X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    A ja właśnie zmieniłam lekarza na takiego który częściej przyjmuje, bo raz w tygodniu to za mało jeżeli chodziło o leczenie i monitoring, bo akurat jak wypadaly dni na monitoring to albo nie przyjmował, albo miał dzień wolny i tak przepadało. Ale niestety zabawa zaczyna sie od początku czyli ,, to proszę zrobić badania,, ehhhhh Bo te moje cykle bezowulacyjne po stymylacjach mnie dobijają.
    Ale nie stoimi w miejscu, umówiliśmy sie na rozmowę w ośrodku, żeby zaczerpnąć informacji jak zostać rodziną zastępczą i czy wogóle sie do tego nadajemy. Bo chcemy mieć rodzinę i dzieci, a te może juz sie urodziły tylko my o tym nie wiemy. Zobaczymy.
    A zastępczymi czy po prostu adoptować?

Rodzina zastępcza w takim wypadku myślę że jest dość ryzykowna

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę by być rodzina zastępczą, mój mąż oczywiście się zgodzil, ale to na pewno nie jest jeszcze ten czas.. Z racji tego, że rodzina zastępcza to nie adopcja, ttlko tak na prawdę praca to nie jest jeszcze ten moment, chciałabym, żeby moje dziecko a najlepiej więcej byli już starsi.

Akataa co do nie myślenia, słyszałam o metodzie, codziennie np 15 min zamartwiania się resztę luzik.. Ja tak nie umiałam, ale moja koleżanka zachwycona metoda.

Polecam myślenie, że na nic nie masz wpływu oprócz dobrego nastawienia i spokoju. Aby ew. Dzidziuś mógł się zadomowić w spokojnej miłej atmosferze.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie już pewnie mówiłam.. Moja koleżanka po śmierci dzidziusia ( żył 1 dzień) adoptowała bliźniaczki... I zaliczyła wpadkę, a cały czas nie mogła zajść w ciążę wcześniej. Mózg się odblokował i teraz ma 3 dzieci.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja znam takich historii mnóstwo, że ludzie odpuścili i od razu ciąża. To niestety nie jest tak, że zajmiesz głowę, zaczniesz sprzątać czy ćwiczyć i przestaniesz się nakręcać. Owszem na chwilę można odwrócić uwagę, ale to wróci. Mi niestety dopiero terapia pomogła i uświadomienie sobie, że nakręcam się na coś co może nigdy nie nadejść a mam pod nosem swoją cudowną córkę, która codziennie robi się starsza i przez te wszystkie przygody nie jestem tak stabilną emocjonalnie matką, jakiej ona potrzebuje. Jak do mnie to dotarło, to uspokoiłam się w jeden dzień. Nie ma złotej metody, każdy musi do pewnych rzeczy dojść sam.

Aczkolwiek tą metodę Karoola o której mówisz też znam ale u mnie nie działała :)

Ja też jestem team czarne scenariusze itd ale w tej kwestii po prostu skończyłam temat. Będzie dziecko to super, nie to też super, głową muru nie przebiję i nie będę temu życia poświęcać. Co nie zmienia faktu, że nadal mam dużą potrzebę o tym mówić, bo to, co nam się przytrafiło w ciągu paru miesięcy to ogromne doświadczenie.

Akataa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    A wiecie już pewnie mówiłam.. Moja koleżanka po śmierci dzidziusia ( żył 1 dzień) adoptowała bliźniaczki... I zaliczyła wpadkę, a cały czas nie mogła zajść w ciążę wcześniej. Mózg się odblokował i teraz ma 3 dzieci.

Mam podobną historię w bliskim otoczeniu. Kobieta starała się kilka lat, miała już na koncie nieskuteczne in vitro, lekarze nie dawali już szans, w końcu zdecydowali się na adopcję, a po jakichś 3 latach urodziło im się dziecko, potem kolejne, obie ciąże były wielkim zaskoczeniem, żadnej pomocy medycznej. 🙂 Natura lubi zaskakiwać.

Karoola wrote:
    Polecam myślenie, że na nic nie masz wpływu oprócz dobrego nastawienia i spokoju. Aby ew. Dzidziuś mógł się zadomowić w spokojnej miłej atmosferze.
    Ja niestety z natury jestem takim ponurakiem i pesymistką, więc tym bardziej ciężko mi się dobrze nastawić w tej konkretnej sprawie. Ale to nie jest tak, że tylko marudzę, że się nie uda. 😅 Teraz mam słabszy okres, bo miałam nadzieję, że szybciej wrócę do pełnej sprawności i będziemy mogli ze spokojem działać, a kiedy się uda, to się uda. No ale jak nie mam owulacji, to jak ma się udać... Nie wiem po co nam ten seks co 2, 3 dni, skoro nie ma przecież fizycznej możliwości, żeby doszło do zapłodnienia.
    Zamówiłam sobie właśnie książkę "Jak przestać się martwić i zacząć żyć", może ta do mnie przemówi. 😆 Podejdę też chyba jeszcze raz do medytacji i ćwiczeń oddechowych. Czasem z pozoru najprostsze rzeczy (typu ta zmiana nastawienia) są najtrudniejsze...

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Ja niestety z natury jestem takim ponurakiem i pesymistką, więc tym bardziej ciężko mi się dobrze nastawić w tej konkretnej sprawie. Ale to nie jest tak, że tylko marudzę, że się nie uda. 😅 Teraz mam słabszy okres, bo miałam nadzieję, że szybciej wrócę do pełnej sprawności i będziemy mogli ze spokojem działać, a kiedy się uda, to się uda. No ale jak nie mam owulacji, to jak ma się udać... Nie wiem po co nam ten seks co 2, 3 dni, skoro nie ma przecież fizycznej możliwości, żeby doszło do zapłodnienia.
    Zamówiłam sobie właśnie książkę "Jak przestać się martwić i zacząć żyć", może ta do mnie przemówi. 😆 Podejdę też chyba jeszcze raz do medytacji i ćwiczeń oddechowych. Czasem z pozoru najprostsze rzeczy (typu ta zmiana nastawienia) są najtrudniejsze...

Ja w ogóle jestem niepoprawna optymistka... A totalnie rozumiem Twoje Stany, zmartwienia, nakręcania i smutki.
    Po pierwszym poronieniu totalnie wpadłam w frustrację, czemu już nie zachodzę w ciążę. Cieszyłam się że nie było zabiegu bo szybciej można zajść w kolejna. A to guzik prawda, całe 3 miesiące trwało aż się oczyściłam i ustabilizowałam. Też zaczęłam chodzić na terapię, strasznie się ta ciąża nakręcałam, od badania do badania, ciągle zmartwienia. Później odpuściłam, przestałam chodzić do psychologa totalnie wyluzowalam. Poroniłam. Teraz jestem spokojna.. Ale zobaczymy na ile. Liczę, że już tak zostanie.

Jednak pamiętajmy, że ciąża, poronienia, kolejna ciąża to totalny rollercoster

Akataa lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szybko się leczę z wymyślania problemów jak patrzę co się dzieje na wschodzie 😔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam, na początku przepraszam że mnie tu ostatnio praktycznie nie ma ale przeważnie nie mam ani czasu ani sił.
    Moja mama stała się pacjentem leżącym wymaga pełnej opieki nie muszę mówić z czym to się wiąże, jest przy tym trudna po pierwsze jest upierdliwa chcę żeby wszystko się kręciło wokół niej cały dom ma być na jej skinienie i przykro mi to mówić ale robi mi na złość na każdym kroku każde źle wypowiedziane słowo i nieodpowiednie spojrzenie kończy się awanturą i tyradę na temat tego jaka jestem okropna i jak pragnę jej śmierci po czym chwyta za telefon i opowiada to po rodzinie więc zostałam najgorszą, moje dni są bardzo długie w noce bardzo krótkie sześć godzin snu to dla mnie luksus bo w nocy też muszę do niej iść na siku bo o pieluchach nie ma mowy chodzę spać średnio koło północy wstaje o piatej czasem szóstej a jeszcze w międzyczasie jest pobudka albo dwie. Mój mąż w żaden sposób nie może mi pomóc nawet żeby ją dźwignąć do siedzenia czy podać posiłek bo nie wpuszcza go do swojego pokoju gdyby to była zwykła opieka to nie mówiłabym słowo ale matka na złość utrudnia mi życie na każdym kroku, wymyśla z jedzeniem przeważnie gotuje oddzielnie specjalnie dla niej jak jej dam coś czego nie chce to się nie tknie w ogóle mój synek je więcej niż ona.
    Paradoksalnie pragnę ciąży jeszcze bardziej bo wiem że chamsko to zabrzmi ale zmisilabym ją żeby zgodziła się na pielęgniarkę

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Tony Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co za koszmar :/ kurde może ona wymaga jakichś leków psychiatrycznych? Może opowiedz o tym lekarzowi, żeby coś przepisał i jej dawaj z innymi lekami. To nie jest normalne zachowanie tylko jakaś psychoza :/

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec myślę, że nie potrzebujesz takiej wymówki jak ciąża, żeby zatrudnić pielęgniarkę. To już jest przekroczenie wszelkich granic i jeśli Twoja matka jest świadoma co się w ogóle z nią dzieje, to to jest jej decyzja i wybór, że tak Cię niszczy a Twoją decyzją powinno być nie zezwolenie na to. Natomiast jeśli jest to jakiś rodzaj demencji czy choroby psychicznej to też nie ma sensu, żebyś się zadręczała całodobową opieką mając małe dzieci jeszcze przecież.
    Czy Twoja mama wcześniej też taka była wobec Ciebie? Czy była kochającą mamą a teraz nagle nastąpił zwrot?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Kaaroo Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba powtórka z rozrywki… od rana mam podbarwiony na brązowo śluz i boli mnie brzuch :(
    Wizyta dopiero za tydzień.

III 2021 - początek starań
    IX 2021 - pozytywny test
    X 2021 - puste jajo płodowe > zabieg
    II 2022 - wracamy do starań

iNg2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec dużo siły Ci życzę na ren ciężki czas ;)

Podziwiam Was dziewczyny, te które potrafią wrzucić na luz... Ja może nie nakręcam się totalnie, nie chodzę po ścianach, ale z każdym cyklem towarzyszy mu myśl, że teraz to napewno się uda, a potem rozczarowanie... ale każdy jest inny, każdy inaczej przeżywa daną sytuację.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaroo wrote:
    U mnie chyba powtórka z rozrywki… od rana mam podbarwiony na brązowo śluz i boli mnie brzuch :(
    Wizyta dopiero za tydzień.
    Masz luteine, nospe? Odpoczywaj dużo, nie wysilaj się. Może to zwykłe plamienie. Trzymam kciuki ✊✊✊

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Kaaroo Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Masz luteine, nospe? Odpoczywaj dużo, nie wysilaj się. Może to zwykłe plamienie. Trzymam kciuki ✊✊✊
    Biorę duphaston 3x1 i od testu. Dzisiaj zaczęłam brać nospe. Mąż z psem u teściowej i zostałam sama z czarnymi myślami :(

IX 2021 - pozytywny test

iNg2p2.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaroo wrote:
    Biorę duphaston 3x1 i od testu. Dzisiaj zaczęłam brać nospe. Mąż z psem u teściowej i zostałam sama z czarnymi myślami :(

A masz objawy ciąży? Tkliwość piersi, nudności? Może to tylko krwiak, oszczędzaj się, może spróbuj dostać się gdzieś pilnie do ginekologa? Który to tydzień?

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaroo, a może podjedź na izbę przyjęć ? Zbadają, zrobią usg będziesz coś już wiedziała.

• Kaaroo Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 6t5d. Niechęć iść do nikogo innego, ostatnio poszłam pilnie gdzie indziej i baba tak mnie potraktowała, ze do dziś chce mi się płakać jak o tym pomyśle. Piersi mam dalej tkliwe. Jakoś doczekać do środy, chyba ze będzie gorzej to będę kombinować.

IX 2021 - pozytywny test

iNg2p2.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę co ma być to będzie, jeśli bierzesz duphaston lekarz nic więcej Ci nie pomoże. Musisz w spokoju, cierpliwie poczekać.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaroo spokój najlepszym lekarstwem. Jesteś w domu, masz zwolnienie?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Kaaroo Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mam dzisiaj mało pacjentów i dopiero od 15. Jak będzie gorzej to najwyżej odwołam. A od jutra wolne do wtorku. Dziś jest póki co trochę lepiej.

Karoola, Babulka, Ani0nka, Akataa, Lili90 lubią tę wiadomość

IX 2021 - pozytywny test

iNg2p2.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ