Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinkiii wrote:3 cykl😉 zielone światło dostaliśmy po 2 cyklu
-
Blondyna.B wrote:2-3 cykle mogą być inne, nawet jak 1-2 @ była normalna. Poczekaj jak się rozwinie ale takie cykle też się zdarzają - wystarczy, że było małe endometrium. A jak jest żywa krew to zawsze zaznaczam jako @
Ochnik lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Pinkii ja miałam dwie miesiączki po poronieniu bardzo skąpe. Też się martwiłam, trzecia była normalna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 10:20
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Pinkiii wrote:Tez tak myślałam ale juz głupieje bo po pierwszym poronieniu wszystkue cykle ładnie pięknie i normalne okresy a teraz po drugim coś organizm wariuje. 😉 Musze się przyzwyczaić, że organizm płata figle. A brzuch boli typowo okresowo. Dziękuję Wam za pomoc ❤️ gdyby nie to forum i Wy to bym całkowicie bzika dostała a mąż razem ze mną10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Hej nie było mnie tutaj chwilę. Obecnie 14t 2d, byłam na prenatalnych tydzień temu w poniedziałek szłam jak na ścięcie głowy bo brak objawów itp.. badania wykonane na NFZ przez liczne poronienia lekarz na którego trafiłam masakra nic nie powiedziała jak zapytałam czy wszystko ok powiedział nic nie wiedzę ma Pani za gruba powłokę brzuszna trzeba przez pochwę.. przez resztę badania lecialy mi po prostu łzy z oczu już o nic nie zapytałam jak powiedział dziękuję do widzenia zapytałam czy coś jest nie tak powiedział trzeba czekać na wyniki ja nic Pani nie powiem i tak już czekam tydzień i codziennie stres..
Proszę pomóżcie mi w innym temacie bo zwariuję 😥 Lekarka tydzień temu kazała przestać brać duphaston bo że weszłyśmy w 2 trymestr dziś sama na własną rękę w laboratorium zbadałam progesteron i jest za niski jak na 2 trymestr co robić? Wizyta 11 kwietnia 🥺
Progesteron 18,00 NG/ml gdzie norma w 2 trymestrze to 22,5-95,3 NG/ml boję się źle przez ten tydzień nie brania mogło się coś stać i o tym nie wiem 😭Kasia lat 26, po 2 bardzo ciężkich dla mnie stratach 😭
Lecz teraz mam nad sobą dwa małe aniołki 😇🙏 [*] 14.09.2019 [*] 25.02.2020 cały 2021 cisza aż do stycznia 2022 i aktualnie 14T2D ♥️ -
Dziewczyny, a pomiędzy miesiączkami w tych cyklach po poronieniu, miałyście plamienie ze śluzem?
Ja to czasami bym podeszła do ściany i waliła w nią głową od tego całego poprzestawiania organizmu 🤪🤪 czasem aż się zastanawiam o co tu chodzi, śluzu mam tyle, że masakra ...ale co z tego jak podbarwiony 😔 -
Babulka wrote:Blondyna kiedy planujesz betę?
Babulka lubi tę wiadomość
-
New_Girl wrote:Dziewczyny, a pomiędzy miesiączkami w tych cyklach po poronieniu, miałyście plamienie ze śluzem?
Ja to czasami bym podeszła do ściany i waliła w nią głową od tego całego poprzestawiania organizmu 🤪🤪 czasem aż się zastanawiam o co tu chodzi, śluzu mam tyle, że masakra ...ale co z tego jak podbarwiony 😔
W sumie to każde krwawienie/plamienie nie w terminie 🐵 warto skonsultować ☺️ -
Po wczorajszej kontroli u drugiego ginekologa usłyszałam, że wszystko ładnie wygląda i jest już pęcherzyk owulacyjny (zabieg łyżeczkowania 10.03) natomiast podtrzymuje to co powiedział mój gin żeby jednak odczekać 3 cykle z kolejnymi staraniami. Szczerze liczyłam na inne słowa 😥. Jakoś chciałabym od razu próbować, ech. Zalecenia takie same jak od mojego ginekologa w cyklu którym zaczynamy starania Acard 150, po pozytywnym teście zastrzyki z heparyny plus duphaston.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Wpadam z wynikami bety - 128!!!! To tak licząc na normalne (chyba) byłby jakiś 13 dpo. Aczkolwiek pewna nie jestem, bo umiem liczyć tylko na dni po transferze
Babulka, Kaaroo, Ultra-Dżasta, Blondyna.B, Karoola, Tony, Jc94, Susanne, Pomarańcza, czarneniebo lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Wpadam z wynikami bety - 128!!!! To tak licząc na normalne (chyba) byłby jakiś 13 dpo. Aczkolwiek pewna nie jestem, bo umiem liczyć tylko na dni po transferze
Susannah lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A u mnie cień na nordzie z południowego siku, także mam nadzieję, że beta już niska. Test jaśniejszy, niż przy becie 25, z tym, że wtedy był poranny mocz.
Tony lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Susannah wrote:Wpadam z wynikami bety - 128!!!! To tak licząc na normalne (chyba) byłby jakiś 13 dpo. Aczkolwiek pewna nie jestem, bo umiem liczyć tylko na dni po transferze
Ale cudownie! Gratulacje!!!
Ja po wczorajszej panice odebrałam bete - 127, wiec tez zaczynam się ostrożnie cieszyćBabulka, Blondyna.B, Karoola, Tony, Ultra-Dżasta, Susannah, Jc94, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Susannah lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Lis1995 wrote:Hej nie było mnie tutaj chwilę. Obecnie 14t 2d, byłam na prenatalnych tydzień temu w poniedziałek szłam jak na ścięcie głowy bo brak objawów itp.. badania wykonane na NFZ przez liczne poronienia lekarz na którego trafiłam masakra nic nie powiedziała jak zapytałam czy wszystko ok powiedział nic nie wiedzę ma Pani za gruba powłokę brzuszna trzeba przez pochwę.. przez resztę badania lecialy mi po prostu łzy z oczu już o nic nie zapytałam jak powiedział dziękuję do widzenia zapytałam czy coś jest nie tak powiedział trzeba czekać na wyniki ja nic Pani nie powiem i tak już czekam tydzień i codziennie stres..
Proszę pomóżcie mi w innym temacie bo zwariuję 😥 Lekarka tydzień temu kazała przestać brać duphaston bo że weszłyśmy w 2 trymestr dziś sama na własną rękę w laboratorium zbadałam progesteron i jest za niski jak na 2 trymestr co robić? Wizyta 11 kwietnia 🥺
Progesteron 18,00 NG/ml gdzie norma w 2 trymestrze to 22,5-95,3 NG/ml boję się źle przez ten tydzień nie brania mogło się coś stać i o tym nie wiem 😭
Miałaś wizytę u swojego gin ostatnio?
Mój gin nie uznaje badania progesteronu, bo on jest bardzo zmienny.
Po 12 tyg mi też odstawił luteinę to częsta praktyka.
Ja zawsze miałam możliwość umówić się wcześniej na badania jak wpadalam w panikę, spróbuj się do kogoś umówić i sprawdzić.Córka w 2013 r
Kir-AA
Lis1995 wrote:Hej nie było mnie tutaj chwilę. Obecnie 14t 2d, byłam na prenatalnych tydzień temu w poniedziałek szłam jak na ścięcie głowy bo brak objawów itp.. badania wykonane na NFZ przez liczne poronienia lekarz na którego trafiłam masakra nic nie powiedziała jak zapytałam czy wszystko ok powiedział nic nie wiedzę ma Pani za gruba powłokę brzuszna trzeba przez pochwę.. przez resztę badania lecialy mi po prostu łzy z oczu już o nic nie zapytałam jak powiedział dziękuję do widzenia zapytałam czy coś jest nie tak powiedział trzeba czekać na wyniki ja nic Pani nie powiem i tak już czekam tydzień i codziennie stres..
Progesteron 18,00 NG/ml gdzie norma w 2 trymestrze to 22,5-95,3 NG/ml boję się źle przez ten tydzień nie brania mogło się coś stać i o tym nie wiem 😭
Jezu co za lekarz 😱 nieludzki gbur. Ja bym na wszelki wypadek brała duphaston albo luteinę, nie zaszkodzi a może pomoże. Może zapisz się gdzieś prywatnie możliwe najszybciej? Będziesz wiedziała na czym stoisz