Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec bardzo Wam współczuję tej sytuacji
Oby to się skończyło najlepiej dla Ciebie i dla mamy jak to możliwe 😔
Susannah trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było w porządku ✊
Ja stwierdziłam, że może spróbuję zbadać tą immunologie ale oczywiście do Paśnika zero możliwości dostania się 🤷♀️ Także jakakolwiek iskra nadziei zgaszona 😏2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bakalia wrote:Na jednej sali byłam z kobietą z mięśniakami. Z kobietą po poronieniu ale wyszła w dniu w którym przyszłam Następnie doszła kobieta w ciąży 21 tydzień z wypadku komunikacyjnego na obserwację, następnie doszła kobieta w 36 tygodniu ciąży z podejrzeniem cholestazy. Na przeciwko sali było pomieszczenie z maluszkami, ale nie wiem dlaczego one tam były. Na całym oddziale były kobiety które urodziły, a miały chyba jakiś "problem" poporodowy, kobiety w ciąży z problemami, kobiety po poronieniu. Taki oddział misz masz. Raczej możliwości zbytnio rozdzielenia mnie od ciężarnych nie było bo oddział był przepełniony, kto nie wyszedł to ktoś przyszedł.
Raczej szpitala zaskarżać nie będę, musiałam zagryźć żeby i wychodziłam na czas ktg ciężarnych. Reszta opieki uważam że była prawidłowa.
Przyznam że nie wiedziałam że jest taka procedura kobiety po poronieniu a ciężarne.Jeszcze mam nadzieję -
Babulka wrote:Jeśli nie chcesz składać skargi to rozumiem. Ale mnie by chyba coś strzeliło bo mieli obowiązek Cię rozdzielić od ciężarnych, rodzących i położnic. Przepełnienie nie jest tu wytlumaczeniem. Powinni tak dobierać sale, żeby sobie z tym poradzić. W każdym razie współczujęJeszcze mam nadzieję
-
Babulka wrote:Jednorożec bardzo Wam współczuję tej sytuacji
Ja stwierdziłam, że może spróbuję zbadać tą immunologie ale oczywiście do Paśnika zero możliwości dostania się 🤷♀️ Także jakakolwiek iskra nadziei zgaszona 😏Jeszcze mam nadzieję -
Dziiewczyny, a ja znowu z pytaniem o seks, jestem 10 dno po poronieniu, na usg bylam przed swietami i mowila lekarka, ze samo sie oczysci, juz nie ma plamien, czy mozna juz uprawiac sex? W ten sposob wyladowujemy cisnienie... i juz nie mamy sily czekać dluzej
W jaki sposob moze dojsc do zakazenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 11:26
Jeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Ja badam teraz immuno w Gdanksu to Suchanek chyba bardzo spoko babka2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A zlecila Ci coś innego, niż komórki nk? Bo z tego co z nią rozmawiałam to tylko to zleca, nie akceptuje allo, kirow, cytokin, nic więcej.Jeszcze mam nadzieję
-
Babulka wrote:A zlecila Ci coś innego, niż komórki nk? Bo z tego co z nią rozmawiałam to tylko to zleca, nie akceptuje allo, kirow, cytokin, nic więcej.
Jak sie wchodzi w immuno to trochę mało same komórki nk.
Aczkolwiek jeśli masz nieuregulowane tematy cukrowo-insulinowe to bez sensu jest zabieranie się za immuno. Najpierw podstawy.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Cześć dziewczyny sorry, że tak z doskoku.
Jednorozec bardzo współczuję sytuacji z mamą dużo siły Ci życzę na ten trudny czas 😔😔
Babulka na forum czasami dziewczyny oddają terminy do docenta, możesz też spróbować do Sydora on daje podobne zalecenia co Pasnik i podobno były terminy na czerwiec.
No i Nati gratulacje 🥳🥳❤️ -
Babulka wrote:Jednorożec bardzo Wam współczuję tej sytuacji
Ja stwierdziłam, że może spróbuję zbadać tą immunologie ale oczywiście do Paśnika zero możliwości dostania się 🤷♀️ Także jakakolwiek iskra nadziei zgaszona 😏Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:A zlecila Ci coś innego, niż komórki nk? Bo z tego co z nią rozmawiałam to tylko to zleca, nie akceptuje allo, kirow, cytokin, nic więcej.
A tak jak u mnie od razu było widać,ze jest kir tragiczny.
Ale np ja musialam i tak jechać na badania do Łodzi bo u mnie w mieście nic z tych rzeczy nie badajaCórka w 2013 r
Kir-AA
Wiecie.. Ja już przebadałam prawie wszystko, czy warto czy nie.. Mam z głowy i z portfela.. Tylko to jednak były już 2 poronienia plus biochemiczna.. Chciałam wszystko na szybko więc badałam wszystko naraz. Niby immunologia powinna być na końcu, ale miałam to przeczucie, że to może być to...
Zobaczymy czy leczenie pomoże.
Wyszło tylko i może aż kir nieprawidlowy.. Więc zobaczymy. Chyba jak już leczenie Paśnika nie przyniesie skutku to się poddamCórka w 2013 r
Kir-AA
Babulka wrote:Ivanka a na ktorym podforum? Zobaczę tego Sydora. 🙂
Spróbuj w zakładce w oczekiwaniu na testowanie na wątku miesięcznym może któraś z dziewczyn ma. Na starając się z pomocą medyczna w wątku o immunologii dziewczyna oddaje wizytę do prof. Malinowskiego na czwartek.Babulka lubi tę wiadomość
-
Karoola no u nas tak samo, niby Trójmiasto ale i tak nie robią prawie żadnych badań z immuno. Akurat kirow chyba nie będę badać bo na ten moment nie zdecydowałabym się na Accofil.
Ivanka, O Malinowskim to się naczytałam tak złych opinii, że chyba mi się nie chce do niego pół kraju jechać. 😔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Susannah wrote:Jak sie wchodzi w immuno to trochę mało same komórki nk.
Aczkolwiek jeśli masz nieuregulowane tematy cukrowo-insulinowe to bez sensu jest zabieranie się za immuno. Najpierw podstawy.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ja mam już wszystko inne zbadane oprócz histeroskopii.
Ja wiem, odnosiłam się do Nelci, co jej odpowiadałaś, bo jeśli dobrze pamiętam to Nelcia pisała, że miała brać Glucophage, a go finalnie nie wykupiła. Moim zdaniem robienie immuno jak się nie ma wyprostowanego tematu cukru I insuliny to nie ta kolejnośćDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Ja wiem, odnosiłam się do Nelci, co jej odpowiadałaś, bo jeśli dobrze pamiętam to Nelcia pisała, że miała brać Glucophage, a go finalnie nie wykupiła. Moim zdaniem robienie immuno jak się nie ma wyprostowanego tematu cukru I insuliny to nie ta kolejność
aczkolwiek ja też będę jeszcze robiła krzywe, tylko muszę się wykurowac, bo trzeci tydzien chora jestem a to moze zaburzyc badania i immuno i cukry 😖 jak nie wyzdrowieje to i tych nk nie zbadam nawet 😭
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska