Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra trzymam kciuki za rehabilitacje, też mam duże problemy z kręgosłupem wiem co to znaczy. Mam ból chroniczny, który towarzyszy mi każdego dnia praktycznie 🙈
Pomarańczo sto lat, rośnij nam duża 😂 oj i taki wiek to marzenie 😃😃😃Pomarańcza lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
A powiedzcie mi jak mam wizytę u genetyka i kazała wysłać dokumenty to co dokładnie wysyłać.
Info ze szpitali że poroniłam wiadomo i badania na trombofilie wiadomo, ale innych genetycznych nie mam.
Wysyłać np ana itp?Córka w 2013 r
Kir-AA
Pomarańcza, wszystkiego najlepszego! Spełnienia! 🎉
Ultra-Dżasta, rehabilitacja działa cuda, ale ja bym to skonsultowała z dobrym fizjoterapeutą. Moja znajoma tułała się z bólem pleców, ortopedzi leczyli jej stan zapalny sterydami, nic nie pomagało. Dopiero wizyta u fizjo, odpowiednie ćwiczenia, skorygowanie postawy i nawyków sprawiło, że ból zniknął, stan zapalny zniknął, a ona wróciła do życia.
Też miałam problemy z plecami przez nadwyrężenie przy pracy w ogrodzie 🤦♀️ czasami na prawdę nie wiele trzeba, a otarłam się o dyskopatię. Fizjoterapeuta pomógł, ale ćwiczyć muszę codziennie dla utrzymania zdrowego kręgosłupa. Na mnie zbawiennie działa też yin joga. Polecam poczytać. Trzymam kciuki, żeby ta przepuklina jednak zniknęła.
Babulka, jestem przeciwna takiemu złowróżeniu. Wiem,że hormony robią swoje, ale dobrze wiemy jak jest z objawami... raz są, raz ich nie ma i znaczy to tylko tyle.. co nic. Na tym etapie nic nie możemy zrobić, ale mamy wpływ na swoje myśli i proszę postaraj się o troszke wiary w kropka. Trzymam kciuki w dalszym ciągu.
Ja dziś ide na kontrole i bardzo bym chciała dostać zielone światło na 🐝🐝 . Nie wracamy do starań, wiem że na to trzeba troche poczekać, ale straszną mam chcice od kilku dni, nie mogę się już opanować...Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Susanne wrote:Pomarańcza, wszystkiego najlepszego! Spełnienia! 🎉
Ultra-Dżasta, rehabilitacja działa cuda, ale ja bym to skonsultowała z dobrym fizjoterapeutą. Moja znajoma tułała się z bólem pleców, ortopedzi leczyli jej stan zapalny sterydami, nic nie pomagało. Dopiero wizyta u fizjo, odpowiednie ćwiczenia, skorygowanie postawy i nawyków sprawiło, że ból zniknął, stan zapalny zniknął, a ona wróciła do życia.
Też miałam problemy z plecami przez nadwyrężenie przy pracy w ogrodzie 🤦♀️ czasami na prawdę nie wiele trzeba, a otarłam się o dyskopatię. Fizjoterapeuta pomógł, ale ćwiczyć muszę codziennie dla utrzymania zdrowego kręgosłupa. Na mnie zbawiennie działa też yin joga. Polecam poczytać. Trzymam kciuki, żeby ta przepuklina jednak zniknęła.
Babulka, jestem przeciwna takiemu złowróżeniu. Wiem,że hormony robią swoje, ale dobrze wiemy jak jest z objawami... raz są, raz ich nie ma i znaczy to tylko tyle.. co nic. Na tym etapie nic nie możemy zrobić, ale mamy wpływ na swoje myśli i proszę postaraj się o troszke wiary w kropka. Trzymam kciuki w dalszym ciągu.
Ja dziś ide na kontrole i bardzo bym chciała dostać zielone światło na 🐝🐝 . Nie wracamy do starań, wiem że na to trzeba troche poczekać, ale straszną mam chcice od kilku dni, nie mogę się już opanować...
A teraz się stresuje.. Bo jednak jak coś to mieliśmy zielone światło po 1 miesiączce.Susanne lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Cześć dziewczyny..
Pomarańcza, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń 💚
Babulka, odzywaj się tu już, wiem, że będzie wszystko dobrze 🍀
Ja mam covida (antygen +, czekam na pcr). 3 dpo, ból pleców, dreszcze, oczy przekrwione, gardło boli, nie polecam. Dzieci też chore 🥺 z uwagi na wcześniejszą stratę, boję się, że jeśli się udało, to może zaszkodzić, no ale nawet nie wiem, czy się udało, więc może nie ma co się martwić na zapas .
Susanne kciuki za kontrolę. My po prostu używaliśmy prezerwatyw ale odczekalismy po poronieniu jakiś dłuższy czas (nie pamiętam ile) ale strasznie wtedy pomagała mi bliskość. Jedni nie mogą się zdobyć, a mi to pomagało po prostuPomarańcza lubi tę wiadomość
-
My po poronieniu zaczęliśmy współżyć dopiero po pierwszej miesiączce i do kontroli z prezerwatywą ☺.
A co do kręgosłupa - też muszę popracować nad samą postawą, jak o tym myślę, to już mnie boli.
Nati94 bądź dobrej myśli! 🍀 Jak się czujecie? Jak dzieciaki?
Też mam chcicę ale na coś innego - JEDZENIE. Jestem wierząca i dziś Środa Popielcowa, post ścisły, 3 posiłki. Właśnie zjadłam ostatni i nadal jestem głodna 😂. Zaraz pójdę pod prysznic i od razu do spania 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 18:14
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Cześć dziewczyny 🤗
My korzystamy z urlopu, dzisiaj udało się wyskoczyć na stok i pośmigać na snowboardzie. Niestety dni mijają tak szybko i już niedługo czas wracać eh 🥺
Pomarańcza spełnienia marzeń 🥳
Babulka daj znać jak się czujesz, myślimy tu o Tobie 💛Karoola, Ultra-Dżasta, Pomarańcza, czarneniebo lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
Ultra ja też jestem wierząca i poszczę osiem czekolad z krwiodawstwa kusi
Ostatni posiłek zjadłam godzinę temu i też jestem głodnaUltra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ultra ja też jestem wierząca i poszczę osiem czekolad z krwiodawstwa kusi
Ostatni posiłek zjadłam godzinę temu i też jestem głodna
Lubię te czekolady 🤤. Jak ostatnio byłam to dawali takie super smaczne bakaliowe 🤤.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny widzialam że był temat immunologow mam do oddania wizytę u doc. Pasnika ja niestety nie mogę pojechać 😭 wizyta 10.03 w Apc Łódź jeśli któraś z Was jest chętna dajcie znać jak nikogo nie znajdę na forum to napisze na fb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 18:57
-
Ultra - Dżasta, u mnie chcica na męża idzie w parze z chcicą na słodkie! Trzymam kciuki za wytrzymanie w poście.
Jednorożec, też kiedyś oddawałam krew jak jeszcze mieszkałam w PL, te czekolady 💜
Ja jestem po kontroli, ładnie się wszystko czyściło, endo cieniutkie 3-5mm, zielone świało na 🐝. Ze staraniami poczekać do następnej miesiączki, jeżeli psychicznie ok.
Nati, współczuje Covida. Tez przechodziłam niedawnoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 19:16
Karoola, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Dziewczyny widzialam że był temat immunologow mam do oddania wizytę u doc. Pasnika ja niestety nie mogę pojechać 😭 wizyta 10.03 w Apc Łódź jeśli któraś z Was jest chętna dajcie znać jak nikogo nie znajdę na forum to napisze na fbCórka w 2013 r
Kir-AA
Ivanka93 wrote:Ja też nie jestem ich pacjentka miałam isc na pierwszą konsultacje nawet badań żadnych nie mam.
* na stronie znany lekarz jest napisane że przyjmuje tyko pacjentów sanve hm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 19:26
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ivanka93 wrote:Dziewczyny widzialam że był temat immunologow mam do oddania wizytę u doc. Pasnika ja niestety nie mogę pojechać 😭 wizyta 10.03 w Apc Łódź jeśli któraś z Was jest chętna dajcie znać jak nikogo nie znajdę na forum to napisze na fbCórka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,