Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jak czytam o Waszych zastrzykach to aż mam ciary 😵. Odważne jesteście!
Strułam siebie i męża 2 śniadaniem, co je zrobiłam na dziś do pracy. Dramat. Niby miało być pysznie a wyszło obrzydliwie 🤢. B. nawet smakowało 😂 aż byłam w szoku i czułam podstęp a on do mnie: dodałem magi, dużo magi 😅 - to wyjaśnia wszystko i też nie zmienia faktu, że się struł. Kurde, tak chciałam zacząć się bawić z wege, mniej więcej jedno danie dziennie ale zdecydowanie, strączki nie są dla nas. Fu. Mam nadzieję, że przez noc nam przejdzie (i że się nie podusimy 🤫) 😂😂😂.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Hej. Pogadałam wczoraj z mężem. Dawno nie czułam tyle wsparcia.
Dziś na wizycie doktor powiedziała że wstrzymujemy starania. U mnie leczymy ząb a u męża zatoki + zęby.
Wracamy do gry w kwietniu.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, jak czytam o Waszych zastrzykach to aż mam ciary 😵. Odważne jesteście!
Strułam siebie i męża 2 śniadaniem, co je zrobiłam na dziś do pracy. Dramat. Niby miało być pysznie a wyszło obrzydliwie 🤢. B. nawet smakowało 😂 aż byłam w szoku i czułam podstęp a on do mnie: dodałem magi, dużo magi 😅 - to wyjaśnia wszystko i też nie zmienia faktu, że się struł. Kurde, tak chciałam zacząć się bawić z wege, mniej więcej jedno danie dziennie ale zdecydowanie, strączki nie są dla nas. Fu. Mam nadzieję, że przez noc nam przejdzie (i że się nie podusimy 🤫) 😂😂😂.
Wege... podziwiam ludzi którzy się tego podejmują u mnie mięcho musi być nie codziennie broń Boże bo robię dużo różnego rodzaju klusek, naleśników, makaronów itp. Ale schabowczak albo stek wołowy to jest to -
Jc cieszę się, że możecie na siebie liczyć.
Ultra wege to nie mój klimat ale kiedyś nie mogłam jeść dlugo zadnego nabiału ani jajek więc siłą rzeczy musiałam wprowadzić strączki, żeby nie wykitować i podeszly mi bardzo dania azjatyckie, orientalne. Smalczyk weganski, dania z warzywami i ciecierzycą, dania jednogarnkowe z soczewicą itd.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wszystkie ciotki ovufriendowe trzymają kciuki 🤞a o której masz wizytę?
Jc94 super taka rozmowa 🥰 ja mam nadzieję, że w kwietniu też zaczniemy działać
Jest i ona.....🐒 Wreszcie ❗🤸♀️💃 🤣Jc94, Karoola, Babulka, Ultra-Dżasta, jo_ana, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, zgodnie z planem testowałam i biel
, także pojadę na luzie na dzisiejszy rezonans, uff 😌. Później to będę sikać 7 marca, jak okresu nie dostanę (w co bardzo wątpię). Z tymi plecami to coraz gorzej, normalnie tak mnie zaczęły boleć jak przed poronieniem. Ciężko z siedzeniem, wstawaniem, chodzeniem i podnoszeniem nóg. Wczoraj od 19 już w łóżku byłam - tylko leżenie przynosi mi jakieś tam ukojenie. Normalnie płakać mi się chce 😭, człowiek prawie 27 lat na karku, niby wysportowany a tu takie rzeczy. Tak sobie myślę, że jakbym była w ciąży, co ją straciłam, to na 100% byłaby to ciąża leżąca 😳. Trochę żal post mi wyszedł, wybaczcie 😅.
Jc94 to super, że wiecie już co mogło się przyczynić do straty i, że działacie w temacie 🤞.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Babulka no nie ☹️☹️☹️
Ultra dobrze, że idziesz na ten rezonans. Niefajnie jak boli.. Ciekawe co tam się dzieje. -
Dziewczyny czuję, że to koniec, także na razie nie będę się udzielać, nie mam siły.
Życzę każdej z Was pozytywnego testu i szczęśliwego rozwiązania ❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja pierd***. Co tu się odpierdziela ostatnio. Nie wierzę..... Dlaczego 😭
Mam jednak jeszcze nadzieję, że nie wszystko stracone. . 🍀 -
czarneniebo wrote:Ja pierd***. Co tu się odpierdziela ostatnio. Nie wierzę..... Dlaczego 😭
Mam jednak jeszcze nadzieję, że nie wszystko stracone. . 🍀
Ja też. Modlę się za kropka babulki żeby było z nim okczarneniebo, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Babulka 🥺 weszłam na chwilę, a tu takie rzeczy, aż się wierzyć nie chce.
Ja ogarniam lekarzy, wczoraj dentysta zrobiłam zęba z odsłoniętą szyjka, reszta bez zarzutów, więc spokój. Zrobiłam też badania krwi z tych podstawowych to trochę chyba muszę podnieść D3, za to kwas foliowy mam wywalony aż na 30, więc dużo za dużo. No i tsh lekko ponad bo 2,57, czy która z Was wie czy przy takim poziomie trzeba wdrożyć leki czy może w jakiś naturalny sposób można trochę obniżyć ? Na resztę wyników poczekać muszę nieco dłużej bo do 2 tyg, więc wizyta u hematolog puki co wstrzymana, będę się konsultować online jak dostanę resztę wyników.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
jo_ana wrote:Babulka 🥺 weszłam na chwilę, a tu takie rzeczy, aż się wierzyć nie chce.
Ja ogarniam lekarzy, wczoraj dentysta zrobiłam zęba z odsłoniętą szyjka, reszta bez zarzutów, więc spokój. Zrobiłam też badania krwi z tych podstawowych to trochę chyba muszę podnieść D3, za to kwas foliowy mam wywalony aż na 30, więc dużo za dużo. No i tsh lekko ponad bo 2,57, czy która z Was wie czy przy takim poziomie trzeba wdrożyć leki czy może w jakiś naturalny sposób można trochę obniżyć ? Na resztę wyników poczekać muszę nieco dłużej bo do 2 tyg, więc wizyta u hematolog puki co wstrzymana, będę się konsultować online jak dostanę resztę wyników.
Jak TSH mi w ciąży skoczyło do 2,5 to lekarz od razu przepisał mi Euthyrox i biorę go do dziś, bo bez leków mam 2. Leki zbiły mi go do 1.5 😉.
Edit. Ogólnie, jak się ma niedoczynność to należy TSH podregulować przez jakis czas, bo przez wysoką wartość mogą występować poronienia ☹️. Tak mi mówiły i koleżanki, i lekarz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 18:13
jo_ana lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki