X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Cześć wam, na początku przepraszam że mnie tu ostatnio praktycznie nie ma ale przeważnie nie mam ani czasu ani sił.
    Moja mama stała się pacjentem leżącym wymaga pełnej opieki nie muszę mówić z czym to się wiąże, jest przy tym trudna po pierwsze jest upierdliwa chcę żeby wszystko się kręciło wokół niej cały dom ma być na jej skinienie i przykro mi to mówić ale robi mi na złość na każdym kroku każde źle wypowiedziane słowo i nieodpowiednie spojrzenie kończy się awanturą i tyradę na temat tego jaka jestem okropna i jak pragnę jej śmierci po czym chwyta za telefon i opowiada to po rodzinie więc zostałam najgorszą, moje dni są bardzo długie w noce bardzo krótkie sześć godzin snu to dla mnie luksus bo w nocy też muszę do niej iść na siku bo o pieluchach nie ma mowy chodzę spać średnio koło północy wstaje o piatej czasem szóstej a jeszcze w międzyczasie jest pobudka albo dwie. Mój mąż w żaden sposób nie może mi pomóc nawet żeby ją dźwignąć do siedzenia czy podać posiłek bo nie wpuszcza go do swojego pokoju gdyby to była zwykła opieka to nie mówiłabym słowo ale matka na złość utrudnia mi życie na każdym kroku, wymyśla z jedzeniem przeważnie gotuje oddzielnie specjalnie dla niej jak jej dam coś czego nie chce to się nie tknie w ogóle mój synek je więcej niż ona.
    Paradoksalnie pragnę ciąży jeszcze bardziej bo wiem że chamsko to zabrzmi ale zmisilabym ją żeby zgodziła się na pielęgniarkę

Musisz zadbać o siebie. Nie można ratować innych nie mając siły. Dodatkowa opieka jest konieczna, jesli nie w ogóle ośrodek, bo wysiadziesz psychicznie I fizycznie i odbije się to na Tobie i na Twojej rodzinie. Rozumiem, że to mama I w ogóle.. ale to już jest kosztem Ciebie.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie zadzwoniłam spytać się o badanie Kariotypow i jest PRAWIDŁOWY. Ale się cieszę... Bałam się tego badania... Mam nadzieję, że to tylko Kiry i będzie dobrze... Liczę na pozytywny test w tym miesiącu... 🙈 Już zaczynam odliczać dni za ile mogę go zrobić 😂

Susannah, Babulka, Malinkaaa, Akataa, Blondyna.B, Lili90 lubią tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem że temat zostania rodziną zastępczą to ciężki temat, ale uwierzcie że wczesniej jeszcze kilka lat temu mówiłam tak samo , że nie mogła bym, że nie dała bym rady. Ale jak same doskonale wiecie życie bardzo weryfikuje nasze plany i postanowienia. Na adopcje sie nie kwalifikujemy bo mamy juz swój wiek Ja 37, mąż 38 i staż małżeński, pobraliśmy się w tamtym roku, a trzeba być minimum 4 lata. Ja mam coraz częściej cykle bezowulacyjne więc z każdym miesiącem szanse są mniejsze. Nawet stymulacja podwójną dawką leków nie pobudza jajników. Na rozmowę do ośrodka zawsze można iść sie dowiedzieć, przecież nie wyjdziemy z tamtąd z dzieckiem. Na spokojnie, bez spiny, ale czuje że jestem gotowa na ewentulną taką rolę.
    Oczywiście napisze jakie odczucia ,spotkanie jutro.
    A próbować dalej będziemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 12:33

Tony, Karoola lubią tę wiadomość

• MartaK. Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    Dziewczyny ja wiem że temat zostania rodziną zastępczą to ciężki temat, ale uwierzcie że wczesniej jeszcze kilka lat temu mówiłam tak samo , że nie mogła bym, że nie dała bym rady. Ale jak same doskonale wiecie życie bardzo weryfikuje nasze plany i postanowienia. Na adopcje sie nie kwalifikujemy bo mamy juz swój wiek Ja 37, mąż 38 i staż małżeński, pobraliśmy się w tamtym roku, a trzeba być minimum 4 lata. Ja mam coraz częściej cykle bezowulacyjne więc z każdym miesiącem szanse są mniejsze. Nawet stymulacja podwójną dawką leków nie pobudza jajników. Na rozmowę do ośrodka zawsze można iść sie dowiedzieć, przecież nie wyjdziemy z tamtąd z dzieckiem. Na spokojnie, bez spiny, ale czuje że jestem gotowa na ewentulną taką rolę.

Wydaje mi się, że nie jesteście za starszy. To zależy od ośrodka, czasami dziecko dostają małżeństwa w wieku 50 lat :)

01.12.2021 ciąża trojacza 👼👼👼
    25.03.2022 poronienie samoistne 20tc 💔
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny lipa, mimo ze przez 20 dni brałam tabletki na wywołanie okresu to go nie dostalam, dziś 3 dzień jak odstawiłam. Jutro miała być wizyta startowa do stymulacji myślałam ze będziemy mogli zacząć starania a wyglada na to ze cykl przepadnie 😢

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka wrote:
    dla mnie mega pomysł, ale znam kilka rodzin zastępczych... Często zabierają z nich dzieci, myślę że to jest najtrudniejsze w byciu rodzina zastępczą a nie adopcyjną. Ale wszystko zależy kto jak sobie to poukłada w głowie. Dla mnie idealnym rozwiązaniem by było zostać właśnie rodzina zastępczą, ale to też się wiaze pewnie z tym że jestem nauczycielem i mam misję zbawiania świata 🙈

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    U mnie dziewczyny lipa, mimo ze przez 20 dni brałam tabletki na wywołanie okresu to go nie dostalam, dziś 3 dzień jak odstawiłam. Jutro miała być wizyta startowa do stymulacji myślałam ze będziemy mogli zacząć starania a wyglada na to ze cykl przepadnie 😢
    Przykro mi 😥

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Dwójka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaK. wrote:
    Wydaje mi się, że nie jesteście za starszy. To zależy od ośrodka, czasami dziecko dostają małżeństwa w wieku 50 lat :)
    Ustawodawca zastrzega staz małżeński min 4 lata, tego nie przeskoczy, z resztą procedura adopcyjna trwa kilka lat, wytyczne bardzo wyśrubowane, noi jak juz jest dziecko z uregulowaną sytuacją prawną to lepiej zeby trafiło do młodszych rodziców. Temat przegadany, zobaczymy co nam w ośrodku jutro powiedzą.
    Bo czekanie na kolejne cykle które nic nie wnoszą nie działają dobrze na moją psychikę. Chce poznać różne możliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 16:00

Babulka lubi tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    dla mnie mega pomysł, ale znam kilka rodzin zastępczych... Często zabierają z nich dzieci, myślę że to jest najtrudniejsze w byciu rodzina zastępczą a nie adopcyjną. Ale wszystko zależy kto jak sobie to poukłada w głowie. Dla mnie idealnym rozwiązaniem by było zostać właśnie rodzina zastępczą, ale to też się wiaze pewnie z tym że jestem nauczycielem i mam misję zbawiania świata 🙈

Ale zabierają dzieci do innych rodzin czy jak? Wydaje mi się to straszne, jak tak można dziecko zabrać, które też już się pewnie przywiązało...

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję dziewczyny, że byłam dziś na kontroli, dziecko rozwija się prawidłowo, serce wali 160/min :) niestety krwiak dalej jest, więc zostaję na L4 z zaleceniem oszczędzającego trybu życia ;( najtrudniejsze jest dla mnie, że już pewnie nie wrócę do pracy. Ale najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Kama123, Malinkaaa, Jc94, Karoola, Babulka, Kaaroo, Blondyna.B, Megi_85, gonia729, Lili90, Pomarańcza lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Ale zabierają dzieci do innych rodzin czy jak? Wydaje mi się to straszne, jak tak można dziecko zabrać, które też już się pewnie przywiązało...
    Różnie, czasem jakimś cudem wracaja do rodziców... Czasem dziecko ma focha i je zabierają gdzieś indziej. Czasem ktoś inny z rodziny przypomni sobie o dziecku i ma pierwszeństwo. Trudne sprawy ogólnie. W rodzinie zastępczej dziecko nie jest Twoje, jak w przypadku adopcji.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny kiedys tu pisalam po 1 stracie, teraz niestety druga strata tak samo koncowka 6 tygodnia wiec cos jest na pewno nie tak tylko nie wiem czy ze mna czy co
    ;( poronienie samoistne zaczelo sie w sobote w nocy i trwa do teraz, na poczatku bylo bardzo skapa potem troche wiecej, a dzisiaj myslalam, ze sie konczy ale nie bo znowu wiecej , ile to moze trwac? Juz mam dosc, wczoraj mialam silne skurcze, dzisiaj tez mam, ale troszke mniejsze niz wczoraj, wykancza mnie to psychicznie

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że viaze sa z in vitro, po 6 latach sie udalo i takie rzeczy 🥺🥺

Lili90 lubi tę wiadomość

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia bardzo mi przykro :( to może potrwać kilka dni. Pomagają Ci tabletki przeciwbólowe? Możesz je spokojnie brać, staraj się rozluźniac miednicę.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nelcia bardzo mi przykro :( to może potrwać kilka dni. Pomagają Ci tabletki przeciwbólowe? Możesz je spokojnie brać, staraj się rozluźniac miednicę.
    Dziekuje, pomagal mi wczoraj apap 2 tabletki , dzisiaj tez chyba musze wziac , mam tylko nadzieje, ze bez zabiegu sie obejdzie

Jeszcze mam nadzieję
  • Tony Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Czesc dziewczyny kiedys tu pisalam po 1 stracie, teraz niestety druga strata tak samo koncowka 6 tygodnia wiec cos jest na pewno nie tak tylko nie wiem czy ze mna czy co
    ;( poronienie samoistne zaczelo sie w sobote w nocy i trwa do teraz, na poczatku bylo bardzo skapa potem troche wiecej, a dzisiaj myslalam, ze sie konczy ale nie bo znowu wiecej , ile to moze trwac? Juz mam dosc, wczoraj mialam silne skurcze, dzisiaj tez mam, ale troszke mniejsze niz wczoraj, wykancza mnie to psychicznie

:( Skurcze powinny być co raz słabsze w kolejnych dniach. Z krawieniem różnie, może być kilka albo kilkanaście dni. Najlepiej idź do ginekola, żeby sprawdził jak endometrium. Trzymaj się ;*

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    :( Skurcze powinny być co raz słabsze w kolejnych dniach. Z krawieniem różnie, może być kilka albo kilkanaście dni. Najlepiej idź do ginekola, żeby sprawdził jak endometrium. Trzymaj się ;*
    Wlasnie sie zastanawiam czy jest sens isc jutro?

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie glupie pytanie mam , czy orgazm przyspieszy oczyszczenie macicy? Oczywiscie bez seksu.

Jeszcze mam nadzieję
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia tak. Przed owulka się masturbowałam wibratorem i w owulke pięknie się oczyscilam do końca

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nelcia tak. Przed owulka się masturbowałam wibratorem i w owulke pięknie się oczyscilam do końca
    Dziekuje

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ