Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja waże tyle co przed. Jem tyle co mój W. Wszyscy są w szoku gdzie ja to mieszczę...🤭Kiedyś to patrzyłam na wagę przejmowałam się 🙄.
Tylko, że wam powiem, słodkie dla mnie czasami nie istnieje. Czasami mam tylko jakieś napady 😁 -
Babulka i to jest zdrowe podejście 😃
Ja chce 3kg zrzucić bo po prostu złe się z tym czuje i tyle i ograniczam słodycze dla zdrowiaBabulka lubi tę wiadomość
-
Po poronieniu przytyłam, bo zatopiłam się w słodkim totalnie. Przestałam biegać i nie potrafię się zmusić do ruchu. Jedynie co w pracy wyrabiam normę, teraz trochę więcej się ruszam, bo zaczęłam powoli wracać do biegu. 😅
Czy Wy też czujecie się dziś tak źle jak ja? Dramat. Głowa mnie boli cały dzień, wzdęcie na maxa a w pracy prawie zasypiałam. Do takiego gościa chcieliśmy wzywać karetkę - swoje lata ma ale też mówił, że ciśnienie daje mu w kość. Ciągle siedział, bo go głowa też bolała.
A tak poza tym mamy super rozrywkę przez całe dnie i noce. Samoloty amerykańskie latają w te i nazad. Nawet jak był Euromajdan tak nie latali jak teraz. 😑 Krążą i krążą 🙄. Niedaleko mnie mają swoją bazę, atmosfera troszkę nerwowa 😬.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 17:58
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Byłam na wizycie jest wszystko super owulacja za parę dni z lewego jajnika więc biorę starego w obroty jedynie moja lekarka stwierdziła że po tym poronieniu w razie w od pozytywnego testu ciążowego mam brać dupka dwa razy dziennie
Babulka, jo_ana, Jc94, Pomarańcza, czarneniebo lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja mam dzisiaj podły nastrój 😥😥😥😥 samopoczucie i fizyczne i psychicznie poniżej dna.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Cześć Fiona, bardzo mi przykro i współczuję Ci straty
U mnie nie było infekcji, może któraś z dziewczyn ma takie doświadczenie za sobą.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Fionaa wrote:Hej dziewczyny:) jestem tutaj nowa. Powonilam 1 stycznia w 18 tyg. Czy któraś z Was miała przypadek poronienia przez infekcje?
Witaj.
Przykro mi, że Ciebie też spotkała ta tragedia 😞. Niestety u mnie poronienie nastąpiło z innej przyczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:13
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Przykro mi Fiona 18 tydzień to już spore dzieciątko, czy jesteś pewna ze to była przyczyna? u mnie poronienie było przez mutacje, które mam
-
Fionaa wrote:Hej dziewczyny:) jestem tutaj nowa. Powonilam 1 stycznia w 18 tyg. Czy któraś z Was miała przypadek poronienia przez infekcje?
Przykro mi z powodu Twojej straty 😞
Z tego co kojarzę to raczej żadna dziewczyna tu nie poroniła przez infekcje. Jakie miałaś robione badania, że taka diagnoza ? Duża czytałam o przypadkach poronień przez mykoplazme i chlamydie ale to na grupie na fb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:33
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Ani0nka wrote:Przykro mi Fiona 18 tydzień to już spore dzieciątko, czy jesteś pewna ze to była przyczyna? u mnie poronienie było przez mutacje, które mam
-
Ja nie znam przyczyny ale raczej nie zakażenie...
A może dzidziuś już dłużej nie żył i dlatego doszło do zakażenia, a nie było to przyczyną.
Podobno często w histopatologii wychodzi coś wskazującego na zakażenie, ale to wcale nie mówi o przyczynach poronienia 😥
Bardzo mi przykro 😥jo_ana lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Fionaa wrote:No to było i dalej jest traumatycxne przeżycie. Ale mam spoko lekarkę i zleciła mi już dużo badań. Nie mam jeszcze potwierdzonej przyczyny. Natomiast w badaniach histopatologicznych wyszlo, ze mialam rozległe zapalenie blon plofowych i płyty łożyska i zastanawiam się czy do takiego zapalenia mogło dojść w 1 dobę, bo uridzilsm synka dobę po odplynieciu wod plodowych. Będę miała jeszcze pakiet badań na infekcje, ale to dopiero w piątek. Zrobilam badania na nadkrzepliwosc, to z tych wszystkich wyszedl mi antykoagulant toczniowy dodatni, ale w opisie było napisane, że wynik może wynikać z brania leków na nadkrzeplieosc, a ja brałam acard🤔 a to chyba nie można. Także wyniki jeszcze muszę skonsultować z reumatologiem. Chcę wyjaśnić co się da przed kolejnym staraniem, bo drugi raz takiej straty to już chyba nie przezyje 😪
Ostatnio pytałam hematologa czy przed tym badaniem muszę odstawić acard i powiedział mi, że nie muszę. Więc nie sądzę by wynik był dodatni przez to 😳 choć teraz to już nie wiem nic, dziwne.
Dokładnie jak pisze Karola, zakażenie mogło być przez to że dziecko już wcześniej nie żyło jakiś czas…Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:38
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Też mi się wydaje, że wynik taki przez poronienie. Ja urodziłam kilka godzin po ustaniu akcji serca i też były zapalenia czy coś takiego (już dokładnie nie pamiętam) w wyniku histopatologicznym -
Dziewczyny, przedwczesne odplyniecie wód płodowych i poronienie w 2 trymestrze często jest spowodowane infekcją. U nas straty miały trochę inny charakter, także Fiona słusznie rozumuje.
W takich przypadkach robi się dużo poszerzonych badań pod kątem infekcji.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Z tego co pamiętam to do przedwczesnego pęknięcia pęcherza płodowego dochodzi głównie przez infekcje. Chyba od tego głównie zaczęłabym poszukiwania. Wymaz na bakterie tlenowe i beztlenowe, grzyby, ureaplazma, mykoplazma i chlamydia.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Babulka wrote:Dziewczyny, przedwczesne odplyniecie wód płodowych i poronienie w 2 trymestrze często jest spowodowane infekcją. U nas straty miały trochę inny charakter, także Fiona słusznie rozumuje.
W takich przypadkach robi się dużo poszerzonych badań pod kątem infekcji.Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja kilogramowo przytyłam może 1-2 kg, ale wokół brzucha zrobiło się tak średnio.
Myślę że to efekt leków które biorę od dłuższego czasu.
najpierw 3 iui i stymulacja.
Potem leki do punkcji, estrofem, progesteron w końskich dawkach. To robi swoje...
Gdyby jeszcze był efekt, a tu tyle walki, sukces i poronienie...Ona:
36 lat
Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
AMH styczeń 2021 - 6,15
Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3
On:
41 lat
Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3
Starania:
Od marca 2020, 3 x IUI
1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
2 FET V. 2022 - bhcg<0
2 IVF - > start IX
ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
29.10 - usg 🙏🙏🙏
2 mrozaki