Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jc ja naprawdę to rozumiem i jest to uzasadnione. Nie powiem Ci, że krótko się staracie, bo doskonale wiem, że każdy miesiąc to długo. Ale nadal podnoszę kwestię, że in vitro może być rozwiązaniem problemu z płodnością ale nie będzie rozwiazaniem problemów z emocjami i psychiką.
Czemu obawiasz się psychiatry i psychoterapeuty?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:A i kiedyś przeczytałam ze życie daje nad tyle ile jesteśmy w stanie udźwignąć ❤️
Od wielu lat mocno mnie doświadcza, ja zawsze pełna nadziei, walczę dalej. Wieczna optymistka, podnoszę się, wiem że po coś to było. Daje rade, na prawdę. Ale No hallo ile można.
Ostatnio mówię do męża, kuzwa chyba powinnam mniej moc dźwigać, być słabsza, zamalac się totalnie bo podobno życie daje tyle ile się wstanie udźwignąć.
Odpowiedział, że boi się przyszłości bo jednak jestem silna, wie że dam radę przetrwać wszystko.
Zatem nie chce tego tekstu... Bo wiem że potrafię znieść wiele... Ale czemu mam to robić 💔💔
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Dodam jeszcze że chorując na depresję absolutnie nie wiedziałam że to, to.
Przez to że zawsze byłam uśmiechnięta, "normalna", nikt nie wiedział, myślałam że tylko to wyolbrzymiam...
Największy problem byl u mnie ze przestałam jesc, nawet tego nie zauważyłam.
Dopiero jak zaczęłam się leczyć, poczułam różnice, byłam w szoku jak wielka to jest różnica.
Mimo, że dużo się działo w moim życiu.. Zachorowałam na nią po roku, w spokojnym, szczęśliwym życiu jak już wszytko się poukładało. Tego nie mógł nikt zrozumieć.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ja też nie wiedziałam. U mnie zaczęło się właśnie od rezygnacji z różnych aktywności, siedzenie w domu bez żadnego zajęcia, dużo spania, potem dochodziło milion innych rzeczy ale ja uważałam, że normalne, że jest mi źle bo mam taki a taki problem. Teraz wiem, że pomiędzy przezywaniem problemow a depresją jest przepaść.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jc, uświadomiłaś sobie problem, teraz idź do specjalisty, bo on jest od tego, żeby Ci pomóc. To żaden wstyd, a świadectwo odwagi, że się temu nie dasz. Dla rodziny jesteś ważna i Walcz o to, bo jeszcze się doczekasz swojego szczęścia. Może zaadoptujecie dziecko, które zostało porzucone i dasz mu dobry dom, a może wkrótce zajdziesz w ciążę i będziesz Mamą..tak czy siak, masz dopiero tyle lat,.co ja, całe życie przed sobą i nie daj się chorobie (chociaż nie jesteśmy tu specjalistami, ale to właśnie psychiatra ma Cię zdiagnozować i pomóc). Każda z nas korzystała z pomocy i wie, jak bardzo jest to ważne
-
Dziękuję dziewczyny👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Moje drogie nadrobiłam was od rana.
Pomarańcza koniecznie zmień test ja naprawdę nie chce być zła wróżką mam nadzieję że to jednak to ale facelli kompletnie nie ufam to już wolę najtańsze z allegro bo są bardzie wiarygodne nigdy nic fałszywego mi nie pokazały.
Babulka uroki ciąży ja raz straciłam kontakt pod prysznicem ze swiatem na jakieś dwie minuty dobrze że mój P. Mył zęby obok i mnie poratował.
Jc koniecznie super terapeuta który zdiagnozuje twój problem i Ci pomoże się z nim uporać.
Relaksuje się -
Jednorożec, zaczęłam plamić także w nocy/rano rozkręci się okres. Ale kilka razy już robiłam ten facelle i zawsze śnieżna biel, ja nie wiem co tutaj się porobiło, może dlatego był w promocji 😅
A co dziergasz? -
Pomarańcza wrote:Jednorożec, zaczęłam plamić także w nocy/rano rozkręci się okres. Ale kilka razy już robiłam ten facelle i zawsze śnieżna biel, ja nie wiem co tutaj się porobiło, może dlatego był w promocji 😅
A co dziergasz?
Lekki kocyk pod którym czterolatek będzie mógł spać w lecie.
Pierwszy raz robię zobaczę co mi wyjdziePomarańcza, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 o proszę, co tam robi 🧐😁
Pomarańcza nosz kurde 😡 przykro😔.
Tule mocno ! 😘 -
To dopiero pierwszy cykl starań pp, mam nadzieję że długo czekać nie będziemy musieli, ale liczę się z tym że może to nie być tak super szybko.
Super, lubię ręczne robótki, ja mam na swoim koncie kilka makramy, bardzo mnie to relaksuje (jak już zalapie chciany wzór 😁) -
Jednorożec, twórczo spędzasz czas, widzę 😎😊. Też szydełkowałam ale przerzuciłam się na czytanie (aktualnie czytam biografię Coco Chanel) a ostatnio zaczęłam myśleć o szyciu spódnicy, bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej, jakiej szukam 😐. Poszperam jeszcze na szmatach, może znajdę coś do przeróbki 😌.
Dziewczyny, tak mi cycki urosły przez noc 🙈 i zrobiły mi się bardzo tkliwe - z cyklu na cykl widzę, jak organizm wraca do siebie sprzed ciąży. Uprzedzam, pojawiła mi się myśl w głowie, że może to TO ale jakoś się nie nastawiam. Zatestuję jutro rano przed rezonansem a później dopiero jak okres mi się spóźni 😂, bez spiny ✌.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Pomarańcza wrote:To dopiero pierwszy cykl starań pp, mam nadzieję że długo czekać nie będziemy musieli, ale liczę się z tym że może to nie być tak super szybko.
Super, lubię ręczne robótki, ja mam na swoim koncie kilka makramy, bardzo mnie to relaksuje (jak już zalapie chciany wzór 😁)
Mam dosłownie takie samo podejście.
I nie ukrywam, czasami myślę "kurde, fajnie by było urodzić w 2022" 😅 no ale co zrobię, jak nic nie zrobię. Nie chce uzależniać swojego szczęścia od tego, czy dostanę okres, czy nie. Chciałabym uniknąć tego "fioła".
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Jednorożec, twórczo spędzasz czas, widzę 😎😊. Też szydełkowałam ale przerzuciłam się na czytanie (aktualnie czytam biografię Coco Chanel) a ostatnio zaczęłam myśleć o szyciu spódnicy, bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej, jakiej szukam 😐. Poszperam jeszcze na szmatach, może znajdę coś do przeróbki 😌.
Dziewczyny, tak mi cycki urosły przez noc 🙈 i zrobiły mi się bardzo tkliwe - z cyklu na cykl widzę, jak organizm wraca do siebie sprzed ciąży. Uprzedzam, pojawiła mi się myśl w głowie, że może to TO ale jakoś się nie nastawiam. Zatestuję jutro rano przed rezonansem a później dopiero jak okres mi się spóźni 😂, bez spiny ✌.
Podasz mi tytuł tej biografii? -
Ultra-Dżasta, ja trochę też miałam nadzieję że tak w urodziny swoje dwie kreski, a na męża narodziny, ale się nie udało, jest jeszcze szansa na 2022, ale będzie co ma być. Cieszę się, że prog ładny to i owulacja była 🙂
Mróz 🥰 teraz kończę serie z Frostem, ale Chylke kocham miłością od pierwszego wejrzenia 😁 bardzo oczyszcza mi głowę, wciągam się w tę historię i nie myślę o tym wszystkim co się dzieje... -
Pomarańcza bardzo słuszne podejście.
I dziękuję za podpowiedź z zastrzykiem w bok brzucha, o niebo lepiej! 😩❤Pomarańcza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jednorożec89 wrote:Też czytam u to dość dużo ostatnio akurat R. Mroza ale ogólnie jedyna literatura której nie lubię to horrar i sci-fi.
Podasz mi tytuł tej biografii?
Hal Vaughan - "Sypiając z wrogiem" 😉.
Laska (w sensie Chanel) była niezła, nie spodziewałam się po niej tylu nieoczywistości 😱.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra Dżasta dziękuję. Właśnie sobie ją zamówiłam.
Pomarańcza ja właśnie jestem na etapie Chyłki. Kocham jąPomarańcza lubi tę wiadomość
-
🤣🤣🤣🤣 Jeny ja chyba dostanę na głowę 🤪. 45dc. Byłam u lekarza, w sumie to pod drzwiami 🤣 5 kobitek przede mną, ponad godzinę przed przyszłam i taka kolejka jak nigdy...minęło z 15 minut i ból brzucha jak na @... Szybko do wc, trochę inna plamka...A, że miałam dużo spraw do załatwienia więc pojechałam.... Jestem w domu brzuch boli coraz bardziej i cieszę się jak mnie boli. 😱😱😱.. W życiu bym się nie spodziewała, że będę się kiedyś cieszyć z tego bólu.
Niech już się zacznie normalnie 🔴 wredna ta moja @ prawda? 🤣🤦♀️ -
czarneniebo wrote:🤣🤣🤣🤣 Jeny ja chyba dostanę na głowę 🤪. 45dc. Byłam u lekarza, w sumie to pod drzwiami 🤣 5 kobitek przede mną, ponad godzinę przed przyszłam i taka kolejka jak nigdy...minęło z 15 minut i ból brzucha jak na @... Szybko do wc, trochę inna plamka...A, że miałam dużo spraw do załatwienia więc pojechałam.... Jestem w domu brzuch boli coraz bardziej i cieszę się jak mnie boli. 😱😱😱.. W życiu bym się nie spodziewała, że będę się kiedyś cieszyć z tego bólu.
Niech już się zacznie normalnie 🔴 wredna ta moja @ prawda? 🤣🤦♀️
😂😂😂
Wcale nie śmieszne 😆 miałam podobnie ze swoją pierwszą małpą po poronieniu. Byłam wtedy kompletnie nieprzygotowana, bo po co pakować podpaski jak i tak nie przyjdzie? 😂 Dobrze, że byłam w Galerii Krakowskiej. Nie było problemu ani z kupnem podpasek ani z toaletą. 😂 Z tym, że już czułam, że coś tam leci i od razu do Rossmana pobiegłam.
A bardzo Cię boli?11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki