Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivanka93 wrote:Jasne 😊Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Dziewczyny byłam dzisiaj na becie zeby sprawdzić co sie dzieje i pierwszy raz w zyciu nie ma mojego wyniku do tej pory. Zwykle jest o 14-15. Może mają jakiś problem w pracy a może wynik poszedł do powtórnej weryfikacji, jeśli jest zły. Po mojej poprzedniej akcji z nimi po poronieniu jak miałam spadek bety, to wynik był potwierdzany dwukrotnie.
Objawy raz są raz ich nie ma. Ale w sumie w poprzednich ciążach też z tym było różnie. Jestem w takim etapie, że noszę non stop ciasny stanik, żeby tylko na pewno mnie cycki bolały. Teraz leżę, to czuję trochę rozpychanie macicy, jeden z niewielu moich objawów ciąży. Jak tego nie czuję ani piersi, to mam najgorsze myśli.
W związku z tym nic mi nie pozostaje, tylko się modlić.
Cały czas każdej z Was kibicuje.Karoola, czarneniebo, Ani0nka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj na becie zeby sprawdzić co sie dzieje i pierwszy raz w zyciu nie ma mojego wyniku do tej pory. Zwykle jest o 14-15. Może mają jakiś problem w pracy a może wynik poszedł do powtórnej weryfikacji, jeśli jest zły. Po mojej poprzedniej akcji z nimi po poronieniu jak miałam spadek bety, to wynik był potwierdzany dwukrotnie.
Objawy raz są raz ich nie ma. Ale w sumie w poprzednich ciążach też z tym było różnie. Jestem w takim etapie, że noszę non stop ciasny stanik, żeby tylko na pewno mnie cycki bolały. Teraz leżę, to czuję trochę rozpychanie macicy, jeden z niewielu moich objawów ciąży. Jak tego nie czuję ani piersi, to mam najgorsze myśli.
Cały czas każdej z Was kibicuje.Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka jak dobrze że się odezwałaś
Myślę o Tobie wiem że będzie dobrze.
Daj znać bo Twoja beta stresuje mnie chyba,bardziej niż mojaBabulka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj na becie zeby sprawdzić co sie dzieje i pierwszy raz w zyciu nie ma mojego wyniku do tej pory. Zwykle jest o 14-15. Może mają jakiś problem w pracy a może wynik poszedł do powtórnej weryfikacji, jeśli jest zły. Po mojej poprzedniej akcji z nimi po poronieniu jak miałam spadek bety, to wynik był potwierdzany dwukrotnie.
Cały czas każdej z Was kibicuje.
Trzymam kciuki, by wszystko jednak dobrze się skończyło.
Nati zdrówka życzę, oby szybko Ci przeszło i by nie zaszkodziło ewentualnemu kropeczkowi.Babulka, Nati94 lubią tę wiadomość
Adenomioza podsluzówkowa
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Przewlekle zapalenie endometrium 5/10
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
09/06 (S) V FET
🔜 sztuczna menopauza -
Babulka cały czas trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości 🍀🤞
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka proszę Cię bądź tu z nami, bo się żyłyśmy! Bardzo Ci kibicuje i mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze ❤️❤️❤️
Babulka lubi tę wiadomość
-
Jest mój wynik, 213 także rośnie ❤ już nigdy w życiu nie sprawdzę bety, wymiękam 🥴
Wartość jednak nadal mnie niepokoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 07:03
Susanne, Karoola, Jednorożec89, czarneniebo, jo_ana, Nati94, Ani0nka, Ivanka93, Lili90 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Jest mój wynik, 213 także rośnie ❤ już nigdy w życiu nie sprawdzę bety, wymiękam 🥴
Babulka, no widzisz, będzie dobrze ❤.
Umówiłaś się już na serduszkową wizytę, czy się jeszcze wstrzymujesz?
Kurde, wydaje mi się, że u mnie też "coś" się dzieje 😳. Staram się nie nastawiać, bo dziś np. obudziłam się z zatkanym nosem i bolącą głową, więc może przeziębienie się szykuje. Testu na razie nie chce robić, poczekam do poniedziałku 😬.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 07:12
Karoola lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Za tydzień mam wizytę, bo jestem na lekach, więc chcemy wiedzieć, że ciąża jest na pewno w macicy. Ale jeszcze nie będzie serduszka. Myślę, że serduszko za jakieś 2 tyg.
Nati zdrówka 🙂Ultra-Dżasta, czarneniebo, Nati94, Ani0nka lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Za tydzień mam wizytę, bo jestem na lekach, więc chcemy wiedzieć, że ciąża jest na pewno w macicy. Ale jeszcze nie będzie serduszka. Myślę, że serduszko za jakieś 2 tyg.
Nati zdrówka 🙂
Będzie dobrze 🍀 ciotki trzymają kciuki 🤞.Babulka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Babulka ♥️♥️♥️
W ogóle wiecie, aż to jest niemożliwe. Wczoraj i przedwczoraj miałam depresję, że nie mogę znalesc immunologa na już. Ze jestem do kogoś tam, do kogoś byle kogo, umówiona koniec kwietnia, koniec maja... A ja już chce działać, leczyć się itp. Strasznie mnie to przygnębiało. Mam przeczucie ze winna jest immunologia.
I jak Ivvanka spadła mi z wizytą, to nie mogłam w to uwierzyć. Chwilę się zastanawialam bo to organizacyjnie trudne dla mnie.. Ale kurde wierzycie w przeznaczenie?
Często mi się tak zdarza, że takie rzeczy się dzieją... Ze bardzo coś chce i myślę i przyciągam to myślami.
Teraz mam stresa przed tą wizyta bo chciałabym już mieć zrobione chociaż jakieś sensowne badania.
Mam ana, czekam na kolejne ana 2,3. Czekam na zespół antyfosfolipidowy. Mam mutacje.
Może zrobię chociaż jeszcze Homocysteine.
Troszkę zagłębiłam się w metody leczenia, przerażają mnie koszta, te szczepienie limfocytami. Ale dam radę 💪💪
jo_ana lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola spokojnie do szczepień limfocytami to daleka droga. To jest ostateczność i kontrowersyjna metoda
Karoola, czarneniebo lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Karoola spokojnie do szczepień limfocytami to daleka droga. To jest ostateczność i kontrowersyjna metoda
Mam takie poczucie że coś mi jest... I abstrahując od ciąży.. Chciałabym znać przyczynę... Od zawsze mam dużo dziwnych objawów i nikt nie był mi wstanie pomoc. Mam nadzieję że teraz będzie inaczejCórka w 2013 r
Kir-AA
Karoola ja się nie znam na immunologii (to jest tak trudna dziedzina, że nawet zwykli lekarze się nie znają) ale wiem, że nieraz dziewczyny już na samym Encortonie (steryd) donoszą ciążę. Podstawa to się przebadać2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Karoola ja się nie znam na immunologii (to jest tak trudna dziedzina, że nawet zwykli lekarze się nie znają) ale wiem, że nieraz dziewczyny już na samym Encortonie (steryd) donoszą ciążę. Podstawa to się przebadać
Najbardziej boję się poronienia w jeszcze późniejszym terminie... 14 tyg to już dużo... A jak było by 30, a nawet 20... Nie wiem jak bym to przezylaCórka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Babulka ♥️♥️♥️
W ogóle wiecie, aż to jest niemożliwe. Wczoraj i przedwczoraj miałam depresję, że nie mogę znalesc immunologa na już. Ze jestem do kogoś tam, do kogoś byle kogo, umówiona koniec kwietnia, koniec maja... A ja już chce działać, leczyć się itp. Strasznie mnie to przygnębiało. Mam przeczucie ze winna jest immunologia.
I jak Ivvanka spadła mi z wizytą, to nie mogłam w to uwierzyć. Chwilę się zastanawialam bo to organizacyjnie trudne dla mnie.. Ale kurde wierzycie w przeznaczenie?
Często mi się tak zdarza, że takie rzeczy się dzieją... Ze bardzo coś chce i myślę i przyciągam to myślami.
Teraz mam stresa przed tą wizyta bo chciałabym już mieć zrobione chociaż jakieś sensowne badania.
Mam ana, czekam na kolejne ana 2,3. Czekam na zespół antyfosfolipidowy. Mam mutacje.
Może zrobię chociaż jeszcze Homocysteine.
Troszkę zagłębiłam się w metody leczenia, przerażają mnie koszta, te szczepienie limfocytami. Ale dam radę 💪💪
Jak do Paśnika to myśle, że warto zrobić jeszcze allo-mlr, komórki nk, cytokiny i cross match.Adenomioza podsluzówkowa
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Przewlekle zapalenie endometrium 5/10
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
09/06 (S) V FET
🔜 sztuczna menopauza