X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec bardzo Wam współczuję tej sytuacji :( Oby to się skończyło najlepiej dla Ciebie i dla mamy jak to możliwe 😔

Susannah trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było w porządku ✊

Ja stwierdziłam, że może spróbuję zbadać tą immunologie ale oczywiście do Paśnika zero możliwości dostania się 🤷‍♀️ Także jakakolwiek iskra nadziei zgaszona 😏

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia wrote:
    Na jednej sali byłam z kobietą z mięśniakami. Z kobietą po poronieniu ale wyszła w dniu w którym przyszłam Następnie doszła kobieta w ciąży 21 tydzień z wypadku komunikacyjnego na obserwację, następnie doszła kobieta w 36 tygodniu ciąży z podejrzeniem cholestazy. Na przeciwko sali było pomieszczenie z maluszkami, ale nie wiem dlaczego one tam były. Na całym oddziale były kobiety które urodziły, a miały chyba jakiś "problem" poporodowy, kobiety w ciąży z problemami, kobiety po poronieniu. Taki oddział misz masz. Raczej możliwości zbytnio rozdzielenia mnie od ciężarnych nie było bo oddział był przepełniony, kto nie wyszedł to ktoś przyszedł.
    Raczej szpitala zaskarżać nie będę, musiałam zagryźć żeby i wychodziłam na czas ktg ciężarnych. Reszta opieki uważam że była prawidłowa.

Przyznam że nie wiedziałam że jest taka procedura kobiety po poronieniu a ciężarne.
    No ja bym nie dala rady, podziwiam

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Jeśli nie chcesz składać skargi to rozumiem. Ale mnie by chyba coś strzeliło bo mieli obowiązek Cię rozdzielić od ciężarnych, rodzących i położnic. Przepełnienie nie jest tu wytlumaczeniem. Powinni tak dobierać sale, żeby sobie z tym poradzić. W każdym razie współczuję :(
    Ja bym odrazu skarżyła , ale to oczywsicie kazdy sam decyduje jak czuje

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Jednorożec bardzo Wam współczuję tej sytuacji :( Oby to się skończyło najlepiej dla Ciebie i dla mamy jak to możliwe 😔

Ja stwierdziłam, że może spróbuję zbadać tą immunologie ale oczywiście do Paśnika zero możliwości dostania się 🤷‍♀️ Także jakakolwiek iskra nadziei zgaszona 😏
    Ja badam teraz immuno w Gdanksu to Suchanek chyba bardzo spoko babka

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziiewczyny, a ja znowu z pytaniem o seks, jestem 10 dno po poronieniu, na usg bylam przed swietami i mowila lekarka, ze samo sie oczysci, juz nie ma plamien, czy mozna juz uprawiac sex? W ten sposob wyladowujemy cisnienie... i juz nie mamy sily czekać dluzej
    W jaki sposob moze dojsc do zakazenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 11:26

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Ja badam teraz immuno w Gdanksu to Suchanek chyba bardzo spoko babka
    A zlecila Ci coś innego, niż komórki nk? Bo z tego co z nią rozmawiałam to tylko to zleca, nie akceptuje allo, kirow, cytokin, nic więcej.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    A zlecila Ci coś innego, niż komórki nk? Bo z tego co z nią rozmawiałam to tylko to zleca, nie akceptuje allo, kirow, cytokin, nic więcej.
    Zlecila jeszcze bdania na celiakie i jesscze jakies ale to w domu sprawdze wieczorem

Jeszcze mam nadzieję
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to daj znać :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susannah Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Jak sie wchodzi w immuno to trochę mało same komórki nk.
    Aczkolwiek jeśli masz nieuregulowane tematy cukrowo-insulinowe to bez sensu jest zabieranie się za immuno. Najpierw podstawy.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny sorry, że tak z doskoku.
    Jednorozec bardzo współczuję sytuacji z mamą dużo siły Ci życzę na ten trudny czas 😔😔

Babulka na forum czasami dziewczyny oddają terminy do docenta, możesz też spróbować do Sydora on daje podobne zalecenia co Pasnik i podobno były terminy na czerwiec.

No i Nati gratulacje 🥳🥳❤️

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka a na ktorym podforum? Zobaczę tego Sydora. 🙂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Ja też tak myślałam, a 2 razy dostałam się całkowicie przez przypadek.. Polecam śledzić grupę na fb dziewczyny oddają terminy

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Możesz to wszystko zbadac jak masz możliwości i do Paśnika już iść ze wszystkim...
    A tak jak u mnie od razu było widać,ze jest kir tragiczny.
    Ale np ja musialam i tak jechać na badania do Łodzi bo u mnie w mieście nic z tych rzeczy nie badaja

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie.. Ja już przebadałam prawie wszystko, czy warto czy nie.. Mam z głowy i z portfela.. Tylko to jednak były już 2 poronienia plus biochemiczna.. Chciałam wszystko na szybko więc badałam wszystko naraz. Niby immunologia powinna być na końcu, ale miałam to przeczucie, że to może być to...
    Zobaczymy czy leczenie pomoże.

Wyszło tylko i może aż kir nieprawidlowy.. Więc zobaczymy. Chyba jak już leczenie Paśnika nie przyniesie skutku to się poddam

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ivanka a na ktorym podforum? Zobaczę tego Sydora. 🙂

Spróbuj w zakładce w oczekiwaniu na testowanie na wątku miesięcznym może któraś z dziewczyn ma. Na starając się z pomocą medyczna w wątku o immunologii dziewczyna oddaje wizytę do prof. Malinowskiego na czwartek.

Babulka lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola no u nas tak samo, niby Trójmiasto ale i tak nie robią prawie żadnych badań z immuno. Akurat kirow chyba nie będę badać bo na ten moment nie zdecydowałabym się na Accofil.

Ivanka, O Malinowskim to się naczytałam tak złych opinii, że chyba mi się nie chce do niego pół kraju jechać. 😔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Jak sie wchodzi w immuno to trochę mało same komórki nk.
    Aczkolwiek jeśli masz nieuregulowane tematy cukrowo-insulinowe to bez sensu jest zabieranie się za immuno. Najpierw podstawy.
    Ja mam już wszystko inne zbadane oprócz histeroskopii.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola 3 dni temu ktoś na fb oddawał termin ale przeleciało mi koło nosa :/

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susannah Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja mam już wszystko inne zbadane oprócz histeroskopii.

Ja wiem, odnosiłam się do Nelci, co jej odpowiadałaś, bo jeśli dobrze pamiętam to Nelcia pisała, że miała brać Glucophage, a go finalnie nie wykupiła. Moim zdaniem robienie immuno jak się nie ma wyprostowanego tematu cukru I insuliny to nie ta kolejność

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Ja wiem, odnosiłam się do Nelci, co jej odpowiadałaś, bo jeśli dobrze pamiętam to Nelcia pisała, że miała brać Glucophage, a go finalnie nie wykupiła. Moim zdaniem robienie immuno jak się nie ma wyprostowanego tematu cukru I insuliny to nie ta kolejność
    Aha, tak to racja :) aczkolwiek ja też będę jeszcze robiła krzywe, tylko muszę się wykurowac, bo trzeci tydzien chora jestem a to moze zaburzyc badania i immuno i cukry 😖 jak nie wyzdrowieje to i tych nk nie zbadam nawet 😭

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ