Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już z tej bezsilnosci zaczęłam się śmiać 🙆♀️. Wczoraj ryczałam, dzisiaj się cieszę, że jednak może przyjdzie sama ta dziadówa @.
Tak mnie ćmi znośnie(jeszcze) 😁.
Ale na to wychodzi( o ile dzisiaj będzie 🔴), że znowu tydzień przed @ plamienia były. 🤦♀️ -
Beta dzisiaj w 29dc ponad 91, szału nie robi ale przyrost dobry.
Miałam nadzieję, że będzie wyższa. W zdrowej ciąży na tym etapie miałam ponad 400Karoola, Lili90, Ivanka93 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Beta dzisiaj w 29dc ponad 91, szału nie robi ale przyrost dobry.
Miałam nadzieję, że będzie wyższa. W zdrowej ciąży na tym etapie miałam ponad 400
Nie denerwuj się bo szkodzisz maleństwu. Po pierwsze przerost jest W NORMIE więc wielkie gratulacje:)
Po drugie naprawdę kochana weź głęboki oddech i relax nie wazny dzień cyklu ważne ile od owualcji przecież ta mogła być później mogło dojść później do zagniedżenie spokojnie jesteś w ciąży i na razie jest dobrze. Rośnijcie zdrowoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 15:30
-
Babulka wrote:Wiem, ale nie da się ukryć, że bardzo podobny wynik miałam w straconej ciąży na tym etapie a w zdrowej 5x wyższy.
Przyrost jest super a to najważniejsze:) za dwa dni będzie już pięknie trzycyfrowo
-
Babulka, proszę Cię, nie smutaj 😘. Przyrost jest dobry, więc jest dobrze 🤞. Z tego co wiem, to każda ciąża jest inna i nie ma co porównywać wcześniejszych wyników. Na spokojnie - wdech i wydech 😘.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mi wyszły mthr 667 i pai w heterozygocie, reszta ok. Mam mieszane uczucia, chciałam żeby wyszło coś jeszcze.. Czekam na ana i antyfosfolipidowy..
Coraz mocniej czuję że błądzę we mgle... Boję się tej immunologi, nie wiem czy robić np badanie nk i czegoś innego... Gdzie szukać.
Tak mnie właśnie olśniło ze w ciąży z julka byłam mega chora, a później już ciągle cos było.. Więc może jednak ta immunologia.
Czuje mega zniechęcenie do wszystkiegoCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wiem, że ciężko się uspokoić, ale pamiętaj że jedyny wplyw jaki realny masz to kochanie fasolki, spokój i po prostu czekanie. Dostarczanie zamiast kortyzolu, dzidziusiowi endorfin.
Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka będzie dobrze, koleżanka po kilku poronieniach też miała niską betę a teraz jak wystrzeliła to w szoku była że tak można i serduszko bije i z maluchem wszystko dobrze . Zobaczysz że maluszek podgoni za chwilę, mniej stresu . Trzymam kciuki 😘✊️Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Dziewczyny powiedzcie mi jak wyszły mi te mutacje heterozygotyczne - pai i mthr powinnam brać acard już teraz? Genetyka mam za 3 tyg, a już mam parcie by coś robić. Zastanawiam się czy napisać SMS do gina, ale wolałabym np sama włączyć jak coś.
Jak jest u was?Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka nie sugeruj się tą luteiną ja mam zalecenie brać dupka jak tylko wyjdzie mi pozytywny test moja lekarka mówiła że po poronieniu to standart w następnej ciąży
-
Dziewczyny ja nie dam rady myśleć pozytywnie, bo z samej mojej historii ta ciąża rozwija się na razie jak ta stracona. Nawet uważałam, że mogą być niższe bety i na pewno się zdarza, że ciąża jest zdrowa, ale chocby u Blondyny ostatnio była ta sama sytuacja. Wierzyłam do końca a skończyło się biochemem.
Karoola ja nie mam w ogóle acardu i nie słyszałam, żeby ktoś go brał wcześniej przed staraniami z samego powodu pai. Prędzej już w cyklu ze staraniami ale też pewnie po jakichś szerszych badaniach krzepliwosci.
Jednorożec, mi wcześniej gin nie zalecał luteiny tylko sam neoparin a jak wysłałam mu wynik i zapytałam czy przy takim wyniku mam brać luteine to powiedział że można brać i dal receptę.
Wiadomo, że nic nie jest stracone na razie ale nie wygląda to rewelacyjnie, nie mam takiej mocy, żeby sobie wkręcać, zet jest super.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
nick nieaktualnyBabulka gratuluję
ja luteina też dostawałam od razu, mimo że wszystko było na początku dobrze, ale gin powiedział, że to tak profilaktycznie, żeby warunki były dobre dla rozwijającego się życia 😉
Trzymam kciuki za same pozytywne wiadomości od Ciebie 😀Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka przyrost masz w normie to najważniejsze, ja wiem ze w takiej sytuacji w jakiej my tu wszystkie jesteśmy to nie da się być spokojnym ale trzeba być dobrej myśli 🍀💚
Karola mam te same mutacje w czasie starań mam acard (150), kwas foliowy metylowany 800 mg dziennie od pozytywnego testu neoparin a acard 75.Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Ivanka - "zniesę" wszystko jeśli ma się udać. Ale nie wiem czy betę jeszcze zbadam. Mam cały dzień z głowy.
10.03 mam wizytę i już powinien być pecherzyk a pewnie i pecherzyk zoltkowy.
Oraz melduje tym z Was, które czeka heparyna, że jak znalazłam dobre miejsce do wkłucia to naprawdę jest znośne. Siniaczki też są malutkie, takie kropeczki.Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ivanka - "zniesę" wszystko jeśli ma się udać. Ale nie wiem czy betę jeszcze zbadam. Mam cały dzień z głowy.
10.03 mam wizytę i już powinien być pecherzyk a pewnie i pecherzyk zoltkowy.
Oraz melduje tym z Was, które czeka heparyna, że jak znalazłam dobre miejsce do wkłucia to naprawdę jest znośne. Siniaczki też są malutkie, takie kropeczki.
Ja sobie teraz obiecałam że zrobię bete 3 razy zeby sprawdzić czy dwa kolejne przyrosty będą dobre i czekam na wizytę w ostatniej ciąży badałam bete jak głupia i i tak nic mi to nie dało.
Co do heparyny to siniaki robią się nie od samego zastrzyku a od ucisku w miejscu wkłucia więc jak się zrobi zastrzyk w miejscu gdzie jest np gumka od rajstop to siniak na bank .Babulka lubi tę wiadomość