będziesz wiedziała czy wszystko jest ok i tego Ci życze❤️
Blondyna.B
pięknie u Ciebie wygląda ten suwaczek 😍Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Jc94 wrote:Ja wiem, dziękuję
Przemawia przeze mnie złość i bezradność
Tak do wygadania się mam tylko Was.
Siostra ma swoje problemy.
Jedna przyjaciółka nie chce mieć na razie dzieci i te tematy ja nie interesują. Po poronieniu obe olałyśmy temat. Ja jej nic nie pisałam ona nie pocieszała.
Druga natomiast jest taka optymistka ze każda próba rozmowy na ten temat wkurza mnie jeszcze bardziej.
A Wy jesteście podobne. Macie swoje problemy. Każda coś przeżyła i ma jakąś wiedzę na ten temat.
Tu czuje wsparcie. A charakter mam paskudny i właśnie dziś taki jest. I dziękuję i przepraszam że musiałyście dziś znosić moje marudzenieJc94 lubi tę wiadomość
-
Kto tu teraz testuje i kiedy? Muszę wiedzieć, kiedy wyłamywać sobie kciuki za Wasze II ✊ Joana, Babulka zgłaszacie się 😙 czy ktoś dzisiaj nie miał testować? Coś mi świta
Babulka, czarneniebo, jo_ana lubią tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Jc94
A nie lepiej właśnie poświęcić jeden cykl na badania? Będziesz wiedziała czy wszystko jest ok i tego Ci życze❤️
Blondyna.B
pięknie u Ciebie wygląda ten suwaczek 😍
Wezmę to pod uwagę ale później:) muszę dojrzeć do tej decyzjiczarneniebo lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Nati94 ja miałam dzisiaj. . 🤭 Ale to byłoby niemożliwe 😲 więc jeszcze o jeden dzien przesunęłam... 😅
Jc94 wiem, że to straszne i szkoda cyklu 😣 ale przemyśl to kochana 😘Jc94 lubi tę wiadomość
-
Jc po to tu jesteśmy, żeby czytać swoje doły i radości i się w tym wspierać
Ja też o tym wszystkim prawie nikomu nie opowiadam, mąż połowy nie rozumie 😅 poza tym nie chcę, żeby moje owulki, hormony, dawki i bóle cycków były naszym przewodnim tematem w domu. A koleżanka to tylko jedna jest w ogóle tym zainteresowana. Inne mówią "po prostu wystarczy seks i będzie dobrze". Zajmij głowę czym innym. 🥴
Nati ja to najwcześniej za tydzień testuję, jak mnie okres wcześniej nie zastanieDziś dopiero 6dpo. Zatestuję w weekend, żeby mieć jak przeżyć w spokoju tego negatywa i zebrać energię na następny miesiąc. A jakby był jakimś cudem pozytyw, to też chcę się od razu z mężem podzielić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 21:09
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jc właśnie dlatego tu jesteśmy żeby w każdym momencie służyć wsparciem, radą i czego kto potrzebuje ☺️
Mężowi dużo mówię ale nie wszystko rozumie albo ja nie chcę żeby coś wiedział żeby nie wziął czegoś do siebie czy się nie załamał.
Ja sama jestem na granicy szczęścia i ogromnej obawy czy się nie skończy jak wcześniej, czy dotrwamy 9 miesięcy w końcu...
O naszym problemach znajomi wiedzą ale to nie to samo z nimi rozmawiać bo większość nie ogrania tematów starań i właśnie w takich momentach cieszę się że tu trafiłam ☺️ -
Blondyna no najgorsze, że te ciąże tak cholernie długo trwają 🙈 Tydzień czy dwa to człowiek wytrzyma w nerwach ale 9 mcy? 🙈
Ale podejrzewam, że u Ciebie ten lęk się zmniejszy z czasem. Szczególnie jak się zakończy organogeneza i zobaczysz pięknego zdrowego ludka 😎2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Blondyna no najgorsze, że te ciąże tak cholernie długo trwają 🙈 Tydzień czy dwa to człowiek wytrzyma w nerwach ale 9 mcy? 🙈
Ale podejrzewam, że u Ciebie ten lęk się zmniejszy z czasem. Szczególnie jak się zakończy organogeneza i zobaczysz pięknego zdrowego ludka 😎
Muszę te wszystkie czarne scenariusze wypierać z głowy -
Ja w 1 ciąży też dopiero wyluzowałam po połowkowych... A jeszcze strat nie miałam. To nie wiem co będzie teraz, ale cóż co ma być to będzie 🙃2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Nati94 wrote:Kto tu teraz testuje i kiedy? Muszę wiedzieć, kiedy wyłamywać sobie kciuki za Wasze II ✊ Joana, Babulka zgłaszacie się 😙 czy ktoś dzisiaj nie miał testować? Coś mi świta
Najszybciej chyba mogłabym w czwartek, ale nie wiem czy jest sens raczej nie mam złudzeń na ten cykl. Ostatecznie jak by nie przyszła @ to 28 lutego zrobię test.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
Ja chciałam też robić koło wtorku/środy ale temp mi pikuje w dół
więc chyba nie tym razem
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Czarneniebo, jak tam tescik 🤞?
Byłam na wyjeździe weekendowym i dobrze mi to zrobiło, dużo mniej myślenia o staraniach czy o poronieniu, bawiłam się na urodzinach przyjaciółki i głowa odpoczęła 🙂 dzisiaj jadę zbadać progesteron i betę, czy spadła do zera. Mam nadzieję że prog pokaże, że owulacja była 🙂czarneniebo, Babulka lubią tę wiadomość
-
Robiłam dzisiaj test i biało. W piątek też robiłam było biało, jak teraz go wygrzebałam to dwie kreski 🙄 No ale to nieważne przecież po takim czasie. I tak ciąża byłaby raczej niemożliwa.... 38dc @ nie ma. Jeny 😣😣😣
-
Ani0nka wrote:Blondyna wytrwałas w postanowieniu i nie idziesz dziś na betę? 😜
Babulka, jo_ana, czarneniebo, Ani0nka, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Czarneniebo, dlaczego ciąża miałaby nie być raczej możliwa? Szkoda, że biało 😟 jak długie masz cykle?
Blondyna, też mysle, że nie ma sensu co chwilę badać bety, jest, rośnie prawidłowo i trzeba się trzymać tego, że bedzie dobrze. Wiesz już kiedy idziesz do lekarza?