Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie można na jednej sali ale na jednym oddziale można. Plus jest wskazanie, że powinno się położyć najdalej jak to możliwe od rodzących.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bakalia wrote:Mnie brzuch bolał mniej niż przy miesiączce. Bardziej psychicznie męczyłam się przez tą dobę niż te leki przyniosły jakiegoś pozytywnego skutku.
Również mam antybiotyk na 5 dni. Przez 3 dni zero dźwigania. Kontrola za 3-4 tygodni u ginekologa Wstrzemięźliwość od seksu 7 dni. No i za minimum 3 miesiące jakbym chciała to dopiero mogę starać się o dziecko. I za 3-4 tyg odbiór wyników histopatologicznych.
Ogólnie z opieki jestem zadowolona. Potraktowali mnie jak osobę "chora" której trzeba pomóc bez zbędnych komentarzy i pytań na ten temat.
Minus taki że byłam na oddziale dziwnym bo były i kobiety w ciąży, i kobiety co urodziły i miały problem, z boku noworodki.. ale starałam się zrozumieć bo to jednen ze szpitali - onkologiczny i dla nieletnich i dla rodzących.. i w dodatku cały przepełniony że dzisiaj to 30 wypisów samych było a i tak dochodziły kolejne Panie.
To i tak wiele konkretów Ci powiedzieli, mi w sumie nic a samej nie przyszło mi do głowy żeby zapytać, więc ja poznam szczegóły dopiero na wizycie u mojego ginekologa. Mam nadzieję że z tymi staraniami to też 3miesiace ,nie więcejONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Babulka wrote:Nie można na jednej sali ale na jednym oddziale można. Plus jest wskazanie, że powinno się położyć najdalej jak to możliwe od rodzących.
Na jednej sali byłam z kobietą z mięśniakami. Z kobietą po poronieniu ale wyszła w dniu w którym przyszłam Następnie doszła kobieta w ciąży 21 tydzień z wypadku komunikacyjnego na obserwację, następnie doszła kobieta w 36 tygodniu ciąży z podejrzeniem cholestazy. Na przeciwko sali było pomieszczenie z maluszkami, ale nie wiem dlaczego one tam były. Na całym oddziale były kobiety które urodziły, a miały chyba jakiś "problem" poporodowy, kobiety w ciąży z problemami, kobiety po poronieniu. Taki oddział misz masz. Raczej możliwości zbytnio rozdzielenia mnie od ciężarnych nie było bo oddział był przepełniony, kto nie wyszedł to ktoś przyszedł.
Raczej szpitala zaskarżać nie będę, musiałam zagryźć żeby i wychodziłam na czas ktg ciężarnych. Reszta opieki uważam że była prawidłowa.
Przyznam że nie wiedziałam że jest taka procedura kobiety po poronieniu a ciężarne.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Jeśli nie chcesz składać skargi to rozumiem. Ale mnie by chyba coś strzeliło bo mieli obowiązek Cię rozdzielić od ciężarnych, rodzących i położnic. Przepełnienie nie jest tu wytlumaczeniem. Powinni tak dobierać sale, żeby sobie z tym poradzić. W każdym razie współczuję2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cześć dziewczyny..trochę czytam, ale już nie umiem się wbić w wątek..ale przychodzę z nadzieją, której tu potrzeba jak najwięcej 🍀 dziś po prawie pół roku od straty okazało się, że jestem w ciąży♥️ wczesnej, beta 20, ale jest i mam nadzieję, że urośnie..za Was trzymam kciuki 🍀
Karoola, Megi_85, asiia, Babulka, Pomarańcza, Kama123, Malinkaaa, Nelcia, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Cześć dziewczyny..trochę czytam, ale już nie umiem się wbić w wątek..ale przychodzę z nadzieją, której tu potrzeba jak najwięcej 🍀 dziś po prawie pół roku od straty okazało się, że jestem w ciąży♥️ wczesnej, beta 20, ale jest i mam nadzieję, że urośnie..za Was trzymam kciuki 🍀
Ja się nie mogę doczekać testowania, fajnie wrócić do starań.
Jeszcze kilka dni i będę sikać, więc musicie trzymać kciukaskiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2022, 22:31
Akataa, Malinkaaa lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Aaa super Nati ♥️
Ja się nie mogę doczekać testowania, fajnie wrócić do starań.
Jeszcze kilka dni i będę sikać, więc musicie trzymać kciukaski -
Nati94 wrote:Mocno trzymam, kiedy robisz test? Bardzo polecam facelle paskowe, wyłapały mi tuż po zagnieżdżeniu ♥️Córka w 2013 r
Kir-AA
Przedwczoraj wieczorem (8 dpo) były jakieś cienie ale to średnio możliwe, bo było zagnieżdżenie, wczoraj rano 9 dpo już widoczna kreseczka delikatna, mam wszystko na wykresie i w komentarzach pod nim. Na żywo były normalnie widoczne a beta była jeszcze niziutka na pewno
-
Nati94 wrote:Przedwczoraj wieczorem (8 dpo) były jakieś cienie ale to średnio możliwe, bo było zagnieżdżenie, wczoraj rano 9 dpo już widoczna kreseczka delikatna, mam wszystko na wykresie i w komentarzach pod nim. Na żywo były normalnie widoczne a beta była jeszcze niziutka na pewnoCórka w 2013 r
Kir-AA
Dzisiaj już ciemniejsza kreseczka, więc mimo dużego niepokoju z rana, zaczynam coraz mocniej wierzyć, że hest.ale ta ciąża psychicznie jest inna, jestem dużo bardziej niespokojna, mniej wierzę w powodzenie. No i boję się powtarzać betę ale będę musiała to zrobić tak czy siak. Dziękuję dziewczyny i liczę, że każda z Was wkrótce ujrzy II i ciąża będzie bezproblemowa u każdej z nas
Akataa, Karoola, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Nati94 Gratulacje 💚🍀💪 niech się kropek rozgaszcza, spokojnej i nudnej ciąży !!!
Nati94 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Nati94 wrote:Dzisiaj już ciemniejsza kreseczka, więc mimo dużego niepokoju z rana, zaczynam coraz mocniej wierzyć, że hest.ale ta ciąża psychicznie jest inna, jestem dużo bardziej niespokojna, mniej wierzę w powodzenie. No i boję się powtarzać betę ale będę musiała to zrobić tak czy siak. Dziękuję dziewczyny i liczę, że każda z Was wkrótce ujrzy II i ciąża będzie bezproblemowa u każdej z nas
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was wie może po jakim czasie od stosowania Invag kapsułek dopochwowych na odbudowanie flory bakteryjnej można zrobić posiew na bakterie z szyjki macicy ?Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Dobrze że już po świętach moje były tragiczne matka w sobotę trafiła do szpitala puchnie jak bania z dnia na dzień wszystko ją boli majaczy nie ma już sił obawiam się że to koniec dzisiaj idę do lekarza bo po świętach będzie w końcu ktoś bardziej konkretny mój brat szaleje szuka sposobu żeby ją ratować ale we mnie nadzieję już umiera jak widzę co się dzieje. Patrzę tylko żeby miała godna śmierć bez cierpieniaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Dobrze że już po świętach moje były tragiczne matka w sobotę trafiła do szpitala puchnie jak bania z dnia na dzień wszystko ją boli majaczy nie ma już sił obawiam się że to koniec dzisiaj idę do lekarza bo po świętach będzie w końcu ktoś bardziej konkretny mój brat szaleje szuka sposobu żeby ją ratować ale we mnie nadzieję już umiera jak widzę co się dzieje. Patrzę tylko żeby miała godna śmierć bez cierpieniaCórka w 2013 r
Kir-AA
Cholernie się boję przed jutrzejszym usg. Jest dokładnie tak samo jak z Anią. Cycki mnie nie bolą, zmniejszyły rozmiar i są miękkie. Nie wiem jak ja przeżyję dzisiaj, jutro i kolejne dni.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄