X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nelcia to tym razem chyba diabetolog powinien Cię również prowadzić.
    Chyba tak, juz zdazylam sie umowic

Babulka lubi tę wiadomość

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Myślę, że ogarnięcie cukrów i insuliny oraz zmniejszenie masy ciała to podstawa. Dodatkowo wymazy i posiewy z pochwy, przy podwyzszonej glikemii infekcje są bardzo częste, nawet bezobjawowe. A mąż też jest otyły? Bo to też może być przyczyna słabej jakości plemników.
    Nie maz tam ma lekki brzuch, ale bmi prawie w normie

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Myślę, że ogarnięcie cukrów i insuliny oraz zmniejszenie masy ciała to podstawa. Dodatkowo wymazy i posiewy z pochwy, przy podwyzszonej glikemii infekcje są bardzo częste, nawet bezobjawowe. A mąż też jest otyły? Bo to też może być przyczyna słabej jakości plemników.
    Mialam wymaz i byla lekka infekcja, dostalam rabletki dopochwowe, ale nawet nie zdazylam wziac bo sie skonczylo, czesto mam infekcje miejsc intymnych ;( ale mam duzo dobrych pałeczek w badaniu bo biore duzo probiotykow

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to poronilam za kazdym razem 2 dni po odstawieniu heparyny bo lekarz mi kazal ze wzgledu na plamienia, moze to to

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nelcia ja Ciebie skojarzyłam z wątku o Gamecie, bo sama chciałam tam iść tam na konsultację albo do Invicty ale jak widzę jak to jest prowadzone to chyba nie ma sensu 😣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Tony Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    A wogole to poronilam za kazdym razem 2 dni po odstawieniu heparyny bo lekarz mi kazal ze wzgledu na plamienia, moze to to

A masz potwierdzoną trombofilie? Na co była ta heparyna?

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka już jesteś czysta? Już po wszystkim? Widzę po stopce ze kończysz ze staraniami? Ale to takie definitywne czy po prostu będziecie bez zabezpieczeń współżyć?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już jestem oczyszczona :)
    No na razie kończę ze staraniami bo nie widzę sensu, skoro się powtarza ta sama sytuacja i nie można znaleźć przyczyny. Genetyk mi poradziła zapisać się na wizytę do kliniki leczenia niepłodności, żeby się zdiagnozować, ale to chyba tylko takie pieprzenie. Szczególnie jak widzę właśnie wpisy Nelci, to za wiele oni nie mają do zaoferowania 🙄

Dla mnie seks bez zabezpieczeń = starania 🤷‍♀️

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Kurcze Nelcia ja Ciebie skojarzyłam z wątku o Gamecie, bo sama chciałam tam iść tam na konsultację albo do Invicty ale jak widzę jak to jest prowadzone to chyba nie ma sensu 😣
    Nie no Gameta ma bardzo dobre opinie, jestem zadowolona. Po prostu ja nie bralam glukofaszu a lekarz myslal, ze biore. Ja stwierdzilam, ze to niepotrzebne... wiec to chyba moja wina , nie wiem czy to dlatego poronienie

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    A masz potwierdzoną trombofilie? Na co była ta heparyna?
    Nie mam, w zasadzie nie wiem czemu dostaje , każda dostaje po in vitro w gamecie z tego co wiem

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Nie no Gameta ma bardzo dobre opinie, jestem zadowolona. Po prostu ja nie bralam glukofaszu a lekarz myslal, ze biore. Ja stwierdzilam, ze to niepotrzebne... wiec to chyba moja wina , nie wiem czy to dlatego poronienie
    Bardziej też mi chodzi o to, że ja nie rozważam ivf. Więc samo jakby leczenie nas, bez procedury by wchodziło w grę.

A masz jakieś opinie o Inviccie? Bo nawet wątku nie ma a dziewczyny z tego wątku o Gamecie widzę, że czasem są po Invicta i się przeniosły. I zastanawiam się z czego to wynika.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba sie oczyscilam do konca bo dzisiaj czysto juz, do lekarza mam isc dopiero 25, czy jak krwawienie ustalo mozna wspolzyc? 🙈

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Bardziej też mi chodzi o to, że ja nie rozważam ivf. Więc samo jakby leczenie nas, bez procedury by wchodziło w grę.

A masz jakieś opinie o Inviccie? Bo nawet wątku nie ma a dziewczyny z tego wątku o Gamecie widzę, że czasem są po Invicta i się przeniosły. I zastanawiam się z czego to wynika.
    Chyba z niepowodzen in vitro w invikcie, nie znam zadnych innych opini niestety

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Dziewczyny chyba sie oczyscilam do konca bo dzisiaj czysto juz, do lekarza mam isc dopiero 25, czy jak krwawienie ustalo mozna wspolzyc? 🙈
    Nie, dopiero jak masz potwierdzenie, że jest oczyszczone i szyjka zamknięta i w ogóle, że można. Inaczej ryzykujesz infekcją. Podjedz na ip niech sprawdzą ;) Ja tak zrobiłam.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nie, dopiero jak masz potwierdzenie, że jest oczyszczone i szyjka zamknięta i w ogóle, że można. Inaczej ryzykujesz infekcją. Podjedz na ip niech sprawdzą ;) Ja tak zrobiłam.
    Ip to ja mam serdecznie dosyc poki co, eh nie wiem moze pojde dzisiaj prywatnie bo skoro sie skonczylo ty powinno byc ok , tak bylo po 1

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz, jak znajdziesz dziś jakaś wizyte. Ja bylam na zaspie i w miare spoko mnie potraktowali, może niezbyt miło ale powiedziałam tylko ze zaczelam ronic, ale malo tej krwi i gin mi kazał przyjechać zeby sprawdzic czy trzeba wywołać czy juz po wszystkim. Tyle ze ja jeszzce mialam skierowanie ale mysle ze i bez tego przyjmą.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Chyba z niepowodzen in vitro w invikcie, nie znam zadnych innych opini niestety
    Ciekawe. Mi się wydawało, że to taka super klinika.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jednak jeszcze sie nie skonczylo ;((

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ciekawe. Mi się wydawało, że to taka super klinika.
    Nie mialam nigdy doczynienia z invicta wiec nie mam pojecia

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z krwawieniem jak pojde tez zrobia mi usg i zobaczą co tam jest?

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ