Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lis1995 wrote:Proszę pomóżcie bo zwariuję 😥 W 2019 roku poroniłam w 8 tygodniu później w 2020 w 14 tygodniu strasznie to przeżyłam cały 2021 z mężem staraliśmy się o kolejną ciążę aż do stycznia 2022 jest aktualnie w 11tydz 6dzień bardzo się zaczęłam brać dwa tygodnie temu byłam u ginekolog niby wszystko dobrze ale dla podtrzymania biorę duphaston, acard i zastrzyki clexan. Dziewczyny o 2/3 dni zero objawów ciąży piersi opadły nie są tkliwe tylko większe sutki zostały, nie mam mdłości, minęły wzdęcia brzuch już nie jest wzdęty do łazienki tylko rano a tak to wstawałam raz w nocy 😥 Do ginekolog w poniedziałek na 15 boję się że do tej pory zwariuję naczytałam się strasznie że to objawy obumarcia płodu przy ostatnim poronieniu też piersi mnie przestały boleć bardzo się boję 😥
Wiem że przez swoje przejścia możesz mieć czarne myśli i wcale się nie dziwię, ale wkaraczasz po mału w drugi trymestr a on jest najmniej uciążliwy pod względem objawów dużo ich po prostu ustępuje w okolicach 12 tygodnia. Bądź dobrej myśliDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
czarneniebo wrote:Ultra popitoliło Ci się z jo_ana, ja jeszcze nie mam żadnej małej kobietki😁może kiedyś się uda 😜
Trzymam kciuki za bete 🍀🤞
😳😳😳
PRZEPRASZAM 🥺 ale wtopa...
Mega mi głupio teraz 😬🤐.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dzasta z tymi kawalerami to niech lepiej zaczeka jeszcze z minimum 5 lat 🤭 kciuki za betę 🤞🏻Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
jo_ana wrote:Dzasta z tymi kawalerami to niech lepiej zaczeka jeszcze z minimum 5 lat 🤭 kciuki za betę 🤞🏻
Dżasta powiadzenia na becie na pewno będzie cudny przyrostDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lis1995 wrote:Proszę pomóżcie bo zwariuję 😥 W 2019 roku poroniłam w 8 tygodniu później w 2020 w 14 tygodniu strasznie to przeżyłam cały 2021 z mężem staraliśmy się o kolejną ciążę aż do stycznia 2022 jest aktualnie w 11tydz 6dzień bardzo się zaczęłam brać dwa tygodnie temu byłam u ginekolog niby wszystko dobrze ale dla podtrzymania biorę duphaston, acard i zastrzyki clexan. Dziewczyny o 2/3 dni zero objawów ciąży piersi opadły nie są tkliwe tylko większe sutki zostały, nie mam mdłości, minęły wzdęcia brzuch już nie jest wzdęty do łazienki tylko rano a tak to wstawałam raz w nocy 😥 Do ginekolog w poniedziałek na 15 boję się że do tej pory zwariuję naczytałam się strasznie że to objawy obumarcia płodu przy ostatnim poronieniu też piersi mnie przestały boleć bardzo się boję 😥
Rozumiem Twoje obawy. Wg mnie powinnaś skontaktować się ze swoim prowadzącym. Jeśli masz nr kontaktowy to zadzwoń i zapytaj się, czy byłoby możliwe, by nawet dziś Cię przyjął i zrobił USG. Ewentualnie szpital i ginekologiczna izba przyjęć (ale nie wiem czy jest coś takiego w każdym szpitalu) lub zwykły SOR. Ja bym w to celowała na Twoim miejscu.
Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze 🍀💚.
Jak coś to dawaj znać i pisz. Myślę, że wspólnie z dziewczynami coś wymyślimy, choć myślę, że USG byłoby priorytetowe w tym przypadku.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Skoro nie ma krwawień i żadnych objawów to nie masz powodu do niepokoju a poniedziałek to już zaraz ☺️ -
Ultra kciuki za piękny przyrost 🤞☺️
Babulka nie wkręcaj sobie i nie nakręcaj, bo prędzej zwariujesz - to jest bardzo wczesna ciąża i nie musi być objawów ❤️ -
Jejku jak dobrze tu wejść i zobaczyć tyle dobrych newsów!!!! Mocno trzymam kciuki za Was dziewczyny ✊✊❤️
Jednorożec89, czarneniebo lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ultra-Dżasta wrote:Nati94 bardzo mi przykro 😞. Może te testy były przeterminowane?
czarneniebo Twoja kobietka za niedługo będzie Ci kawalerów przyprowadzać 😋. Aż przypomniało mi się jak z tatą byliśmy u jego chrześnicy i on się jej pyta co ma taką pochmurną minę a ta z dumą: wujek, bo ja już jestem KOBIETĄ 😂.
Laski, jadę zaraz oddać krew na betę. Mam stresa a jedyny dzisiejszy objaw to okresowy ból brzucha 🥴 i wstałam cała mokra... Mam już drugi dzień podwyższoną temp. i nigdy tak nie miałam... Nic nie mówię B, bo by mi dał po dupie za nakręcanie się 😅. -
Blondyna.B wrote:Ultra kciuki za piękny przyrost 🤞☺️
Babulka nie wkręcaj sobie i nie nakręcaj, bo prędzej zwariujesz - to jest bardzo wczesna ciąża i nie musi być objawów ❤️
Ja to nie miałam żadnych objawów aż do poronienia, nie każda ciąża daje objawyDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
@Jednorożec89 dziękuję za wsparcie 🥺
@Ultra-Dżasta na takiej grupie z mojego miasta napisały dziewczyny, że na sorze to mnie odeślą z kwiatkiem ☹️ chyba muszę czekać do tego poniedziałku. Moja ginekolog jest bardzo fajna, ale przez to że też ma małe dzieci nie udostępnia swojego numeru telefonu. Wizytę miałam na 21 marca, ale mówiła że jakby się coś działo ale coś bym podejrzewała żeby przyjść wcześniej to w poniedziałek przyjmuje od 15 więc na 15 pojade tam i będę czekać aż mnie przyjmie.
@Blondyna.B u mnie zawsze właśnie te objawy cichły i później już po prostu było źle 😭Kasia lat 26, po 2 bardzo ciężkich dla mnie stratach 😭
Lecz teraz mam nad sobą dwa małe aniołki 😇🙏 [*] 14.09.2019 [*] 25.02.2020 cały 2021 cisza aż do stycznia 2022 i aktualnie 14T2D ♥️ -
Babulka wrote:U mnie też drugi dzień brak objawów 😏
Babulka u ciebie który tydzień? Też jestem strasznie zestresowana i naprawdę przez to idzie zwariować.. 🙁Kasia lat 26, po 2 bardzo ciężkich dla mnie stratach 😭
Lecz teraz mam nad sobą dwa małe aniołki 😇🙏 [*] 14.09.2019 [*] 25.02.2020 cały 2021 cisza aż do stycznia 2022 i aktualnie 14T2D ♥️ -
Susannah wrote:Ja to nie miałam żadnych objawów aż do poronienia, nie każda ciąża daje objawy
Ale u mnie np. te objawy były i czułam się fatalnie, a teraz nagle jak ręką odjął brak objawów czuje się jakbym w ogóle w ciąży nie był.. Jest to bardzo przygnębiające 😨Kasia lat 26, po 2 bardzo ciężkich dla mnie stratach 😭
Nati przykro mi nie doczytałam tamtego posta o becie...może to był biochem aż dziwne że na dwóch testach wyszedł cień 😔 Tak bardzo się ucieszyłam...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Lis1995 wrote:Babulka u ciebie który tydzień? Też jestem strasznie zestresowana i naprawdę przez to idzie zwariować.. 🙁2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:U mnie to dopiero 5-6 tydzieb, w Twoim przypadku to normalne, bo kolo 11-12 tygodnia objawy mogą ustąpić naturalnie. Następnym objawem mogą być ruchy płodu, także na mój przykład nie patrz. Myślę, że nie masz powodów do obaw.
Martwię się i o sobie i o ciebie 🥺 Kiedy masz wizytę u ginekologa?Kasia lat 26, po 2 bardzo ciężkich dla mnie stratach 😭
Lecz teraz mam nad sobą dwa małe aniołki 😇🙏 [*] 14.09.2019 [*] 25.02.2020 cały 2021 cisza aż do stycznia 2022 i aktualnie 14T2D ♥️