Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Susannah wrote:Cholernie się boję przed jutrzejszym usg. Jest dokładnie tak samo jak z Anią. Cycki mnie nie bolą, zmniejszyły rozmiar i są miękkie. Nie wiem jak ja przeżyję dzisiaj, jutro i kolejne dni.
na dodatek złapałam jakieś przeziębienie i obudziłam się dziś z gorączka.
Miałam mieć usg jutro, ale idę dzisiaj żeby mieć to już z głowy… tydzień temu byłam prawie pewna ze nic z tego, teraz się łudzę. Miałam mega mdłości przez święta i jakoś obudziło to nadzieję. Aż boję się myśleć co będzie jak dzisiaj nie usłyszę serca -
Kaaroo wrote:Mam to samo
na dodatek złapałam jakieś przeziębienie i obudziłam się dziś z gorączka.
Miałam mieć usg jutro, ale idę dzisiaj żeby mieć to już z głowy… tydzień temu byłam prawie pewna ze nic z tego, teraz się łudzę. Miałam mega mdłości przez święta i jakoś obudziło to nadzieję. Aż boję się myśleć co będzie jak dzisiaj nie usłyszę serca
Ja też najchętniej bym poszła dzisiaj, ale już nie mieli miejsc w mojej kliniceMam nadzieję, że zobaczysz dzisiaj ❤ Napisz do nas, będziemy czekać
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dziewczyny po łyżeczkowaniu - mam pytanie. Nie chcę panikować i lecieć na IP.
Ale od łyżeczkowania (w sobotę) nie miałam za specjalnie krwawienia i dolegliwości. Dzisiaj czuje skurcze jak na okres i pojawilo sie plamie. To jest normalne czy powinno wzbudzić jakiś niepokój?04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Dziewczyny po łyżeczkowaniu - mam pytanie. Nie chcę panikować i lecieć na IP.
Ale od łyżeczkowania (w sobotę) nie miałam za specjalnie krwawienia i dolegliwości. Dzisiaj czuje skurcze jak na okres i pojawilo sie plamie. To jest normalne czy powinno wzbudzić jakiś niepokój?ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
Dziewczyny przychodzę do Was z nadzieją na lepsze jutro ☺️
Mamy żywy zarodek 6mm zgodny z wiekiem z owulacji 😍Pomarańcza, Bakalia, Susanne, Kaaroo, Tony, Babulka, Malinkaaa, Karoola, Megi_85, Nati94, Susannah, asiia, Ani0nka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Dziewczyny przychodzę do Was z nadzieją na lepsze jutro ☺️
Mamy żywy zarodek 6mm zgodny z wiekiem z owulacji 😍
Świetna wiadomość, gratulacje.
Niech maluch się rozgości na dobre 🥰
zdrowej i nudnej ciąży 🙂Blondyna.B lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Susannah wrote:Ja też najchętniej bym poszła dzisiaj, ale już nie mieli miejsc w mojej klinice
Mam nadzieję, że zobaczysz dzisiaj ❤ Napisz do nas, będziemy czekać
Jestem po wizycie 🥺 kropek ma 9,5mm i serducho bije 149/min ❤️
Mam nadzieje, ze u Ciebie jutro tez dobre wieści!
Aż trudno mi uwierzyć, ze wszystko jest ok, bo miałam identyczne niepokojące objawy w tym samym czasie co ostatnio.Blondyna.B, Susanne, Babulka, Malinkaaa, Pomarańcza, Karoola, Megi_85, Akataa, Nati94, Susannah, asiia, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Anka94 wrote:U mnie plamienie było spore ,raczej jak okres i miałam właśnie tak że od czwartku to delikatne krwawienie a po kilku dniach jakby punkt kulminacyjny,silniejszy ból brzucha,wyleciało że mnie kilka skrzepów jakby, i po tym już krwawienie ustało .teraz zdarza się że mam czasem brązowy śluz. W ten czwartek miną 2tyg od zabiegu
To może nie mam co panikować.
Chyba najgorsze już za Tobą. Jak miałaś to większe krwawienie to zgłaszałas się na IP? Czy na spokojnie to wszystko było w domu?04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Kaaroo wrote:Jestem po wizycie 🥺 kropek ma 9,5mm i serducho bije 149/min ❤️
Aż trudno mi uwierzyć, ze wszystko jest ok, bo miałam identyczne niepokojące objawy w tym samym czasie co ostatnio.
Karooo a jak się czujesz? Koło 13 pisałaś że masz gorączkę. Utrzymuje się dalej czy przeszło?
Gratuluję kropka! 9.5mm to który to już tydzień?04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:To może nie mam co panikować.
Chyba najgorsze już za Tobą. Jak miałaś to większe krwawienie to zgłaszałas się na IP? Czy na spokojnie to wszystko było w domu?
Nie ,nigdzie się nie zgłaszałam. Plamienie, krwawienie może trwać nawet do 2tyg.Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie po zabiegu,w szpitalu to tej krwi było sporo. Przez jakiś tydzień miałam też taki ból jak na miesiączkę i ból podbrzusza. Wiadomo, ze jakiś krwotok ,czyli już bardzo duże krwawienie to trzeba sprawdzić czy coś się nie dzieje,ale takie normalne to myślę że nie ma co panikować. A mam takie pytanie po zabiegu robili Ci jeszcze USG? Mi właśnie nie , a tak się zastanawiam czy nie powinni.ale za tydzień mam wizytę u ginekologa to sprawdzi czy jest okONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Bakalia wrote:Karooo a jak się czujesz? Koło 13 pisałaś że masz gorączkę. Utrzymuje się dalej czy przeszło?
Gratuluję kropka! 9.5mm to który to już tydzień?
Po paracetamolu trochę lepiej się czuje chociaż meczy mnie trochę to przeziębienie. Lekarz mówił żeby się tym nie martwić.
Z miesiączki 7+3 a z wielkości zarodka 7+0 -
Anka94 wrote:Nie ,nigdzie się nie zgłaszałam. Plamienie, krwawienie może trwać nawet do 2tyg.Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie po zabiegu,w szpitalu to tej krwi było sporo. Przez jakiś tydzień miałam też taki ból jak na miesiączkę i ból podbrzusza. Wiadomo, ze jakiś krwotok ,czyli już bardzo duże krwawienie to trzeba sprawdzić czy coś się nie dzieje,ale takie normalne to myślę że nie ma co panikować. A mam takie pytanie po zabiegu robili Ci jeszcze USG? Mi właśnie nie , a tak się zastanawiam czy nie powinni.ale za tydzień mam wizytę u ginekologa to sprawdzi czy jest ok
Nie nie robili żadnego USG. Chociaż nie wiem czy przed lub po łyżeczkowaniu nie robili w czasie sedacji. Bo w sali zabiegowej przy fotelu było USG.
Chyba już najgorsze za Tobą. 2tygodnie po to myślę że niespodzianek nie powinno być.04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Blondyna.B wrote:Dziewczyny przychodzę do Was z nadzieją na lepsze jutro ☺️
Mamy żywy zarodek 6mm zgodny z wiekiem z owulacji 😍Blondyna.B lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kaaroo wrote:Jestem po wizycie 🥺 kropek ma 9,5mm i serducho bije 149/min ❤️
Aż trudno mi uwierzyć, ze wszystko jest ok, bo miałam identyczne niepokojące objawy w tym samym czasie co ostatnio.Kaaroo lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bakalia wrote:Nie nie robili żadnego USG. Chociaż nie wiem czy przed lub po łyżeczkowaniu nie robili w czasie sedacji. Bo w sali zabiegowej przy fotelu było USG.
Chyba już najgorsze za Tobą. 2tygodnie po to myślę że niespodzianek nie powinno być.
To mi robili przed i później za jakieś 10min miałam zabieg.Mam ogromną nadzieję,że najgorsze już za mna,oby tylko wszystko wróciło do normy. czekam jeszcze na wyniki badania histopatologicznego.
Nie ukrywam, że chciałbym wrócić do starań, oczywiście już po zrobieniu wszystkich badań ,które zleci ginekologONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:To mi robili przed i później za jakieś 10min miałam zabieg.Mam ogromną nadzieję,że najgorsze już za mna,oby tylko wszystko wróciło do normy. czekam jeszcze na wyniki badania histopatologicznego.
Nie ukrywam, że chciałbym wrócić do starań, oczywiście już po zrobieniu wszystkich badań ,które zleci ginekolog
Lekarz mi mówił że te badania histopatologiczne to zapewne potwierdza ciaze, że wykryto kosmówki ciążowe. Badanie do odebrania, ale bez stresu że coś więcej napiszą.
Masz może sama od siebie podejrzenie co mogło być przyczyną? To było pierwsze poronienie? Przepraszam że pytam. Jeżeli pytania nie są na miejscu nie odpowiadaj. Wiem że to przykry temat.
Gdybyś za tydzień dostała zlecenia badań - to możesz podpowiedziec co lekarz zalecił. Mi na izbie nie zalecili nic ze względu że mam już syna 3l i że to pierwsze poronienie.04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Lekarz mi mówił że te badania histopatologiczne to zapewne potwierdza ciaze, że wykryto kosmówki ciążowe. Badanie do odebrania, ale bez stresu że coś więcej napiszą.
Masz może sama od siebie podejrzenie co mogło być przyczyną? To było pierwsze poronienie? Przepraszam że pytam. Jeżeli pytania nie są na miejscu nie odpowiadaj. Wiem że to przykry temat.
Gdybyś za tydzień dostała zlecenia badań - to możesz podpowiedziec co lekarz zalecił. Mi na izbie nie zalecili nic ze względu że mam już syna 3l i że to pierwsze poronienie.
To było pierwsze poronienie, ginekolog odrazu mówił mi ,że w takim przypadku nie ma konieczności robić badań genetycznych. Totalnie nie mam podejrzen co mogło być przyczyną, wszystkie wyniki miałam dobre,a moj ginekolog już na początku zlecil mi mnóstwo badań. Także to poronienie to był dla mnie totalny szok, ja zdrowa ,mąż również. Żadnych problemow na początku ciąży też nie było. Mam cichą nadzieję ,że przyczyną była jakas wada genetyczna, bo czytałam,że bardzo rzadko się zdarza ,żeby to się powtórzyło. Gorzej jak problem leży po stronie rodziców. Akurat ty nie musisz się tym martwić skoro macie już dzieckoSusannah lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:To było pierwsze poronienie, ginekolog odrazu mówił mi ,że w takim przypadku nie ma konieczności robić badań genetycznych. Totalnie nie mam podejrzen co mogło być przyczyną, wszystkie wyniki miałam dobre,a moj ginekolog już na początku zlecil mi mnóstwo badań. Także to poronienie to był dla mnie totalny szok, ja zdrowa ,mąż również. Żadnych problemow na początku ciąży też nie było. Mam cichą nadzieję ,że przyczyną była jakas wada genetyczna, bo czytałam,że bardzo rzadko się zdarza ,żeby to się powtórzyło. Gorzej jak problem leży po stronie rodziców. Akurat ty nie musisz się tym martwić skoro macie już dziecko
No to nie do końca tak działa. Jeśli któryś z partnerów ma błędny kariotyp to to nie jest tak, że zawsze szansa na przekazanie go dziecku wynosi 100%. Tylko może wynosić na przykład 50%. Zdrowe dziecko nie oznacza, że rodzice mają na pewno prawidłowe kariotypy.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Miałam oczywiście na myśli to ,że nie musisz się martwić tym ,że jest jakiś problem po Waszej stronie. Nie chcę żebyś źle zrozumiała 😘ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪