Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
jo_ana wrote:Jak do Paśnika to myśle, że warto zrobić jeszcze allo-mlr, komórki nk, cytokiny i cross match.
Resztę badań chyba niedostepna w moim mieście 🙉 i został mi tydzień do wizyty, chciałam chociaż kiry zrobic z testdna ale czas oczekiwania 10 dni 🙉🙈
Tych badań nie da się zrobić w alabie lub diagnostyce co nie?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:A powiedz teraz 2, 5 tyg od poronienia. Na nk za szybko prawda? Jeszcze okresu nie miałam nie wiem jaki dzień cyklu.
Resztę badań chyba niedostepna w moim mieście 🙉 i został mi tydzień do wizyty, chciałam chociaż kiry zrobic z testdna ale czas oczekiwania 10 dni 🙉🙈
Tych badań nie da się zrobić w alabie lub diagnostyce co nie?
Kurczę nie wiem bo ja nie robiłam tych badań puki co, jedynie na grupie czytałam co pisały dziewczyny, które do dr jeżdżą. Jeśli wizytę masz za tydzień, to myślę, że już na spokojnie poczekaj jakie badania zleci Ci dr bo i tak już pewnie nie zdążysz dostać wyników.Karoola lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
Też tak mi się wydaje na spokojnie, niech powie jakie badania i w jakim dniu cyklu najlepiej zrobić czy to bez znaczenia. Mam nadzieję, że pomoże 👨⚕️
Karoola lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Co tu dzisiaj taka cisza? Też macie doła?
Masakra strasznie się czuję 😢
Może nie czuję się źle ale z tymi plecami to bliżej mi do mojej babci niż do (prawie) 27 lat 😂.
Tak sobie rozkminiałam jedną ścianę w naszym budującym się domu i chciałabym na jednej powiesić płótno z naszym zdjęciem ślubnym a wokoło tak jakby zdjęcia przyszłych dzieci... No i wpadłam na pomysł, by J. zamówić takiego drewnianego aniołka z imieniem i datą urodzenia. Bardzo chciałabym to zrobić ale już widzę minę mojej teściowej... Serio. Głupia jestem, że się w ogóle nią przejmuje. Po prostu, boli mnie to, że nie potrafi ROZMAWIAĆ tylko, że "jakoś to będzie", że "młodzi jesteście", bo zaraz bedzket, że niepotrzebnie się z tym afiszujemy 😵.
Tak samo w pracy. Niby haha-hihi ale do mnie z tekstem, że "jak będziesz mieć dzieci to zobaczysz" a ja odpowiedzialam, że przecież "mam Józia w niebie, anielskie dziecko nie jest w niczym gorsze" i poszłam. 🥺11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Wpadam na chwilę dac znać, że u mnie ciągle beta dodatnia 😞 To już miesiąc od poronienia, a ciągle plus, brak okresu i brak możliwości podejścia do kolejnej próby...Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka, cieszę się, że beta urosła ✊
Dżasta, no niefajnie 🥺 zamów co chcesz, to Wasz dom. Wy macie czuć się tam dobrze 😙
Czarneniebo, ja jakoś w miarę. Jeden plus obecnej sytuacji jest taki, że jesteśmy razem w domu..tak to choroba trochę męczy, ja nie mogę długo rozmawiać, czytać, bo zaraz drapanie w gardle i to takie, że tracę głos na kilka minut. Ps pisałam, że pcr dodatni?
W temacie około testowym- serio non stop się wzruszam albo płacze. Nie wiem, czy to kwestia sytuacji na świecie, ale jest dziwnie. Już tak kiedyś miałam no ale zobaczymy. Nie wiem czy wytrzymam do 10 dpo i będę sikać jak nawiedzona od 8 🤦🤦 i tak nic nie wyjdzie ale co wysikam to moje 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 20:29
-
Susannah wrote:Wpadam na chwilę dac znać, że u mnie ciągle beta dodatnia 😞 To już miesiąc od poronienia, a ciągle plus, brak okresu i brak możliwości podejścia do kolejnej próby...
-
Ultra wydaje mi się, że Twoja teściowa ma problem z emocjami dotyczącymi Waszej straty. Bo tak jakoś ciągle przeszkadza jej, że Wy to przeżywacie, mówicie o tym, traktujecie dziecko jak dziecko a nie "jak miesiączkę spóźnioną" (taki tekst ja usłyszałam i ciągle mi dzwoni),jakby się tego bała? Może ona sama miała stratę, której nie mogła przeżyć, musiała zepchnąć do strefy "get over it"? Albo w ogóle nie miała w życiu przestrzeni na przeżywanie trudnych emocji i teraz się irytuje, jak ktoś inny to robi.
Bo to już któryś raz piszesz o takim jej zachowaniu. Bo nie rozumieć to jedno, a tak lekko strachowo reagować to inna sprawa.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Mój mąż usłyszał od swojej mamy teraz "to co ty zabezpieczać się nie umiesz". Mi nic nie powiedzieli, jakby nic się nie wydarzyło... Nawet odbierając mnie ze szpitala... O ciąży dowiedzieli się dopiero jak trafiłam do szpitalaCórka w 2013 r
Kir-AA
Ultra Już by mogła się lepiej nie wypowiadać... Rób co chcesz to Wasz dom 😘...I nie przejmuj się. Przykro, że nie rozumie, tak samo jak i w pracy. Kto tego nie przeżył raczej nie zrozumie...
Susannah współczuję, że tak długo to trwa... ☹️ bardzo wysoka masz? Oby szybko spadła i przyszła @ 🍀🤞
Nati w wątku staraniowym przeczytałam, że pcr dodatni. Ehh dziadostwo. Zdrówka 😘
Babulka jak się czujesz? 🍀
Karoola nie rozumiem??? Po co zabezpieczac jak chcecie dziecko? Teściowa nie wie czy o co kaman?Nati94 lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Ultra Już by mogła się lepiej nie wypowiadać... Rób co chcesz to Wasz dom 😘...I nie przejmuj się. Przykro, że nie rozumie, tak samo jak i w pracy. Kto tego nie przeżył raczej nie zrozumie...
Susannah współczuję, że tak długo to trwa... ☹️ bardzo wysoka masz? Oby szybko spadła i przyszła @ 🍀🤞
Nati w wątku staraniowym przeczytałam, że pcr dodatni. Ehh dziadostwo. Zdrówka 😘
Babulka jak się czujesz? 🍀
Karoola nie rozumiem??? Po co zabezpieczac jak chcecie dziecko? Teściowa nie wie czy o co kaman?Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola 😳
Czarneniebo staram się ogarniać, myśleć choć trochę pozytywnie. 😌
Wiecie co, ja nie uważam, że trzeba to przeżyć, żeby zrozumieć. Wystarczy trochę empatii i pokory. Przeżyłam 34 lata na tej ziemi bez utraty ciąży i nie przypominam sobie, żebym komuś takie teksty waliła a już w szczególności po poronieniu 🤷♀️ No jednak to trzeba mieć trochę niepoukładane w głowie.
Karoola, Nati94 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Karoola 😳
Czarneniebo staram się ogarniać, myśleć choć trochę pozytywnie. 😌
Wiecie co, ja nie uważam, że trzeba to przeżyć, żeby zrozumieć. Wystarczy trochę empatii i pokory. Przeżyłam 34 lata na tej ziemi bez utraty ciąży i nie przypominam sobie, żebym komuś takie teksty waliła a już w szczególności po poronieniu 🤷♀️ No jednak to trzeba mieć trochę niepoukładane w głowie.
Babulka jak ja czekam już na te Twoje usgCórka w 2013 r
Kir-AA
Karola aż nie wiem co napisać 😳 co za babsko, jak można takie coś powiedzieć w ogóle 😡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 23:53
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
Susannah, przykro mi 😞 a jak się czujecie?
Babulka mi się wydaje, że to twarde wychowanie. No ale nie zapytam jej o stratę, trochę nie wypada.
Karola, zatkało mnie 😳.
Zaczęłam dzień od biegunki, nieźle, co? Ciekawe jak go skończę 😂. A tak poza to robiłam test ciążowy (dziś 11 dc, no serio, nie szukam sobie, wczoraj tak mnie brzuch bolał w dole, jak w ciąży z J. i te piersi...) no i negatyw. Coś wydaje mi się, że szykuje się tu jakaś jelitówka 😑.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 05:52
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Dzięki dziewczyny. Czujemy się ok, ja wróciłam do pracy. Beta 1.5 tygodnia temu była 30, ale Facelle do wczoraj pokazywało cień cienia cienia, wiec pewnie jest teraz koło 8.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Dzięki dziewczyny. Czujemy się ok, ja wróciłam do pracy. Beta 1.5 tygodnia temu była 30, ale Facelle do wczoraj pokazywało cień cienia cienia, wiec pewnie jest teraz koło 8.
Wiesz, kiedy miałam betę = 8 to okres przyszedł dopiero za jakieś 10-15 dni, jak dobrze pamiętam 😉.Susannah lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Wiesz, kiedy miałam betę = 8 to okres przyszedł dopiero za jakieś 10-15 dni, jak dobrze pamiętam 😉.Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,