Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelcia wrote:Z krwawieniem jak pojde tez zrobia mi usg i zobaczą co tam jest?
A tak w ogóle dziewczyny, ile będę czekać na okres po poronieniu? -
Dziewczyny, zdecydowałam się na Arthrotec. Czy wiecie po jakim czasie pojawia się krwawienie? Czy jedną noc wystarczy na oczyszczenie?04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Dziewczyny, zdecydowałam się na Arthrotec. Czy wiecie po jakim czasie pojawia się krwawienie? Czy jedną noc wystarczy na oczyszczenie?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Nelcia wrote:Umowilam sie prywatnie na 19 zobaczymy, czy heat ok.
Bakalia jedna noc chyba nie, to chyba moze trwac do 2 tygodni,
Położyłam się do szpitala z myślą o łyżeczkowaniu i wieczorem do domu. Lekarz powiedział że możemy spróbować farmakologię. Rano zrobią USG i albo łyżeczkowanie albo do domu? Teraz żałuję że odrazu łyżeczkowania nie wzięłamsterta leków na marne skoro mają takie podejście
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Położyłam się do szpitala z myślą o łyżeczkowaniu i wieczorem do domu. Lekarz powiedział że możemy spróbować farmakologię. Rano zrobią USG i albo łyżeczkowanie albo do domu? Teraz żałuję że odrazu łyżeczkowania nie wzięłam
sterta leków na marne skoro mają takie podejście
Jeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:A Ty w szpitalu jestes? Lekarz kazal czy sama chcialas? Wiem, ze leki na wyowalanie mozna w domu brac, ja trzymam sie jak moge zeby nie bylo zabiegu , mam nadzieję, ze sie uda.Jeszcze mam nadzieję
-
Bakalia wrote:Położyłam się do szpitala z myślą o łyżeczkowaniu i wieczorem do domu. Lekarz powiedział że możemy spróbować farmakologię. Rano zrobią USG i albo łyżeczkowanie albo do domu? Teraz żałuję że odrazu łyżeczkowania nie wzięłam
Ja brałam 3 dni Cytotec, dzięki temu uniknęłam zabiegu. Bardzo mi na tym zależało, bo bałam się powikłań po łyzeczkowaniu, ale wiem, że wiele dziewczyn woli zabieg i mieć to za sobą. Może warto poczekać, ale to już od Ciebie zależy. -
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja za każdym razem dostawałam tabletki w szpitalu, 1 raz wyszłam tego samego dnia, ale dlatego, że mój lekarz był.. I musiałam co 2 dni chodzić na kontrolę, 2 raz byłam 2 dni... Ale też bez łyżeczkowania.
2 razem poprosiłam o łyżeczkowanie, bo ból po lekach jest dla mnie bardzo trudny do zniesienia, bardzo mnei telepie, mam drgawki, słabo mi się robi i boli przeokropnie.. Ale powiedzieli, że do zabiegu też muszą rozpulchnic szyjkę lekami 🙈🙈
Później cieszyłam się, że udało się bez zabiegu.Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja ogolnie juz mam malo krwawienia, ale teraz jak bylam w lazience to wypadly male skrzepiki, czy to dobrze i oznacza, ze sie oczysci? 🙈 tak bardzo nie chce zabiegu i chce zeby sie juz to skonczylo,zebym mogla pojsc dalej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 12:57
Jeszcze mam nadzieję -
Dziewczyny nikt Wam nie powie niestety czy to już. Jedynie lekarz i usg. Jedna będzie miała mnóstwo krwi i skrzepów a i tak się nie oczyści a inna 3 dni lekkiej miesiączki z kilkoma skrzepami i oczyści się.
Przed lyzeczkowaniem muszą podać leki, bo inaczej mogą uszkodzić Wam szyjkę. Ogólnie bakalia trochę słabo trafiłaś bo podejrzewam, że na święta nikt nie będzie chciał zostawiać pacjentki z poronieniem farmakologicznym na oddziale. Chyba, że trafisz na dobrego lekarza.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
U mnie na USG maluszek malutki
znowu mniejszy niż powinien być na ten dzień. W 6+1 miał tylko 1.5mm. Ania tez była malutka, w 6+2 miała tylko 2.6mm 😞
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:U mnie na USG maluszek malutki
znowu mniejszy niż powinien być na ten dzień. W 6+1 miał tylko 1.5mm. Ania tez była malutka, w 6+2 miała tylko 2.6mm 😞
Córka w 2013 r
Kir-AA
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyasiia wrote:U mnie tak było. Zaczelam krwawić w piątek,w poniedziałek przyjęli mnie do szpitala, zrobili USG, stwierdzili, że wszystko się ładnie czyści i wypisali.
A tak w ogóle dziewczyny, ile będę czekać na okres po poronieniu?
Ja np po pierwszym poronieniu i łyżeczkowaniu miesiączki dostałam po 28 dniach, a drugim razem po samoistnym aż w 50dc... -
Susannah wrote:U mnie na USG maluszek malutki
Susannah, co mówią lekarze? Domyślam się że luteinę itp bierzesz? -
Tony wrote:Susannah, co mówią lekarze? Domyślam się że luteinę itp bierzesz?
Jestem obstawiona lekami z każdej strony. Lekarz nic nie mówi, tylko że na usg za tydzień, żeby zobaczyć czy rośnie.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄